X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    To ja melduję z rana że odłączyli mi dziś synka od CPAP, oddycha już bez wspomagania. Dziś zrobią mu kontrolne badania płuc i w kierunku żółtaczki. Trzymajcie kciuki za tego małego wojownika :)
    Trzymamy kciuki :)

Dooti lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    No to już się obudziłam więc witam się w nowym tyg, teraz to już z górki. Ciąża donoszona za 3 tyg. Z Polkosia chyba wszystko ok bo sie udziela na grupie sierpniowej na FB.

Dooti no to już niedługo bedziecie mogli wyjść :) a badania wyjdą napewno dobrze.
    Przestała nas lubić :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    To ja melduję z rana że odłączyli mi dziś synka od CPAP, oddycha już bez wspomagania. Dziś zrobią mu kontrolne badania płuc i w kierunku żółtaczki. Trzymajcie kciuki za tego małego wojownika :)
    Doti takie wiadomości z rana są najlepsze! Oby wszystko układało Wam się jak najlepiej. Niech Maluszek rosnie zdrowy i sie dobrze rozwija! Trzymam kciuki !

Dooti lubi tę wiadomość

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti super wieści :) teraz to już z górki :)
    Witam się i ja w kolejnym dniu :) dzisiaj mi się dobrze spało, termofor z zimna woda pod łydkami spisał się na medal, za to obudził mnie deszcz w nocy. Bylam tak zaspana że coś tam z mężem gadałam, ale nie za wiele pamiętam :)

Dooti lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam noc przespaną ale po wczorajszej wizycie u lekarza (prowadzenie auta, spacer) czułam ból w krzyżu.. Człowiek się sypie normalnie, jak tu poród przeżyć jak plecy już teraz tak bolą? Na szczęście dobrze spała i rano już nie czuję takiego bólu. Męża codziennie już męczę żeby trochę mi plecy pomasował :(
    Jeszcze 3 tygodnie i 1 dzień i zaczynam ćwiczyć żeby chociaż trochę te plecy wzmocnić na koniec. Nie mogę się doczekać aż mi ten brzuch zejdzie ale to będzie wspaniałe uczucie jak się człowiek tych 12 kg pozbędzie :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś w nowym tygodniu. ♡
    Jeszcze do mnie nie dociera, że to już coraz bliżej.
    3 tyg do donoszonej ciąży. :) :)

Dziś pięknie spałam.. :D jak zabita

Marta..a, d'nusia, justyna14, Lavendova, Ania241188, misia-kasia, Kasiaja, pumka1990, ingelita lubią tę wiadomość

• justa8902 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti trzymam kciuki i ciesze sie ze juz sam oddycha, Dzielny z niego chlopak
    Paulina zazdroszcze Ci snu, ja dzis po raz pierwszy az 3 razy wstawalam siku :/ i za kazdym razem zlana potem, nigdy mi sie takie rzeczy nie zdarzaly zeby sie az tak pocic. Macie tez tak? Bo w sumie nie wiem czy to takie normalne
    Mialam wczoraj plan poprasowac te wszystkie ciuszki i po 1/3 stwierdzilam ze to chyba za duzo na raz, ja nie pamietam kiedy ostatnio prasowalam, od stania nogi i brzuch zaczal mnie bolec, dobrze ze teraz sie za to zabralam bo chyba z tydzien mi zejdzie z tym prasowaniem.

Dooti lubi tę wiadomość

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti to dobra wiadomość :) Silny z niego chłopak i wszystko będzie dobrze.

Jak piszecie, że za X tygodni ciąża donoszona to robi się coraz poważniej. Nie mogę w to uwierzyć, że to już końcówka.

U mnie już wszystko uprane, dziś dokończyłam bo nie miałam już gdzie rozwiesić. Zaczynam prasowanie i pewnie też na raty będę jechać ;)

Miłego dnia!

Dooti lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę kupić proszek bo większość rzeczy uprała mi mama i uprasowala a teraz mam jakieś niedobitki to już sama upiore i mąż poprasuje. Ja już mam wszystko gotowe, reszta to już na raty będzie dokupywana więc czekam już cierpliwie. Jutro wizyta w szpitalu brodnowskim u lekarza w przychodni żeby przejść już tam pod opiekę i mam nadzieję że coś już mi więcej powiedzą. Dzisiaj jeszcze diabetolog mnie czeka bo potem idzie na urlop a musi mi dać papierek że z jej polecenia do tego szpitala i lekarza mam się zgłosić.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pocenie się
    , to bardziej się pocę. Co gorsza dzisiaj znowu kiepsko się czuje, dyszę jak lokomotywa, weszłam po schodach to ledwie mówiłam. Mam nadzieję że urodzę ciut przed terminem, albo w termini

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze brakuje parę rzeczy do torby mojej.
    Nakładki
    Laczki
    Koszula na sam poród
    Ładowarka
    I jakieś batony i picie
    Na sam koniec dokumenty wsadze

I to chyba wsio.

Teraz się zbliża poród dużymi krokami :)
    Zleciało co?
    A dopiero co test robiłam i pamiętam az mi ręce drżały jak zobaczyłam dwie krechy :D

A wy bierzecie poduszki do karmienia do szpitala?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pocenie się przeszło ale może to dlatego, że pogoda się zmieniła :)

Ja biorę poduszkę do karmienia, już teraz ją miałam ze sobą w szpitalu i ratowała mi życie, bo tak niewygodnie było. W domu jak będzie schła to mam tą dużą do spania w razie coś i sporo innych poduszek do pomocy :)

Batoników i picia też nie mam jeszcze.. ale to przy okazji najbliższych zakupów wyślę męża.
    Koszul ostatecznie mam 6 (właśnie przez to dokupiłam jak się pociłam w szpitalu.. koszula na pół dnia jak nie krócej, a ponoć po porodzie się bardziej poci?), 4 z rękawkiem i 2 na ramiączkach jakby było tak mega ciepło. I dwa staniki bezszwowe do karmienia. Rodzić zamierzam w jednej z tych 4 która mi się najmniej podoba :P Nie mam szlafroka i nie zamawiam, uważam, że jest niepotrzebny.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Dooti trzymam kciuki i ciesze sie ze juz sam oddycha, Dzielny z niego chlopak
    Paulina zazdroszcze Ci snu, ja dzis po raz pierwszy az 3 razy wstawalam siku :/ i za kazdym razem zlana potem, nigdy mi sie takie rzeczy nie zdarzaly zeby sie az tak pocic. Macie tez tak? Bo w sumie nie wiem czy to takie normalne
    Mialam wczoraj plan poprasowac te wszystkie ciuszki i po 1/3 stwierdzilam ze to chyba za duzo na raz, ja nie pamietam kiedy ostatnio prasowalam, od stania nogi i brzuch zaczal mnie bolec, dobrze ze teraz sie za to zabralam bo chyba z tydzien mi zejdzie z tym prasowaniem.
    Ja pomimo że jest chłodniej w nocy to budzę się spocona. W ciągu dnia też mam z tym problem.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja już tez nie mogę sie doczekać swojego płaskiego brzucha i swoich normalnych ciuchów. Jak sobie policzylam to już w sumie ponad 2,5 roku chodze w ciąży :D

Poduszke do karmienia do szpitala?? Nie no bez przesady na 3 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę do szpitala poduszkę do karmienia. 4 dni to nie tak mało.
    A przy pierwszym dziecku może sporo pomóc przy przystawianiu do piersi. :)
    Trzeba sobie ułatwiać życie. :D

Szlafroka nie biorę. Nie lubię. :( łazienka jest na sali więc po całym szpitalu chodzić nie będę. :D
    I biorę 6 koszul. :) i 2-3 staniki do karmienia. :) :)

A od jutra biorę się za pranie. Jest tego dość sporo. Białe, kolorowe, ciemne, sweterki :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 13:00

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę najpierw torbę kupić :p w domu mamy stara sportowa, ale jest dość spora i ledwie się trzyma. Ciągle szukam właśnie szlafroka, jakiegoś taniego, ale cienkiego z rękawami 3/4, bo i tak wiecznie podwijam. Koszule mam 2... Do porodu chyba u nas dają, bo w rozpisce nie ma nic o koszuli do porodu. W lipcu będę miała rzeczy z apteki dla siebie to będę się pakować. Chyba zaczne powoli pranie ciuszków, od 2 dni tak źle się czuję że będę wszystko na raty robiła. Ale wydaje mi się że max 2 pralki będzie tego wszystkiego.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie doszły paczki i właśnie pierze się ostatnia pralka :) Brakuje mi tylko biustonoszy do karmienia i laktatora.
    Poduszkę do karmienia biorę- fasolkę, nie tą ogromną na której śpię.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti gratulacje i zdrówka dla Antosia! Dzielny chłopiec z niego.
    Ja już wypralam wszystkie ciuszki, wyszło mi chyba ze 4 prania, miałam pracować na raty, ale jak się zabrałam za to w piątek tak wszystko poszło za jednym razem. Zostały mi do wyprania kocyki i rzeczy do łóżeczka. Wczoraj kupiliśmy polko-przewijak, stoi już złożony w sypialni. Dalej nie mam łóżeczka, miałam wczoraj zamówić bo wybrane ale termin realizacji 7 dni a w niedzielę jedziemy na tydzień nad jezioro i nie będzie miał kto odebrać a do męża do pracy nie chce zamawiać bo paczka ponad 20 kg. Także czekam ;) zostały jakieś drobiazgi dla małego i kilka rzeczy dla mnie do szpitala. Zaczynam się stresować ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja mam Canpol easy start. Odciagalam bardzo dużo pokarmu. U mnie się sprawdził w 100 procentach

Ja mam elektryczny laktator medeli :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba wezmę też poduszkę.
    Koszule mam 3 plus ta jedna do wywalenia do porodu. U nas nie dają.
    Szlafroka też nie mam i nie biorę. Ostatnio w ogóle mi się nie przydał.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ