WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie moze czy dzieci ur za granica musza byc rejestrowane tez w polsce?

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti poczytaj https://mamaginekolog.pl/odciaganie-i-przechowywanie-pokarmu-kobiecego/
    Może znajdziesz tam jakieś przydatne informacje dla siebie.

Tak w ogole to nie odzywałam się kilka dni bo się bardzo przestraszyłam w piątek na wizycie u lekarza. Powiedział mi że mała waży półtora kilograma i jest to trochę za mało, i trzeba kontrolować tą wagę i jak przyrasta. Powiedział że z moimi problemami dziecko może urodzić się małe. Pół piątku przeryczałam bo nie wiedziałam dlaczego zawsze dzidzia mieściła się w około 50 centylu a naraz spadła prawie na sam dół? Jej noga wyszła na 26 tydzień:\ No ale lekarz miał problem znaleść kość udową która chyba zaniżyła wyniki. Jednak nie byłabym sobą gdybym coś z tym nie zrobiła, więc na szybko zapisałam się na usg 3 trymestru, miałm szczęście bo udało mi się wcisnąć szybko na dzisiaj. No i okazało się że wszystko w porządku, mała waży 1750gr. Pan doktor powiedział że wszystkie parametry w normie:) już jestem spokojna że wszystko okej i teraz tylko czekamy na dzidziolka. Po buzi to najpiękniejsze dziecko świata, taka jest śliczna:)

Teraz lecę wziąć się za to pranie w końcu, planowałam na lipiec ale dużo osób mówi mi na co czekam, więc dzisiaj jedną pralkę załącze:)

vanilia120, ingelita, DobrejMysli, Ania241188, Eilleen lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz załatwić sobie profil zaufany jest czas no i można przez bank :) a przyda się też na przyszłość.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wrócić do łykania magnezu... Złapał mnie skurcz w lydce, nie mocny, bo mnie nie skręca z bólu, ale trzyma już 1,5 godziny. Łyka twarda jak kamień, maskowanie, chodzenie, rozgrzewanie nie pomaga

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie 7 banków ma taką możliwość więc niestety jest to ograniczenie. Bo np mojego banku w tej 7 nie ma. I muszę się pofatygować, więc nie jest tak kolorowo jak piszecie.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczyłam komunikat to wrzuciłam, teraz jest jeszcze czas żeby skoczyć do urzędu i to załatwić. Ja do urzędu mam 40 km, więc wygodniej mi będzie załatwić wszystko przez komputer, a teraz przy okazji załatwić profil zaufany będąc u rodziców.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Justyna prawie zawału dostalam... Twój słownik przekręcił słowo i dopiero jak doczytałam dalszą część to się uspokoiłam ;)

Odpoczywaj
    O rany, teraz dopiero zauważyłam :-) głupie te słowniki w telefonach :-)

7w3d 💔
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja muszę najpierw torbę kupić :p w domu mamy stara sportowa, ale jest dość spora i ledwie się trzyma. Ciągle szukam właśnie szlafroka, jakiegoś taniego, ale cienkiego z rękawami 3/4, bo i tak wiecznie podwijam.

Ja kupiłam szlafrok bawełniany taki cienki właśnie na slodkisen.com.pl Wprawdzie ma długie rękawy, ale nie bardzo szerokie, można wywinąć mankiet.
    Wzięłam tam tez taki zwykły bawełniany biustonosz do karmienia, jak sportowy. Coś fajniejszego będę kupować po szpitalu jak będę bardziej pewna rozmiaru. Przy moich mini-cyckach-których-prawie-nie-ma jak coś urośnie to zrobi różnice ;)

pumka1990 lubi tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rejestracji przez net: wiecie coś jak jest z adresem zameldowania dziecka? Można podać dowolny?
    Ja mam stały meldunek u rodziców, i ten adres jest podany w banku do konta. A mieszkam w innym mieście i nie wiem właśnie czy sam tymczasowy meldunek wystarczy do rejestracji dziecka..?

kozalia lubi tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Medeli nie brałam pod uwagę..
    Ponoc jest mega głośny. :)

I trochę z ceną przegieli.. robi to samo co te za 200 zł. :)

Ja mam od znajomej. Użyła tylko raz i to przy mnie. Wcale głośny nie był. Zapłaciłam 220 zł :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko meldują przy jednym z rodziców, ale nie wiem jak to jest w przypadku meldunku tymczasowego. My mamy trzy mieszkania i ja jestem na jednym zameldowana, Grzesiek na drugim, a na tym co mieszkamy chcieliśmy właśnie Antka zameldować jak się urodził ale nie było takiej możliwości.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie wiem gdzie będę zameldowana. Bo przed aktem notarialnym muszę się wymeldować i gdzieś zameldować a nie wiem czy będę miała już możliwość na nowym mieszkaniu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zameldowana u rodzicow w malopolskim a rodzic bede w lodzi a tu nie mam meldunku zadnego a maz jest zameldowany w podlaskim u rodzicow i dziecko bedzie zameldowane u moich rodzicow ze mna ale najpierw wpisane w lodzi bo tu sie urodzi i stad dostanie dokumenty.

event.png
    eve
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dużo z Was będzie miało używane wózki? Ja mam po przyjaciółce dostać i zastanawiam się czy jest sens kupować nowy materacyk do gondoli, ten był używany ok pół roku, wiec chyba nie zdążył się zużyć i uleżeć...

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma używany wózek od szwagierki, nic nie wymieniałam. Przed odebraniem były prane wszystkie możliwe elementy więc mi się już też tego nie chce robić.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam używany, tylko piorę, niczego nie wymieniam :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• syska89 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Dziewczyny, dużo z Was będzie miało używane wózki? Ja mam po przyjaciółce dostać i zastanawiam się czy jest sens kupować nowy materacyk do gondoli, ten był używany ok pół roku, wiec chyba nie zdążył się zużyć i uleżeć...
    Ja kupilam uzywany , wszystkie elementy z materialu byly wyprane z plynie dla dzieci wiec drugi raz nie bede prala .zmienilam tylko przescieradelka na,swoje .

f2wlh3715msa0zig.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od sąsiadki wózek i oddałam go do prania i renowacji. Zapłaciłam 200 zł a wózek wygląda jak nowy.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja sama nie wiem gdzie będę zameldowana. Bo przed aktem notarialnym muszę się wymeldować i gdzieś zameldować a nie wiem czy będę miała już możliwość na nowym mieszkaniu.

Nie przypominam sobie żebym na ten czas zawieszenia się gdzieś meldowala. Raczej byłam bez meldunkowa.. Bo gdzie to miałam zrobić?? U sąsiadów? :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Ja mam od znajomej. Użyła tylko raz i to przy mnie. Wcale głośny nie był. Zapłaciłam 220 zł :)

To cena super. Ale nowy to z 500 zł. :)

A używanego od obcych bym się nie odważyła..

‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ