Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dooti poczytaj https://mamaginekolog.pl/odciaganie-i-przechowywanie-pokarmu-kobiecego/
Może znajdziesz tam jakieś przydatne informacje dla siebie.
Tak w ogole to nie odzywałam się kilka dni bo się bardzo przestraszyłam w piątek na wizycie u lekarza. Powiedział mi że mała waży półtora kilograma i jest to trochę za mało, i trzeba kontrolować tą wagę i jak przyrasta. Powiedział że z moimi problemami dziecko może urodzić się małe. Pół piątku przeryczałam bo nie wiedziałam dlaczego zawsze dzidzia mieściła się w około 50 centylu a naraz spadła prawie na sam dół? Jej noga wyszła na 26 tydzieńNo ale lekarz miał problem znaleść kość udową która chyba zaniżyła wyniki. Jednak nie byłabym sobą gdybym coś z tym nie zrobiła, więc na szybko zapisałam się na usg 3 trymestru, miałm szczęście bo udało mi się wcisnąć szybko na dzisiaj. No i okazało się że wszystko w porządku, mała waży 1750gr. Pan doktor powiedział że wszystkie parametry w normie:) już jestem spokojna że wszystko okej i teraz tylko czekamy na dzidziolka. Po buzi to najpiękniejsze dziecko świata, taka jest śliczna:)
Teraz lecę wziąć się za to pranie w końcu, planowałam na lipiec ale dużo osób mówi mi na co czekam, więc dzisiaj jedną pralkę załącze:)vanilia120, ingelita, DobrejMysli, Ania241188, Eilleen lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
justa1509 wrote:Ja muszę najpierw torbę kupić :p w domu mamy stara sportowa, ale jest dość spora i ledwie się trzyma. Ciągle szukam właśnie szlafroka, jakiegoś taniego, ale cienkiego z rękawami 3/4, bo i tak wiecznie podwijam.
Ja kupiłam szlafrok bawełniany taki cienki właśnie na slodkisen.com.pl Wprawdzie ma długie rękawy, ale nie bardzo szerokie, można wywinąć mankiet.
Wzięłam tam tez taki zwykły bawełniany biustonosz do karmienia, jak sportowy. Coś fajniejszego będę kupować po szpitalu jak będę bardziej pewna rozmiaru. Przy moich mini-cyckach-których-prawie-nie-ma jak coś urośnie to zrobi różnice
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
Co do rejestracji przez net: wiecie coś jak jest z adresem zameldowania dziecka? Można podać dowolny?
Ja mam stały meldunek u rodziców, i ten adres jest podany w banku do konta. A mieszkam w innym mieście i nie wiem właśnie czy sam tymczasowy meldunek wystarczy do rejestracji dziecka..?kozalia lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Medeli nie brałam pod uwagę..
Ponoc jest mega głośny.
I trochę z ceną przegieli.. robi to samo co te za 200 zł.
Ja mam od znajomej. Użyła tylko raz i to przy mnie. Wcale głośny nie był. Zapłaciłam 220 złEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Dziecko meldują przy jednym z rodziców, ale nie wiem jak to jest w przypadku meldunku tymczasowego. My mamy trzy mieszkania i ja jestem na jednym zameldowana, Grzesiek na drugim, a na tym co mieszkamy chcieliśmy właśnie Antka zameldować jak się urodził ale nie było takiej możliwości.
[/url]
-
Ja jestem zameldowana u rodzicow w malopolskim a rodzic bede w lodzi a tu nie mam meldunku zadnego a maz jest zameldowany w podlaskim u rodzicow i dziecko bedzie zameldowane u moich rodzicow ze mna ale najpierw wpisane w lodzi bo tu sie urodzi i stad dostanie dokumenty.
-
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Dziewczyny, dużo z Was będzie miało używane wózki? Ja mam po przyjaciółce dostać i zastanawiam się czy jest sens kupować nowy materacyk do gondoli, ten był używany ok pół roku, wiec chyba nie zdążył się zużyć i uleżeć...
-
nick nieaktualnyEilleen wrote:Ja sama nie wiem gdzie będę zameldowana. Bo przed aktem notarialnym muszę się wymeldować i gdzieś zameldować a nie wiem czy będę miała już możliwość na nowym mieszkaniu.
Nie przypominam sobie żebym na ten czas zawieszenia się gdzieś meldowala. Raczej byłam bez meldunkowa.. Bo gdzie to miałam zrobić?? U sąsiadów? -
nick nieaktualny