Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Nie przypominam sobie żebym na ten czas zawieszenia się gdzieś meldowala. Raczej byłam bez meldunkowa.. Bo gdzie to miałam zrobić?? U sąsiadów?
-
Eilleen wrote:Myślałam że trzeba się zameldować gdzieś. Bo co w przypadku zanim zdążę się zameldować jak urodze? Gdzie mi zameldują dziecko? Nie wiem czy będę mogła już się zameldować w nowym bloku - długo by opowiadać
Teoretycznie trzeba się zameldować jak najszybciej. Ale mi się nie chciało i ponad miesiąc byłam bez meldunku.
Teraz mam stały i tam zameldujemy dziecko, i tymczasowy u mamy na 5 lat bo uwaga chciałam mieć rejestrację DW hahaha.
-
nick nieaktualny
-
Ania241188 wrote:Ale dzieciom małym można? Bo o tym sposobie szczerze nie słyszałam
Ania241188 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nick nieaktualny
-
Najlepiej zadzwonić do USC i zapytać jak to wygląda, żeby później z noworodkiem po urzędach się nie bujać...
Dziewczyny, a macie jakieś pajace ocieplane czy coś takiego? Właśnie sobie uświadomiłam, że na taką pogodę jak teraz to chyba nie mam niczego oprócz kilku sztuk śpiochów cieplejszych po córce. Jak mi się taka pogoda na wyjście ze szpitala trafi to nie wiem w co małą ubiorę. -
d'nusia wrote:Kurde GBS dodatni wyszedł, znowu będę od razu jechała do szpitala jak się zacznie
Ja mam od siostry cieplejsze ubranka bo urodziła w zimę ale nawet nie prałam bo stwierdziłam ze bezsensua może jednak uprać? Dziwna ta pogoda..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 09:06
-
kozalia wrote:Dziewczyny, dużo z Was będzie miało używane wózki? Ja mam po przyjaciółce dostać i zastanawiam się czy jest sens kupować nowy materacyk do gondoli, ten był używany ok pół roku, wiec chyba nie zdążył się zużyć i uleżeć...
kozalia lubi tę wiadomość
-
e_mii wrote:Najlepiej zadzwonić do USC i zapytać jak to wygląda, żeby później z noworodkiem po urzędach się nie bujać...
Dziewczyny, a macie jakieś pajace ocieplane czy coś takiego? Właśnie sobie uświadomiłam, że na taką pogodę jak teraz to chyba nie mam niczego oprócz kilku sztuk śpiochów cieplejszych po córce. Jak mi się taka pogoda na wyjście ze szpitala trafi to nie wiem w co małą ubiorę. -
PLPaulina wrote:To cena super. Ale nowy to z 500 zł.
A używanego od obcych bym się nie odważyła..
Używanego bym od obcej osoby też nie kupiła, Ale od tej tak. Oczywiście dokupiłam świeża butle ze smokiem do laktatoraEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
U mnie dziś kot zwariował. Drapał szyby i lizał siatki. Kiedyś często miał takie odpały, ale ostatnio mu się nie zdarzało, a tu taki psikus. Miałam ochotę wystawić sierściucha na klatkę, ale miałam litość. No i jak już wstałam do kibelka, to teraz nie mogę zasnąć, bo gardło boli, nos zawalony, mąż chrapie, dziecko kopie... Co pan zrobisz? Nic pan nie zrobisz...
-
nick nieaktualny
-
kilka dni mnie nie było, a tu taki rzeczy!
Gratuluję Dooti, mieliście mnóstwo szczęścia w nieszczęściu, dobrze, że byliście pod właściwą opieką. Ani się obejrzysz, a Mały będzie z Tobą!
Nessa, ja miałam taki piekący ból skory w pierwszej ciąży, ale nic na to nie pomagałoWspółczuję, pamietam jak okropne to było.
Co do pozytywnego GBS, to do szpitala trzeba jechać jak odejdą wody. Jeśli są tylko skurcze, to paciorkowiec nie zagraża dziecku, bo nie ma jak się do niego dostać. Przy odejściu wód warto w 3-4 godziny stawić się na IP, żeby podali antybiotyk. Jeśli wody się tylko sączą, to mamy do 18 godzin na szpitalTakże na spokojnie
Dooti, mi88, nesssssa, Eilleen lubią tę wiadomość