WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Nie przypominam sobie żebym na ten czas zawieszenia się gdzieś meldowala. Raczej byłam bez meldunkowa.. Bo gdzie to miałam zrobić?? U sąsiadów? :O
    Myślałam że trzeba się zameldować gdzieś. Bo co w przypadku zanim zdążę się zameldować jak urodze? Gdzie mi zameldują dziecko? Nie wiem czy będę mogła już się zameldować w nowym bloku - długo by opowiadać ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Myślałam że trzeba się zameldować gdzieś. Bo co w przypadku zanim zdążę się zameldować jak urodze? Gdzie mi zameldują dziecko? Nie wiem czy będę mogła już się zameldować w nowym bloku - długo by opowiadać ;-)

Teoretycznie trzeba się zameldować jak najszybciej. Ale mi się nie chciało i ponad miesiąc byłam bez meldunku.
    Teraz mam stały i tam zameldujemy dziecko, i tymczasowy u mamy na 5 lat bo uwaga chciałam mieć rejestrację DW hahaha.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze powiedziane- teoretycznie trzeba. :) Ale nikt za to nie ściga.

A ja uznałam że meldunek u rodziców w innym mieście to będzie większy kłopot niż jego brak. I tak to triche trwało.. :) :)

• Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ale dzieciom małym można? Bo o tym sposobie szczerze nie słyszałam :)
    Mozna nawet niemowletom na plesniawki.Poczytaj na stronie producenta- ja psikalam na bolacego zeba w ciazy i to plus zimny oklad i bol przeszedl.

Ania241188 lubi tę wiadomość

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde GBS dodatni wyszedł, znowu będę od razu jechała do szpitala jak się zacznie :/

• e_mii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zadzwonić do USC i zapytać jak to wygląda, żeby później z noworodkiem po urzędach się nie bujać...
    Dziewczyny, a macie jakieś pajace ocieplane czy coś takiego? Właśnie sobie uświadomiłam, że na taką pogodę jak teraz to chyba nie mam niczego oprócz kilku sztuk śpiochów cieplejszych po córce. Jak mi się taka pogoda na wyjście ze szpitala trafi to nie wiem w co małą ubiorę.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Kurde GBS dodatni wyszedł, znowu będę od razu jechała do szpitala jak się zacznie :/
    To jak sie ma gbs dodatni to są inne wytyczne kiedy trzeba jechać do szpitala? Wiem że muszą ten antybiotyk podać ale myślałam ze to i tak spokojnie zdążą zrobić jak sie pojedzie.

Ja mam od siostry cieplejsze ubranka bo urodziła w zimę ale nawet nie prałam bo stwierdziłam ze bezsensu ;) a może jednak uprać? Dziwna ta pogoda..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 09:06

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Te ciepłe mam w piwnicy schowane... Rok temu znajoma rodziła w maju i akurat mrozy się pojawiły... W maju to nawet nie ma gdzie kupić czegoś ciepłego i na szybko pożyczali :) ja mam spodenki polarowe, bluzy, gruby śpiworek

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Dziewczyny, dużo z Was będzie miało używane wózki? Ja mam po przyjaciółce dostać i zastanawiam się czy jest sens kupować nowy materacyk do gondoli, ten był używany ok pół roku, wiec chyba nie zdążył się zużyć i uleżeć...
    Ja miałam poprzednio i teraz też będę mieć używany. Wtedy wymieniałam i teraz tez będę wymieniać materacyk. Zalecenie koleżanki pediatry j jej kolegi ortopedy: materace do łóżek i wózków powinny być nowe, żeby miały szansę dopasować się do konkretnego dziecka.

kozalia lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Najlepiej zadzwonić do USC i zapytać jak to wygląda, żeby później z noworodkiem po urzędach się nie bujać...
    Dziewczyny, a macie jakieś pajace ocieplane czy coś takiego? Właśnie sobie uświadomiłam, że na taką pogodę jak teraz to chyba nie mam niczego oprócz kilku sztuk śpiochów cieplejszych po córce. Jak mi się taka pogoda na wyjście ze szpitala trafi to nie wiem w co małą ubiorę.
    Ja mam przygotowane dwie sztuki. Poprzednio trafił mi się pierwszy brzydki i zimny dzień po upałach akurat na wyjście ze szpitala, i przydał się ocieplany pajacyk z kapturem, bo kawałek od samochodu trzeba było przejść, a jeszcze lało...

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą pogoda można oszaleć... Albo upały że jak w tropikach, albo zimno. A jeszcze zaplanuj sobie sierpień.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To cena super. Ale nowy to z 500 zł. :)

A używanego od obcych bym się nie odważyła..

Używanego bym od obcej osoby też nie kupiła, Ale od tej tak. Oczywiście dokupiłam świeża butle ze smokiem do laktatora :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, to takich małych ubrań nie mam ocieplanych. Mam ale większe najwyżej też wypiore i chociaż w taki większy ubiore. Jeszcze zawsze kocem można przykryć. Mam też trochę większe bluzy z kapturem.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Jak dodatni to trzeba jak najszybciej?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie o 2 mały obudził takim ciosem że się aż skulilam przez sen i obudziłam.. . :D
    A za pół godziny Pola i 15 minut temu zasnęła.
    Nie dadzą się dzieci wyspać :) :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 04:07

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś kot zwariował. Drapał szyby i lizał siatki. Kiedyś często miał takie odpały, ale ostatnio mu się nie zdarzało, a tu taki psikus. Miałam ochotę wystawić sierściucha na klatkę, ale miałam litość. No i jak już wstałam do kibelka, to teraz nie mogę zasnąć, bo gardło boli, nos zawalony, mąż chrapie, dziecko kopie... Co pan zrobisz? Nic pan nie zrobisz...

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu zaczęłam się pocić, mino ze upały jeszcze nie wróciły.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, właśnie zaczęło mi burczeć w brzuchu, wiec idę jeść. Ciekawe, czy mam szansę jeszcze usnąć.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja suczka dostała pierwsza cieczkę po porodzie.. I jej odbija! :O

Zawsze coś żeby tylko nie móc spać. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 05:08

• Leticia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kilka dni mnie nie było, a tu taki rzeczy!

Gratuluję Dooti, mieliście mnóstwo szczęścia w nieszczęściu, dobrze, że byliście pod właściwą opieką. Ani się obejrzysz, a Mały będzie z Tobą!

Nessa, ja miałam taki piekący ból skory w pierwszej ciąży, ale nic na to nie pomagało :/ Współczuję, pamietam jak okropne to było.

Co do pozytywnego GBS, to do szpitala trzeba jechać jak odejdą wody. Jeśli są tylko skurcze, to paciorkowiec nie zagraża dziecku, bo nie ma jak się do niego dostać. Przy odejściu wód warto w 3-4 godziny stawić się na IP, żeby podali antybiotyk. Jeśli wody się tylko sączą, to mamy do 18 godzin na szpital :) Także na spokojnie :)

Dooti, mi88, nesssssa, Eilleen lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ