Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczę, wy jesteście już takie wyszykowane, a ja siedzę nad morzem i to pod Kłajpedą
Chociaż siedzę to za dużo powiedziane, bo jeszcze ani razu nie plażowaliśmy, na razie intensywnie zwiedzamy. Przedwczoraj przeszłam kilkanaście km i myślałam, że mi się miednica na pół rozpęknie, ale po tym postanowiłam trochę bardziej się oszczędzać
Wracamy za tydzień i może wtedy zacznę ogarniać się wreszcie do porodu. Mam wrażenie, że jeszcze mnóstwo czasu, tylko jak tu wchodzę to obrywam rzeczywistością w łeb
-
I ja się witam w nowym tygodniu
3 tygodnie i koniec szlabanu na wychodzenie i nakazu leżenia
Jutro trzeba przetrwać pełnię i na następną można rodzić
Mi za to się ta ciąża dłuży. Czerwiec szybciej minął przez ten pobyt w szpitalu ale i tak już nie mogę się doczekać jej końca.
Co do materaca w gondoli ja mam nowy wózek ale bym nie wymieniala tam o wiele mniej dziecko leży niz w łóżeczkuA laktator to położna mówiły że nie wolno brać używanych i tego bym się trzymała. Ja kupiłam ręczny dlatego żeby mieć do szpitala. Nie nastawiam się na kp bo ani siary nie mam ani jakoś nie czuje żeby tam coś miało być ale może się miło zaskoczę
wiem że to od siary nie zależy.
A w nocy raz tylko na siku wstałam, więc dobrze mi się spałoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 08:41
ingelita, justyna14, PLPaulina lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
PLPaulina wrote:Moja suczka dostała pierwsza cieczkę po porodzie.. I jej odbija!
Zawsze coś żeby tylko nie móc spać.
Na to jest jedna rada.... 2 miesiące po cieczce Sterylizacja. Mniej będzie odbijać, a dodatkowo nie zachoruje na ropomacicze, nowotwory sutków czy chociażby ciążę urojoną. Polecam!
Ja teraz czekam na pełną dojrzałoś u naszego psiaka i zapisujemy się na KastracjęEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle macie godziny wczesne pisania
No jak taka zimna pogoda sie trafi to mam pajac taki misiowy ale chyba na 68 wiec sie utopi. Zawsze jakis można ubrac czapkę i przykryc kocem.
Wózek tez mam używany nic nie wymienian, upiore tylko ta wysciolke gondoli i wsio. W nowym bym nic nie prala, fotelika tez nie.
U nas w szpitalu sa laktatory elektryczne mozna tez pożyczyć ze szpitalado domu, niby czemu nie mozna uzywanego? Można umyc wyparzyc wysterylizowac. Tez nie każde odciagniete mleko idzie do wypicie dla dziecka. Ja nie widzę problemu. -
Lavendova wrote:U nas w szpitalu sa laktatory elektryczne mozna tez pożyczyć ze szpitalado domu, niby czemu nie mozna uzywanego? Można umyc wyparzyc wysterylizowac. Tez nie każde odciagniete mleko idzie do wypicie dla dziecka. Ja nie widzę problemu.
Te medyczne można, w szpitalach je mają. Medela jedna też jest taka że jest przystosowana do wielu użytkowniczek, ale tak nie można.6cs: 08.2018 - synek
-
No ja jak zawsze spać nie moglam. Wczoraj od popołudnia brzuch mi strasznie twardniał, nawet mnie to obudziło w nocy, ale wstałam przeszłam po mieszkaniu i przeszło. Ale uczucie zaciskającej obręczy na brzuchu mega nieprzyjmne. Mam nadzieję że u małej wszystko ok i że to tylko straszaki. Czekam z niecierpliwością na wizytę dzisiaj w przychodni przyszpitalnej. Zobaczymy co mi tam powiedzą. Choć jestem świadoma że sobie pewnie poczekam na wizytę.
-
powiem Wam, że ja w cudzych majtkach czy staniku bym nie chodziła, więc laktatora używanego też bym nie chciała. To jednak dosyć intymna sprawa. Ale to moje odczucia. Nie mam problemu z używanym wózkiem czy ciuszkami, ale jednak laktator to trochę inaczej. Ja kupiłam do pierwszego dziecka i służył przy córce i teraz też posłuży, więc warto było kupić. Mamy ręczy aventu i nie miałam z nim problemu.7w3d 💔
-
Rany, obudzilam się dziś ze strasznym bólem w okolicy na w pół wyrzniętej ósemki
Aż ciężko mi połykac ślinę
Właśnie zapisałam się do dentysty niech mi tam zajrzy bo czuję, że samo to raczej nie przejdzie..
Jejku dlaczego akurat terazprzecież nawet jakbym chciała to go nie wyrwe.
Czy brała któras z Was antybiotyki będąc w ciąży?
Wole się przygotować mentalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 08:12
-
nick nieaktualnyTez mialam ręczny aventu i teraz też kupie nowy bo go dawno wywalilam. Ale akurat jak ktos kupuje uzywany to nie widze problemu, te czesci sylikonowe można wymienic a resztę wysterylizowac. A banki mleka matek jakos dzialaja, to już nie brzydza sie dac cudzego?
-
Ja się też witam w nowym tygodniu. Też 3 tygodnie do donoszonej
Dziś zamierzam odpoczywać bo wczoraj pozmywalam wszystkie podłogi i potem cała polamana bylam.
Miłego dniaMarta..a, PLPaulina, justyna14, misia-kasia, Dooti, ingelita, pumka1990, Leticia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypumka1990 wrote:Na to jest jedna rada.... 2 miesiące po cieczce Sterylizacja. Mniej będzie odbijać, a dodatkowo nie zachoruje na ropomacicze, nowotwory sutków czy chociażby ciążę urojoną. Polecam!
Ja teraz czekam na pełną dojrzałoś u naszego psiaka i zapisujemy się na Kastrację
Tak miało być.. Ale miałam krwiaka na początku ciąży. Musiałam leżeć.
I musieliśmy odwołać zabieg.
A teraz zapiszemy się ponownie jak trochę ogarnę się z dzieckiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 08:46
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
Ja nie studiowałam medycyny ani żadnego pokrewnego kierunku, więc nie będę pisać dlaczego nie można. Ufam tym ludziom co się na tym znają, że jak laktator nie jest sprzętem medycznym, nie posiadamy sprzętu szpitalnego do sterylizacji poszczególnych elementów to znaczy, że używanego się nie kupuje
A wymienne elementy producenci sprzedają nie po to żeby inna mama z niego korzystała, a w przypadku awarii któregoś z tych elementów.
Z banku mleka nie zamierzam korzystać, nie interesowałam się nim ale spodziewam się, że badają tam to mleko, a nie biorą od każdej karmiącej z ulicy na słowo że nie zażywa żadnych leków, nie choruje itp.
Współczuję zęba.. ja mam do zrobienia koronę na ułamanym ale czekam na koniec ciąży, żeby mogli mi zrobić prześwietlenie całej szczęki. Wierzę, że nic mi się tam nie porobi pod opatrunkiem, tą prowizoryczną plombą, bo akurat zakończyłam leczenie kanałowe tuż przed zrobieniem testu.mi88 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyPołożne tez malo które mają skonczone studia a wiele z nich opowiada jakaś przestarzała wiedzę wiec ja tam akurat w ciemno nie ufam takim rewelacjom.
Butelki tez można wyparzac lub nie wyparzac jak kto woli. Od niewyparzonej dziecko nie umrze. A cycka tez sobie nie wyparzycie przed karmieniem wiec lekka przesada z tym podejsciem do bakterii moim zdaniem.
Oczywiście każdy niech sobie robi jak uważa, jego sprawa -
Ania241188 wrote:Ja się też witam w nowym tygodniu. Też 3 tygodnie do donoszonej
Dziś zamierzam odpoczywać bo wczoraj pozmywalam wszystkie podłogi i potem cała polamana bylam.
Miłego dnia7w3d 💔