Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:a gdzie boli dokładnie? spróbuj lekko brzuchem ruszyc, żeby dzidzia się ruszyła bo pewnie gdzieś ci uciska gdzie niepowinna
Anka nie płacz, synuś jest silny i zdrowy, tylko mu się troszkę pospieszyłoniedługo wyjma go z inkubatora, musi nadrobić zaległości i będzie tulić syna
-
Zolza_ wrote:A ja znowu spać nie mogę, a może raczej już się wyspałam
ehhh teraz godzina dwie z głowy i może uda mi się usnąć. Pumka współczuję tego uczucia bo tego grzebania najbardziej nie lubię. Ja się do bolu krocza, pachwiny i tego że chodze jak upośledzoną kaczka się przyzwyczaiłam już.ale faktem jest ze z dnia na dzień mi coraz ciezej.
Do tego grzebania chyba się niestety nie przyzwyczaje. Okropne uczucie, masz racjęEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Jedyna zaletą z wizyty na IP oprócz mojego spokoju że nie róże to jest pobudzenie Filipa
po 2 dniach lenistwa dzisiaj kopie jak należy
Jedynie jak wstawalam z łóżka po ktg to mu coś strzyknęło przy szyi i boli jak cholera, delikatnie masuje, wieczorem jeszcze męża poproszę. Dzisiaj mam kiepski dzień, oj bardzo kiepski -
Ania gratuluję ! Tymek to bardzo silny chłopiec, dużo zdrówka dla niego.
Kurczę powiększa się grono naszych maluchów którym się pospieszylo, jutro wyjeżdżamy nad jezioro z mężem i zaczynam się bać, oby wrócić w dwupaku.jej odbicie, pumka1990 lubią tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyAle wieści, Ania gratulacje ogromne
z laktacją to niestety musisz mieć dużo cierpliwości, ale trzymam kciuki za Ciebie, przede wszystkim to postaraj się nie stresować dodatkowo tym :****
Ja w końcu dziś zamówiłam przez neta wszystko czego mi brakowało (a poza bodziakami nie miałam nic kupionego z wyprawki dla mojej 2 córy)... w tygodniu będę odbierać paczki, wypiorę ubranka po starszej i myślę, że za tydzień też już torba będzie spakowananie ma na co czekać
AnkaK90 lubi tę wiadomość
-
Ania, jakie wieści! Ogromne gratulacje
Myślę, że laktacja ruszy, zwłaszcza jak przytulisz synka, bo stresu będziesz miała mniej, a poza tym jego bliskość, zapach i płacz pobudza wydzielanie oksytocyny. A teraz przy odciąganiu staraj się o nim myśleć jak najwiecej, to tez potrafi pomoc
AnkaK90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania241188 wrote:Mój niech czeka 3 tygodnie jeszcze.
Dziś dokończyłam pakowanie.
Zostały 2 rzeczy do kupienia. Przekąski i nakładki.
Tylko ja jestem tak daleko do tylu z pakowaniem?
Właśnie zamówiliśmy szafę, komodę, materac i łóżeczko. Będą za 2-3 tygodnie. Dodatkowo nie mam jeszcze laktatora i monitora oddechu plus kilku drobiazgów z apteki.
Pranie i prasowanie też nie zaczęte
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Zolza zazwczyaj tak jest, że chłopcy bardziej się pchają
tak przynajmniej po znajomych widzę, że chłopcy raczej nigdy po terminie nie sa. Ale mamy tempo
która kolejna? kiedy pierwsze ciąże donoszone będziemy miały? ja od 18.07 więc chyba ktoś jest kto będzie miał od 10.07...
7w3d 💔 -
Ja z OM mam donoszona 15 lipca. Tak liczą lekarze, choć według mnie jest ona młodszą o 3 dni
ale jak patrzę na zdjęcia tych wcześniaków na FB to jestem w szoku jakie one duze i gdzie ta moja kruszynka się mieści w tym moim brzuchu. Teraz mnie już wszystko boli i ciągnie
-
nick nieaktualny
-
d'nusia wrote:Ja słyszałam, że to chłopcy nie chcą wychodzić, a dziewczynki wcześniej. Mój urodzony 41 tydz skończony.
znajomych syn w 38, a szwagierki dwaj synowie też przed 39 tyg donoszonym. pewnie raz tak raz tak, akurat wśród moich znajomych raczej to chłopcy są szybsi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 20:11
7w3d 💔