X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie budzenie raz na jakiś czas przez lekką zgage gdzie musiałam zapić wodą i przy okazji skorzystać z WC to miałabym super noc bo nawet zasypialam bez problemu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to ja jestem z tych trzepnietych, które zachowały kikut pępowinowy :P Tez mnie to zawsze dziwiło. Nie planowałam tego, ale jak odpadł, to jakoś nie miałam serca go wywalić. Widocznie moja dusza zbieracza się odezwała. Ale Was rozumiem, że Was to obrzydza i nie widzicie w tym logiki :) Ja się brzydzę niewielu rzeczy, za wyjątkiem dżdżownic i larw :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wstaje sikać kilka razy w nocy. Nasze dzieciaki w brzuchach sikają, i dlatego to, ze nie pijemy nic przed nocą już niewiele daje. Już niedługo :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Jejku ja mam już dość nocy :-( dosłownie co godzinę wstaje na siku i to tak kolejna noc z rzędu. Jak to się nie uspokoi to chyba zwariuje, jeszcze Antek, jak na złość, obudził się o 7, a w tygodniu to gnije do 10 :-S Wieczorem to już nawet kropli wody nie pije kładę się z sucharem w buzi i nie pomaga. Dziwne to bo w dzień tak nie latam, nawet rano jest już spokój właśnie najdłużej śpię od 5 do właśnie 10 nim Antek wstanie, a dzisiaj akurat klops i wstał tak wcześnie. O bólu krzyża to już nawet nie chce wspominać bo chodzić nawet nie mogę. Serio mam dość tej ciąży :-( odliczam dni do porodu jak nigdy wcześniej
    To masz dobrze jak tak długo spał. A wieczorem o której chodzi spać?
    Mój ja dziś przed 8 wstała ale poszła spać po 22.
    Ostatnio coś wypadła ze swojego trybu dnia i jest masakra.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    To masz dobrze jak tak długo spał. A wieczorem o której chodzi spać?
    Mój ja dziś przed 8 wstała ale poszła spać po 22.
    Ostatnio coś wypadła ze swojego trybu dnia i jest masakra.
    Do spania kładę go tak po 20:30 i po 5:00 przebudza się na kaszkę, dostaje butle, pieluszkę ma zmienioną i wtedy tak śpi do tej 10:00 ale dzisiaj na kaszkę przebudził się o 7 i już zasnąć nie chciał. W tygodniu to mój jak wstaje do pracy to mu robi jedzenie i daje na śpiocha jak się sam nie obudzi bo często budził sie tuż po tym jak on wyszedł do pracy i mnie niepotrzebnie angażował, a dzisiaj nikomu się nie chciało wstać ;-) ja jak wstaje na siku to szybko do łóżka żeby sie nie rozbudzić bo wtedy już nie zasnę. Zaburzony ostatnio mamy sen w dzień, zawsze o 13:00 po spacerze ładnie zasypiał na 2-3 godzinki a ostatnio dopiero o 15:00 da się położyć :-/

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    No i krwotok z nosa na dzień dobry oczywiście zaliczony :-/ ostatnio coraz częściej mam
    Ja mam praktycznie codziennie krwotok z nosa, teraz jak nie jest tak gorąco to jest trochę lepiej.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale temat rozkrecilyscie :)

Ja mam nadzieję że nie wpadnę w pieluszki ale nie zakładam nic z góry bo nie wiem co mi odbije i co ja uznam za spoko a ktoś inny za przesade.
    Na razie mam nadzieję że uda nam się zgodnie z tradycją pojechać zima na jakis jarmark, tym razem w Polsce po prostu, a na wakacje planuje wyciągnąć moją mamę za rok z tatą. Marzy mi się pojechac do hotelu z basenem ja sobie tam będę odpoczywać a rodziców wysle na 2-3 wycieczki a tak będę liczyć trochę na ich pomoc w odpoczynku :) zobaczymy czy się uda.

Jedyne co to jestem zmęczona ciąża i raczej będę chciała co najmniej rok odczekać z następną, no i zacząć starania w styczniu żeby nie rodzić w te letnie miesiące, no ale to też.. los tylko wie co to będzie. Teraz zaczęliśmy w czerwcu a udało się w listopadzie dopiero :)

A fotelik/nosidełko mam besafe z bazą. Ono jak najbardziej nadaje się do wozenia dziecka ale trzeba pamiętać że w takim foteliki maluszek może być mąż 2h nie dłużej :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska89 wrote:
    Dziewczyny,chcialam zapytac w czym zamierzacie przewozic swoje dzieci w aucie. Dzisiaj kolezanka na mnie wyskoczyla ze ja chce wozic w nosidelku maxi cosi dla mnie to bylo oczywiste a ona ze musi byc specjalny fotelik zamontowany na stale bo te nosidelka nie sa do wozenia autem

Do wozenia autem nie nadają się te, które kupujemy z wózkiem jako 3w1.

Inne jak najbardziej mogą być i muszą do auta pasować. To bardzo ważne. :) A firm jest bardzo dużo - i wszystkie w testach wypadają podobnie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 10:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 5 rano wieszalam pranie na ogrodzie. Spać nie mogłam. :O :O

justyna14, d'nusia lubią tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Do spania kładę go tak po 20:30 i po 5:00 przebudza się na kaszkę, dostaje butle, pieluszkę ma zmienioną i wtedy tak śpi do tej 10:00 ale dzisiaj na kaszkę przebudził się o 7 i już zasnąć nie chciał. W tygodniu to mój jak wstaje do pracy to mu robi jedzenie i daje na śpiocha jak się sam nie obudzi bo często budził sie tuż po tym jak on wyszedł do pracy i mnie niepotrzebnie angażował, a dzisiaj nikomu się nie chciało wstać ;-) ja jak wstaje na siku to szybko do łóżka żeby sie nie rozbudzić bo wtedy już nie zasnę. Zaburzony ostatnio mamy sen w dzień, zawsze o 13:00 po spacerze ładnie zasypiał na 2-3 godzinki a ostatnio dopiero o 15:00 da się położyć :-/
    To twój to niezły śpioch. ;) Pozazdrościć

Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest z tym spaniem na końcówce. Organizm tak przygotowuje nas to nocnego wstawania i małej ilości snu na początku po porodzie :) dlatego ja się zdecydowałam na małą różnice wieku między dziećmi. Bo póki wstaje do małej to jakoś lżej będzie i do małego. Bo mówiłam że potem nie wiem czy by mi się chciało wrócić do tego wszystkiego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 11:01

Iva79, ingelita lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dziś o 5 rano wieszalam pranie na ogrodzie. Spać nie mogłam. :O :O
    Wow zaszalalas

7w3d 💔
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jakoś dobrze śpie, mój organizm może chce się wyspać na zapas, szkoda tylko że tak sie nie da:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka razy w nocy wstawałam ale wstałam ostatecznie dopiero godzinę temu. Wyspalam się :-)

justyna14 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czekam na lekarza, pojechałam na IP, rano złapał mnie ból brzucha, ale tak mocny że aż blada byłam i ledwie stałam. Na Ktg czysto więc pewnie to były dość bolesne ćwiczenia macicy. Położne stwierdzily że dobrze ze przyjechałam bo to nigdy nic nie wiadomo.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    To twój to niezły śpioch. ;) Pozazdrościć
    To akurat po tatusiu ma 27icon_smile_0.gif

Ania241188 lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Właśnie czekam na lekarza, pojechałam na IP, rano złapał mnie ból brzucha, ale tak mocny że aż blada byłam i ledwie stałam. Na Ktg czysto więc pewnie to były dość bolesne ćwiczenia macicy. Położne stwierdzily że dobrze ze przyjechałam bo to nigdy nic nie wiadomo.
    Lepiej faktycznie sprawdzić. Dobrze ze pojechałas :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Jak sytuacja? Który to tydzień?

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja tak miałam w dniu terminu. A tydzień przed porodem. To mnie położne zrypaly że po co z takim bólem przyjechałam że mam poczytać w necie jak się poród zaczyna. Tylko ja nie mówiłam że rodzę tylko że ból brzucha mam mocny. I też stwierdziły że to macica ćwiczy.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    To akurat po tatusiu ma 27icon_smile_0.gif
    Kurde a moja to sen po mnie odziedziczyła. Zanim ja zasnę to się muszę namęczyć i dużo snu nie potrzebuje i mam lekki sen

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ