X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu spać nie mogę, a może raczej już się wyspałam :-( ehhh teraz godzina dwie z głowy i może uda mi się usnąć. Pumka współczuję tego uczucia bo tego grzebania najbardziej nie lubię. Ja się do bolu krocza, pachwiny i tego że chodze jak upośledzoną kaczka się przyzwyczaiłam już.ale faktem jest ze z dnia na dzień mi coraz ciezej.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio ciut lepiej śpię co nie znaczy że dobrze. Jeszcze trochę musimy wytrzymać. Zolza - na pocieszenie dodam, że jesteś 3 tygodnie dalej ode mnie :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska89 wrote:
    Dziewczyny,chcialam zapytac w czym zamierzacie przewozic swoje dzieci w aucie. Dzisiaj kolezanka na mnie wyskoczyla ze ja chce wozic w nosidelku maxi cosi dla mnie to bylo oczywiste a ona ze musi byc specjalny fotelik zamontowany na stale bo te nosidelka nie sa do wozenia autem

W nosidelku Kiddy Evoluna i-size ;)

A kolezanke ponioslo... fakt ze nosidelka no name dodawane do zestawow 3w1 to typowe antymandaty nie majace z faktycznym bezpieczenstwem nic wspolnego zreszta nie tylko nosidelka bo i fotelikow na stale troche takich jest...
    Ale nosidelka typu maxi cisi, cybex, be safe, Kiddy i kilku innych konkretnych firm jak najbardziej nadaja sie do wozenia samochodem i sa bezpieczne ;)

syska89 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja ostatnio ciut lepiej śpię co nie znaczy że dobrze. Jeszcze trochę musimy wytrzymać. Zolza - na pocieszenie dodam, że jesteś 3 tygodnie dalej ode mnie :-)
    Hehe i co z tego, jak mała się urodzi też raczej nie pospie :-) godzina minęła a ja dalej czytam internet bo co tu robić? :-)

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis okolo 6 godz snu , bo maly wczesnie sie budzi , dzis konczy 19 miesiecy , ale ten czas leci.

Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, taka piękna dyskusja, a ja miałam czas tylko podczytywać i lajkować. W sumie wszystko zostało powiedziane, wiec ja tylko tak skrótowo się dorzucę. Po pierwsze, zgadzam się, że przechodzi się przez różne etapy macierzyństwa. To, że na jakiś czas utoniemy w pieluchach, i że nie będziemy o niczym innym gadać, to nic złego. Większości z nas to zapewne przejdzie, jak sytuacja się unormuje i zaczniemy wracać do życia poza dzieckiem (jeśli będziemy chciały). Do podróży można wrócić lub nawet je rozpocząć niekoniecznie z malutkim dzieckiem. Jeśli się boimy lub nie mamy kasy, możemy poczekać aż dzieci podrosną. Powinnysmy zakładać, że jeszcze jednak trochę życia przed nami:) A co do znajomych, to są na tyle różni, ze jedni sami będą pytać tylko o dzieci, z innymi da się pogadać o wszystkim, a jeszcze inni maja swoje dzieci, wiec z automatu będzie się o tym gadać. Poza tym, znam ludzi, którzy zafiksowali się na jednym temacie (np. jakimś swoim hobby, samochodzie lub pracy) i tez ciężko z nimi porozmawiać o czymkolwiek innym. Nie tylko dzieci tak działają :)

Ja tam gadam o dzieciach, ale tez o masie różnych rzeczy. Potrzebuje wychodzić z domu w celach towarzyskich i z tego nie zrezygnowałam, ale przerwę miałam, bo musiałam się odnaleźć w nowej sytuacji najpierw. Podróże wznowimy w przyszłym roku. W zeszłym i w tym nie wyszło z innych względów niż dzieci. Zaczniemy od Polski (pomijając krótki wypad do Norwegii) bo świata kawał zwiedziliśmy, a w naszym pięknym kraju mamy sporo zaległości, a jest gdzie jeździć, Polska jest piękna:) Podróżami mogą być tez wypady z dziećmi na weekend lub piknik pod miastem. Czas można spędzać fajnie na różne sposoby :)

Niech każdy robi to, co lubi, o! Bądźmy szczęśliwe i spełnione na tyle, na ile się da, i na te sposoby, na jakie chcemy. Tego życzę sobie i Wam :*

justyna14, Ania241188, misia-kasia, Lavendova, Iva79, Eilleen, pumka1990 lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lipiec :-) jeszcze 17 dni i ciąża donoszona :-)

d'nusia, ingelita, katka/85, Iva79, Eilleen, pumka1990 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam równo miesiąc do donoszonej :) a do porodu to prawie dwa, kupa czasu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 07:42

pumka1990 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    To ja mam równo miesiąc do donoszonej :) a do porodu to prawie dwa, kupa czasu ;)
    Do terminu porodu bo z porodem to nigdy nie wiadomo. A ginekolog Ci nie mówi czy raczej w terminie urodzisz czy wcześniej? Mój w pierwszej ciąży od razu mi mówił że mam się szykować 2-3 tyg wcześniej i tak było, tak samo w drugiej i też się potwierdziło.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż na dole już z synem oglądają bajki a ja z córką w łóżku. I taki glod mnie złapał ale boje się że jak się ruszę to się obudzi a tak słodko sobie śpi ....

Lavendova lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży rozwiązanej cc w 39+5 do końca nie miałam żadnych skurczy, szyjka długa i żelazna, główka wysoko...więc tak liczę, że tym razem będzie podobnie :) no ale nigdy nie wiadomo ;)
    We wtorek już wracamy do Polski, trzeba zacząć się szykować powoli

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    W pierwszej ciąży rozwiązanej cc w 39+5 do końca nie miałam żadnych skurczy, szyjka długa i żelazna, główka wysoko...więc tak liczę, że tym razem będzie podobnie :) no ale nigdy nie wiadomo ;)
    We wtorek już wracamy do Polski, trzeba zacząć się szykować powoli
    To późno to CC robili, a jaka waga dziecka w tym prawie 40 tyg?

7w3d 💔
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w nowym tygodniu :)

Ja dziś pospalam do 8 ale budziłam sie chyba co godzinę a nawet i częściej bo nie moglam sie ułożyć, około 5 mała znów szalała i tylko ja prosiłam żeby nie tak bardzo jak wczoraj bo chciałam jeszcze usnąć ;)

Odnośnie porodu mi lekarz mówi ze w terminie urodzę, a położa ze pewnie przenoszę. A ja mam przeczucie ze urodzę wcześniej i tego sie trzymam ;)

Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    To późno to CC robili, a jaka waga dziecka w tym prawie 40 tyg?

Tak u nas robią, miałam do wyboru 39+5 lub 40+2. Ale ja miałam takie wskazanie, że jakby się zaczęła akcja, to nic nam nie groziło. Mała urodziła się z wagą 4140

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Tak u nas robią, miałam do wyboru 39+5 lub 40+2. Ale ja miałam takie wskazanie, że jakby się zaczęła akcja, to nic nam nie groziło. Mała urodziła się z wagą 4140
    To też spora :-) ja właśnie liczę na szybszy poród tzn przed terminem bo dzieci duże rodzę i nie chcialabym musieć 5 kg wypychać.
    U nas w szpitalu wiem że robią CC najchętniej jak już cos się sam zaczyna, ale generalnie chyba do 39 tyg skończonego ustalają terminy CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 08:50

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i krwotok z nosa na dzień dobry oczywiście zaliczony :-/ ostatnio coraz częściej mam

7w3d 💔
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ja tez się witam w nowym tygodniu. Za trzy już mogę rodzić:P

Ania241188, d'nusia, pumka1990 lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja mam już dość nocy :-( dosłownie co godzinę wstaje na siku i to tak kolejna noc z rzędu. Jak to się nie uspokoi to chyba zwariuje, jeszcze Antek, jak na złość, obudził się o 7, a w tygodniu to gnije do 10 :-S Wieczorem to już nawet kropli wody nie pije kładę się z sucharem w buzi i nie pomaga. Dziwne to bo w dzień tak nie latam, nawet rano jest już spokój właśnie najdłużej śpię od 5 do właśnie 10 nim Antek wstanie, a dzisiaj akurat klops i wstał tak wcześnie. O bólu krzyża to już nawet nie chce wspominać bo chodzić nawet nie mogę. Serio mam dość tej ciąży :-( odliczam dni do porodu jak nigdy wcześniej

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam tego wstawania w nocy, ja latam sikać w dzień co chwilę, za to nic jest dla mnie :) czasami koło 3 w nocy muszę wstać. Za to budzę się ot tak po 2-3 razy w nocy i ciężko zasnąć wieczorem. U mnie lekarz na temat terminu porody, wagi dziecka nie mówi kompletnie nic...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska89 wrote:
    Dziewczyny,chcialam zapytac w czym zamierzacie przewozic swoje dzieci w aucie. Dzisiaj kolezanka na mnie wyskoczyla ze ja chce wozic w nosidelku maxi cosi dla mnie to bylo oczywiste a ona ze musi byc specjalny fotelik zamontowany na stale bo te nosidelka nie sa do wozenia autem
    Część fotelików ma przecież robione testy zderzeniowe więc trzeba też patrzeć na to. Są te które tylko wyglądają ale są też które przeszły testy. My mamy maxi cosi pebble i do tego baza na isofix.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ