X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać różnie bywa. Ale nikomu nie życzę dodatkowego tygodnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Tylko ja jestem tak daleko do tylu z pakowaniem?
    Właśnie zamówiliśmy szafę, komodę, materac i łóżeczko. Będą za 2-3 tygodnie. Dodatkowo nie mam jeszcze laktatora i monitora oddechu plus kilku drobiazgów z apteki.

Pranie i prasowanie też nie zaczęte :O

Bo wszystko zależy kiedy kto ma termin. :)

Ja muszę być gotowa na 17 lipca - Mam kwalifikacje do cesarki. :)

Weekend pracowity. Ż teściową prasujemy i pakujemy torbę do szpitala. :) :)

Meble, wózek już stoją i się wietrzą. :) :)

Też każda z nas ma inne podejście.. jedne wolą powoli się przygotowywać i być gotowe wcxesniej..
    A inne z Nas lubią w pośpiechu i na ostatnią chwilę bo to je motywuje.. :) :)

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z praniem i prasowaniem się uporałam w tym tygodniu, swoją drogą jestem z siebie dumna bo było tego mnóstwo, i ciesze się że już to zrobiłam bo wiem że byłoby coraz ciężej, a i chłodno było to lepiej się prasowało. Łóżeczko dzisiaj rozstawiliśmy- jest śliczne! Niech stoi i się porządnie wywietrzy:D a jeśli chodzi o torbę to mam ją w szafie i gdy coś kupię i wiem że będe to potrzebować do szpitala to tam wrzucam, ale jeszcze jako taka spakowana nie jestem:p mam listę zrobioną co mam zabrać więc jakby coś to szybko powrzucam, ale narazie porodu u siebie nie przewiduje:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciaza donoszona bedzie 17.7 , trzeba sie bedzie oszczedzac, zeby dotrwac.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z tych co potrzebują motywacji w postaci braku czasu :) do końca lipca się wyrobię że wszystkim :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, z Tymkiem napewno będzie dobrze, też płakałam nad inkubatorem a od dwóch dni mam już małego na sali, tulimy się całymi dniami. Wcześniaczki mają w sobie duszę wojownika.
    U mnie jak tylko pojawiły się kropelki pokarmu to mąż za radą jednej położnej pobiegł do apteki po laktator, akurat udało mu się kupić elektryczny. Na początku odciągałam metodą 7-5-3, co 3 godziny, tak jak mały miał karmienia, do tego piłam femaltiker. I to chyba tyle, poki co małemu wystarcza, niestety nie chce ssać cycka więc odciągam do butelki i tak go karmię póki co. Ale będę musiała wrócić di systemu 7-5-3 bo wydaje mi się że mam troszkę mniej pokarmu, no chyba że laktacja się unormowała bo cycki mam miękkie.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Końcówka 32, ale spoko. Na Ktg skurczy brak, mały za to kopał jak wściekły, aż zapis przerwywalo bo uciekał ciągle. Wróciłam do domu i będę odpoczywać. Bardziej byłam przerażona bo bolało okropnie. A jeszcze mały od 2 dni spokojny jest, wieczorem leniwie kopnie kilka razy i tyle.
    Mój też wścieklizny dostał jak byłam jakiś czas temu na ktg bo za spokojny był. Zaczął kopać co chwile a tyłkiem tak jakby próbował wypiąć pas.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja tak miałam w dniu terminu. A tydzień przed porodem. To mnie położne zrypaly że po co z takim bólem przyjechałam że mam poczytać w necie jak się poród zaczyna. Tylko ja nie mówiłam że rodzę tylko że ból brzucha mam mocny. I też stwierdziły że to macica ćwiczy.
    Chore to bo co gdyby jednak coś złego by się działo. Moim zdaniem lepiej sprawdzić i nie powinny mieć pretensji.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Aniu, z Tymkiem napewno będzie dobrze, też płakałam nad inkubatorem a od dwóch dni mam już małego na sali, tulimy się całymi dniami. Wcześniaczki mają w sobie duszę wojownika.
    U mnie jak tylko pojawiły się kropelki pokarmu to mąż za radą jednej położnej pobiegł do apteki po laktator, akurat udało mu się kupić elektryczny. Na początku odciągałam metodą 7-5-3, co 3 godziny, tak jak mały miał karmienia, do tego piłam femaltiker. I to chyba tyle, poki co małemu wystarcza, niestety nie chce ssać cycka więc odciągam do butelki i tak go karmię póki co. Ale będę musiała wrócić di systemu 7-5-3 bo wydaje mi się że mam troszkę mniej pokarmu, no chyba że laktacja się unormowała bo cycki mam miękkie.
    Rób wszystko żeby mały jak najszybciej załapał cycka bo się rozleniwi i potem może być zupełna klapa z karmienia piersią. Najlepiej żeby jakaś położna czy doradca laktacyjny poradził co w takiej sytuacji. Bo dziecko szybko się przyzwyczaja że łatwo leci i potem z cycka nie chce bo musi się męczyć ssajac żeby poleciało więc rezygnuje i płacze domagając się butli.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Chore to bo co gdyby jednak coś złego by się działo. Moim zdaniem lepiej sprawdzić i nie powinny mieć pretensji.
    Ja znów w pierwszej ciąży miałam odwrotną sytuację, opierdzoelily mnie że zamdlugo zwlekałam w domu jak ruchów nie czułam. Nie czułam parę godzin, próbowałam ciastek coli ruszania brzuchem a mały nic. Więc pojechaliśmy na IP zprawdzic czy wszystko ok wtedy. To było ok 31-32 tyg ciąży. A mały tak mocno spał, ale zostawili mnie na 2 doby na obserwację

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Tylko ja jestem tak daleko do tylu z pakowaniem?
    Właśnie zamówiliśmy szafę, komodę, materac i łóżeczko. Będą za 2-3 tygodnie. Dodatkowo nie mam jeszcze laktatora i monitora oddechu plus kilku drobiazgów z apteki.

Pranie i prasowanie też nie zaczęte :O
    Między nami jest 3 tygodnie. Zdążysz to tego tygodnia co ja jestem teraz :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    No niestety to chyba nie były położne z powołania i niestety trafiłam na nie w dniu porodu i mnie pamiętały i były tak nie miłe. Ale to już parę razy pisałam.
    Teraz mama mówi że mam wziac czekoladki na przekupienie w razie co... ;)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te położne były bardzo miłe, lekarz też sympatyczny. Była jedna kobieta na wywołanie, akurat ja przyjmowali, to śmiali się że dała się podejść lekarzowi. Bo oni za nic w niedzielę nie poszliby do szpitala, bo jej lekarz będzie dopiero we wtorek, no chyba że chce przyjść tylko po czekoladki :)
    Miałam ten przycisk do wyciskania kiedy poczuje ruchy, to wciskałam kiedy była taka fala ruchów, bo chyba musiałabym trzymać cały czas. W pół godziny kliknelam 34 razy :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • OlgaZlota Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno tu nie zaglądałam a tu już pierwsze Dzieci się rodzą :) Dziewczyny gratulacje!
    Ja po raz kolejny przyszłam po radę, co na zgagę? Od wczoraj tak pali, że mam już lęki, by wypić szklankę wody :( Ratujcie.

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaZlota wrote:
    Dawno tu nie zaglądałam a tu już pierwsze Dzieci się rodzą :) Dziewczyny gratulacje!
    Ja po raz kolejny przyszłam po radę, co na zgagę? Od wczoraj tak pali, że mam już lęki, by wypić szklankę wody :( Ratujcie.

u mnie też od wczoraj palenie i już mam dość, pewnie nocy nie przespie.

A dużo z was pisze o ktg. To jakoś na nfz robicie?? Na zlecenie lekarza?? Bo moja lekarka nic nie wspomina o tym.
    Martwię się trochę bo teraz mam wizytę 13 lipca a potem dopiero 10 sierpnia bo chyba sezon urlopowy.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaZlota wrote:
    Reni Ci nie pomaga?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś skurcze mam nieregularne, mam nadzieję że miną. Jakaś ta niedziela dziś ciężka dla mnie.

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rennie pomaga na 5 minut ;p wczesniej pomagało. Dziecko już chyba nieźle ciśnie po żołądku i nie wiem czy cos na tym etapie będzie pomagać :/

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • OlgaZlota Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Reni Ci nie pomaga?
    Nie pomaga. Myślałam o czymś naturalnym, z tym że metoda z migdałami nie pomaga.

Co do skurczy, też od paru dni wszystko tam w dole mam wrażenie, że przygotowuje się do porodu, ciężko. Poza tym na ostatnim usg wyszło, że mam przedwcześnie starzejące się łożysko i według mojej lekarki urodzę wcześniej.
    Wychodzi na to, że musimy wytrzymać, już niedługo.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg to miałam, bo przyjechałam na IP, tak to moja pani doktor nawet nie wspomina, więc ciężko mi powiedzieć. Generalnie widziałam że bardzo dużo osób ma, a niektórzy przed samym porodem (jeśli zdążą) :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ