X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie śpię... Zapomniałam że jadę do laboratorium i się wysikałam :p najwyżej jutro zawioze :) staram się zasnąć bo muszę być na czczo, a kiepsko widzę 3 godziny bez jedzenia :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    justyna14 i jak, przeszło?
    Przeszło ale już stracha mialam

d'nusia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o 1 już sprawdzałam do którego szpitala jechać bo mój oczywiście nie ma odpowiedniej referencyjnosci. Rany, niech ten Antek się słucha mamy i siedzi tam do 37 tyg.

pumka1990 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym które już rodziły, Wy przynajmniej wiecie jak to wygląda, a ja jestem zielona.
    Do tego w nocy jak się budzę do łazienki to nie mogę się przekręcić na bok, brzuch mnie ciągnie, boli ledwo idę. Jakby mialobmnie zaraz rozerwać, a ok 5 jak wstaje to już normalnie idę i mogę się obrócić i wstać. Nie rozumiem tegobaninjie wiem skąd ten ból w nocy bo jak leżę jest ok tylko jak zmieniam pozycję. Może wiecie coś na ten temat.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się, że weszłam na forum dziś rano, dwie z Was urodziły, a kilka skarżyło się na bol i regularne skurcze. W radiu zaczęli mówić, o jakiejś epidemii porodów, żeby zacząć uważać. A mnie ok. 5 tak strasznie bolało coś, ale bardzo szybko przeszło. Tzn ten bol był naprawdę, nie we śnie.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Jakieś skurcze mam nieregularne, mam nadzieję że miną. Jakaś ta niedziela dziś ciężka dla mnie.

Ja też mam skurcze tak od dwóch dni ale pojawiają się w ciągu dnia w bardzo nieregularnych odstępach. Nie są też bolesne tylko raczej tak ciężej mi wtedy oddychać. Uznałam że zaczął się porządny trening przed porodem.. biorę na dal duphaston więc on powinien mi je wyciszac niby.. jestem ciekawa co będzie za tydzień jak przestanę to brać

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Zazdroszczę tym które już rodziły, Wy przynajmniej wiecie jak to wygląda, a ja jestem zielona.
    Do tego w nocy jak się budzę do łazienki to nie mogę się przekręcić na bok, brzuch mnie ciągnie, boli ledwo idę. Jakby mialobmnie zaraz rozerwać, a ok 5 jak wstaje to już normalnie idę i mogę się obrócić i wstać. Nie rozumiem tegobaninjie wiem skąd ten ból w nocy bo jak leżę jest ok tylko jak zmieniam pozycję. Może wiecie coś na ten temat.
    Czasem jak się wie, jak coś wyglada, to się boi jeszcze bardziej.

A co do bólu, to niestety nie pomogę. Sama doświadczam go na tak różne sposoby, których nie jestem w stanie zidentyfikować, ze aż jestem zdziwiona. Poprzednio tak nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 08:42

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja też mam skurcze tak od dwóch dni ale pojawiają się w ciągu dnia w bardzo nieregularnych odstępach. Nie są też bolesne tylko raczej tak ciężej mi wtedy oddychać. Uznałam że zaczął się porządny trening przed porodem.. biorę na dal duphaston więc on powinien mi je wyciszac niby.. jestem ciekawa co będzie za tydzień jak przestanę to brać
    No ja nic nie biorę, ostatnio już magnez zaczęłam odstawiać stopniowo, bo czy biorę czy nie to Irak skurcze w łydkach są więc to raczej nie od braku magnezu. Zobaczymy co będzie. Jeszcze choć 2 tygodnie muszę wytrzymać

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszego porodu się nie bałam. a teraz i owszem :)

Ale bym spała i spała dzis.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawiozłam dziś syna do przedszkola na dyżur wakacyjny ale do innego budynku, tam gdzie będzie od września chodził. Na szczęście Pani znajoma się dziś trafiła i kilkoro dzieci z jego starej grupy więc chętnie został. Może też stres z tym związanych mi się wczoraj udzielił, bo już myślałam, jak on tam się odnajdzie :-)

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Zawiozłam dziś syna do przedszkola na dyżur wakacyjny ale do innego budynku, tam gdzie będzie od września chodził. Na szczęście Pani znajoma się dziś trafiła i kilkoro dzieci z jego starej grupy więc chętnie został. Może też stres z tym związanych mi się wczoraj udzielił, bo już myślałam, jak on tam się odnajdzie :-)
    To teraz się odstresuj :)
    My zaraz zjemy śniadanie i jedziemy do biedry po zakupy na obiad. Bo coś panna wybrzydza ostatnio przy obiedzie.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam rumianek przed snem i przespałam całą noc, szok. Bez zgagi i pobudek, ale fakt że położyłam się tuż przed pólnocą może to jakiś sposób żeby się nie budzić. Zawsze zasypiałam wcześniej.
    Muszynianka w zasadzie też przynosi ulgę.
    A mleko bez laktozy też tak działa czy musi być normalne?

Zapytałam mailowo w szkole rodzenia czy jakieś ktg mi przysługuje, bo mają u siebie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    To teraz się odstresuj :)
    My zaraz zjemy śniadanie i jedziemy do biedry po zakupy na obiad. Bo coś panna wybrzydza ostatnio przy obiedzie.
    staram się ale jeszcze córcia w domu :) posiedzieć nie da. też się zaraz wybieramy na małe zakupy spożywcze, bo pieczywa nawet brak.

Jaka dziś u Was pogoda? u mnie kropi i pochmurnie, temp. ok 16 st C. W upały niby było ciężko, ale jakoś lepiej znosiłam, bo była stała pogoda, a teraz co 3 dzien mamy taką zmianę ze ledwo żyje. Raz 30 st a dwa dni później 15 :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Wypiłam rumianek przed snem i przespałam całą noc, szok. Bez zgagi i pobudek, ale fakt że położyłam się tuż przed pólnocą może to jakiś sposób żeby się nie budzić. Zawsze zasypiałam wcześniej.

Zapytałam mailowo w szkole rodzenia czy jakieś ktg mi przysługuje, bo mają u siebie.

U mnie nie działa: roślinne, bez laktozy, ani kozie. :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 09:09

nesssssa lubi tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    staram się ale jeszcze córcia w domu :) posiedzieć nie da. też się zaraz wybieramy na małe zakupy spożywcze, bo pieczywa nawet brak.

Jaka dziś u Was pogoda? u mnie kropi i pochmurnie, temp. ok 16 st C. W upały niby było ciężko, ale jakoś lepiej znosiłam, bo była stała pogoda, a teraz co 3 dzien mamy taką zmianę ze ledwo żyje. Raz 30 st a dwa dni później 15 :/
    U nas taka sama. A weekend ma być prawie 30 i znowu będę topić się.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Eilleen, 9 postów jeden po drugim. Poszłaś na rekord :P
    Bo nie mogąc zasnąć nadrobiłam co pisalyscie w ciągu dnia ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Raczej zwykle mleko musi być. Ja ogólnie nie piję zwykłego bo przerzucilam się na roślinne ale w akcie desperacji mam w lodówce na wszelki wypadek.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana, wieczorem powinien być wynik. Dzisiaj jeszcze trochę mi ciężko po jedzeniu, bałam się że znowu zacznie boleć bo musiałam robić przerwy w śniadaniu. No i udało mi się zasnąć po 6 :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania K - ja po prostu ściągałam mleko laktatorem co 3 godziny. Teraz już piersi mam miększe i zaczęłam pić LACTOSAN. Ale ściągam tak co 3 godziny po 100-120 ml.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie słaba poprawa. Mały nadal w inkubatorze, nadal dostaje troszkę tleny, ale nie rurką, tylko po prostu do inkubatora, przechodzi stopniowo z mleka dożylnego na sondę do żołądka. I tyle. Wczoraj zrobił dodatkowo luźne kupy i spadł z wagi. Strasznie się czuję psychicznie :( powiem Wam, że nie wiem co ze sobą zrobić

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ