X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam pierwsze zdjęcie z wczorajszej sesji - jest cudne!!! :) Za dwie godziny mam dostać całość, już nie mogę się doczekać :)

Eilleen, pumka1990, Carolline lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Pytanie do tych które będą lub miały już sesje brzuszkową: macie na to jakieś fajne pomysły, np co można ze sobą zabrać na takie zdjęcia, jakieś fajne ujęcia czy cos? Ja mam dopiero 31 lipca ale już myślę nad czymś fajnym. No i co miałyście ubrane? Ja mam taką długą czerwoną sukienkę na ramiączkach, bo brzuszka niechciałabym odkrywać jednak

ja nie miałam profesjonalnej sesji brzuszkowej, ale widziałam zdjęcia koleżanek i najbardziej przypadły mi do gustu takie w plenerze np. na łące, w lesie w długiej zwiewnej sukience . Ogólnie najpiękniejsze zdjęcia plenerowe wychodzą w godzinach popołudniowych wtedy jest dobre światło (tak mi powiedział fotograf na sesji po ślubie ). :)

Widziałam też sesje w pokoiku malucha w zwykłych dżinsach i koszulkach ze skarpetami na brzuszku albo bucikami, w różnych zabawnych ujęciach i takie bardzo proste na białym tle. Też fajne.

edytkaa93, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dziewczyny z planowanym cc..

Macie skierowanie na jakieś dodatkowe badania krwi ?

Mam tylko morfologię, ale lekarz mówił że dobe przed cięciem jestem już w szpitalu więc pewnie wtedy zrobią szczegółowe świeże badania.

PLPaulina lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Pytanie do tych które będą lub miały już sesje brzuszkową: macie na to jakieś fajne pomysły, np co można ze sobą zabrać na takie zdjęcia, jakieś fajne ujęcia czy cos? Ja mam dopiero 31 lipca ale już myślę nad czymś fajnym. No i co miałyście ubrane? Ja mam taką długą czerwoną sukienkę na ramiączkach, bo brzuszka niechciałabym odkrywać jednak

Ja miałam sesję ale jestem anty koronki itp. i miałam długą sukienkę z lidla czarną bez rękawów żeby zrobić zdjęcie portretowe z mężem, potem miałam białą bluzkę (taką podkoszulkową) bez rękawów, nie ciążową dlatego wystawał mi brzuch, więc sobie zrobiłam zdjęcie coś jak Lewandowska ma na książce :P + czarna spódnica i ostatni strój to była czarna spódnica + czarny stanik bez fiszbin do karmienia taki a'la sportowy. Mi się mój brzuch podoba więc chętnie go odsłoniłam.

Mam 15 zdjęć, więc niewiele też :)
    5 mam sama w tych różnych strojach,
    3 ma mąż (ja mam tam uciętą głowę bo jest zbliżenie na niego i brzuch) gdzie się do niego przytula i całuje,
    reszta jesteśmy razem.

Z gadżetów zabrałam małe błękitne skarpetki w białe paseczki i szeroką wstążkę błękitną :) mąż miał dżinsy i czarną koszulkę więc ten niebieski akcent fajnie się na tych zdjęciach wyróżnia, no i nasze obrączki też ładnie widać, ja swoją musiałam założyć na mały palec :D
    Tylko mówię mi zależało na takiej stonowanej sesji, jakoś nie kręcą mnie tiule i koronki latające naokoło. Fotografka proponowała mi takie koronkowe prześwitujące sukienki ale dla mnie to było takie niesmaczne.. i nie skorzystałam, makijaż też miałam delikatny dokupiony ale delikatny, paznokcie krótkie bladoróżowe, taki sam kolor jak na ślubie :P

edytkaa93 lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed cc to chyba jeszcze krzepliwość? Na pewno coś tam zlecali dodatkowo, ale niestety nie pamietam dokładnie co.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sesję wzięłam tylko męża i dziecko, resztę przyniosła fotografka.
    Trzy długie suknie (ale nie koronki i tiule ;) ), konik bujany i miś dla małej :)

Sesję miałam w parku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:52

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Ja mam w planach poród siłami natury, ale rozmawiałyśmy z panią dr o ewentualnym znieczuleniu zewnątrzoponowym i wtedy najważniejszym parametrem branym pod uwagę jest liczba płytek krwi.

PLPaulina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy mieć sesję nad morzem. Ale ze względu na moje problemy z chodzeniem nie wypaliło..

I skończyło się na sesji nad zalewem w lesie. :D
    Zdjęcia robił nam znajomy - z zamiłowania fotograf.. robił też Nam sesję ślubną.

I w lesie jest taka fajna wieża widokowa ogólnie klimat super.. pomost między drzewami..
    Szlak dziki. :D i co jakiś czas takie leżanki z drewna. :D
    Pole, kwiatki..

A ja nie jestem typem lukrowanej, różowej damy.. :)
    więc ubiór był raczej na luzie..
    ☆Sukienka taka maxi khaki, na brzucholu super leży.
    ☆I druga sukienka za kolano granatowa w grochy, odcinana pod biustem. :)
    ☆ i kolejny to taki sportowy z brzucholem na wierzchu. I tutaj standard, że mąż też swój brzuch wypina. :D :D :D

I do domu jeszcze zajechał na kawkę znajomy to też kilka zdjęć pstryknal ..
    Zbliżenie jak sobie mierze obwód brzucha!
    I na hustawce. :D

Nie chcieliśmy z mężem się przebierać za klauny. Więc było miło i w Naszym stylu. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 14:24

Marta..a, edytkaa93 lubią tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Wizyta 80zł a z dojazdem wyjdzie 170zł no ale w dwie strony to ponad 80km jest. Mogłam wybrać też wizytę u doradcy na miejscu, ale nie chcę jeszcze małego tak daleko ciągnąć.

Aniu, a czy Tymek będzie miał fototerapie? Mój Antoś miał i mu pomogła przy żółtaczce.
    To pewnie jak ja będę chciała to tyle samo wyjdzie bo też 80km ponad w dwie strony a też wolę żeby przyjechała

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Tez sie zastanawiam jak to będzie z karmieniem, bo bardzo bym chciała kp ale biust mi prawie w ogole w ciąży nie urósł i nie wiem jak to bedzie...
    i tak się zastanawiam czy są jakies sposoby na "pobudzenie" laktacji jeszcze w ciąży? To znaczy, jak jeszcze podczas ciążymożna można sobie pomóc w tym temacie. Czy to za wcześnie i cała produkcja rusza dopiero po porodzie?
    Mi też nie urósł. Ani trochę ale wszyscy mówią że nie musi żeby było mleko i tego się trzymam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    U nas krok do tylu. Mały miał wyjsć z inkunatora i nie wyszedł. Wczorajszy było apatyczny, malo sie ruszał, saturacja mu spadała. Robili badania i szukając przyczyn. Pielęgniarka mowila, ze kaszlał, iść moze jakaś infekcja - tak tez lekarka mowila, ze moze byc. Nie mam juz sily
    Oby szybko wyzdrowiał.

agania lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie:)
    Wszystko w porządku, szyjka zamknięta, chociaż skróciła się minimalnie - z ponad 4 do 3,6 cm.
    Na „duże” usg z pomiarami dziecka jestem umówiona za 3 tygodnie.

d'nusia, Zuuziia, Eilleen, edytkaa93, katka/85, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Lekarz powiedzial stanowczo "tak nie moze byc" Wprost sie wydarł :(
    kazal natychmiast pojawic sie w szpitalu
    nie wiem co nadal robic :(

wydaje mi sie ze Beta za duza jak na 4-5tydz nie sadzicie?

prosze doradzcie cos bo ja zwariuje
    Ja bym poszła do innego lekarza. Zrób jeszcze raz bete zanim do innego pójdziesz.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Nic. Dostalam na powtórkę toxo. Patrzą na hiv głównie.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Ja wybrałam taką fotograf która ma sukienki bo sukienek nie mam a nie widzę sensu żebym kupowała bo i tak nie chodzę w nich. Ja się zdaje na nią bo nie umiem pozować.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja bym poszła do innego lekarza. Zrób jeszcze raz bete zanim do innego pójdziesz.

Tak jutro ide kochana juz prosto na szpital tam mnie zbadaja mam nadzieje ze bedzie ok jedynie mnie martwi wysoka beta:(

***musi być dobrze.*

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Hmm. Postaw na zaufanie do specjalisty. :) idź do szpitala jak mówi lekarz.. :)

Choć wydaje mi się, że zbyt szybko poszłaś do ginekologa. ;)
    Na usg widać cokolwiek gdy beta jest powyżej 3000 mIU/ml. Ale to też zależy od sprzętu i umiejętności lekarza.. ;)

no a ja mam 3700 wiec sama widzisz ze cos nie tak

***musi być dobrze.*

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Tak jutro ide kochana juz prosto na szpital tam mnie zbadaja mam nadzieje ze bedzie ok jedynie mnie martwi wysoka beta:(
    Nie pamiętam jaką ja miałam. W którym dokładnie dniu robiłaś badanie?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    no a ja mam 3700 wiec sama widzisz ze cos nie tak
    Wszystko zależy też od lekarza i sprzętu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Nie pamiętam jaką ja miałam. W którym dokładnie dniu robiłaś badanie?

Okres 2.06
    ow 14.06

Beta wczoraj 04.07

Wiec jak dla mnie wydaje sie byc wysoka nie sadzisz?

***musi być dobrze.*
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ