X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Okres 2.06
    ow 14.06

Beta wczoraj 04.07

Wiec jak dla mnie wydaje sie byc wysoka nie sadzisz?
    Ja betę miałam 2500 i nie było nic widac, pęcherzyk z ciałkiem był dopiero 5 dni później na USG. Więc nie panikuj tylko postępuj jak lekarz każe.

Niezwykła lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti tak mały ma włączona fototerapię już kolejny dzień. Bilirubiny na szczęście spada wczoraj miał 15 a dzisiaj 10.5 :) więc zmniejszyli mu z dwóch lamp do jednej.
    Dzisiaj już całkiem ładnie ssal pierś :) no i awansowaliśmy z inkubatora wyszedł do łóżeczka i to mnie bardzo cieszy :) Pani doktor mówi, że teoretycznie mógłby wyjść ze mną na weekend ale woli go jeszcze poobserwować do poniedziałku - a ja mam nadzieję, że już nic się nie przyplącze i faktycznie w poniedziałek będzie w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 15:44

Ania241188, Eilleen, PLPaulina, e_mii, kozalia, Dooti, d'nusia, Gypsy, pumka1990 lubią tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Okres 2.06
    ow 14.06

Beta wczoraj 04.07

Mi gin kazała przyjść 2 tyg po terminie spodziewanej @..
    I na betę nawet patrzeć nie chciała..

Idz ponownie na wizytę i trochę luzu.. :D bo zmartwień to dopiero początek.. A trzeba umieć sobie radzić bo w kaftanie w psychiatryku idzie wylądować.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 15:45

• e_mii Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Okres 2.06
    ow 14.06

Beta wczoraj 04.07

U mnie w 34 dniu cyklu bhcg 5943. Ginekolog zrobił mi usg w 6tc, wcześniej inny nie chciał, bo mógł jeszcze niczego nie widzieć.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Niezwykła Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ -czyli uwazasz ze Beta jest ok nie jest za Wysoka?

PLPaulina Moim zdaniem jest za wysoka nie miesci sie chyba w normie ? jak na ten tydzien co mam i brak pęcherzyka :(
    w kazdym badz razie powinnam miec chyba bole jak pozamaciczna ? a nie mam nic jedynie co zjem a nie mam ochoty nic jesc to biegne na wc bo biegunka..

e_mii wrote:
    U mnie w 34 dniu cyklu bhcg 5943. Ginekolog zrobił mi usg w 6tc, wcześniej inny nie chciał, bo mógł jeszcze niczego nie widzieć.

Ooo no prosze u mnie po Ow jest 22dni i beta 3770 dokladnie nie sadzisz ze za Wysoka? i nie widac nic na usg?

Dziekuje Wam mega za wsparcie strasznie sie denerwuje jutro jade na szpital

***musi być dobrze.*

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    no a ja mam 3700 wiec sama widzisz ze cos nie tak

już Ci odpisałam na tym osobnym wątku ale:

Ja miałam bete 7861 i to był 5t4d, wizytę miałam pierwszą 6t1d i wtedy było widać pęcherzyk i mały miał 3mm, lekarz sprawdził przepływy ale serduszka nie widziałam jeszcze wtedy. Było słychać tętno jedynie.

Jedyna rada to słuchać lekarza i poczekać :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    już Ci odpisałam na tym osobnym wątku ale:

Ja miałam bete 7861 i to był 5t4d, wizytę miałam pierwszą 6t1d i wtedy było widać pęcherzyk i mały miał 3mm, lekarz sprawdził przepływy ale serduszka nie widziałam jeszcze wtedy. Było słychać tętno jedynie.

Jedyna rada to słuchać lekarza i poczekać :)

o to tez mialas wysoka :O wiec wychodzi na to ze mam niby ok tak w normie owa beta a ciaza za wczesnie i jej nie widac...

***musi być dobrze.*

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie, wszystko ok. Mały waży 2850g :D CC 26.07, 25 mamy przyjechać już na izbe. Powiało stresem, to tylko 3 tygodnie..

PLPaulina, justyna14, Leticia, Marta..a, Flowwer, edytkaa93, squirrel, Eilleen, d'nusia, katka/85, pumka1990, Dooti, e_mii, misia-kasia, nesssssa, Ania241188, kozalia, Existenz, chabasse lubią tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mała beta źle, za duża też źle. ;) hehe..

Jeśli wiesz kiedy miałaś owulacje, bo jest potwierdzona monitoringiem to Twój gin też wie.
    I też chyba wie, że może być za wcześnie by wszystko było widać. :D

Teraz stres: czy jest zarodek
    Później czy bije serduszko
    Potem byle do 12tc. :O
    Potem usg I trymestru.
    Następnie polowkowe..
    Itd itd itd itd :) :)

Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Po wizycie, wszystko ok. Mały waży 2850g :D CC 26.07, 25 mamy przyjechać już na izbe. Powiało stresem, to tylko 3 tygodnie..

Późno masz cc. To będzie 39tc ??

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK90 wrote:
    Dziewczyny na jutro wychodzę do domu ze szpitala. Tymek zostaje na weekend, walczymy z zółtaczką. Przez weekend będę dojeżdżać z pokarmem. Może i dobrze, że wychodzę bo kolejne dni w tym szpitalu chyba by mnie emocjonalnie rozwaliły.
    a czemu wypisali Ciebie bez dziecka? u nas tego nie praktykują. Nie zgodziłabym się. Ole miał żółtaczke i był naświetlany, 5 dni w szpitalu byliśmy, przez dwa dni naświetlania przywozili mi go co 3 godziny na karmienie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    to ok 3500-3600 będzie miał w dniu narodzin :) mam nadzieje, że ja już do tej pory będę po :) jak się czujesz z wiedzą o terminie porodu?

7w3d 💔
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Późno masz cc. To będzie 39tc ??

Po 39 tyg, od początku mówiła że jak będzie wszystko dobrze to wcześniej nie ma co, im później tym lepiej dla dziecka:)
    CC będzie mi robić moja prowadząca :)

Iva79 lubi tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to ok 3500-3600 będzie miał w dniu narodzin :) mam nadzieje, że ja już do tej pory będę po :) jak się czujesz z wiedzą o terminie porodu?

Trochę chce mi się płakać, raz że przyzwyczaiłam się do brzuchola dwa że panicznie boję się szpitali.. ale jakoś przeżyje :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś tak pomyślałam że te kopniaki czasami bolą, ale są przyjemne, a w sierpniu już przestanę je czuć i będzie mi tak pusto w środku, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać żeby przytulić maluszka :)
    Wczoraj koleżanka pisała że ma dla mnie ciuszki dla chłopca... Do kupienia zostają nam tylko niezbędne rzeczy i zabawki.
    Jakoś nie mam głowy do zakupów... Wczoraj mąż od 8 do 21 w pracy, dzisiaj zadzwonili po 9 żeby przyjechał i też do 21, jutro nie wiem, w sobotę też ma być już na 8 rano... Mam już serdecznie dość siedzenia sama. A wszystko przez to że mąż ma umowę do października, a jest szansa że dostanie na koniec miesiąca umowę na stałe i robi wszystko żeby mieć dobrą opinię u każdego. I dzisiaj w ten sposób zostałam w zasadzie bez porządnego jedzenia i mąż też na bułkach cały czas

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie się przyzwyczaić do wyjazdowej pracy męża, czy też dłuższej nieobecności. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 17:12

• AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a czemu wypisali Ciebie bez dziecka? u nas tego nie praktykują. Nie zgodziłabym się. Ole miał żółtaczke i był naświetlany, 5 dni w szpitalu byliśmy, przez dwa dni naświetlania przywozili mi go co 3 godziny na karmienie.
    Bo jestem 7dobe o porodzie i te trzymają matki na oddziale polozniczym jedli dziecko jest na noworodkowym. Obok szpitala jest hotel dla matek karmiących.

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Idzie się przyzwyczaić do wyjazdowej pracy męża, czy też dłuższej nieobecności. ;)
    Tak, tylko że powinien pracować od 14 do 21. A jak tak dzwonią rano to ja nie mam cały dzień nic do jedzenia i mąż też bez jedzenia wtedy... A wczoraj jeszcze w międzyczasie pożar gasił, więc wieczorem już na nic nie miał siły.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie rozumiem po co robić sobie stres z tą betą? Ani razu mi nie przyszlo do glowy żeby to badac a tym bardziej stresowac sie jakimis wartościami. Ma pierwszej wizycie bylam w 8tc. Po co wcześniej. Ale oczywiście można rozkladac to na czynniki pierwsze i histeryzowac wolna wola :D

Za brzuchem nie będę tęsknić! Juz nie mogę sie doczekać kiedy się na brzuchu położę i wrócę do swojej figury. A to jeszcze miesiąc :(

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, pozamykana na cztery spusty, 2 cm szyjka. Lekarz mówi że do tego 23 lipca bez problemu dotrwam. Kolejna wizyta za 2 tyg i wtedy USG jeśli nie urodzę wcześniej :-) A za tydzień wizyta w szpitalu i ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 17:38

pumka1990, Marta..a, edytkaa93, Flowwer, Ania241188, d'nusia, chabasse lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ