X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Okres 2.06
    ow 14.06

Beta wczoraj 04.07

Wiec jak dla mnie wydaje sie byc wysoka nie sadzisz?
    Ja betę miałam 2500 i nie było nic widac, pęcherzyk z ciałkiem był dopiero 5 dni później na USG. Więc nie panikuj tylko postępuj jak lekarz każe.

Niezwykła lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti tak mały ma włączona fototerapię już kolejny dzień. Bilirubiny na szczęście spada wczoraj miał 15 a dzisiaj 10.5 :) więc zmniejszyli mu z dwóch lamp do jednej.
    Dzisiaj już całkiem ładnie ssal pierś :) no i awansowaliśmy z inkubatora wyszedł do łóżeczka i to mnie bardzo cieszy :) Pani doktor mówi, że teoretycznie mógłby wyjść ze mną na weekend ale woli go jeszcze poobserwować do poniedziałku - a ja mam nadzieję, że już nic się nie przyplącze i faktycznie w poniedziałek będzie w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 15:44

Ania241188, Eilleen, PLPaulina, e_mii, kozalia, Dooti, d'nusia, Gypsy, pumka1990 lubią tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Okres 2.06
    ow 14.06

Beta wczoraj 04.07

Mi gin kazała przyjść 2 tyg po terminie spodziewanej @..
    I na betę nawet patrzeć nie chciała..

Idz ponownie na wizytę i trochę luzu.. :D bo zmartwień to dopiero początek.. A trzeba umieć sobie radzić bo w kaftanie w psychiatryku idzie wylądować.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 15:45

• e_mii Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Okres 2.06
    ow 14.06

Beta wczoraj 04.07

U mnie w 34 dniu cyklu bhcg 5943. Ginekolog zrobił mi usg w 6tc, wcześniej inny nie chciał, bo mógł jeszcze niczego nie widzieć.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Niezwykła Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ -czyli uwazasz ze Beta jest ok nie jest za Wysoka?

PLPaulina Moim zdaniem jest za wysoka nie miesci sie chyba w normie ? jak na ten tydzien co mam i brak pęcherzyka :(
    w kazdym badz razie powinnam miec chyba bole jak pozamaciczna ? a nie mam nic jedynie co zjem a nie mam ochoty nic jesc to biegne na wc bo biegunka..

e_mii wrote:
    U mnie w 34 dniu cyklu bhcg 5943. Ginekolog zrobił mi usg w 6tc, wcześniej inny nie chciał, bo mógł jeszcze niczego nie widzieć.

Ooo no prosze u mnie po Ow jest 22dni i beta 3770 dokladnie nie sadzisz ze za Wysoka? i nie widac nic na usg?

Dziekuje Wam mega za wsparcie strasznie sie denerwuje jutro jade na szpital

***musi być dobrze.*

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    no a ja mam 3700 wiec sama widzisz ze cos nie tak

już Ci odpisałam na tym osobnym wątku ale:

Ja miałam bete 7861 i to był 5t4d, wizytę miałam pierwszą 6t1d i wtedy było widać pęcherzyk i mały miał 3mm, lekarz sprawdził przepływy ale serduszka nie widziałam jeszcze wtedy. Było słychać tętno jedynie.

Jedyna rada to słuchać lekarza i poczekać :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    już Ci odpisałam na tym osobnym wątku ale:

Ja miałam bete 7861 i to był 5t4d, wizytę miałam pierwszą 6t1d i wtedy było widać pęcherzyk i mały miał 3mm, lekarz sprawdził przepływy ale serduszka nie widziałam jeszcze wtedy. Było słychać tętno jedynie.

Jedyna rada to słuchać lekarza i poczekać :)

o to tez mialas wysoka :O wiec wychodzi na to ze mam niby ok tak w normie owa beta a ciaza za wczesnie i jej nie widac...

***musi być dobrze.*

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie, wszystko ok. Mały waży 2850g :D CC 26.07, 25 mamy przyjechać już na izbe. Powiało stresem, to tylko 3 tygodnie..

PLPaulina, justyna14, Leticia, Marta..a, Flowwer, edytkaa93, squirrel, Eilleen, d'nusia, katka/85, pumka1990, Dooti, e_mii, misia-kasia, nesssssa, Ania241188, kozalia, Existenz, chabasse lubią tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mała beta źle, za duża też źle. ;) hehe..

Jeśli wiesz kiedy miałaś owulacje, bo jest potwierdzona monitoringiem to Twój gin też wie.
    I też chyba wie, że może być za wcześnie by wszystko było widać. :D

Teraz stres: czy jest zarodek
    Później czy bije serduszko
    Potem byle do 12tc. :O
    Potem usg I trymestru.
    Następnie polowkowe..
    Itd itd itd itd :) :)

Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Po wizycie, wszystko ok. Mały waży 2850g :D CC 26.07, 25 mamy przyjechać już na izbe. Powiało stresem, to tylko 3 tygodnie..

Późno masz cc. To będzie 39tc ??

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK90 wrote:
    Dziewczyny na jutro wychodzę do domu ze szpitala. Tymek zostaje na weekend, walczymy z zółtaczką. Przez weekend będę dojeżdżać z pokarmem. Może i dobrze, że wychodzę bo kolejne dni w tym szpitalu chyba by mnie emocjonalnie rozwaliły.
    a czemu wypisali Ciebie bez dziecka? u nas tego nie praktykują. Nie zgodziłabym się. Ole miał żółtaczke i był naświetlany, 5 dni w szpitalu byliśmy, przez dwa dni naświetlania przywozili mi go co 3 godziny na karmienie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    to ok 3500-3600 będzie miał w dniu narodzin :) mam nadzieje, że ja już do tej pory będę po :) jak się czujesz z wiedzą o terminie porodu?

7w3d 💔
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Późno masz cc. To będzie 39tc ??

Po 39 tyg, od początku mówiła że jak będzie wszystko dobrze to wcześniej nie ma co, im później tym lepiej dla dziecka:)
    CC będzie mi robić moja prowadząca :)

Iva79 lubi tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to ok 3500-3600 będzie miał w dniu narodzin :) mam nadzieje, że ja już do tej pory będę po :) jak się czujesz z wiedzą o terminie porodu?

Trochę chce mi się płakać, raz że przyzwyczaiłam się do brzuchola dwa że panicznie boję się szpitali.. ale jakoś przeżyje :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś tak pomyślałam że te kopniaki czasami bolą, ale są przyjemne, a w sierpniu już przestanę je czuć i będzie mi tak pusto w środku, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać żeby przytulić maluszka :)
    Wczoraj koleżanka pisała że ma dla mnie ciuszki dla chłopca... Do kupienia zostają nam tylko niezbędne rzeczy i zabawki.
    Jakoś nie mam głowy do zakupów... Wczoraj mąż od 8 do 21 w pracy, dzisiaj zadzwonili po 9 żeby przyjechał i też do 21, jutro nie wiem, w sobotę też ma być już na 8 rano... Mam już serdecznie dość siedzenia sama. A wszystko przez to że mąż ma umowę do października, a jest szansa że dostanie na koniec miesiąca umowę na stałe i robi wszystko żeby mieć dobrą opinię u każdego. I dzisiaj w ten sposób zostałam w zasadzie bez porządnego jedzenia i mąż też na bułkach cały czas

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie się przyzwyczaić do wyjazdowej pracy męża, czy też dłuższej nieobecności. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 17:12

• AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a czemu wypisali Ciebie bez dziecka? u nas tego nie praktykują. Nie zgodziłabym się. Ole miał żółtaczke i był naświetlany, 5 dni w szpitalu byliśmy, przez dwa dni naświetlania przywozili mi go co 3 godziny na karmienie.
    Bo jestem 7dobe o porodzie i te trzymają matki na oddziale polozniczym jedli dziecko jest na noworodkowym. Obok szpitala jest hotel dla matek karmiących.

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Idzie się przyzwyczaić do wyjazdowej pracy męża, czy też dłuższej nieobecności. ;)
    Tak, tylko że powinien pracować od 14 do 21. A jak tak dzwonią rano to ja nie mam cały dzień nic do jedzenia i mąż też bez jedzenia wtedy... A wczoraj jeszcze w międzyczasie pożar gasił, więc wieczorem już na nic nie miał siły.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie rozumiem po co robić sobie stres z tą betą? Ani razu mi nie przyszlo do glowy żeby to badac a tym bardziej stresowac sie jakimis wartościami. Ma pierwszej wizycie bylam w 8tc. Po co wcześniej. Ale oczywiście można rozkladac to na czynniki pierwsze i histeryzowac wolna wola :D

Za brzuchem nie będę tęsknić! Juz nie mogę sie doczekać kiedy się na brzuchu położę i wrócę do swojej figury. A to jeszcze miesiąc :(

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, pozamykana na cztery spusty, 2 cm szyjka. Lekarz mówi że do tego 23 lipca bez problemu dotrwam. Kolejna wizyta za 2 tyg i wtedy USG jeśli nie urodzę wcześniej :-) A za tydzień wizyta w szpitalu i ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 17:38

pumka1990, Marta..a, edytkaa93, Flowwer, Ania241188, d'nusia, chabasse lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ