Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezwykła wrote:Okres 2.06
ow 14.06
Beta wczoraj 04.07
Wiec jak dla mnie wydaje sie byc wysoka nie sadzisz?Niezwykła lubi tę wiadomość
-
Dooti tak mały ma włączona fototerapię już kolejny dzień. Bilirubiny na szczęście spada wczoraj miał 15 a dzisiaj 10.5
więc zmniejszyli mu z dwóch lamp do jednej.
Dzisiaj już całkiem ładnie ssal pierśno i awansowaliśmy z inkubatora wyszedł do łóżeczka i to mnie bardzo cieszy
Pani doktor mówi, że teoretycznie mógłby wyjść ze mną na weekend ale woli go jeszcze poobserwować do poniedziałku - a ja mam nadzieję, że już nic się nie przyplącze i faktycznie w poniedziałek będzie w domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 15:44
Ania241188, Eilleen, PLPaulina, e_mii, kozalia, Dooti, d'nusia, Gypsy, pumka1990 lubią tę wiadomość
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
nick nieaktualnyNiezwykła wrote:Okres 2.06
ow 14.06
Beta wczoraj 04.07
Wiec jak dla mnie wydaje sie byc wysoka nie sadzisz?
I na betę nawet patrzeć nie chciała..
Idz ponownie na wizytę i trochę luzu..bo zmartwień to dopiero początek.. A trzeba umieć sobie radzić bo w kaftanie w psychiatryku idzie wylądować..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 15:45
-
Zolza_ -czyli uwazasz ze Beta jest ok nie jest za Wysoka?
PLPaulina Moim zdaniem jest za wysoka nie miesci sie chyba w normie ? jak na ten tydzien co mam i brak pęcherzyka
w kazdym badz razie powinnam miec chyba bole jak pozamaciczna ? a nie mam nic jedynie co zjem a nie mam ochoty nic jesc to biegne na wc bo biegunka..
e_mii wrote:U mnie w 34 dniu cyklu bhcg 5943. Ginekolog zrobił mi usg w 6tc, wcześniej inny nie chciał, bo mógł jeszcze niczego nie widzieć.
Ooo no prosze u mnie po Ow jest 22dni i beta 3770 dokladnie nie sadzisz ze za Wysoka? i nie widac nic na usg?
Dziekuje Wam mega za wsparcie strasznie sie denerwuje jutro jade na szpital
***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła wrote:no a ja mam 3700 wiec sama widzisz ze cos nie tak
już Ci odpisałam na tym osobnym wątku ale:
Ja miałam bete 7861 i to był 5t4d, wizytę miałam pierwszą 6t1d i wtedy było widać pęcherzyk i mały miał 3mm, lekarz sprawdził przepływy ale serduszka nie widziałam jeszcze wtedy. Było słychać tętno jedynie.
Jedyna rada to słuchać lekarza i poczekać6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:już Ci odpisałam na tym osobnym wątku ale:
Ja miałam bete 7861 i to był 5t4d, wizytę miałam pierwszą 6t1d i wtedy było widać pęcherzyk i mały miał 3mm, lekarz sprawdził przepływy ale serduszka nie widziałam jeszcze wtedy. Było słychać tętno jedynie.
Jedyna rada to słuchać lekarza i poczekać
o to tez mialas wysokawiec wychodzi na to ze mam niby ok tak w normie owa beta a ciaza za wczesnie i jej nie widac...
***musi być dobrze.*
__________ -
Po wizycie, wszystko ok. Mały waży 2850g
CC 26.07, 25 mamy przyjechać już na izbe. Powiało stresem, to tylko 3 tygodnie..
PLPaulina, justyna14, Leticia, Marta..a, Flowwer, edytkaa93, squirrel, Eilleen, d'nusia, katka/85, pumka1990, Dooti, e_mii, misia-kasia, nesssssa, Ania241188, kozalia, Existenz, chabasse lubią tę wiadomość
25.07.2018 🦊
-
nick nieaktualnyZa mała beta źle, za duża też źle.
hehe..
Jeśli wiesz kiedy miałaś owulacje, bo jest potwierdzona monitoringiem to Twój gin też wie.
I też chyba wie, że może być za wcześnie by wszystko było widać.
Teraz stres: czy jest zarodek
Później czy bije serduszko
Potem byle do 12tc.
Potem usg I trymestru.
Następnie polowkowe..
Itd itd itd itdMarta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AnkaK90 wrote:Dziewczyny na jutro wychodzę do domu ze szpitala. Tymek zostaje na weekend, walczymy z zółtaczką. Przez weekend będę dojeżdżać z pokarmem. Może i dobrze, że wychodzę bo kolejne dni w tym szpitalu chyba by mnie emocjonalnie rozwaliły.7w3d 💔
-
Zuuziia wrote:Po wizycie, wszystko ok. Mały waży 2850g
CC 26.07, 25 mamy przyjechać już na izbe. Powiało stresem, to tylko 3 tygodnie..
mam nadzieje, że ja już do tej pory będę po
jak się czujesz z wiedzą o terminie porodu?
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:to ok 3500-3600 będzie miał w dniu narodzin
mam nadzieje, że ja już do tej pory będę po
jak się czujesz z wiedzą o terminie porodu?
Trochę chce mi się płakać, raz że przyzwyczaiłam się do brzuchola dwa że panicznie boję się szpitali.. ale jakoś przeżyje
25.07.2018 🦊
-
Kiedyś tak pomyślałam że te kopniaki czasami bolą, ale są przyjemne, a w sierpniu już przestanę je czuć i będzie mi tak pusto w środku, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać żeby przytulić maluszka
Wczoraj koleżanka pisała że ma dla mnie ciuszki dla chłopca... Do kupienia zostają nam tylko niezbędne rzeczy i zabawki.
Jakoś nie mam głowy do zakupów... Wczoraj mąż od 8 do 21 w pracy, dzisiaj zadzwonili po 9 żeby przyjechał i też do 21, jutro nie wiem, w sobotę też ma być już na 8 rano... Mam już serdecznie dość siedzenia sama. A wszystko przez to że mąż ma umowę do października, a jest szansa że dostanie na koniec miesiąca umowę na stałe i robi wszystko żeby mieć dobrą opinię u każdego. I dzisiaj w ten sposób zostałam w zasadzie bez porządnego jedzenia i mąż też na bułkach cały czas -
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:a czemu wypisali Ciebie bez dziecka? u nas tego nie praktykują. Nie zgodziłabym się. Ole miał żółtaczke i był naświetlany, 5 dni w szpitalu byliśmy, przez dwa dni naświetlania przywozili mi go co 3 godziny na karmienie.TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
PLPaulina wrote:Idzie się przyzwyczaić do wyjazdowej pracy męża, czy też dłuższej nieobecności.
-
nick nieaktualnyW ogóle nie rozumiem po co robić sobie stres z tą betą? Ani razu mi nie przyszlo do glowy żeby to badac a tym bardziej stresowac sie jakimis wartościami. Ma pierwszej wizycie bylam w 8tc. Po co wcześniej. Ale oczywiście można rozkladac to na czynniki pierwsze i histeryzowac wolna wola
Za brzuchem nie będę tęsknić! Juz nie mogę sie doczekać kiedy się na brzuchu położę i wrócę do swojej figury. A to jeszcze miesiąc -
Ja po wizycie, pozamykana na cztery spusty, 2 cm szyjka. Lekarz mówi że do tego 23 lipca bez problemu dotrwam. Kolejna wizyta za 2 tyg i wtedy USG jeśli nie urodzę wcześniej
A za tydzień wizyta w szpitalu i ktg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 17:38
pumka1990, Marta..a, edytkaa93, Flowwer, Ania241188, d'nusia, chabasse lubią tę wiadomość