X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    U nas krok do tylu. Mały miał wyjsć z inkunatora i nie wyszedł. Wczorajszy było apatyczny, malo sie ruszał, saturacja mu spadała. Robili badania i szukając przyczyn. Pielęgniarka mowila, ze kaszlał, iść moze jakaś infekcja - tak tez lekarka mowila, ze moze byc. Nie mam juz sily

Ehh :/ współczuję kochana, ale nie możesz się załamywać, dzidzia musi czuć dobrą energię i wsparcie! Na pewno to tylko chwilowe.. ściskam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 08:56

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    o której wizyta?
    u centrum 30 st ma być, już jest ok 22 :)

15.40 :) i chyba gbs będzie już pobierany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 08:58

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    15.40 :) i chyba gbs będzie już pobierany.
    już na pewno. Kciuki. a wizyta z usg?

7w3d 💔
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na dzisiajszych wizytach :)
    Ja byłam w poniedziałek i mały ważył już 2100 kg :D ale gin stwierdziła, ze jeszcze mu sie nie spieszy na ten świat, bo spokojnie sobie leży i porośnie jeszcze troche w brzuchu :)

Zuuziia, pumka1990 lubią tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny chcialabym znac Wasza opinie bo Bardzo sie martwie
    okres 2czerwiec ow 14/15
    na usg brak pecherzyka na drugi dzien Beta 3770 nie wydaje Wam sie za wysoka? :( byl ktos w takiej sytuacji ?

***musi być dobrze.*

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wczoraj byłam na wizycie. Maluch intensywnie napiera na szyjkę, jeszcze zamknięta, ale mam się szykować. Dostałam już skierowanie do szpitala gdybym nie dotrwała do wizyty za 2 tygodnie. No to zaczynam się stresować. Kciuki trzymam za wasze wizyty :)

Leticia, katka/85, justyna14, pumka1990 lubią tę wiadomość

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Czesc Dziewczyny chcialabym znac Wasza opinie bo Bardzo sie martwie
    okres 2czerwiec ow 14/15
    na usg brak pecherzyka na drugi dzien Beta 3770 nie wydaje Wam sie za wysoka? :( byl ktos w takiej sytuacji ?

Nie ma co się na razie stresować tylko za parę dni powtórzyć USG. A co lekarz na to?

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    już na pewno. Kciuki. a wizyta z usg?

Tak, wszystkie wizyty mam z USG :)

justyna14 lubi tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Niezwykła Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alenka89 wrote:
    Nie ma co się na razie stresować tylko za parę dni powtórzyć USG. A co lekarz na to?

Lekarz powiedzial stanowczo "tak nie moze byc" Wprost sie wydarł :(
    kazal natychmiast pojawic sie w szpitalu
    nie wiem co nadal robic :(

wydaje mi sie ze Beta za duza jak na 4-5tydz nie sadzicie?

prosze doradzcie cos bo ja zwariuje

***musi być dobrze.*

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alenka89 wrote:
    Hej :) wczoraj byłam na wizycie. Maluch intensywnie napiera na szyjkę, jeszcze zamknięta, ale mam się szykować. Dostałam już skierowanie do szpitala gdybym nie dotrwała do wizyty za 2 tygodnie. No to zaczynam się stresować. Kciuki trzymam za wasze wizyty :)

To faktycznie musisz uważać na siebie i unikać wysiłku.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się cieszę że cała wyprawkę wcześniej ogarnęłam. Niby dużego brzucha nie mam i jestem bardzo sprawna ale zakupy dla mnie to męczarnia. A najgorsze że w przyszłym tygodniu mąż ma urodziny i teraz nie wiem co kupić, najlepiej coś co zamówię przez internet :D

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie wczoraj :) w zasadzie to nic nowego się nie dowiedziałam. Czekam na wyniki gbs, lekarz powiedziała mi żebym tak od 36 tygodnia miała zapakowana cała torbę dla siebie do szpitala bo to różnie może być. Wyniki wszystkie super, też nie ma pomysłu co mogło mnie tak bardzo boleć w niedzielę. Wizyta bez usg więc w sumie to nic więcej nie wiem.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, tak niestety z wcześniakami jest, często muszą zrobić krok do tyłu aby potem przeć na przód. Nie załamuj się, wiem że łatwo się mówi ale w końcu będzie dobrze i opuścicie szpital.
    Dzięki dziewczyny za rady, doradcy niestety w okolicy nie ma, niby jest przy szpitalu poradnia laktacyjna ale to są te babki z oddziału noworodkowego więc one akurat nic mi nie pomogą. W nocy mały po butli miał czkawkę, dałam mu wtedy cyca, nie ssal ale ciumkał sobie i tak mi usnął na piersi.
    Marta, jeszcze miesiąc temu patrząc na swoje cycki, w życiu nie pomyślałabym że będę mieć pokarm ;)
    Jutro mamy pierwszą wizytę w poradni rozwoju noworodka, będziemy się ważyć, sprawdzać poziom bilirubiny i odbierzemy skierowania na usg bioderek, brzuszka i główki.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:

Chcesz rady. Rób tak jak Ci doradza specjalista - taka moja rada. Diagnostyka w szpitalu rozwieje wątpliwosci a widzę, że jesteś mocno zestresowana. Nie ma co pytać o tak ważne sprawy przypadkowych osób na forum.

Niezwykła lubi tę wiadomość

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Jak ja się cieszę że cała wyprawkę wcześniej ogarnęłam. Niby dużego brzucha nie mam i jestem bardzo sprawna ale zakupy dla mnie to męczarnia. A najgorsze że w przyszłym tygodniu mąż ma urodziny i teraz nie wiem co kupić, najlepiej coś co zamówię przez internet :D

Też na szczęście mam wszystko ogarnięte. A od paru dni już nie mogę pozwolić na dłuższy spacer czy zakupy, bo macica mówi stop. Cały brzuszek się napina. Także trzeba się pogodzić z leżakowaniem i nicnierobieniem :) Niestety kiedy leniuchuje się z przymusu to już to tak nie cieszy :) A zakupów przez internet nigdy nie zrobiłam tyle co w trakcie ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Wspomne , ze tworzy sie taka super wiez z maluszkiem, pozniej ciezko odstawic :)

E tam więź, może zależy jak dla kogo. Ja nie mogłam sie doczekać odstawienia, karmilam 9 miesiecy i mialam juz serdecznie dość. Drugiej nie karmilam prawie wcale. Więź mam taką samą z obiema córkami. I szczerze to nie wszystkie kobiety lubią tą czynność karmienia piersia, ja nie lubię. Postaram sie te 3 miesiące ale jak będą problemy albo nie będzie chciało to odpuszczam i mm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:

Hmm. Postaw na zaufanie do specjalisty. :) idź do szpitala jak mówi lekarz.. :)

Choć wydaje mi się, że zbyt szybko poszłaś do ginekologa. ;)
    Na usg widać cokolwiek gdy beta jest powyżej 3000 mIU/ml. Ale to też zależy od sprzętu i umiejętności lekarza.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym kamieniem piersią to fajnie jak wszystko gładko idzie..

Ale jak widziałam koleżankę, ktora płakała i nadal karmiła to miałam wrażenie, że psychiatra by się jej przydał.. :O

Jeśli sobie nie poradzę z kp to nie będę się męczyć.. szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ! :)

Marta..a, Lavendova, Zuuziia, Eilleen lubią tę wiadomość

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała te 6 miesięcy chociaz kp, głównie ze względu na moje lenistwo ;p
    Nie chce mi się bawić z butlami, mieszankami.

Ooo nowy tydzień :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:17

Marta..a, Leticia lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, kto nas pobije? 35t1d waga.. 2915g! Kluska mi rośnie, na szczęście rośnie wszystko równo, tylko noga trochę wyprzedza. Termin z dziś przesunął się na 1.08, chociaż wiadomo to nic już teraz nie znaczy :)
    Łożysko ocenione nawet na I stopień, szyjka ponad 4cm, nic nie wskazuje na to żebym miała urodzić przed terminem albo nawet w terminie, prędzej się przenosimy.
    Prognozowana waga na termin to ponad 3700g. Mam powoli zacząć dawkować sobie ruch i odpoczywać jak czuję taką potrzebę, nie ma konieczności leżenia przez 24h :)
    Mam się nie wystraszyć skurczy jak odstawię duphaston, jak zrobią się regularne dopiero na porodówkę :)
    edit. pierwsza lekarka która szczerze mi powiedziała, że młody jest duży i jak nie zwolni mam się nastawić że poród może zakończyć się cesarką bo ja do za wysokich nie należę (mam 160cm) :(

Trzymam kciuki za resztę dzisiejszych wizyt :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:19

alenka89, PLPaulina, nesssssa, vanilia120, Dooti, Leticia, misia-kasia, Zuuziia, katka/85, Ania241188, justyna14, Qumish, pumka1990, Iva79, marcela123, Eilleen, chabasse lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ