Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny, dłuuugo mnie nie było ale cierpliwie nadrabiam zaległosci w czytaniu, bo w poniedziałek wrocilismy z 2tygodni wakacji we Włoszeh
Było super bo naprawde całą ciąże czuje sie bardzo dobrze i teraz też, takze było bardzo aktywnie, sporo spacerowaliśmy, pływalismy, jeździlismy na rowerach, zwiedzaliśmy i troche leniuchowalismy;)
U mnie dopiero 32tc więc do rozwiązania jeszcze 1,5 miesiąca takze na spokojnie sie przygotowujemy i kompletujemy rzeczy dla małego, ale u Was widze ze juz się zaczeło!))) Wszystkim mamom (i tatusiom;) ) gratuluje!
Fajnie, ze możecie już doświadczać tego cudu na swoich rękach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 22:39
d'nusia, Leticia lubią tę wiadomość
-
nesssssa wrote:Moja malutka mnie rozczula, cały dzień byłam obolała bo tak się umościła. Ale teraz leżę i widzę jak się słodziutko wypina po prawej stronie i jestem normalnie wzruszona
PLPaulina, Kasiaja, pumka1990, Ania241188, nesssssa, justyna14, misia-kasia, marcela123 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie planuje przy problemach z kp najpierw wezwać położną a jeśli nie będzie miała nic mądrego do powiedzenia to doradcę. Chociaż ta położna która prowadziła z nami zajęcia to właśnie to samo mówiła z przystawianiem czyli że na początku jak dziecko otworzy szeroko usta to włożyć pierś tak żeby całą brodawke ujęło. Ale teoria jedno praktyka drugie.
-
Eilleen wrote:Ja właśnie planuje przy problemach z kp najpierw wezwać położną a jeśli nie będzie miała nic mądrego do powiedzenia to doradcę. Chociaż ta położna która prowadziła z nami zajęcia to właśnie to samo mówiła z przystawianiem czyli że na początku jak dziecko otworzy szeroko usta to włożyć pierś tak żeby całą brodawke ujęło. Ale teoria jedno praktyka drugie.
Tez sie zastanawiam jak to będzie z karmieniem, bo bardzo bym chciała kp ale biust mi prawie w ogole w ciąży nie urósł i nie wiem jak to bedzie...
i tak się zastanawiam czy są jakies sposoby na "pobudzenie" laktacji jeszcze w ciąży? To znaczy, jak jeszcze podczas ciążymożna można sobie pomóc w tym temacie. Czy to za wcześnie i cała produkcja rusza dopiero po porodzie? -
Ja przy problemach z kp planuję kupić mm i tyle
Podziwiam te walczące ale ja wiem, ze akurat do tego zmuszać siebie i młodego nie będę.
O szczepieniach się nie wypowiadam zaufam pediatrze, tu akurat uważam, że są mądrzejsi ode mnie i ufam, że wiedzą co robią.
Trzymajcie kciuki dziś wizyta kontrolna po szpitalu o 9, trochę się denerwuje bo w nocy obudził mnie silny ból miesiączkowy, który na szczęście minął po jakieś 15 minutach.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Gosia, rozmiar biustu nijak ma się do ilości mleka
Możesz być płaska jak deska, a mleko będzie
Nie martw się na zapas, nic nie musisz na razie robić!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:37
gosia.kak, alenka89, pumka1990, Carolline lubią tę wiadomość
-
Ja w 1 ciazy tez nie robilam sobie cisnienia z kp, stwierdzilam jak bedzie zle to dam mm. Wszystko poszlo ladnie,karmilam prawie do 10miesiaca I bardzo sie z tego ciesze. Oby teraz tez tak bylo, poczatki sa trudne , ale pozniej to bardzo wygodne. Warto miesiac czy 2 powalczyc.
-
Leticia wrote:Też tak mówiłam w pierwszej ciąży, ale jak urodziłam to mi padło na mózg
KP albo śmierć xD
No nie powiedziane, że coś mi się odmieni ale jak na razie za namową męża chcę spróbować, sama z siebie nie czuję jeszcze potrzeby..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U nas krok do tylu. Mały miał wyjsć z inkunatora i nie wyszedł. Wczorajszy było apatyczny, malo sie ruszał, saturacja mu spadała. Robili badania i szukając przyczyn. Pielęgniarka mowila, ze kaszlał, iść moze jakaś infekcja - tak tez lekarka mowila, ze moze byc. Nie mam juz sily
-
Zuuziia wrote:Dzisiaj wizytujemy, ciekawe ile junior waży
któraś dziś też wizytuje ?
Ps. Nie ma jeszcze 9, a już praży będziemy się dzisiaj rozpływaćwe Wrocławiu 31st ma dzisiaj byc...
u centrum 30 st ma być, już jest ok 227w3d 💔