❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Rodzić będę chyba w szpitalu miejskim w Bydgoszczy bo przez cukrzycę z insuliną musi być szpital z 3 stopniem referencyjności. Tak czytam na ich stronie, że nie ma na chwilę obecną wymogu aby partner miał robiony test na covid- przeprowadzają tylko ankietę i zalecają na ok. 14 dni przed porodem izolację i odpowiedni strój podczas porodu + maseczka - jeśli w trakcie wyniknie cesarka to po uprzednim pozwoleniu od mamy partner może przez dwie godziny kangurować malucha- SUPER. Ciekawe czy jak cesarka jest planowana to czy taka możliwość jest również. Jak na razie cały czas mam nadzieję, że młoda się obróci jednak.
-
madziab wrote:My właśnie kupiliśmy Espiro next w wersji avenue. Wydaje się fajny, na pewno lepsze wykonanie niż Adamexa, którego mieliśmy przy starszaku. A z espiro używaliśmy spacerowki przez ponad 3 lata, w bardzo różnym terenie i naprawdę dużo przeszła, udany zakup. Liczę że z tym Nextem też tak bedzie
Też myślę o Avenue, podobają mi się w nim te wszystkie dodatki, wbudowane moskitiery i materacyk organiczny i design. No i czytałam opinie wiele osób pisze, że ma dobrą amortyzację. W sklepie ciężko było mi to sprawdzić - musiałabym zabrać go do lasu żeby mieć pewność:)I przede wszystkim spacerówka ładnie wygląda - a ja na pewno co najmniej do roczku będę jeździć spacerówką z kpl. jakoś wydają mi się stabilniejsze. Na później mam mutsy nexo po pierwszej córce - on doskonale sprawdzał się po mieście i był wygodny dla opiekunki ale teraz mieszkam przy drodze polnej i może nie dać rady. -
Ja chcialam skoczyc w sobote na jeden dzien nad morze, bo ma byc tak ladnie, ale przed chwila w wiadomościach mowili ze para ze Śląska ma wirusa i 50 osob w kwarantannie ... chyba zostanie mi moje jezioro, strach sie wybrac👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
cela1518 wrote:A to sam ten kosz się dostaje? Myślałam że ze stelażem już będzie ten kosz🤔
W wyprawce jest tylko kosz, bez stelaża do tego jakieś ubranka, kocyk, kilka pieluch tetrowych, ręcznik kąpielowy z kapturem, chusteczki nawilżane.
Ale skład się odrobine co jakiś czas zmienia, więc zobaczymy co będzie w naszych.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Domi_ wrote:Skad stres? Teoretycznie wizyty sa spoko, bo sprawdzasz jaka obecenie jest sytuacja. Jezeli wszystko jest ok to liczysz na ladna fotke. W innym przypadku przynajmniej problem jest wykryty i mozna dzialac.
Staram sie stosowac te strategie. Roznie wychodzi
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Dzień dobry drogie Panie!
Ja dzisiaj pierwszy raz się wyspalam od... w sumie to chyba od miesiąca 😂 budzę się, patrze na zegarek a tu 9:18. Zwykle 7:50 lub 8:15 to max moich możliwości.
Wiec pomimo podłej pogody nastawiam się na aktywny dzień bo jak już się wyspalam to go szkoda zmarnować 😁
Mam zamiar posprzątasz szafki w łazience bo już połowy rzeczy nie kojarzę co tam pochowane i miło by było zwolnić komodę dla małej...
Poprane mam tylko to co do szpitala, bo nie mam balkonu a w mieszkaniu nic nie schnie ☹️
Pewnie skończy się jak zwykle: serial i rossman a potem znowu serial 😂 -
madziab wrote:Może źle to ujelam, jest stres i ciekawość, zwłaszcza jeśli chodzi o wagę maluszka (wielkość brzuszka). Zdjęcia dostajemy na każdej wizycie dla Tatusia i Braciszka.
Na kazdej? Zazdro. Bobek zawsze sie tak uklada, ze nie widac twarzy.
W kazdym razie - trzymam kciuki!madziab lubi tę wiadomość
-
MadziaB, AgaAgnieszka powodzenia na wizytach✊✊🍀🍀🍀
Zaczynamy 32tc.🦋
42 dni do ciąży donoszonej, odliczam..😍Madzko, madziab, AgaAgnieszka1989, Mamuśka☺️, to_tylko_ja, MartitaS lubią tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Madzko ja od poniedziałku nastawiam się aktywnie ale nic nie wychodzi. Nie mam energii, weny i chęci nie wiem czy to ta pogoda czy ja już jestem do niczego. Chciałam zacząć pranie a tu nie ma pogody, leje i ma padać cały dzień i tydzień.
Jaki serial oglądasz ? Może coś polecisz ? 😊
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Flara wrote:W wyprawce jest tylko kosz, bez stelaża do tego jakieś ubranka, kocyk, kilka pieluch tetrowych, ręcznik kąpielowy z kapturem, chusteczki nawilżane.
Ale skład się odrobine co jakiś czas zmienia, więc zobaczymy co będzie w naszych.
Powodzenia wizytującym 👍madziab lubi tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
MomOfBoys wrote:Fajnie macie. Ja tam żadnej wyprawki od gminy nie dostanę. Jak to na wsi 😆
Powodzenia wizytującym 👍
Naprawdę uważam że to fajny pomysł, ale jak zawsze z takimi rzeczami to ludzie dziwne problemy mają, bo kocyk nie taki, bo ręcznik już mam itp itd i jak to mówią wszystkim nie dogodzisz
Jak widziałam po zdjęciach to fajnie to wyglada i na pewno się przyda.madziab, cela1518, MomOfBoys lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Ja po ostatnim pobycie w szpitalu mam rozwalone wszystkie moje rzeczy do szpitala i nie mam zapału do pakowania... Zabieram się za to od soboty codziennie i do dziś leży na desce do prasowania, na szczęście chociaż wyprane.
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Ja juz czekam W przychodzi obowiązek maseczek, zaraz się udusze, maly robi jakieś dzikie plasy
Jak przejdę kwalifikacje a nie widzę powodu zebym nie przeszła to już glowa spokojna
Bella znajoma lezala teraz w Pabianicach bardzo chwalila po remoncieBela lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pokażcie jak przechowujecie ciuszki w komodach . Ja nie umiem sie zorganizowac, co ułożę to mi nie pasuje bo jak otworze to polowe ciuszkow nie widze
nie wiem jak to zrobic 😤
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Bela wrote:Madzko ja od poniedziałku nastawiam się aktywnie ale nic nie wychodzi. Nie mam energii, weny i chęci nie wiem czy to ta pogoda czy ja już jestem do niczego. Chciałam zacząć pranie a tu nie ma pogody, leje i ma padać cały dzień i tydzień.
Jaki serial oglądasz ? Może coś polecisz ? 😊
Bela u mnie na tapecie Greys Anatomy, postanowiłam od początku zobaczyć a trochę tych odcinków jest 😅 ale uwielbiam ten serial!
No i na zmianę z Pamiętnikami Wampirów bo tez już dużo zapomniałam wątków to tak sobie starocie bezstresowe dawkuje 😂
Najśmieszniejsze jest to że mimo że mniej więcej wiem co z kim się będzie działo to rycze jak bóbr w niektórych momentach... czego przed ciążą nie miałam 😅
A z seriali „innych” to polecam Marvelous Mrs. Maisel - Fajnie zrobiony i kolory fajne bo teraz w większości wszystko w tonacji szaro burej 😙megson91 lubi tę wiadomość