❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
AgaG88 wrote:I_ka a czemu ostrzeżenie odnośnie wagi? Wiele kobiet tyje ponad 20 kg w ciąży a potem szybko wraca do formy
Ja mam 12 kg na plusiechoc jakby liczyć ze na początku schudłam 2 kg to już 14 kg... 🤪😳
Wiem, ze wielkie kobiet tyje więcej. Ale moja pani dr dzisiaj zapisała mi w karcie ciąży, ze odpowiedni przedział to jest 11-16 kg i tam gdzie zapisuje się wage napisała grubym długopisem „+16 kg!”. Coś potem mówiła o obrzękach itp., wiec chyba chodziło jej o to, żeby uniknąć przykrych konsekwencji. Na szczęście potem oglądała moje nogi i mówiła, ze nie ma obrzęków....
Pewnie inny lekarz by nie zwrócił na to uwagi, ale ona jest bardzo skrupulatna i na nic nie przymyka oka. Tak jak teraz po szpitalu muszę chodzić na KTG 2x w tygodniu.
A jeśli chodzi o słabsze ruchy to ja tak miałam ostatnio, ze jednego dnia czułam, ale dużo gorzej niż zwykle, a kolejnego do 12 po zjedzeniu śniadania i potem słodkiego nic nie czułam. Nie udało mi się zapisać na KTG prywatnie na ten dzień i pojechałam na IP. Z małą było wszystko ok, a mnie zatrzymali na 4! dni na obserwacje. Mogłam się niby wypisać na zadanie, ale potem bym się w domu martwiła czy dobrze zrobiłam, wiec wolałam zostać.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
U mnie od samego początku ruchy są bardzo delikatne i nie ma ich dużo. Jak się nie skupie to pół dnia jej nie czuje. Wczoraj wszystko sprawdzone na wizycie, teoretycznie wszystko ok, mam nadzieje że nie wyjdzie jakiś problem po porodzie.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Ja wciąż powtarzam - moja pierwsza córka też mnie nie raczyła wysoką aktywnością w brzuchu, musiałam długo czekać i cudować, żeby w końcu ją poczuć, ale za to po porodzie dała nam równo do wiwatu, nadrobiła z nawiązką
Rozwijała i rozwija się prawidłowo. Podejrzewaliśmy nawet, że miała wzmożone napięcie mięśniowe, bo bardzo się prężyła, szybko przekręcała głowę i akceptowała tylko pozycję pionową, ale żaden fizjoterapeuta tego nie potwierdził.
-
Ja po wizycie. Malutka waży jakieś 2250 g. Chwilę posłuchałam serduszka ❤️
Mi wyniki krwi poleciały w stronę anemii i lekarz zapisał mi żelazo. Trochę boję się zaparć na tym etapie ciąży 😅ticia9, Kindoll, megson91, Bela, Evli, MartitaS, pati_zuzia83, i_ka, m@rzenie, Paula2702, Mirabelka02, Nadzieja777, agniecha2101, kasia_pra, madziab, Kagu3, Madzko, Mała_Gwiazdka, Zozo, Marta35, AgaG88, Kropka4, tym_janek lubią tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Mamuśka☺️ wrote:Ja też już czekam kilka dni i nadal maila nie dostałam. Czy to trzeba mieć skończony konkretny tydzień ciąży? Czy od razu dostałaś wiadomość?
Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość
-
Madziab mam nadzieję, że już jest wszystko dobrze, współczuję stresu.
Co do chusteczek to babydream 99% wody są bardziej suche niż water wipes. Ale skład mają ok, cenę jeszcze lepszą, więc kupuję je córce do żłobka.
Ja po wczorajszej wizycie niby ok, ale jak spojrzałam w domu na pomiary to się zmartwiłam bo mały do tej pory był na 50 centylu a teraz nagle 25. Brzuszek wyszedł na 7 centuly, kość udowa tak samo. Waga wychodzi 1980 g. Lekarz mówił, że wszystko dobrze, no ale to dziwne, albo jakiś błąd pomiaru. -
Ale mam cukier po tym lodzie 😮 lepiej nie mówić, ale chociaż dziecko się uaktywnilo od takiego skoku 🙄
A byłam dzisiaj też na wizycie u drugiego diabetologa po poradę co z tymi rannymi cukrami i dostałam drugą opinię że cukry do 95 na czczo są ok i mam się nie stresowaćMadzko, Bela lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, melduję się po wizycie
mały waży 2200g i dostałam już skierowanie do szpitala. Dr czuł już główkę paluchem
ostatnio miałam jakieś skurcze ale nie sądziłam że to już te przepowiadające. W przyszłym tygodniu jadę do szpitala. Narazie mam leżeć i zdobić „wszystko żeby mały posiedział w brzuchu jeszcze 2 tygodnie” . Ktoś ma jakieś złote rady? Przyznam że jestem trochę wystraszona. Czeka mnie cc, bo miałam wycinanego mięśniaka z macicy (to będzie 3 raz otwierany brzuch) i dr mówi że nie może dojść do skurczy. Trzymajcie proszę kciuki żeby maluchowi odechciało się tak szybko wychodzić
Nadzieja777, MomOfBoys, Kindoll, kasia_pra, Kagu3, Mamuśka☺️, MartitaS, m@rzenie, megson91, ticia9, Mirabelka02, Marta35, agniecha2101, Bela, Kropka4, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
-
Asasa wrote:Madziab mam nadzieję, że już jest wszystko dobrze, współczuję stresu.
Co do chusteczek to babydream 99% wody są bardziej suche niż water wipes. Ale skład mają ok, cenę jeszcze lepszą, więc kupuję je córce do żłobka.
Ja po wczorajszej wizycie niby ok, ale jak spojrzałam w domu na pomiary to się zmartwiłam bo mały do tej pory był na 50 centylu a teraz nagle 25. Brzuszek wyszedł na 7 centuly, kość udowa tak samo. Waga wychodzi 1980 g. Lekarz mówił, że wszystko dobrze, no ale to dziwne, albo jakiś błąd pomiaru.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Jeśli chodzi o chusteczki to cheeky panda też są bardzo polecane.
Ja już po wizycie u dermatologa. Generalnie to lekarka powiedziała, że nie wiadomo od czego taki odczyn. Mogło mnie coś ugryźć, a ja drapiąc mogłam nadkazić. Dostałam maść z antybiotykiem, a jeśli w ciągu 2-3 dni nie będzie poprawy to wtedy mam wziąć antybiotyk doustnie. Ech, cała ciąża się obyłam bez leków to oczywiście na koniec musiało coś wyskoczyć
33 lata
05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️
Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
27.08 - transfer blastki 2BB ☹️
13.09 - start II procedury. Długi protokół
21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A)beta 3,56 - cb
27.11 - transfer blastki 3BA
3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
12 dpt - beta 665,7
19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
23 dpt - mamy serduszko ♥️ -
Jaka ta karuzela jest cudowna ! Tak się cieszę, ze się na nią zdecydowałam 😍
Pozytywka tez jest super, łatwo się łączy z telefonem wiec fajnie nawet na spacerze puszczać kołysanki z yt. Jest trochę cicha ale dla takiego malucha wystarczy co by sobie na spokojnie spało .
A te kokardki to mistrzostwo świata ! Są tak piękne na żywo 😍😍😍
Kagu3, Kindoll, MomOfBoys, MartitaS, m@rzenie, to_tylko_ja, megson91, AgaAgnieszka1989, pati_zuzia83, YoYo85, Bela, agniecha2101, mommy, Loczek:), Kropka4 lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
kasia_pra wrote:Jeśli chodzi o chusteczki to cheeky panda też są bardzo polecane.
Ja już po wizycie u dermatologa. Generalnie to lekarka powiedziała, że nie wiadomo od czego taki odczyn. Mogło mnie coś ugryźć, a ja drapiąc mogłam nadkazić. Dostałam maść z antybiotykiem, a jeśli w ciągu 2-3 dni nie będzie poprawy to wtedy mam wziąć antybiotyk doustnie. Ech, cała ciąża się obyłam bez leków to oczywiście na koniec musiało coś wyskoczyćkasia_pra lubi tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
nick nieaktualny8.07 od 15 może będę miała mgr albo dopiero we wrześniu 🤣 muszę chyba iść na luzie. Dzwoniła Pani Promotor właśnie.
Evli, Nadzieja777, megson91, Asasa, madziab, pati_zuzia83, MartitaS, Kindoll, agniecha2101, tym_janek, Kropka4, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
-
Paula2702 wrote:Cześć dziewczyny, melduję się po wizycie
mały waży 2200g i dostałam już skierowanie do szpitala. Dr czuł już główkę paluchem
ostatnio miałam jakieś skurcze ale nie sądziłam że to już te przepowiadające. W przyszłym tygodniu jadę do szpitala. Narazie mam leżeć i zdobić „wszystko żeby mały posiedział w brzuchu jeszcze 2 tygodnie” . Ktoś ma jakieś złote rady? Przyznam że jestem trochę wystraszona. Czeka mnie cc, bo miałam wycinanego mięśniaka z macicy (to będzie 3 raz otwierany brzuch) i dr mówi że nie może dojść do skurczy. Trzymajcie proszę kciuki żeby maluchowi odechciało się tak szybko wychodzić
Podstaw pod łóżko klocki aby mieć nogi wyzej. Ja tam mam od paru tygodni i pomaga. Chyba tylko leżenie i nie wstawanie wchodzi w grę. Trzymam kciuki żeby jak najdłużej dzidzia w brzuchu chciała zostać 🙏🙏💚 2200 to już kawał czlowieka, wszystkie będzie dobrze ♥️Paula2702, megson91 lubią tę wiadomość
-
A do mnie właśnie przyszedł organizera na łóżeczko, bardzo fajny, będzie idealny na pieluchy, chusteczki i inne przydasie które powinny być pod ręką podczas przewijania i nie tylko.
niestety osobny przewijak mi się nie zmieści i strasznie nad tym ubolewam, przez prace zdalna męża nie możemy się pozbyć biurka z sypialni i więcej miejsca nie ma, wiec organizer i przewijak na łóżeczko będą musiały wystarczyć.
I przyszła butelka filtrująca dafi, wiec już poszła w ruch, sprawdzi się idealnie na spacerach terazKagu3, m@rzenie, Nadzieja777, MartitaS, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Kagu3 wrote:8.07 od 15 może będę miała mgr albo dopiero we wrześniu 🤣 muszę chyba iść na luzie. Dzwoniła Pani Promotor właśnie.
Kagu3, Madzko, Nadzieja777, megson91, Domi_, madziab, MartitaS, agniecha2101, Kropka4, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
nick nieaktualnyMomOfBoys wrote:To 8 lipca wszystkie trzymamy kciuki i nie ma innej opcji jak otrzymanie przez Ciebie tytułu magistra 😊 A potem opijamy Picolo 😁
-
Paula2702 wrote:Cześć dziewczyny, melduję się po wizycie