❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta35 wrote:Cześć dziewczyny, ja już dawno po wizycie kwalifikacyjnej ale musiałam odpocząć bo mnie wykończyli. Miałam półtorej godziny opóźnienia bo lekarz mial operację. Wizyta w instytucie matki i dziecka ,więc na korytarzu mnóstwo dzieci i kaszlących osób .temperatura dochodziła chyba do 40 stopni ,spociłam się jak świnia. Krzesełko tak twarde że wbijały mi się w kość ogonową ale i tak miałam farta że miałam krzesełko ,bo niektórzy musili stać. A sama kwalifikacja trwała, nie przesadzam ,30 sekund. Dostałam termin na 28 lipca, mam się zjawić dzień wcześniej wieczorem, 3 dni wcześniej zrobić test na covid. Dostałam jeszcze karteczkę na której miałam napisane terminy i widniał tam anestezjolog na 15 sierpnia, więc nie kumam o co chodzi,skąd ta data, w gabinecie nic mi nie powiedzieli. Próbowałam się do nich dodzwonić ale oczywiście nikt nie odbiera. Cieszę się że znamy już termin ,ale jestem jakaś skołowana. Nie ma to jak NFZ.
-
nick nieaktualny
-
cela1518 wrote:No mi wyskoczyły hemoroidy niestety przez branie żelaza bo ponad tydzień się męczyłam a potem organizm już się przyzwyczaił do żelaza i było ok ale niestety hemoroidy zostaly😥
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Dziękuję bardzo za polecenia
chyba faktycznie nie będę kupować póki co - mam termin na koniec sierpnia, zanim wyjdę z małą na zewnątrz to pewnie będzie połowa września, więc już takiego prażącego słońca nie powinno być. A jeśli będzie potrzeba to dokupię
I żeby nie było, nie zamierzam mojego niemowlaczka opalać, ale myślałam, że takie kremy tak czy tak się używa "na wszelki wypadek".
Co do Rossmanna i braku kuponów - też skarżyłam się na to ostatnio, ale może miało to związek z tym, że ani razu nie użyłam karty Rossnę. Użyłam jej pierwszy w sklepie kupując chusteczki nawilżane i tego samego dnia po południu przyszedł mi kupon na oliwkę za 1 gr.
I koniecznie sobie zaznaczcie zgodę na przysyłanie powiadomień w ustawieniach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 19:23
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Flara wrote:A do mnie właśnie przyszedł organizera na łóżeczko, bardzo fajny, będzie idealny na pieluchy, chusteczki i inne przydasie które powinny być pod ręką podczas przewijania i nie tylko.
niestety osobny przewijak mi się nie zmieści i strasznie nad tym ubolewam, przez prace zdalna męża nie możemy się pozbyć biurka z sypialni i więcej miejsca nie ma, wiec organizer i przewijak na łóżeczko będą musiały wystarczyć.
I przyszła butelka filtrująca dafi, wiec już poszła w ruch, sprawdzi się idealnie na spacerach teraz
Super sprawa te organizery. My przy starszym mielismy biale drewniane rersz postawiliśmy na turystyczne już jestem zadowolona ma bardzi duzo kieszonek.ukrytych, organizer z przodu i przy przewijaku. Choc wcześniej bie korzystałam z przewijaka ale w zestawie byl wiec czeka -
nick nieaktualnyMirabelka02 wrote:Tak, czereśnie 😊 Mój brzuch dwukrotnie się powiększył.
Czereśnie mam małe jeszcze ale to młode drzewka.
Rzodkiewkę własną też już jemy, czekam chwilkę jeszcze na sałatę. Reszta w swoim czasie. I mam świeża mietke, pomidorki narazie koktajlowe, szczypiorek, bazylię ❤️ uwielbiamMirabelka02, Madzko lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie i maly wazy 1200g wiec jest do przodu. We wtorek kolejna wizyta i za dwa tygodnie nastepna, najwazniejsze,ze rosnie😊
Co do organizerow ja zamowilam taki przenosny
mysle,ze powinnien sie sprawdzic🤔
Kagu3, Evli, MomOfBoys, megson91, agniecha2101, MartitaS, mommy, ticia9, m@rzenie, Madzko, Kropka4, Bela, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZadam głupie pytanie, ale trochę minęło i nie pamiętam 🤦 na te majtki Canpol dało się nakleić normalnie podpaskę, czy spadała z nich? Kupiłam i te podpachy Canpol i naturella, ale chyba bliżej mi do tej naturelli, albo jakieś inne na początek? Coś mi świta, że męża po porodzie wysyłałam po zwykle majtki i może teraz też wziąć też zwykle jakieś bokserki z bawełny 🤔 z tym mam największy problem pomóżcie 🙃
-
Ja dzis po wizycie 32+1 Waga 1,9kg 👍
Zapytalam lekarza o to jak wygladaja teraz porody rodzinne w jego szpitalu (moim wybranym) i mówi ze po operacji wpuszcza męża na 15 min na kangurowanie (myślałam, ze na 2 godziny jak po naturalnym? 😮).
Mam nadzieję ze do sierpnia to wydłuża albo bede sie na miejscu starac aby został chociaż na pol godziny... 🤦♀️
Chociaż obawiam sie ze to pewnie temat ze cesarki maja poumawiane co chwilę i tylko na chwilę mężów wpuszczają aby sie nie kumulowali...
P.S. Mowie o tym w domu mężowi po powrocie od lekarza a on doznał szoku ze nie będzie mógł mnie odwiedzać🤦♀️ mówię Wam... On jest w ogole psychicznie nie przygotowany na ten poród i coś czuję, że dopiero jak zobaczy dziecko zacznie sie angażować. Dalej żyje budowa domu 🤦♀️ mówię mu, ze gadam o tym od miesięcy, ze pakuję sie tak aby mieć wszystko a on zdziwiony 😄
P.S. instaluje mu dziś apke rossmann 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 19:49
Kagu3, MomOfBoys, agniecha2101, MartitaS, ticia9, to_tylko_ja, m@rzenie, Madzko, tym_janek, Kropka4, Bela, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Nasza czereśnia ma juz prawie 20 lat, więc rodzi piękne owoce. Ale za to pomidorki koktajlowe coś nie chcą dojrzeć
Jest ich trochę na krzaczku, ale nie mogą nabrać koloru, wszystkie zielone. Mają słońce, są podlewane (ulubione zadanie mojej córki) i coś nie mogą się rozkręcić. Kiepski ze mnie ogrodnik.
Kagu ja Ci nie pomogę, bo używałam tylko tych majtek z Horizon. -
Sprawdziłam kosz na poczcie jednak dostalam info o pieluszkach ale skasowałam
jutro pojade odebrac
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Kagu3 wrote:Zadam głupie pytanie, ale trochę minęło i nie pamiętam 🤦 na te majtki Canpol dało się nakleić normalnie podpaskę, czy spadała z nich? Kupiłam i te podpachy Canpol i naturella, ale chyba bliżej mi do tej naturelli, albo jakieś inne na początek? Coś mi świta, że męża po porodzie wysyłałam po zwykle majtki i może teraz też wziąć też zwykle jakieś bokserki z bawełny 🤔 z tym mam największy problem pomóżcie 🙃
Wiesz co tez nie pamietam, ale chyba się dało. Ja w sumie na 2gi dzień używałam już swoich bawełnianych bo się mniej pociłam niż w tych siateczkowych.
Teraz tez zrobiłam zapas najzwyklejszych majciochow bawełnianych w wersji „duży tyłek” z h and m, idealne na koniec ciąży i na podłogowe szaleństwo a później zaliczą kosz, bo aż wstyd mi je prać i wieszać na suszarce bo są OLBRZYMIEMomOfBoys, Kagu3 lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Marta35 wrote:
To_tylko_ja kupiłam z polecenia dermatologa poniższy krem ,ma też dobre opinie u sroka o
https://www.aptekagemini.pl/emolium-suncare-mineral-spray-ochronny-spf-50-50ml.html -
Kagu3 wrote:Jezuu pycha 😍😍 my codziennie za to mamy koktajle truskawkowe, Lili będzie tak samo ,truskawkowa, jak Alicja 🙃 z Alicją w ciąży chodziłam w zimie, a musiałam mieć ciągle truskawki i mała uwielbia 💛
Czereśnie mam małe jeszcze ale to młode drzewka.
Rzodkiewkę własną też już jemy, czekam chwilkę jeszcze na sałatę. Reszta w swoim czasie. I mam świeża mietke, pomidorki narazie koktajlowe, szczypiorek, bazylię ❤️ uwielbiam
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Kagu3 wrote:Zadam głupie pytanie, ale trochę minęło i nie pamiętam 🤦 na te majtki Canpol dało się nakleić normalnie podpaskę, czy spadała z nich? Kupiłam i te podpachy Canpol i naturella, ale chyba bliżej mi do tej naturelli, albo jakieś inne na początek? Coś mi świta, że męża po porodzie wysyłałam po zwykle majtki i może teraz też wziąć też zwykle jakieś bokserki z bawełny 🤔 z tym mam największy problem pomóżcie 🙃
Kagu3 lubi tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️