X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja już dawno po wizycie kwalifikacyjnej ale musiałam odpocząć bo mnie wykończyli. Miałam półtorej godziny opóźnienia bo lekarz mial operację. Wizyta w instytucie matki i dziecka ,więc na korytarzu mnóstwo dzieci i kaszlących osób .temperatura dochodziła chyba do 40 stopni ,spociłam się jak świnia. Krzesełko tak twarde że wbijały mi się w kość ogonową ale i tak miałam farta że miałam krzesełko ,bo niektórzy musili stać. A sama kwalifikacja trwała, nie przesadzam ,30 sekund. Dostałam termin na 28 lipca, mam się zjawić dzień wcześniej wieczorem, 3 dni wcześniej zrobić test na covid. Dostałam jeszcze karteczkę na której miałam napisane terminy i widniał tam anestezjolog na 15 sierpnia, więc nie kumam o co chodzi,skąd ta data, w gabinecie nic mi nie powiedzieli. Próbowałam się do nich dodzwonić ale oczywiście nikt nie odbiera. Cieszę się że znamy już termin ,ale jestem jakaś skołowana. Nie ma to jak NFZ.
    A test robisz na nfz?

m3sx9jcg41kgolnu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi,kurcze nie wiem 🙁 przed instytutem stoi taki duży żółty namiot i tam można też odpłatnie zrobić test, więc mam nadzieję że nie będą chcieli ode mnie kasy. Może uda mi się dodzwonić do tej rejestracji i coś dowiedzieć.

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Nasz ogrodowe bomby, najsmaczniejsze 😍 Kocham czerwiec.

f63446e03744.jpg
    😍 Czereśnie? Uwielbiam 😋

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cela1518 wrote:
    No mi wyskoczyły hemoroidy niestety przez branie żelaza bo ponad tydzień się męczyłam a potem organizm już się przyzwyczaił do żelaza i było ok ale niestety hemoroidy zostaly😥
    O rany. Współczuję. Oby mnie to ominęło 🙄

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za polecenia :) chyba faktycznie nie będę kupować póki co - mam termin na koniec sierpnia, zanim wyjdę z małą na zewnątrz to pewnie będzie połowa września, więc już takiego prażącego słońca nie powinno być. A jeśli będzie potrzeba to dokupię :)
    I żeby nie było, nie zamierzam mojego niemowlaczka opalać, ale myślałam, że takie kremy tak czy tak się używa "na wszelki wypadek".

Co do Rossmanna i braku kuponów - też skarżyłam się na to ostatnio, ale może miało to związek z tym, że ani razu nie użyłam karty Rossnę. Użyłam jej pierwszy w sklepie kupując chusteczki nawilżane i tego samego dnia po południu przyszedł mi kupon na oliwkę za 1 gr.
    I koniecznie sobie zaznaczcie zgodę na przysyłanie powiadomień w ustawieniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 19:23

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    A do mnie właśnie przyszedł organizera na łóżeczko, bardzo fajny, będzie idealny na pieluchy, chusteczki i inne przydasie które powinny być pod ręką podczas przewijania i nie tylko.
    niestety osobny przewijak mi się nie zmieści i strasznie nad tym ubolewam, przez prace zdalna męża nie możemy się pozbyć biurka z sypialni i więcej miejsca nie ma :(, wiec organizer i przewijak na łóżeczko będą musiały wystarczyć.

ce4fcf4243dc.jpg

I przyszła butelka filtrująca dafi, wiec już poszła w ruch, sprawdzi się idealnie na spacerach teraz :)

Super sprawa te organizery. My przy starszym mielismy biale drewniane rersz postawiliśmy na turystyczne już jestem zadowolona ma bardzi duzo kieszonek.ukrytych, organizer z przodu i przy przewijaku. Choc wcześniej bie korzystałam z przewijaka ale w zestawie byl wiec czeka :)

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    😍 Czereśnie? Uwielbiam 😋
    Tak, czereśnie 😊 Mój brzuch dwukrotnie się powiększył.

MomOfBoys lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Tak, czereśnie 😊 Mój brzuch dwukrotnie się powiększył.
    Jezuu pycha 😍😍 my codziennie za to mamy koktajle truskawkowe, Lili będzie tak samo ,truskawkowa, jak Alicja 🙃 z Alicją w ciąży chodziłam w zimie, a musiałam mieć ciągle truskawki i mała uwielbia 💛

Czereśnie mam małe jeszcze ale to młode drzewka.

Rzodkiewkę własną też już jemy, czekam chwilkę jeszcze na sałatę. Reszta w swoim czasie. I mam świeża mietke, pomidorki narazie koktajlowe, szczypiorek, bazylię ❤️ uwielbiam

Mirabelka02, Madzko lubią tę wiadomość

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i maly wazy 1200g wiec jest do przodu. We wtorek kolejna wizyta i za dwa tygodnie nastepna, najwazniejsze,ze rosnie😊
    Co do organizerow ja zamowilam taki przenosny
    178937fabdd7.jpg mysle,ze powinnien sie sprawdzic🤔

Kagu3, Evli, MomOfBoys, megson91, agniecha2101, MartitaS, mommy, ticia9, m@rzenie, Madzko, Kropka4, Bela, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadam głupie pytanie, ale trochę minęło i nie pamiętam 🤦 na te majtki Canpol dało się nakleić normalnie podpaskę, czy spadała z nich? Kupiłam i te podpachy Canpol i naturella, ale chyba bliżej mi do tej naturelli, albo jakieś inne na początek? Coś mi świta, że męża po porodzie wysyłałam po zwykle majtki i może teraz też wziąć też zwykle jakieś bokserki z bawełny 🤔 z tym mam największy problem pomóżcie 🙃

• Namyria Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po wizycie 32+1 Waga 1,9kg 👍

Zapytalam lekarza o to jak wygladaja teraz porody rodzinne w jego szpitalu (moim wybranym) i mówi ze po operacji wpuszcza męża na 15 min na kangurowanie (myślałam, ze na 2 godziny jak po naturalnym? 😮).

Mam nadzieję ze do sierpnia to wydłuża albo bede sie na miejscu starac aby został chociaż na pol godziny... 🤦‍♀️

Chociaż obawiam sie ze to pewnie temat ze cesarki maja poumawiane co chwilę i tylko na chwilę mężów wpuszczają aby sie nie kumulowali...

P.S. Mowie o tym w domu mężowi po powrocie od lekarza a on doznał szoku ze nie będzie mógł mnie odwiedzać🤦‍♀️ mówię Wam... On jest w ogole psychicznie nie przygotowany na ten poród i coś czuję, że dopiero jak zobaczy dziecko zacznie sie angażować. Dalej żyje budowa domu 🤦‍♀️ mówię mu, ze gadam o tym od miesięcy, ze pakuję sie tak aby mieć wszystko a on zdziwiony 😄

P.S. instaluje mu dziś apke rossmann 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 19:49

Kagu3, MomOfBoys, agniecha2101, MartitaS, ticia9, to_tylko_ja, m@rzenie, Madzko, tym_janek, Kropka4, Bela, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza czereśnia ma juz prawie 20 lat, więc rodzi piękne owoce. Ale za to pomidorki koktajlowe coś nie chcą dojrzeć :( Jest ich trochę na krzaczku, ale nie mogą nabrać koloru, wszystkie zielone. Mają słońce, są podlewane (ulubione zadanie mojej córki) i coś nie mogą się rozkręcić. Kiepski ze mnie ogrodnik.

Kagu ja Ci nie pomogę, bo używałam tylko tych majtek z Horizon.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam kosz na poczcie jednak dostalam info o pieluszkach ale skasowałam :) jutro pojade odebrac :D

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Flara Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Zadam głupie pytanie, ale trochę minęło i nie pamiętam 🤦 na te majtki Canpol dało się nakleić normalnie podpaskę, czy spadała z nich? Kupiłam i te podpachy Canpol i naturella, ale chyba bliżej mi do tej naturelli, albo jakieś inne na początek? Coś mi świta, że męża po porodzie wysyłałam po zwykle majtki i może teraz też wziąć też zwykle jakieś bokserki z bawełny 🤔 z tym mam największy problem pomóżcie 🙃

Wiesz co tez nie pamietam, ale chyba się dało. Ja w sumie na 2gi dzień używałam już swoich bawełnianych bo się mniej pociłam niż w tych siateczkowych.
    Teraz tez zrobiłam zapas najzwyklejszych majciochow bawełnianych w wersji „duży tyłek” z h and m, idealne na koniec ciąży i na podłogowe szaleństwo a później zaliczą kosz, bo aż wstyd mi je prać i wieszać na suszarce bo są OLBRZYMIE :)

MomOfBoys, Kagu3 lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Sprawdziłam kosz na poczcie jednak dostalam info o pieluszkach ale skasowałam :) jutro pojade odebrac :D
    No właśnie ten mail jest taki niepozorny ;-) po tytule nic nie można wywnioskować, wygląda jak jakiś spam od rossmanna

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara ja identycznie zakupiłam najzwyklejsze majty bawełniane(też wielkie 🤭) tyle że w carrefourze.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:

To_tylko_ja kupiłam z polecenia dermatologa poniższy krem ,ma też dobre opinie u sroka o
    https://www.aptekagemini.pl/emolium-suncare-mineral-spray-ochronny-spf-50-50ml.html
    Mam go i obecnie smarujemy się nim z córką, całkiem przyjemny w aplikowaniu, ale bardzo bieli.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Jak lekarz mówi, że dobrze to nie analizuj za wiele. Na co Ci stres.
    Wiem, nie wpadam w panikę, tylko się zastanawiam czy to możliwe, że tak nagle dziecko wyhamowało, czy coś z pomiarami był większy błąd.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Jezuu pycha 😍😍 my codziennie za to mamy koktajle truskawkowe, Lili będzie tak samo ,truskawkowa, jak Alicja 🙃 z Alicją w ciąży chodziłam w zimie, a musiałam mieć ciągle truskawki i mała uwielbia 💛

Czereśnie mam małe jeszcze ale to młode drzewka.

Rzodkiewkę własną też już jemy, czekam chwilkę jeszcze na sałatę. Reszta w swoim czasie. I mam świeża mietke, pomidorki narazie koktajlowe, szczypiorek, bazylię ❤️ uwielbiam
    Ślimaki Wam nie atakują warzywniaka? U nas wpierdzielają i niszczą wszystko 🙄

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Głowy nie dam sobie uciąć ale chyba nie chciały się trzymać siateczki. Ja przerzuciłam się na zwykle podpaski jak już krwawienie było mniejsze. Jakoś się bałam zalania 😅

Kagu3 lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ