WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    O dzizas, mówisz o pomrowach 🤢🤢🤢 nienawidzę ich, u moich rodziców było ich pelno, niektóre wielkości węża 😱😱 raz się obudziłam w lato, mama otworzyła drzwi od rana od domu, a to wstrętne slimaczysko zerkało z podłogi na mnie swoimi ślipiami😱😱 najobrzydliwsze na świecie, szkodniki.
    U mnie na szczęście ani jednego, ale ja się brzydzę ślimaków i winniczki też niestety nie są moimi przyjaciółmi (ale nigdy specjalnie im nic bym nie zrobiła, zresztą moja córka kocha je szczera miłością i z nimi rozmawia i je przenosi z drogi itd)
    Haha, to tak jak mój synuś, zresztą obaj namiętnie zbierają ślimaki z ogródka i się z nimi bawią 😄
    Starszak lubi duże okazy i one mu pełzają po rękach 🤢
    29784732563f.jpg

Mirabelka02 u mnie teście też tak walczą z ślimakami bez skorupy, że je przecinają. Proponowali swojemu synkowi żeby też to robił, ale mąż powiedział że nie ma bata 😂

agniecha2101 lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam dziś na wizycie. Oliwia waży 2252g. Aczkolwiek tydzień temu jak byłam na usg na NFZ to ważyła niespełna 1900g. Gin powiedziała że to niemożliwe żeby w tydzień przybrała niemalże 400g. Także albo lekarz tydzień temu coś źle pomierzył albo dziś te wyniki są zawyżone 🤷🏼‍♀️ Przynajmniej już wiem że to na 100% dziewczynka 😊 Ilość wód płodowych w normie. Łożysko ok. Cała reszta też wydaje się być w normie także mogę spokojnie iść spać 😊 Aaa i pierwszy raz od kiedy jestem w ciąży dostałam fotki małej 😍😍😍 2D, 3D. Normalnie mogę założyć album tyle ich dostałam. Dodałabym zdjęcie ale nie wiem jak 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 22:48

Kagu3, m@rzenie, MomOfBoys, Mirabelka02, Mousie89, Evli, mommy, Kindoll, ticia9, MartitaS, tym_janek, Bela, Domi_, Paula2702, Mała_Gwiazdka, Asasa, Madzko, Nadzieja777, aniołkowa_mama, agniecha2101, Zozo, kasia_pra, madziab lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Haha, to tak jak mój synuś, zresztą obaj namiętnie zbierają ślimaki z ogródka i się z nimi bawią 😄
    Starszak lubi duże okazy i one mu pełzają po rękach 🤢
    29784732563f.jpg

Mirabelka02 u mnie teście też tak walczą z ślimakami bez skorupy, że je przecinają. Proponowali swojemu synkowi żeby też to robił, ale mąż powiedział że nie ma bata 😂
    No właśnie, ja się brzydzę, a córka podchodzi i na luzie bierze te ślimaki w rękę. Stanowczo ma charakter po tacie. I jak zacznie gadać że ślimakiem, to może i godzinę. I mu listki nosi do jedzenia itd. ale miałam ostatnio problem, bo znalazła rozjechanego, i na tej podstawie wytłumaczyłam jej, że istnieje ślimacze niebo i idą tam ślimaki, które nie patrzyły jak wchodzą na jezdnię, czy auto nie jedzie. I że każdy musi uważać przed wejściem na jezdnię, rozglądać się lewo prawo, na szczęście rozumie wszystko i jest bardzo uważna. Ale innego wytłumaczenia znaleźć nie mogłam, bo widziała, że ślimak nie żyje

MomOfBoys, Mirabelka02, Kindoll, megson91, Kropka4, Madzko, Nadzieja777 lubią tę wiadomość

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu, a weź wytłumacz się, jak przypadkiem nadepniesz i rozgnieciesz tego ślimaka 🤯 Mnie się zdarzyło, oj musiałam wykazać się wielką skruchą. Ale Bogu dziękuję za te ślimaki, u nas też jest zajęcie na długo. Mamy nawet hotel dla ślimaków z sałatą i poidełkiem ✌

Kagu3, MomOfBoys, Kropka4, Mamuśka☺️, Madzko, Nadzieja777, agniecha2101 lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziewczyny też uwielbiają ślimaki 😁 Myślę że dzieci po prostu są mniej brzydliwe niż dorośli i pewnie z tego wyrosną 😉

Ja dziś w końcu uporałam się z prasowaniem tych najmniejszych ciuszków. Cieszę się, że mam już to za sobą 🤪

Kagu3, MomOfBoys, Mirabelka02 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    TymJanek no tak, ogolnie to wyglada tak jak napisalas. Tylko ze obawiam sie, ze w takiej sytuacji powolaja sie na epidemie, bezpieczenstwo dziecka i jak ktos bedzie sie upieral to skieruja do sadu rodzinnego (chyba?) o ograniczenie praw rodzicielskich w takim zakresie zeby dziecka nie oddawac rodzicom. Tak jak to zrobili tej parze co nie chcieli zaszczepic w szpitalu, jakis czas temu byla taka medialna aferka. Oni uciekli ze szpitala wtedy z tym dzieckiem w koncu. No nieistotne, wydaje mi sie ze z powodu tej epidemii beda sie chwytac takich praktyk byle nikt potem szpitalowi nie zarzucil zaniedbania. ;/ Moze sie myle.

Tyle, ze szczepienie na gruzlice jest szczepieniem obowiazkowym i jest to usankcjonowane prawnie. Nie ma przepisu, ktory mowi o iznolacji dziecka od rodzica z powodu epidemii. To sa tylko zalecenia. Nie maja podstaw aby cokolwiek oddawac do sadu rodzinnego. Moga zazadac tylko tzw. Prawnego dupochronu. Czyli jak to zwykle przy wypisach na zadanie, bedzie trzeba podpisac ze jest sie swiadomym zagroznenia, bla bla bla, i podejmuje sie decyzje na wlasna odpowiedzialnosc, zdejmujac odpowiedzialnosc ze szpitala.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam mała to przynosilam mamie slimaki, zaby, gasienice wszelkiej masci, pasikoniki i inne cuda. Teraz unikam kontaktu fizycznego z wszystkimi stworami z tej listy 😂 Moja gwiazda na razie jest na etapie pokazywania palcem, al enie dotyka jeszcze zadnych stwozen bez futerka. Bo kotki i pieski to od razu leci poglaskac 🥰

Mirabelka02, megson91, Madzko, MomOfBoys, MartitaS, YoYo85 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 tygodni do donoszonej 🤯

Bela, Evli, megson91, i_ka, pati_zuzia83, Mała_Gwiazdka, Nadzieja777, Kagu3, agniecha2101, MartitaS, Mamuśka☺️ lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Bela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś było dużo wizyt 😍 jakie duże dzieciaczki, Mommy Jesteś pierwsza w kolejce..??🙃🙂 Udanego wyjazdu🙂

Kagu będę trzymać kciuki, napewno Ci się uda w pierwszym terminie✊
    Podziwiam Cię naprawdę szacun🤗 ja w ciąży mam zaniki pamięci i muszę sobie notować co mam kupić, albo coś mąż mi mówi a ja za pare godzin pytam się o to samo🙈Totalnie jestem rozkojarzona.

Miałam dziś telefoniczna kwalifikacje do porodu w Salve. Może z 10 minut trwała Pani o wszystko wypytałam i kazała się zapoznać z wyprawką do szpitala co ze sobą wziąć. Ktg tak jak yoyo pisała ze względów epidemiologicznych nie wykonują wcześniej chyba że coś się dzieje to trzeba dzwonić i wtedy zrobią. A niedostatkami o ten test czy trzeba wcześniej przyjechać żeby go zrobić czy w dniu jak się zacznie? Muszę dopytać. Mam teraz dwa szpitale do wyboru.

Nadzieja śliczna karuzela kolorystyka bomba👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 00:26

mommy, AgaAgnieszka1989, Nadzieja777, Kagu3 lubią tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Bela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Nasz ogrodowe bomby, najsmaczniejsze 😍 Kocham czerwiec.

f63446e03744.jpg

Teraz nie zasnę przez te czereśnie🤪😭 aż czuje ich smak..
    Nie widziałam nigdzie czereśni, chyba w sklepach jeszcze nie ma..😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 01:29

Mirabelka02 lubi tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja, jeszcze ja 🤣 dzień dobry :) też wczoraj miałam wizytę, ale potem mega intensywny dzień i nie miałam kiedy się odezwać. Miłoszek rośnie jak na drożdżach co delikatnie zasugerował mi lekarz pytając jaką wagę miała przy porodzie Moja córeczka 😂. Także mój mały chłopczyk ma już 1746g i wszystko wygląda prawidłowo. Chwilowo oddychał za szybko, ale prawdopodobnie zdenerwował go aparat do usg bo równie szybko się uspokoił. Jest ułożony główkowo tak jak trzeba i mam nadzieję, że tak już zostanie. Ja sama wagowo dobijam pomału do 70 😅, ale to dopiero 8kg na plusie. Chyba nie jest źle.

Co do ślimaków, to moja się ich boi odkąd zobaczyła, że jedzą jej ukochane truskawki 😱 i teraz na ich widok jest ogromna panika. Poza tym załapała fazę na uciekanie przed każdym hałasem no i ma "mamozę" niesamowitą. 🤣 wszystko z mamą, gdzie jest mama, chodź tu mamo..I na domiar tego wszystkiego mówi już pięknie całymi zdaniami, więc to jest tak rozkoszne, że nie sposób jej odmówić 😂❤

Asasa, Nadzieja777, Kagu3, MomOfBoys, MartitaS, m@rzenie, Mamuśka☺️, Madzko, Evli, Kropka4, Mirabelka02, tym_janek lubią tę wiadomość

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Ale dziś było dużo wizyt 😍 jakie duże dzieciaczki, Mommy Jesteś pierwsza w kolejce..??🙃🙂 Udanego wyjazdu🙂

Podziwiam Cię naprawdę szacun🤗 ja w ciąży mam zaniki pamięci i muszę sobie notować co mam kupić, albo coś mąż mi mówi a ja za pare godzin pytam się o to samo🙈Totalnie jestem rozkojarzona.

Miałam dziś telefoniczna kwalifikacje do porodu w Salve. Może z 10 minut trwała Pani o wszystko wypytałam i kazała się zapoznać z wyprawką do szpitala co ze sobą wziąć. Ktg tak jak yoyo pisała ze względów epidemiologicznych nie wykonują wcześniej chyba że coś się dzieje to trzeba dzwonić i wtedy zrobią. A niedostatkami o ten test czy trzeba wcześniej przyjechać żeby go zrobić czy w dniu jak się zacznie? Muszę dopytać. Mam teraz dwa szpitale do wyboru.

Planujesz w salve z mezen rodzic? Ja właśnie chyba odpuszczam bo ciezko ie wpasowac. Chyba że na ktg by wyszło ze cos sie bedzie dziać to może wtedy sie zdecydujemy

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:

Mowisz o tescie dla partnera? Jezeli tak to pytalam. Nie mozna w dniu przyjecia. Troche to dla mnie dziwne. Ciezarnym wlasnie wtedy robia.

Jak bylam w Salve na kwalifikacji do szczepienia przeciw krztuscowi to lekarz nawet nie mial maseczki i mnie namawial do zdjecia. A od nas wymagaja testow. Ja nosze maseczke, izoluje sie, nie chodze po sklepach. Dbam o bezpieczenstwo. Dlaczego lekarz cos takiego olewa a potem instytucja, w ktorej on pracuje kaze mi grac w totoltka obstawiajac termin porodu i testu partnera.

A jaki jeszcze szpital bierzesz pod uwage?

Bela lubi tę wiadomość

m3sx9jcg41kgolnu.png
  • Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Planujesz w salve z mezen rodzic? Ja właśnie chyba odpuszczam bo ciezko ie wpasowac. Chyba że na ktg by wyszło ze cos sie bedzie dziać to może wtedy sie zdecydujemy

A gdzie zamierzasz rodzic? :)
    Ja juz sama nie wiem :/

m3sx9jcg41kgolnu.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_ wrote:
    A gdzie zamierzasz rodzic? :)
    Ja juz sama nie wiem :/

Ja pozostaje przy salve, jak pogadalam wczoraj z ordynatorem i wiem co mam robić w koncu, druga opcja jakby odpukac miejsca nie było albo za szybko szlo sa Pabianice (tu wogole rodzinnych nie ma)
    A Ty na co die zdecydowałas?

U mnie tez na kwalfikacyjnej jak tylko weszłam zaproponował zdjęcie maseczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 07:50

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokłóciłam się z jednym z chłopaków z pracy.na koniec powiedział, że my (biuro) patrzymy tylko na siebie a na nich (monterzy - chodzi konkretnie o niego raczej) nie zwracamy uwagi.

Więc mu powiedziałam tylko, że mówi poważnie do kobiety w 8 miesiącu ciąży, która przyjeżdża na 7 rano do pracy i często siedzi w niej po 9-10 h że patrzy na siebie?

Później poszłam do kuchni i z nerwów trochę łez poszło, opanowałam się ale trzęsie mnie do tej pory.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ☕
    dziś lub jutro kończymy remont 😍 strasznie się cieszę bo już mam dość tego bałaganu

darkestfear, agniecha2101, AgaAgnieszka1989, Mamuśka☺️, Madzko, Kagu3, Bela, MartitaS lubią tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • mommy Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:

Myślę, ze tak szybko to nie będzie 😉 dziękuję, pogada ma być piękna, wiec spróbuje odetchnąć 😉 liczę, ze wpadanie Nam do głowy w końcu jakieś imię ☺️

Bela lubi tę wiadomość

l22nio4pe46s1bcn.png
    3jgx3e3kbvw0hlkx.png
    Aniołek 01.2016 - 6 tydzień
    Aniołek 01.2017 - 10 tydzień
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😊😊😊
    ff20c09bafdb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 09:24

AgaAgnieszka1989, YoYo85, Kagu3, aniołkowa_mama, Kropka4, Niki345, Madzko, Bela, mommy, MartitaS, tym_janek lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny czy któraś z Was kupowlaa materac do łóżeczka w smyku np ten

https://www.smyk.com/p/sensillo-materac-pianka---lateks-120x60x10-cm-i6439639?gclid=EAIaIQobChMI__SI_Pqe6gIVhsYYCh38wwKmEAQYASABEgKukPD_BwE

Zastanawiam się czy pianka/lateks będzie dobrym rozwiązaniem?

‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ