X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35, ja miałam cc, byłam w szpitalu 3 dni i ta paczka mi nie wystarczyła. Musiałam użyć kilka z drugiego opakowania, które dostałam w szpitalu. Teraz na pewno wezmę ta paczkę i dodatkowo z 6 pampersów luzem.

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też jedna paczka Premium Care nie wystarczyła. Zapakowałam jeszcze dodatkowych 10 szt., na początku to idzie jak woda.

Tego, czego Wam zazdroszczę dziewczyny z planowanym CC to to, że znacie termin porodu :) Szkoda, że przy SN to taka loteria i niewiadoma.

Cieszę się z Waszych wizyt i trzymam kciuki, żeby wszystkim nam udało się wytrwać do odpowiedniego terminu. Już tyle zleciało :)

MomOfBoys lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w końcu dziś ruszyłam z praniem ciuszków dla Mai 😃 Chyba już czas najwyższy nie?? 😅 Któraś jeszcze nawet nie zaczęła?? ;-)

aniołkowa_mama lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Dziewczyny w końcu dziś ruszyłam z praniem ciuszków dla Mai 😃 Chyba już czas najwyższy nie?? 😅 Któraś jeszcze nawet nie zaczęła?? ;-)
    Ja! Mam plan zacząć jutro :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

ckai3e3kbk0ms415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Hardcore. Ja w lipcu to ogarnę wózek, poubieram łóżeczka i lecę w Polskę, leżę, czytam, i poświęcam max czasu starszej. Nie chciałabym już teraz tego robić 🙃

• Zozo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a moja siostra byla po cesarce i zużyła tylko pol paczki pampersow 🤔 bo tez sie jej pytalam ile mam wziasc .

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:

Ja wypralam ciemne, jeszcze mnie czekaja jasne do prania, wszystkie kocyki, przesieradla, pieluszki itp. Czekam na pogode zeby ladnie schło :D

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja nie ruszyłam 🙄 chyba zacznę w przyszłym tygodniu 🤔 na szczęście moja mama mi ogarnie prasowanie, bo sama bym tyle nie wystała nad żelazkiem.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierzecie fotelik kupiony w sklepie? Widzialam, ze w moim niby da sie zdjac material, ale nie wiem czy jest sens 🤔

Ogolnie mam poprane wszystko, ale wydaje mi sie czytajac Was, ze mam jakos malo rzeczy..po 6 sztuk kazdego rodzaju ciuszka(spodenki, polspioszki,krotkie body, dlugie body, pajacyki itp) 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 14:11

• madu Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymjanek super to wyjaśniłaś, zastanawiam się tylko skąd się biorą rozbieżności w zleceniach różnych lekarzy:) odnośnie ostatniego zdania napisałam tak jak przeczytałam gdzieś nie wglebialam się w to, myślę że to chodzi o to że podczas porodu okazuje się że macicy jest w takim stanie że cc jest mimo wszystko bardzo trudne. przykład mojej przyjaciółki gdzie blizna była ok, miała zielone światło na vabac, im bliżej porodu tym psychicznie nie dawała rady bo rodziła w marcu i jak już się zdecydowała na cc to jak ja otworzyli to ledwo ja pozszywali bo macica się rwala przy każdym szwie. szyli ja 1,5 h.

ogólnie to ja też jestem nastawiona na cc. moja lekarka nie widzi innej opcji, też mi mierzy blizne, choć nigdy nie mowi ile ma, i chce mnie już widzieć co 2 tygodnie.
    ja mam przeczucie bardzo mocne że vabac miałabym z dużymi komplikacjami a intuicji warto czasem zaufać.

tym_janek lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    A pierzecie fotelik kupiony w sklepie? Widzialam, ze w moim niby da sie zdjac material, ale nie wiem czy jest sens 🤔

Ogolnie mam poprane wszystko, ale wydaje mi sie czytajac Was, ze mam jakos malo rzeczy..po 6 sztuk kazdego rodzaju ciuszka(spodenki, polspioszki,krotkie body, dlugie body, pajacyki itp) 🤔

Ja piorę tez.

darkestfear lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg, najadłam się strachu. Młody przez pół godziny spał, ktg jak to położna powiedziała było niereaktywne, poszturchala mi dość mocno brzuch, zmieniłam pozycję z leżącej na plecach na siedząca do tego pokazała mi ćwiczenia oddechowe i młody się obudził i zaczął normalnie brykać, pokazały się acerelacje, siedziałam jeszcze tak godzinę nastepna dla pewności czyli prawie 2 h pod ktg . Położna miała już wizję wysłania mnie do szpitala na ktg ponowne, bo w przychodni było tylko ona nie było lekarza. Za tydzień następne ktg, a w czwartek jadę do prof, pokaże mu te ktg zobaczymy co on na to powie. Boje się niedotlenienie u małego. Niby przepływy mam w normie, może już zbyt mała dawka heparyny po aptt mi spadło poniżej normy no i ciśnienie chodź ciśnienie u położnej wyszło książkowe tym razem 120. Muszę się mocniej Dotleniac i ćwiczyć oddechy. Byle do 34 tygodnia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 14:17

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mały też często śpi na ktg :) albo przez pierwsze 10 minut jest aktywny a potem drzemka, ale faktycznie każą zmienić pozycję przeważnie na bok i wtedy już lepiej. Ale pod ktg też godzinę leżę :)

pamiętam, z pierwszej ciąży im dalszy tydzień to lepiej z tym ktg, w sensie lepiej czuć ruchy i już leżałam co raz krócej

Ja dzisiaj byłam na badaniach przed wizytą czwartkową i zrobiłam z ciekawości glukozę. W domu zbadałam przed samym wyjściem do przychodni - wynik 94. W laboratorium na pobraniu byłam 10 minut później, więc nie sądzę żeby jakoś bardzo to wpłynęło na wynik, a z krwi mam 83.

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:

Ja nie piorę, nie chce mi się tego ściągać. Te 15 min ze szpitala jakoś sobie w nim musi poradzić, wietrzy się narazie na słońcu :)

Powiem ci że ja wiele więcej tez nie mam. Z krótkich będzie z 7 szt, długich tez koło tego. Polsciochy 6, leginsy że 2 -3 szt. I koło 6 pajacyków.
    I narazie nie kupuje więcej. Jak będzie brakować, to na szybko coś ogarnę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 14:50

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pampersów to nie wiem jak jest teraz i czy to w całej Polsce, ale po porodzie z córką w szpitalu (publicznym) dostałam takie pudło wyprawkowe dla dziecka. I tam była paczka pampersów, jakieś kremy do smarowania, próbki itp., więc myślę że ta mała paczka pampersów z Rossmanna i ta ze szpitala byłaby ok.

Ale czy takie pudełka nadal rozdają to nie wiem. Może coś wiecie na ten temat?

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:

nie piorę, dziecko nie ma bezpośredniej styczności z materiałem fotelika więc bez przesady :)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzwoniła położna, pokazała ktg lekarce i mam się zgłosić do szpitala na ponowne ktg dla pewności ale tylko ktg. Jeśli coś będzie nie tak zadzwonię do mojego prof i jadę na IP do poznania. Wrrr.. oby było dobre, muszę się najepsc czegoś dobrego syty obiad i słodkie i może mój młody będzie bardziej aktiv. Właśnie tego się obawiałam to jest właśnie ten dzień gdzie nabiera masy, były 3 dni super ruchy i właśnie nadeszły dni gdzie jest spokojniejszy i wyłapali to ktg, ale lepiej dmuchać na zimne....

Trzynajcie kciuki aby było dobrze, bo mam cykoraa..

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja już też po wizycie. wszystko ok tylko łożysko się starzeje dosyć szybko więc od przyszłego tygodnia będę miała KTG co tydzień.

Kagu wpisz mi proszę cesarkę na 28.07.

Madzko też miałam mieć termin 27 07, ale lekarz zasugerował mi dzień później żebym nie musiała kwitnąć tam w weekend.A rodzisz może w Warszawie?

Odebrałam dziś pieluszki z Rossmana, myślicie że takie jedno opakowanie starczy do szpitala? Będę mieć CC więc może nawet z 5 dni tam będę

Mi sie tez wydaje ze paczka malo Na początku ok 10 pampersow dziennie dzlo

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę na to że w sklepiku szpitalnym sprzedają jakieś pieluchy, bo nie zabiorę się że wszystkim nie ma szans. Podjęłam wczoraj próbę pakowania, walizka kabinowka jest dla mnie za mała :(

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred trzymam kciuki żeby tym razem ktg wyszło ok 😊 myślę, że lepiej sprawdzić dwa razy tyle mieć spokojną głowę, że wszystko jest dobrze dopilnowane 😊

Co do pampersów to u nas na początku szło ok 13 dziennie więc myślę że dwie paczki mogą pójść przy takim troszkę dłuższym pobycie.

3i499vvjv3ex36x6.png
‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ