❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Flara wrote:Ja liczę na to że w sklepiku szpitalnym sprzedają jakieś pieluchy, bo nie zabiorę się że wszystkim nie ma szans. Podjęłam wczoraj próbę pakowania, walizka kabinowka jest dla mnie za mała
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Co do pampersów to z synem byliśmy w szpitalu tydzień i poszła nam paczka 78 szt ale wtedy były odwiedziny więc mąż dowozil. Teraz mam nadzieję na krótszy pobyt ale i tak spakowałam 2 paczki po 28 szt
Edit: u nas w szpitalu nie można wyjść z oddziału położniczego więc dokupienie w sklepiku odpada, jest na szczęście opcja żeby ktoś doniósł pod drzwi oddziału i stamtąd polozna odbieraWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 15:22
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
madziab wrote:Flara w walizkę kabinowkę to tylko siebie dasz radę spakować, a gdzie jeszcze dziecko. Zdecydowanie celuj w większą 😊
Serio liczyłam na swoje umiejętności ścieśniania wszystkiego w mini minimum ale poległam. Boje się że zwiększ będę wyglądała jak ciocia na 2 tygodniowych wczasach
Ale cóż poradzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 15:24
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
madziab wrote:Co do pampersów to z synem byliśmy w szpitalu tydzień i poszła nam paczka 78 szt ale wtedy były odwiedziny więc mąż dowozil. Teraz mam nadzieję na krótszy pobyt ale i tak spakowałam 2 paczki po 28 szt
Edit: u nas w szpitalu nie można wyjść z oddziału położniczego więc dokupienie w sklepiku odpada, jest na szczęście opcja żeby ktoś doniósł pod drzwi oddziału i stamtąd polozna odbiera
No właśnie nie wiem jak jest tam gdzie chce rodzic, ale faktycznie pewnie będzie tak samo i po za oddział nie będzie można wyjść. Muszę znaleźć jakaś grupę z Facebooka z dziewczynami, które nie dawno rodziły, to może trafie na kogoś kto mi powie jakie praktyki są w tym konkretnym szpitalu.2017 - listopad - córka
Flara wrote:Serio liczyłam na swoje umiejętności ścieśniania wszystkiego w mini minimum ale poległam. Boje się że zwiększ będę wyglądała jak ciocia na 2 tygodniowych wczasach
Ale cóż poradzić.Flara lubi tę wiadomość
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Ja mam ręcznik kąpielowy, klapki pod prysznic, kapcie, skarpetki, pomadke ochronna, koszule do porodu, przekąski, wodę, butelkę filtrujaca, zestaw do ubrania dziecka po porodzie, majtki siateczkowe, podkład poporpdowy, pampersa, rożek (do wyscielenia mydelniczki), pieluszkę bambusowa, cienki kocyk.
Edit i jeszcze dopakuje wodę termalna do schładzania twarzy ale jeszcze jej nie kupiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 15:50
Domi_ lubi tę wiadomość
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Ja mam to samo (po za rożkiem, bo w zamian mam 2gi kocyk) + pieluszkę tetrową, koszule do przebrania po porodzie i zimny okład do przyłożenia na krok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 15:46
Domi_ lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
agniecha2101 wrote:Dziewczyny w końcu dziś ruszyłam z praniem ciuszków dla Mai 😃 Chyba już czas najwyższy nie?? 😅 Któraś jeszcze nawet nie zaczęła??
tzn dziś wstawiłam pierwsze pranie, ale zaczęłam od kocyków i ręcznikówagniecha2101 lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
mildred mocne kciuki ✊✊
u nas niezależnie czy cc czy sn trzymają dwie pełne doby i jeśli jest ok to puszczają do domu
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Mała_Gwiazdka wrote:co do pampersów to nie wiem jak jest teraz i czy to w całej Polsce, ale po porodzie z córką w szpitalu (publicznym) dostałam takie pudło wyprawkowe dla dziecka. I tam była paczka pampersów, jakieś kremy do smarowania, próbki itp., więc myślę że ta mała paczka pampersów z Rossmanna i ta ze szpitala byłaby ok.
Ale czy takie pudełka nadal rozdają to nie wiem. Może coś wiecie na ten temat?
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Agniecha i aniołkowa mama ja też dziś pierwsze pranie ubranek zrobiłam ale ze dwie pralki jeszcze mnie czekają sporo jakoś tych ubranek ale są do rozm 74 żeby mieć już spokój i pozniej😉 wózek wyprany stoi w pokoju a narzeczony w następnym tygodniu będzie montował lozeczko😁 wkoncu zaczęłam odczuwać ze juz niedługo i zostanę mama szok a jeszcze myślałam że tyle czasu przede mna
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:Lista sierpniowe maluszki już czeka na pierwsze rozpakowane (pamiętajcie, że pierwszosierpniowe mogą zacząć rodzić dopiero od 11.07 😉)
No chyba, że Atina, ale Ty tam czekaj do CC planowego
Musze wytrzymać. Niestety mój lekarz idzie na 2 tygodniowy urlop, więc na wizycie w najbliższy czwartek ma mnie obstawić magnezem, żeby przypadkiem mnie nie wzięło. no chyba, że coś zauważy niepokojącego to w piątek idę na CC, ale nawet nie biorę tego pod uwagę.
ja do CC mam zalecenie neurologiczne, związane z kręgosłupem.Kagu3 lubi tę wiadomość
-
Kagu wpisz mi proszę wizytę na 9 lipca.
Dziewczyny a czy torba do szpitala w przypadku CC powinna się czym różnic od porodu sn? Tzn czy potrzebne jest coś dodatkowo?
Rozumiem że pewnie dłuższy pobyt (przynajmniej u mnie tak jest) więc więcej pieluszek, ubranek itd.
Coś na laktację np femaltiker jakby były problemy? Wpada wam coś jeszcze do glowy?
Od początku byłam nastawiona na sn ale po wczorajszej wizycie jakoś realnie zaczynam brać po uwagę, ze może skończyc się CC. Zastanawiam się jak się przepakować. -
nick nieaktualny
-
Mała_Gwiazdka wrote:Ja dzisiaj byłam na badaniach przed wizytą czwartkową i zrobiłam z ciekawości glukozę. W domu zbadałam przed samym wyjściem do przychodni - wynik 94. W laboratorium na pobraniu byłam 10 minut później, więc nie sądzę żeby jakoś bardzo to wpłynęło na wynik, a z krwi mam 83.
Z glukometrami też różnie bywa. Testowaliśmy razem z mężem na naszych. Pokazywały cukry różniące się między sobą o 10 jednostek. A potem się człowiek stresuje, że ma np. na czczo 95, ale tak naprawdę nie wiadomo na ile wiarygodny jest ten wynik
A dzisiaj wstałam w nocy, bo mnie jakieś hałasy na zewnątrz obudziły. Przy okazji napiłam się wody, zjadłam parę migdałów i poszłam spać dalej. Rano na czczo cukier 83 (dawno takiego nie miałam). Za chwilę się okaże, że jeszcze w nocy będę wstawać, żeby coś zjeść
Zamówiłam ręczniki i butelkę filtrującą. Muszę jeszcze zaopatrzyć się w woreczki strunowe i będę pakować walizkę do szpitala, żeby w razie braków mieć jeszcze czas na uzupełnienie. Szybko ten czas leci...Czekamy na Ciebie, synku :*
-
MomOfBoys wrote:Mój syn jest kilka miesięcy młodszy od Twojej córci i już nie dostaliśmy tej paczki pampersów. Wszyscy mówili, że po zarejestrowaniu się poprzez ankietę pampers dostanie się paczkę pieluch, a tu akcja się skończyła. Dostałam pudełko ale z samymi próbkami (były tam chyba całe 2szt pampersów albo nawet jedna 😂, butelka małej wody mineralnej, maleńki sudocrem, i jakieś saszetki z innymi kremikami). Dla mnie nie warte sprzedawania swoich danych osobowych.
-
Nadzieja777 wrote:Boże ale mam lenia dzisiaj.. chata poprzewracana do góry nogami a ja nie mam na nic siły. Dziękuje Ci Boże za odwiedziny mojej mamy . Bez niej to bym była w czarnej 🍑 z wszystkim.
Mnie o 11 tez odwiedziła dzisiaj mamuśka i robiłyśmy porządki: opróżniłam 3 szuflady w komodzie dla małej, 3 wory dla ubogich się znalazły i 1 wór pięknych rzeczy do rozdania po rodzinie/córkach koleżanek mamy w których już nie chodze i chodzić nie będę.
Nogi wchodzą mi do dupy, zajęło nam to 5 godzin 😂
Ale jak mąż z pracy wrócił to zdziwiony ze udało mi się tyle wyrzucić - potrzebna była mama do konsultacji ❤️❤️❤️