❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mildred bedzie wszystko dobrze 🙏🏻
Ja pierdziele ale mnie nogi bola, glownie stopy jakby bylo im za ciezko utrzymac moje cialo do tego dlonie, zaciskam palce w piąstkę i mnie bola jak przy reumatyzmie . Czuje ze napuchlam troche ja juz mam dosc nie mam mocy 😢👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Mała_Gwiazdka wrote:Po słodkim warto zmierzyć cukier po pół godzinie. Ja spróbowałam wcześniej lodów z Lidla i się cieszyłam bo po godzinie miałam cukier 110, ale za drugim razem zmierzyłam jak minęło pół godziny i było 160 🙄
-
Mamuśka☺️ wrote:Czy którejś z Was odchodzi już czop śluzowy po kawałku? Bo ja dziś u siebie to zauważyłam. Taki mały kawałek ale bez dodatku krwi 😳 czy to nie za wcześnie?
Myslalm że to może taki śluz dziwny ale z tego co patrze na Google grafike to chyba to jest czop 😳
-
nick nieaktualnyAgaG88 wrote:Ja mam czasem taki śluz który z wyglądu przypomina czop/ śluz w dni płodne i sama nie wiem czy to takie malutkie ilości mogą po trochu odchodzić. Bo u mnie to trwa już dobre 4-5 tygodni co jakiś czas się pojawia taki śluz . W tym czasie byłam już dwa razy u lekarza i szyjka się nie rozwiera ani nic. A piszą w necie ze czop zaczyna odchodzić zazwyczaj jak szyjka się zaczyna rozwierac. W pierwszej ciąży odszedł mi podczas porodu ale to duża ilość i taki kawał wielki I właśnie zabarwiony krwią ze nie można było pomylić :p
-
Zozo wrote:Mildred bedzie wszystko dobrze 🙏🏻
Ja pierdziele ale mnie nogi bola, glownie stopy jakby bylo im za ciezko utrzymac moje cialo do tego dlonie, zaciskam palce w piąstkę i mnie bola jak przy reumatyzmie . Czuje ze napuchlam troche ja juz mam dosc nie mam mocy 😢
Dzień dobry drogie Panie 🥰
Mnie od rana tez stopy bolą bardzo, jakbym wczoraj na jakiejś mocno tanecznej imprezie w szpilkach pol nocy balowała 😂😂
Dzban pokrzywy zaparzony, może pomoze 😜 -
Madzko wrote:Dzień dobry drogie Panie 🥰
Mnie od rana tez stopy bolą bardzo, jakbym wczoraj na jakiejś mocno tanecznej imprezie w szpilkach pol nocy balowała 😂😂
Dzban pokrzywy zaparzony, może pomoze 😜
O nooo podobne uczucie wlasnie faktycznie sprobuje pokrzywe 😀👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Mamuśka☺️ wrote:Dzwoniłam do położnej mówiła wlansie że może po kawałku odchodzić ale ze dopóki się dobrze czuje i nie mam bóli /skurczy to nie muszę jechać na IP. A jak już Ci odpadł w dniu porodu to jakiej był on wielkości? Bo ja to dziś miałam tak nie cały 1cm.
-
Dzisiaj zaczął się 36 tydzień ciąży... Za 4 tygodnie mam się zgłosić do szpitala na cc ... bardzo to dziwne dla mnie, dziwnie się z tym czuję. Co dziennie obserwuję maluszka i cały czas jest ułożony miednicowo, raczej nie zmienia pozycji. Orientujecie się może czy to ktg w cukrzycy ciążowej przysługuje od skończonego 36 tygodnia czy w skończonym 35 tygodniu?
Zamówiliśmy dla synka rożek i okazało się, że firma, która szyje te różki jest na kwarantannie bo jakiś pracownik ma koronawirusa :0 jakimś cudem udało im się wysłać ten rożek, ale jak tylko go odbierzemy trafi do pralki na porządne pranie...
Tak bardzo chciałabym już odpocząć, a w domu ciągle jest coś do zrobienia. Cieszę się, że chociaż wróciły mi siły i energia, bo jeszcze tydzień temu czułam się fatalnie.
Bardzo mnie dziwi to, że nie mam tych skurczów
Braxtona Hicksa... macica w ogóle mi się nie napina. Pytałam o to swoją dr powiedziała, że tak się zdarza i żebym się nie przejmowała.
Zastanawia mnie jeszcze jedno, czy jeśli synek jest ułożony miednicowo to czy może zacząć się poród? Czy obniży mi się brzuch a szyjka będzie się skracała?
-
Madzko wrote:Dzień dobry drogie Panie 🥰
Dzban pokrzywy zaparzony, może pomoze 😜Madzko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie czop odszedł wieczorem, jak byłam w szpitalu, poszłam do położnych zapytać co się ze mną dzieje, a one w śmiech, że to czop. No i o 22 jakoś zaczęły się skurcze i szalało tętno małej. O 7 już konkret, po oxy o 12 urodziłam. Także ja wiem, że u mnie raczej odejdzie w całości.
Ale to prawda, że czop może odchodzić wcześniej w kawałkach. Tak samo, jak są dziewczyny, które z kilkucentymetrowym rozwarciem chodzą np tydzień ;p
-
Marti_marti wrote:Dzisiaj zaczął się 36 tydzień ciąży... Za 4 tygodnie mam się zgłosić do szpitala na cc ... bardzo to dziwne dla mnie, dziwnie się z tym czuję. Co dziennie obserwuję maluszka i cały czas jest ułożony miednicowo, raczej nie zmienia pozycji. Orientujecie się może czy to ktg w cukrzycy ciążowej przysługuje od skończonego 36 tygodnia czy w skończonym 35 tygodniu?
Zamówiliśmy dla synka rożek i okazało się, że firma, która szyje te różki jest na kwarantannie bo jakiś pracownik ma koronawirusa :0 jakimś cudem udało im się wysłać ten rożek, ale jak tylko go odbierzemy trafi do pralki na porządne pranie...
Tak bardzo chciałabym już odpocząć, a w domu ciągle jest coś do zrobienia. Cieszę się, że chociaż wróciły mi siły i energia, bo jeszcze tydzień temu czułam się fatalnie.
Bardzo mnie dziwi to, że nie mam tych skurczów
Braxtona Hicksa... macica w ogóle mi się nie napina. Pytałam o to swoją dr powiedziała, że tak się zdarza i żebym się nie przejmowała.
Zastanawia mnie jeszcze jedno, czy jeśli synek jest ułożony miednicowo to czy może zacząć się poród? Czy obniży mi się brzuch a szyjka będzie się skracała?
Nie martwilabym sie koronawirusem na rozku zanim dojdzie troche czasu minie. Poza tym unieszkodliwia go zwykle mycie rak z mydlem. Proszek jest silniejszym dergentem od mydla. Rak we wrzatku sie nie myje, wiec temp prania tez nie musim byc wyzsza niz zwykleMarti_marti lubi tę wiadomość
-
U mnie czop tez odszedł w szpitalu ale taki kwiaty, w poniedziałek o 5 rano i.od ramtej pory cos delikatnie w.krzyzu bolalo, we wtorek juz sie rozkręcalo fobrzeo 21 poszłam na przed porodowa z rozwarciem na 4 cm, synek urodzil siew środę o 5 rano przez cc
-
Ułożenie dziecka nie ma wpływu na to czy poród się zacznie czy nie. Cc przy ulozeniu miednicowym lub poprzecznym robi sie nie dlatego, ze porod inaczej sie nie zacznie, tylko dlatego ze maluch moze miec problem sie urodzic co jest realnym zagrozeniem zycia jego i mamy. I nie, nie musi sie rozwierac szyjka i schodzic jakakolwiek czesc ciala fo kanalu rodnego aby mowic o porodzie. Wystarczy, ze wystepuja skurcze porodowe
zazu, Marti_marti, Nadzieja777 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Przyjezdzaja dzis tesciowie. Tesciowa ma nam pomoc, abym ja mogla odpoczac. Tymczasem od rana nic nie robie tylko sprzatam z mezem i corka nam dzielnie pomaga 🙈 tesciowa jest tak specyficzna, ze po prostu woljmy sie dojechac jeszcze jeden dzien niz od wejscia wysluchiwac jaki to straszny jest balagan, bo na kranie jest kropka od wody, a nie blyszczy sie na odleglosc 🤦🏼♀️ jeszcze przez te 2 tygodnie na pewno sie naslucham...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 15:50
Madzko, Kagu3, Kropka4, Marti_marti, Nadzieja777 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyDziewczyny wyślijcie mi to zaproszenie do tego fb. Założę sobie konto jednak. Bo pewnie tam piszecie więcej
Ja dziś się beznadziejnie czuje. Brzuch mnie zaczął trochę boleć i mam biegunke zastanawiam się czy to nie od żelaza które ostatnio mi zapisała endokrynolog. Mam nadzieję że to nie ma żadnego związku z tym czopemWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 16:50
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
tym_janek wrote:Przyjezdzaja dzis tesciowie. Tesciowa ma nam pomoc, abym ja mogla odpoczac. Tymczasem od rana nic nie robie tylko sprzatam z mezem i corka nam dzielnie pomaga 🙈 tesciowa jest tak specyficzna, ze po prostu woljmy sie dojechac jeszcze jeden dzien niz od wejscia wysluchiwac jaki to straszny jest balagan, bo na kranie jest kropka od wody, a nie blyszczy sie na odleglosc 🤦🏼♀️ jeszcze przez te 2 tygodnie na pewno sie naslucham...
Oj dzielna jesteś, ciekawe czy faktycznie uda ci się odpocząć podczas tej pomocy trzymam kciuki.
Ja stwierdzam że za długo żyje osobno z dała od rodziny swojej jak i męża że jakikolwiek ich dłuższy pobyt doprowadza mnie do szału. Wprawdzie jak nie będę miała wyjścia to tez przyjdzie mi ściągnąć moją mamę, ale liczę że jednak mnie ciąża nie uziemi i damy sobie radę we dwójkę.tym_janek lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka