X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Miałam pokazać obrazki do pokoju corki jak skończę. Prosze:
    0bd780eb6a88.jpg
    Zazroszczę talentu. Piękne!

Marti_marti, tym_janek, Nadzieja777 lubią tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Marti_marti Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kagu - trzymam bardzo mocno kciuki :):) ! Powodzenia :)

...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 19:41

f2w3rjjgn1jng4r8.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    To prawda, chociaż ja już staram się podłogi unikać bo po pierwsze wstaje jak pokraka A po drugie nogi mi strasznie dretwieja 😁 u nas ostatnio układamy puzzle lub gramy w gry przy stole albo córka gotuję mi obiadki w swojej kuchni A ja siedzę przy stoliku jak w restauracji i czekam na podanie 😁

To się ustawiłaś :)
    Mi czasami nie odpuszcza i musze lego poukładać a inaczej niż na podłodze u nas się nie da :)
    Ale wstawanie z czegokolwiek niższego niż krzesło to już jest koszmar.

Marti_marti, tym_janek lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Tym_Janek o kurde jakie fajowe 😃 będziesz je brała w ramki czy coś?

Tak, będą wisieć 3 obok siebie w takich jasno-turkusowych ramkach. Mam upatrzone w ikei tylko muszę meza zmotywowac aby po nie pojechal 😅 Generalnie corka ma caly pokoj wlasnie w tych 3 kolorach co na obrazkach + jasny szary

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Flara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    0bd780eb6a88.jpg

Przepiękne, świetny pomysł. Ehhh zazdroszczę umiejetność !

tym_janek lubi tę wiadomość

• czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ticia9 wrote:
    Ja tam chyba jestem nie halo, ale chciała bym żeby po zdjęciu szwu mały jeszcze posiedział 🙈

Lepiej dla dzidzi jakby się nie zaczęło odrazu. Tyle że ja już umęczona jestem samym tym leżeniem w domu, w szpitalu kiedy był pessar zakładany, później jak mi sterydy dawali.. Ehhh. Nie przyzywczajona jestem do tego że nic nie mogę robić.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara, moja tez nie odpuszcza podlogi. Ale teraz jak z nia siadam to z zapasem roznych zabawek, aby nie musiec sie ruszac przez dluzsza chwile 😅 skoro juz jej nie moge nosic, usypianie, mycie i wyglupy przewijakowe spadly na babcie i tate, to juz chociaz szalenstwa podlogowe jej zostawilam mamowe. I tak mam straszne wyzuty sumienia, ze nie moge jej zaoferowac wiekszych szalenstw :(

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marti_marti Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek - obrazki przecudowne !

...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 19:42

f2w3rjjgn1jng4r8.png
  • OranżadA Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, serdeczna prośba o tego linka do grupy na fb, chciałabym być obecna i tu i tu... Jestem od samego początku z Wami i chciałabym być do końca i dluzej 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Tak, będą wisieć 3 obok siebie w takich jasno-turkusowych ramkach. Mam upatrzone w ikei tylko muszę meza zmotywowac aby po nie pojechal 😅 Generalnie corka ma caly pokoj wlasnie w tych 3 kolorach co na obrazkach + jasny szary

Supcio! Aż mnie natchnęłaś weną 😃 spróbuję coś dla mojej sama namalować. Jeden chociaż bo teraz są naklejki to żeby nie za dużo wszystkiego ale to świetny pomysł jest ☺️

tym_janek lubi tę wiadomość

• OranżadA Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy macie jakąś wiedzę na temat wcześniejszego przejścia na macierzyński? Podobno można przejść max 6tyg przed porodem. Ja jeszcze pracuje, termin mam na 18 sierpnia i jak dobrze pójdzie to od 1 sierpnia chciałabym zacząć macierzyński i nie wiem jak to zrobić :) co trzeba złożyć itd.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu skladasz wniosek o urlop macierzynski wraz z informacja o przewidywanym terminie porodu. Pytanie tylko czy nie lepiej ci wziac l4 do porodu (na koncowce ciazy na prawde wszystko sie moze wydazyc i l4 jest jak najbardziej uzasadnione), a macierzynski po porodzie zaczac? Jak zaczniesz wczesniej to skonczysz wczesniej, no i l4 jest platne 100% a macierzynski 80% lub czesciowo 100% a czesciowo 60% ale wychodzi na jedno.

OranżadA lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    0bd780eb6a88.jpg
    Ojacie, ale ładne i fajny pomysł! Można kupić? :D

Ja też przerzuciłam się na zabawy przy stole, ale chyba jestem wyrodna matka, bo jak trzeba coś przynieść to proszę córkę 😅 Ona tak się cieszy, że pomaga, a ja jak już zalegnę to tak ciężko mi się ruszyć. No brak tej sprawności najbardziej mi doskwiera w ciąży.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Evli chodź na tego Facebooka... 😉

Agniecha jak ja pójdę na tego Facebooka to już w ogóle nie odkleje nosa od tableta 🙆‍♀️
    Jak to w ogóle tam wyglada? Jak się jest w grupie to widać jedynie informacje i zdjecia ustawione „publiczne” czy wszystko?

Kagu kciuki ✊✊✊

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Flara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my toczymy się na spacer (dobrze że chodzić mogę :)
    8ae400d61f2c.jpg

i_ka, Evli, tym_janek, mommy, Niki345, MartitaS, YoYo85, pati_zuzia83, agniecha2101, Kropka4 lubią tę wiadomość

• Flara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Agniecha jak ja pójdę na tego Facebooka to już w ogóle nie odkleje nosa od tableta 🙆‍♀️
    Jak to w ogóle tam wyglada? Jak się jest w grupie to widać jedynie informacje i zdjecia ustawione „publiczne” czy wszystko?

Kagu kciuki ✊✊✊

Jak jesteś w grupie i ktoś wejdzie na twój profil, to będzie widzieć tylko dane, które masz na nim ustawione jako publiczne. Także w sumie od ciebie zależy co kto zobaczy. U mnie jest to tylko zdjęcie profilowe, imię i nazwisko i kilka zdjęć z tła (bo to góry albo morze)
    Ale ilość postów generowana przez dziewczyny jest spora i dnia by mi nie starczyło by być na bieżąca :) Dziennie produkują Ok 400 komentarzy / postów wiec dużo :)

• Evli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Jak jesteś w grupie i ktoś wejdzie na twój profil, to będzie widzieć tylko dane, które masz na nim ustawione jako publiczne. Także w sumie od ciebie zależy co kto zobaczy. U mnie jest to tylko zdjęcie profilowe, imię i nazwisko i kilka zdjęć z tła (bo to góry albo morze)
    Ale ilość postów generowana przez dziewczyny jest spora i dnia by mi nie starczyło by być na bieżąca :) Dziennie produkują Ok 400 komentarzy / postów wiec dużo :)

😳😳😳 wow 400 postów to o wiele więcej niż tutaj było 🙆‍♀️🤦🏻‍♀️

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Ojacie, ale ładne i fajny pomysł! Można kupić? :D

Jasne, jak chcesz to moge ci narysowac identyczne albo cos innego. Jezeli jestes zainteresowana to napisz tylko na priv co i jaki format :) Glownie robie rzeczy do druku, ale odrecznie okazjonalnie tez moge cos zrobić :)

Mirabelka02 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Po prostu skladasz wniosek o urlop macierzynski wraz z informacja o przewidywanym terminie porodu. Pytanie tylko czy nie lepiej ci wziac l4 do porodu (na koncowce ciazy na prawde wszystko sie moze wydazyc i l4 jest jak najbardziej uzasadnione), a macierzynski po porodzie zaczac? Jak zaczniesz wczesniej to skonczysz wczesniej, no i l4 jest platne 100% a macierzynski 80% lub czesciowo 100% a czesciowo 60% ale wychodzi na jedno.
    A jak to dokładnie wygląda? Jeśli mam termin na 25 i do wtedy dostępne l4, a urodzę np 15 to mogę być na l4 do tego 25 czy powinnam od razu to zgłosić że urodziłam i mi w pracy automatycznie zmienia na macierzynski? Mimo że mam jeszcze l4 wpisane na kilka dni?

• Flara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrazu zgłaszasz kiedy urodziłaś i od tego czasu będzie liczony macierzyński.
    Ja mam L4 do 15 sierpnia a termin mam na 7 sierpnia.

W pierwszej ciąży urodziłam w 37 tc a zwolnienie miałam tez do ok 41 tc, później pracodawca z zus sobie to wszystko jakoś wyrównują. Trzeba tylko poinformować pracodawcę o narodzinach.

Mamuśka☺️, tym_janek lubią tę wiadomość

‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ