❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała_Gwiazdka wrote:To prawda, chociaż ja już staram się podłogi unikać bo po pierwsze wstaje jak pokraka A po drugie nogi mi strasznie dretwieja 😁 u nas ostatnio układamy puzzle lub gramy w gry przy stole albo córka gotuję mi obiadki w swojej kuchni A ja siedzę przy stoliku jak w restauracji i czekam na podanie 😁
To się ustawiłaś
Mi czasami nie odpuszcza i musze lego poukładać a inaczej niż na podłodze u nas się nie da
Ale wstawanie z czegokolwiek niższego niż krzesło to już jest koszmar.Marti_marti, tym_janek lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Iskierka87 wrote:Tym_Janek o kurde jakie fajowe 😃 będziesz je brała w ramki czy coś?
Tak, będą wisieć 3 obok siebie w takich jasno-turkusowych ramkach. Mam upatrzone w ikei tylko muszę meza zmotywowac aby po nie pojechal 😅 Generalnie corka ma caly pokoj wlasnie w tych 3 kolorach co na obrazkach + jasny szary👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
ticia9 wrote:Ja tam chyba jestem nie halo, ale chciała bym żeby po zdjęciu szwu mały jeszcze posiedział 🙈
Lepiej dla dzidzi jakby się nie zaczęło odrazu. Tyle że ja już umęczona jestem samym tym leżeniem w domu, w szpitalu kiedy był pessar zakładany, później jak mi sterydy dawali.. Ehhh. Nie przyzywczajona jestem do tego że nic nie mogę robić. -
Flara, moja tez nie odpuszcza podlogi. Ale teraz jak z nia siadam to z zapasem roznych zabawek, aby nie musiec sie ruszac przez dluzsza chwile 😅 skoro juz jej nie moge nosic, usypianie, mycie i wyglupy przewijakowe spadly na babcie i tate, to juz chociaz szalenstwa podlogowe jej zostawilam mamowe. I tak mam straszne wyzuty sumienia, ze nie moge jej zaoferowac wiekszych szalenstw👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnytym_janek wrote:Tak, będą wisieć 3 obok siebie w takich jasno-turkusowych ramkach. Mam upatrzone w ikei tylko muszę meza zmotywowac aby po nie pojechal 😅 Generalnie corka ma caly pokoj wlasnie w tych 3 kolorach co na obrazkach + jasny szary
Supcio! Aż mnie natchnęłaś weną 😃 spróbuję coś dla mojej sama namalować. Jeden chociaż bo teraz są naklejki to żeby nie za dużo wszystkiego ale to świetny pomysł jest ☺️tym_janek lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie czy macie jakąś wiedzę na temat wcześniejszego przejścia na macierzyński? Podobno można przejść max 6tyg przed porodem. Ja jeszcze pracuje, termin mam na 18 sierpnia i jak dobrze pójdzie to od 1 sierpnia chciałabym zacząć macierzyński i nie wiem jak to zrobić co trzeba złożyć itd.
-
Po prostu skladasz wniosek o urlop macierzynski wraz z informacja o przewidywanym terminie porodu. Pytanie tylko czy nie lepiej ci wziac l4 do porodu (na koncowce ciazy na prawde wszystko sie moze wydazyc i l4 jest jak najbardziej uzasadnione), a macierzynski po porodzie zaczac? Jak zaczniesz wczesniej to skonczysz wczesniej, no i l4 jest platne 100% a macierzynski 80% lub czesciowo 100% a czesciowo 60% ale wychodzi na jedno.
OranżadA lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Ojacie, ale ładne i fajny pomysł! Można kupić?
Ja też przerzuciłam się na zabawy przy stole, ale chyba jestem wyrodna matka, bo jak trzeba coś przynieść to proszę córkę 😅 Ona tak się cieszy, że pomaga, a ja jak już zalegnę to tak ciężko mi się ruszyć. No brak tej sprawności najbardziej mi doskwiera w ciąży. -
agniecha2101 wrote:Evli chodź na tego Facebooka... 😉
Agniecha jak ja pójdę na tego Facebooka to już w ogóle nie odkleje nosa od tableta 🙆♀️
Jak to w ogóle tam wyglada? Jak się jest w grupie to widać jedynie informacje i zdjecia ustawione „publiczne” czy wszystko?
Kagu kciuki ✊✊✊
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Agniecha jak ja pójdę na tego Facebooka to już w ogóle nie odkleje nosa od tableta 🙆♀️
Jak to w ogóle tam wyglada? Jak się jest w grupie to widać jedynie informacje i zdjecia ustawione „publiczne” czy wszystko?
Kagu kciuki ✊✊✊
Jak jesteś w grupie i ktoś wejdzie na twój profil, to będzie widzieć tylko dane, które masz na nim ustawione jako publiczne. Także w sumie od ciebie zależy co kto zobaczy. U mnie jest to tylko zdjęcie profilowe, imię i nazwisko i kilka zdjęć z tła (bo to góry albo morze)
Ale ilość postów generowana przez dziewczyny jest spora i dnia by mi nie starczyło by być na bieżąca Dziennie produkują Ok 400 komentarzy / postów wiec dużo2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Flara wrote:Jak jesteś w grupie i ktoś wejdzie na twój profil, to będzie widzieć tylko dane, które masz na nim ustawione jako publiczne. Także w sumie od ciebie zależy co kto zobaczy. U mnie jest to tylko zdjęcie profilowe, imię i nazwisko i kilka zdjęć z tła (bo to góry albo morze)
Ale ilość postów generowana przez dziewczyny jest spora i dnia by mi nie starczyło by być na bieżąca Dziennie produkują Ok 400 komentarzy / postów wiec dużo
😳😳😳 wow 400 postów to o wiele więcej niż tutaj było 🙆♀️🤦🏻♀️
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Mirabelka02 wrote:Ojacie, ale ładne i fajny pomysł! Można kupić?
Jasne, jak chcesz to moge ci narysowac identyczne albo cos innego. Jezeli jestes zainteresowana to napisz tylko na priv co i jaki format Glownie robie rzeczy do druku, ale odrecznie okazjonalnie tez moge cos zrobićMirabelka02 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnytym_janek wrote:Po prostu skladasz wniosek o urlop macierzynski wraz z informacja o przewidywanym terminie porodu. Pytanie tylko czy nie lepiej ci wziac l4 do porodu (na koncowce ciazy na prawde wszystko sie moze wydazyc i l4 jest jak najbardziej uzasadnione), a macierzynski po porodzie zaczac? Jak zaczniesz wczesniej to skonczysz wczesniej, no i l4 jest platne 100% a macierzynski 80% lub czesciowo 100% a czesciowo 60% ale wychodzi na jedno.
-
Odrazu zgłaszasz kiedy urodziłaś i od tego czasu będzie liczony macierzyński.
Ja mam L4 do 15 sierpnia a termin mam na 7 sierpnia.
W pierwszej ciąży urodziłam w 37 tc a zwolnienie miałam tez do ok 41 tc, później pracodawca z zus sobie to wszystko jakoś wyrównują. Trzeba tylko poinformować pracodawcę o narodzinach.Mamuśka☺️, tym_janek lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka