X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Miałam pokazać obrazki do pokoju corki jak skończę. Prosze:
    0bd780eb6a88.jpg
    Zazroszczę talentu. Piękne!

Marti_marti, tym_janek, Nadzieja777 lubią tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Marti_marti Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kagu - trzymam bardzo mocno kciuki :):) ! Powodzenia :)

...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 19:41

f2w3rjjgn1jng4r8.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    To prawda, chociaż ja już staram się podłogi unikać bo po pierwsze wstaje jak pokraka A po drugie nogi mi strasznie dretwieja 😁 u nas ostatnio układamy puzzle lub gramy w gry przy stole albo córka gotuję mi obiadki w swojej kuchni A ja siedzę przy stoliku jak w restauracji i czekam na podanie 😁

To się ustawiłaś :)
    Mi czasami nie odpuszcza i musze lego poukładać a inaczej niż na podłodze u nas się nie da :)
    Ale wstawanie z czegokolwiek niższego niż krzesło to już jest koszmar.

Marti_marti, tym_janek lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Tym_Janek o kurde jakie fajowe 😃 będziesz je brała w ramki czy coś?

Tak, będą wisieć 3 obok siebie w takich jasno-turkusowych ramkach. Mam upatrzone w ikei tylko muszę meza zmotywowac aby po nie pojechal 😅 Generalnie corka ma caly pokoj wlasnie w tych 3 kolorach co na obrazkach + jasny szary

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Flara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    0bd780eb6a88.jpg

Przepiękne, świetny pomysł. Ehhh zazdroszczę umiejetność !

tym_janek lubi tę wiadomość

• czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ticia9 wrote:
    Ja tam chyba jestem nie halo, ale chciała bym żeby po zdjęciu szwu mały jeszcze posiedział 🙈

Lepiej dla dzidzi jakby się nie zaczęło odrazu. Tyle że ja już umęczona jestem samym tym leżeniem w domu, w szpitalu kiedy był pessar zakładany, później jak mi sterydy dawali.. Ehhh. Nie przyzywczajona jestem do tego że nic nie mogę robić.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara, moja tez nie odpuszcza podlogi. Ale teraz jak z nia siadam to z zapasem roznych zabawek, aby nie musiec sie ruszac przez dluzsza chwile 😅 skoro juz jej nie moge nosic, usypianie, mycie i wyglupy przewijakowe spadly na babcie i tate, to juz chociaz szalenstwa podlogowe jej zostawilam mamowe. I tak mam straszne wyzuty sumienia, ze nie moge jej zaoferowac wiekszych szalenstw :(

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marti_marti Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek - obrazki przecudowne !

...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 19:42

f2w3rjjgn1jng4r8.png
  • OranżadA Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, serdeczna prośba o tego linka do grupy na fb, chciałabym być obecna i tu i tu... Jestem od samego początku z Wami i chciałabym być do końca i dluzej 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Tak, będą wisieć 3 obok siebie w takich jasno-turkusowych ramkach. Mam upatrzone w ikei tylko muszę meza zmotywowac aby po nie pojechal 😅 Generalnie corka ma caly pokoj wlasnie w tych 3 kolorach co na obrazkach + jasny szary

Supcio! Aż mnie natchnęłaś weną 😃 spróbuję coś dla mojej sama namalować. Jeden chociaż bo teraz są naklejki to żeby nie za dużo wszystkiego ale to świetny pomysł jest ☺️

tym_janek lubi tę wiadomość

• OranżadA Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy macie jakąś wiedzę na temat wcześniejszego przejścia na macierzyński? Podobno można przejść max 6tyg przed porodem. Ja jeszcze pracuje, termin mam na 18 sierpnia i jak dobrze pójdzie to od 1 sierpnia chciałabym zacząć macierzyński i nie wiem jak to zrobić :) co trzeba złożyć itd.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu skladasz wniosek o urlop macierzynski wraz z informacja o przewidywanym terminie porodu. Pytanie tylko czy nie lepiej ci wziac l4 do porodu (na koncowce ciazy na prawde wszystko sie moze wydazyc i l4 jest jak najbardziej uzasadnione), a macierzynski po porodzie zaczac? Jak zaczniesz wczesniej to skonczysz wczesniej, no i l4 jest platne 100% a macierzynski 80% lub czesciowo 100% a czesciowo 60% ale wychodzi na jedno.

OranżadA lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    0bd780eb6a88.jpg
    Ojacie, ale ładne i fajny pomysł! Można kupić? :D

Ja też przerzuciłam się na zabawy przy stole, ale chyba jestem wyrodna matka, bo jak trzeba coś przynieść to proszę córkę 😅 Ona tak się cieszy, że pomaga, a ja jak już zalegnę to tak ciężko mi się ruszyć. No brak tej sprawności najbardziej mi doskwiera w ciąży.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Evli chodź na tego Facebooka... 😉

Agniecha jak ja pójdę na tego Facebooka to już w ogóle nie odkleje nosa od tableta 🙆‍♀️
    Jak to w ogóle tam wyglada? Jak się jest w grupie to widać jedynie informacje i zdjecia ustawione „publiczne” czy wszystko?

Kagu kciuki ✊✊✊

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Flara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my toczymy się na spacer (dobrze że chodzić mogę :)
    8ae400d61f2c.jpg

i_ka, Evli, tym_janek, mommy, Niki345, MartitaS, YoYo85, pati_zuzia83, agniecha2101, Kropka4 lubią tę wiadomość

• Flara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Agniecha jak ja pójdę na tego Facebooka to już w ogóle nie odkleje nosa od tableta 🙆‍♀️
    Jak to w ogóle tam wyglada? Jak się jest w grupie to widać jedynie informacje i zdjecia ustawione „publiczne” czy wszystko?

Kagu kciuki ✊✊✊

Jak jesteś w grupie i ktoś wejdzie na twój profil, to będzie widzieć tylko dane, które masz na nim ustawione jako publiczne. Także w sumie od ciebie zależy co kto zobaczy. U mnie jest to tylko zdjęcie profilowe, imię i nazwisko i kilka zdjęć z tła (bo to góry albo morze)
    Ale ilość postów generowana przez dziewczyny jest spora i dnia by mi nie starczyło by być na bieżąca :) Dziennie produkują Ok 400 komentarzy / postów wiec dużo :)

• Evli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Jak jesteś w grupie i ktoś wejdzie na twój profil, to będzie widzieć tylko dane, które masz na nim ustawione jako publiczne. Także w sumie od ciebie zależy co kto zobaczy. U mnie jest to tylko zdjęcie profilowe, imię i nazwisko i kilka zdjęć z tła (bo to góry albo morze)
    Ale ilość postów generowana przez dziewczyny jest spora i dnia by mi nie starczyło by być na bieżąca :) Dziennie produkują Ok 400 komentarzy / postów wiec dużo :)

😳😳😳 wow 400 postów to o wiele więcej niż tutaj było 🙆‍♀️🤦🏻‍♀️

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Ojacie, ale ładne i fajny pomysł! Można kupić? :D

Jasne, jak chcesz to moge ci narysowac identyczne albo cos innego. Jezeli jestes zainteresowana to napisz tylko na priv co i jaki format :) Glownie robie rzeczy do druku, ale odrecznie okazjonalnie tez moge cos zrobić :)

Mirabelka02 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Po prostu skladasz wniosek o urlop macierzynski wraz z informacja o przewidywanym terminie porodu. Pytanie tylko czy nie lepiej ci wziac l4 do porodu (na koncowce ciazy na prawde wszystko sie moze wydazyc i l4 jest jak najbardziej uzasadnione), a macierzynski po porodzie zaczac? Jak zaczniesz wczesniej to skonczysz wczesniej, no i l4 jest platne 100% a macierzynski 80% lub czesciowo 100% a czesciowo 60% ale wychodzi na jedno.
    A jak to dokładnie wygląda? Jeśli mam termin na 25 i do wtedy dostępne l4, a urodzę np 15 to mogę być na l4 do tego 25 czy powinnam od razu to zgłosić że urodziłam i mi w pracy automatycznie zmienia na macierzynski? Mimo że mam jeszcze l4 wpisane na kilka dni?

• Flara Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrazu zgłaszasz kiedy urodziłaś i od tego czasu będzie liczony macierzyński.
    Ja mam L4 do 15 sierpnia a termin mam na 7 sierpnia.

W pierwszej ciąży urodziłam w 37 tc a zwolnienie miałam tez do ok 41 tc, później pracodawca z zus sobie to wszystko jakoś wyrównują. Trzeba tylko poinformować pracodawcę o narodzinach.

Mamuśka☺️, tym_janek lubią tę wiadomość

‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ