X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam pozytywne nastawienie zostawiam na "po porodzie". Przyda sie wtedy bardziej niz teraz 😂 Tymczasem sobie leze z dwoma kotami i sie co jakis czas przetaczamy z boku na bok jak foki na plazy 😅
    Dzisiaj złożyłam dostawkę do łóżka i biegałam z młodą z piłką i to jest absolutny szczyt moich możliwości jak na jeden dzień 🤷🏼‍♀️

Zastanawiam się jak powiedzieć mojej mamie aby sobie pojechała, aby jej nie urazić. Czy jak jej powiem "Mamo, jak wszystko będzie ok ze mną i Antkiem to po powrocie naszym ze szpitala chcielibyśmy zostać już sami. Czy mogłabyś pojechać w tym samym dniu co wypis, albo dnia następnego jakby wypis był popołudniu?" To to bedzie ok? A jak nie ok to jakbyscie wy to ujely?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Ja tam pozytywne nastawienie zostawiam na "po porodzie". Przyda sie wtedy bardziej niz teraz 😂 Tymczasem sobie leze z dwoma kotami i sie co jakis czas przetaczamy z boku na bok jak foki na plazy 😅
    Dzisiaj złożyłam dostawkę do łóżka i biegałam z młodą z piłką i to jest absolutny szczyt moich możliwości jak na jeden dzień 🤷🏼‍♀️

Zastanawiam się jak powiedzieć mojej mamie aby sobie pojechała, aby jej nie urazić. Czy jak jej powiem "Mamo, jak wszystko będzie ok ze mną i Antkiem to po powrocie naszym ze szpitala chcielibyśmy zostać już sami. Czy mogłabyś pojechać w tym samym dniu co wypis, albo dnia następnego jakby wypis był popołudniu?" To to bedzie ok? A jak nie ok to jakbyscie wy to ujely?
    Myślę, że to jest grzeczna wypowiedź, zresztą sama najlepiej znasz swoją mamę i może taka spokojna rozmowa dużo pomoże :) ja z moją mamą przegadałam ten temat, ale i tak chodzi trochę sfochana. Trudno, to czas dla rodziny naszej, cenię pomoc mamy i zawsze jest dla mnie ważna, ale nie chcę by była świadkiem tych naszych pierwszych pięknych chwil, chce wtedy być w czwórkę

tym_janek lubi tę wiadomość

• Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Gratulacje! To Ty pisałaś o tym że chcesz na Zaspie rodzić?

Tak i się udało ;)

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymjanek ja myślę że to jest takie łagodne bardzo wyjaśnienie. Nie powiem Ci że powinna zrozumieć, bo może będzie jej przykro no ale, zapewne sobie poradzi😊

Moja mama chce przyjechać w sobotę z tatą w odwiedziny. A ja mam taki strach że coś przywleką, ze wyjdzie mi bezobjawowy covid w szpitalu i mnie rozdziela z małą, że aż dziś mnie sen o tym męczył cała noc. i teraz też nie wiem jak im powiedzieć że fajnie że chcą nam pomóc i jedzenie przywieźć ale ja mam mega stres z tego powodu.
    A w miejscowości w której mieszkają moi rodzice jest więcej turystów teraz niż w Krakowie:/ Z drugiej strony jak nie teraz to nie wiem kiedy, bo jak się zacznie wrzesień i dzieciaki wrócą do szkół a moja mama jest dyrektorem szkoły to już w ogóle będę nieźle zestresowana jakimikolwiek odwiedzinami.
    Mega mam mnie lęki biorą na końcówce i pewnie też przez to problemy że spaniem.

Ale dosyć smetów.

proszę Was dziś o kciuki, o 10 mam kto i kwalifikacje do cc. na wczorajszym usg wyszło że mała ma już 3,5 kg i wedlug lekarza przy takiej wadze do tygodnia moga mnie juz wziac na operacje, zobaczymy ile dzis w szpitalu wyjedzie, bo wiadomo błąd to pół kilo.
    proszę o kciuki żebym już się dziś dowiedziała na czym stoję, bo już mnie ta niewiedza chyba najbardziej denerwuje.

Kindoll lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Tak i się udało ;)
    A jesteś na 1os sali poporodowej czy z kimś?

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Tymjanek ja myślę że to jest takie łagodne bardzo wyjaśnienie. Nie powiem Ci że powinna zrozumieć, bo może będzie jej przykro no ale, zapewne sobie poradzi😊

Moja mama chce przyjechać w sobotę z tatą w odwiedziny. A ja mam taki strach że coś przywleką, ze wyjdzie mi bezobjawowy covid w szpitalu i mnie rozdziela z małą, że aż dziś mnie sen o tym męczył cała noc. i teraz też nie wiem jak im powiedzieć że fajnie że chcą nam pomóc i jedzenie przywieźć ale ja mam mega stres z tego powodu.
    A w miejscowości w której mieszkają moi rodzice jest więcej turystów teraz niż w Krakowie:/ Z drugiej strony jak nie teraz to nie wiem kiedy, bo jak się zacznie wrzesień i dzieciaki wrócą do szkół a moja mama jest dyrektorem szkoły to już w ogóle będę nieźle zestresowana jakimikolwiek odwiedzinami.
    Mega mam mnie lęki biorą na końcówce i pewnie też przez to problemy że spaniem.

Ale dosyć smetów.

proszę Was dziś o kciuki, o 10 mam kto i kwalifikacje do cc. na wczorajszym usg wyszło że mała ma już 3,5 kg i wedlug lekarza przy takiej wadze do tygodnia moga mnie juz wziac na operacje, zobaczymy ile dzis w szpitalu wyjedzie, bo wiadomo błąd to pół kilo.
    proszę o kciuki żebym już się dziś dowiedziała na czym stoję, bo już mnie ta niewiedza chyba najbardziej denerwuje.
    Trzymam kciuki ✊
    Ja właśnie czekam przed gabinetem na ktg. Pewnie nic ciekawego nie wyjdzie...

madu lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu trzymam kciuki i za wszystkie pozostałe wizytujące i rodzące 😁

madu lubi tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu kciuki ✊✊✊

MomOfBoys jak po ktg?

madu lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Madu kciuki ✊✊✊

MomOfBoys jak po ktg?

A dobrze, dzięki. Tętno dziecka reaktywne, jak to lekarz powiedział. Skurczy brak.
    Po ktg jeszcze skoczyłam do Rosska kupić mini produkty do szpitala (2 tygodnie do porodu a ja wciąż tylko gromadzę rzeczy w kartonie zamiast pakować torbę 😅, ale już lada dzień spakuję i wtedy zacznę rodzić 😆).
    A wchodząc dziś na forum właśnie o Tobie myślałam, Evli, nie wiem czemu ☺️ czy może rodzisz albo urodziłaś 😅

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarz jak zobaczył moje opuchnięte stopy to powiedział, że powinnam większość dnia leżeć, odpoczywać z nogami w górze. Dobre sobie 😂

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Evli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    A dobrze, dzięki. Tętno dziecka reaktywne, jak to lekarz powiedział. Skurczy brak.
    Po ktg jeszcze skoczyłam do Rosska kupić mini produkty do szpitala (2 tygodnie do porodu a ja wciąż tylko gromadzę rzeczy w kartonie zamiast pakować torbę 😅, ale już lada dzień spakuję i wtedy zacznę rodzić 😆).
    A wchodząc dziś na forum właśnie o Tobie myślałam, Evli, nie wiem czemu ☺️ czy może rodzisz albo urodziłaś 😅

Haha u mnie nic się nie zapowiada 🥴😏 nic kompletnie się nie dzieje. W poniedziałek miałam lekkie twardnienia brzucha ale podejrzewam że to od 5km spaceru w niedziele, ostatnio tez tak miałam .. Teraz jestem w trybie kanapowym i nic się nie dzieje, 40 stopni za oknem wiec jak żyć gdzie iść 🤦🏻‍♀️🤷‍♀️
    Co prawda przeszło mi przez mysl że może urodzę wczoraj bo taki miałam termin z pierwsza córka ...no ale nie, pozostaje czekać na sierpień 😊

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    A lekarz jak zobaczył moje opuchnięte stopy to powiedział, że powinnam większość dnia leżeć, odpoczywać z nogami w górze. Dobre sobie 😂

Ja wczoraj poszlam na pierwszy od dawna dluzszy spacer, nogi mi w tylek wchodziły i w koncu zobaczylam kostki na moich stopach 🤷🏼‍♀️ Dziwne to bo jak malo chodze odpoczywam to spuchnięte, jak sie nastoje na nogach to tak samo puchną a wczoraj przy gorącym dniu i aktywnym takie miłe zaskoczenie :D

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Evli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo mi tez bardziej to od siedzenia puchną 🤔 jak są jak banie to próbuje je rozchodzić.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boooozeeee...... czy ja kiedykolwiek urodzę ? 🤔🤔🤔🤔

( taka mnie myśl naszła i musiałam trochę pojeczec . Już sue uspokajam 😳🙄🙈😁)

Kagu3 lubi tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Flara Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedyne czego się nabawiłam od częstszych spacerów i przysiadów - to lepszej kondycji :). Dziś na spacerze z córka to nawet prawie wbiegłam po schodach w parku i najmniejszej zadyszki nie miałam (a normalnie to zdycham 5 minut) a skurcze nawet myślą się pokazać.

Kagu3, Evli lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rodzę.
    Od 4 do 9 skurcze brzuch+krzyż, i sobie przeszły i tylko teraz co jakiś czas się pojawia. Jak mąż mnie dotknął na tym skurczu, to aż dostał. W pierwszej ciąży takich nie odnotowalam i mam ochotę się zagryźć, bo takie to czułam na porodówce z Alicją. Jezu jak dobrze, że szpital już w poniedziałek i ból nie będzie szedł na marne wtedy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 12:13

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Ja nie rodzę.
    Od 4 do 9 skurcze brzuch+krzyż, i sobie przeszły i tylko teraz co jakiś czas się pojawia. Jak mąż mnie dotknął na tym skurczu, to aż dostał. W pierwszej ciąży takich nie odnotowalam i mam ochotę się zagryźć, bo takie to czułam na porodówce z Alicją. Jezu jak dobrze, że szpital już w poniedziałek i ból nie będzie szedł na marne wtedy

To ja nic. Kompletnie nic. Ani pol skurczu, ani grama, nic. Po prostu Nic 🙄🙄🙄🙄🙄 to nic jest tak wkurwiajace ...

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Ja nie rodzę.

Ojej, a to się umeczylas :/ może chociaz szyjka się skróciła lub otworza i w poniedziałek będzie Ci łatwiej :)
    U mnie tylko twardnienia, niebolesne. w środę wizyta i trochę się załamie, jeśli dr mi powie, ze szyjka kilometrowa :D znalazłam swoj wypis ze szpitala, God, tamten poród w całości poszedł pod górkę :D Teraz, wiedząc mniej więcej czego się mogę spodziewać, za priorytet stawiam sobie bycie aktywna w pierwszej fazie, w drugiej się zobaczy co będzie się dało zrobić. Oczekiwania vs rzeczywistość 😂 od pojutrze chce rodzic, jutro starszak ma swoj dzień, drugie urodziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 12:56

• Evli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja urodzisz urodzisz 😜
    Swoją drogą czy są tu mamy które nie miały żadnych straszaków, skurczy itp. i nagle odeszły wody i się zaczęło?
    Czy zawsze zaczyna się od skurczy?

Kagu chociaż coś się dzieje u Ciebie 💪 chyba będziesz następna 🤔😜

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, kochana, oby te skurcze Cię przetrzepaly tylko raz, i oby jak najdłużej. Ja mam już totalny wku*w bo to drugi raz, ale dzisiejszy był hardcorowy i naprawdę już zaczęłam liczyć i nagle sobie przeszły 🤦🤦

Molokay, mój lekarz twierdził, patrząc na szyjkę, że powinny wystarczyć spacery i seks do porodu, robię to wszystko i myślałam, że coś ruszyło, a tu dupka. Właśnie też mam nadzieję, że chociaż tę szyjkę coś ruszyło do rozwarcia, chociaż lekkiego 🙃

‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ