❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przytyłam 1,5 kg... na początku ciąży ( jeszcze 7 tydzień) ważyłam 48,5 a teraz równe 50
już nie pamiętam kiedy ważyłam 50 kg
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Ja w Krakowie za USG z oceną wad rozwojowych będę płacić 300 zł, plus do tego jak chce Pappa to 200 zł czyli 500 zł. Takie są ceny, moja gin mnie skierowała ponoć do specjalistów w tej dziedzinie, także nie dyskutowałam tylko zapisałam się, i będę robić te badania w 12tc
-
Niki345 wrote:Doskonale Cię rozumiem, dla mnie też kolejne dwa tygodnie będą trudne psychicznie, ale musimy wierzyć, że będzie dobrze
Niki345 lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Nadzieja777 wrote:Ktoś mi dał wykład ostAtnio na temat malon i bobu 😁 dlatego pytam 😁
Że co ? Czemu malin nie mozna ? 🤦♀️👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
agniecha2101 wrote:
Ja prowadzę ciąże u Arciszewskich, z reszta córkę tez u nich prowadziłam i rodziłam tam
Tez myślałam, ze w Warszawie będzie drożej ..
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Aniołek 01.2016 - 6 tydzień
Aniołek 01.2017 - 10 tydzień -
Zozo wrote:Że co ? Czemu malin nie mozna ? 🤦♀️
Maliny to pierwszy raz słyszę, napar z liści z malin dziewczyny pily, żeby przyspieszyć poród, ale jakoś średnio Im się to sprawdzało 😉agniecha2101 lubi tę wiadomość
Aniołek 01.2016 - 6 tydzień
Aniołek 01.2017 - 10 tydzień -
Wiem, że niektóre pytania o produkty spożywcze mogą wydać się absurdalne i można z nich pośmiać (jak moja musztarda
) ale po to tu jesteśmy... Aby rozwiać wątpliwości
Ja przyznam że jak przeczytałam przypadkiem wpis Anny Lewandowskiej o tym czego unikać w ciąży to byłam w szoku... Jest tego ogrom i w życiu bym nie pomyślała, że to tyle produktów... I często nie chodzi o że czegoś absolutnie nie można bo zaszkodzi dziecku, ale są pewne produkty, które po prostu są nie zdrowe i lepiej ich nie jeść... Jak choćby musztarda 😁 której odrobinę i tak zjadłam bo miałam na nią potworna ochotę :p
Nadzieja777 lubi tę wiadomość
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
nick nieaktualnyJa po wizycie u diabeto. Mam spisywać jadłospis, mierzyć cukry i za 3 dni skonfrontować to z dietetykiem i on mi powie czy jest ok:)
Aa właśnie, ona mówi, że krzywa cukrowa nie była wymagana, jeśli miałam już na czczo wysoki cukier- to już było rozpoznanie cc. W sumie sama ciągle myślałam, po co tą krzywa, skoro i tak na czczo jest źle i już mam cc.
A propo diety-ile Wy się jeszcze na słuchacie przy kpa wiecie jaka grozę budziłam jedząc wszystko i karmiąc piersią
teściowa aż głową kiwała 😂 mama jest ogarnięta i była pielęgniarka noworodkową i wie, że można jeść i pokarm tworzy się z krwi i bąbelki z wody gazowanej nie przejdą do mleka 😂 ale ciemnota niektórych mnie poraża. Męża siostrze, młodej dziewczynie, mówiłam, jedz wszystko, chyba, że zawiera alergeny to ew poobserwuj, a ta cholera i tak się matki słuchała, jak kto woli 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 18:48
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Irola oczywiście, zgadzam się że po to tu jesteśmy żeby zadawać pytania
Miedzy wizytami trzeba się trochę pośmiać 😉
Żyjemy w takich czasach że 3/4 produktów trzeba byłoby odstawić bo niezdrowe i nie tylko ze względu na ciąże tylko dla własnego zdrowia.. a wiadomo jest jak jest 🤷♀️Irola, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
dziewczyny ja jestem po prenatalnych. najpierw pobranie krwi a potem czekam w kolejce na wywolanie. pierwsze podejdzie trwalo ok 20 minut jednak dzieciak na pewno syn
nie chcial współpracować. przerwa na spacer 15 minut i drugie podejscie jednak nadal nie odwracal sie wiec doktor zdecydowal na badanie dopochwowe i to co chcial zobaczyc to sie udalo. za drugim razem bylam ok 25 minut. wyniki z krwi za tydzien w srode a w piatek wizyta.
Evli, Kagu3, Mała_Gwiazdka, Iskierka87, Zozo, Kindoll, MartitaS, aniołkowa_mama, Paula2702, m@rzenie, mommy, agniecha2101, tym_janek, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiem, ze nie należy przesadzać w drugą stronę, bo tak jak piszecie, wtedy nic by człowiek nie zjadł... Ja mam pcos i stosowałam dietę przed ciąża i tak jakoś mi zostało... :p
Ja się zastanawiam jak to będzie na mojej wizycie za tydzień... I kiedy mi to lekarz wyznaczy te prenatalne. A my musimy przejść te badania? Nie jest to dobrowolne?
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
ja na maliny czy truskawki bym się teraz nie zdecydowała, bo one mi po prostu nie smakują- są strasznie sztuczne teraz. za to jak mi się tylko zaczną na krzaczkach- oj nie odpuszczę
(mam swoje i truskawki i maliny)
co do wpisów Ani Lewandowskiej, to akurat jej za autorytet bym nie uznawała (taaa... smalec źródłem białka)
Atina gratulacjeto_tylko_ja, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Ja malinki i truskawki mam zamrożone z własnego ogródka
regularnie spożywam je z owsianka
Tak, wiem. Nie czytam Jej regularnie itd ale z tego co tam pisała, było sporo prawdy. Generalnie trzeba we wszystkim zachowac umiar i zdrowy rozsądek
Jak z tymi badaniami prenatalnymi? Są one dla każdej kobiety nie zależnie od wieku? Jak to jest?
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15