❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
I jeszcze wyszły mi bakterie w moczu. Nie wiem już co robić. Po pracy podrzucę badania na recepcję może jutro coś mi podpowiedzą. A rano zrobię badanie na posiew.
Dodatkowo po pierwszej wizycie jak robiła cytologię to tez wyszła jakaś infekcja chociaż objawów żadnych nie było a teraz po wzięciu tych globulek nie podoba mi się śluz wiec najchętniej powtórzyłabym cytologię.
W pierwszej ciąży takich przebojów nie miałam. -
a ja znalazłam swoje wyniki glukozy z pierwszej ciąży
pierwsze badanie w I trymestrze miałam wynik 75, a teraz miałam 90 ... więc dobrze to nie wróży
a potem na krzywej miałam 79, 148 i 94
i powiem Wam że wyciągnęłam wyniki badań prenatalnych z I ciąży i tak bym chciała zobaczyć powtórkę tego opisu, że wszystko jest prawidłowe i tak jak być powinnoa tu jeszcze 3h czekania
I wtedy byłam w 13t2d, a wiek płodu odpowiadał 13t4dteraz idę w równo 13t
-
Nadzieja777 wrote:Mi detektor pomaga bardzo. Cieszę się , że go kupiłam . Te kilka sekund sprawia ,ze jestem dużo spokojniejsza
Nadzieja, ale Ty jesteś szczuplutka. Ja się boje, że nie znajdę i tylko sobie stresu przysporze.
33 lata
05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️
Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
27.08 - transfer blastki 2BB ☹️
13.09 - start II procedury. Długi protokół
21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A)beta 3,56 - cb
27.11 - transfer blastki 3BA
3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
12 dpt - beta 665,7
19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
23 dpt - mamy serduszko ♥️ -
Polina teraz już późno ale zarówno pierwszy jak i drugi posiłek był bez węglowodanów a to nie dobrze.
W takim wypadku na kolację lepiej zjeść bułkę z masłem o twarogiem.
Na podstawie tego wyniki lekarz zobligowany jest do stwierdzenia cukrzycy ciążowej.
Ale ma to też do tą stronę bo dostaniesz glukometr i szybko ustalisz jaka kolacja Ci pasuje żeby cukier nie rósł. -
Bumbox wrote:Polina teraz już późno ale zarówno pierwszy jak i drugi posiłek był bez węglowodanów a to nie dobrze.
W takim wypadku na kolację lepiej zjeść bułkę z masłem o twarogiem.
Na podstawie tego wyniki lekarz zobligowany jest do stwierdzenia cukrzycy ciążowej.
Ale ma to też do tą stronę bo dostaniesz glukometr i szybko ustalisz jaka kolacja Ci pasuje żeby cukier nie rósł.
A gdybym zjadła jakąś bułę to nie byłby ten cukier jeszcze wyższy na czczo? -
Ja po prenatalnych:) odetchnelam. Wszystko ok. Dzidzia wygląda na zdrową. Rozmiar idealny z OM. Termin 2.08. Dzidzia 5.8cm. Serducho i narządy wew. Ok. Jest kość nosowa i przezierność w normie - 2,0
Wyniki pappa za tydzien. Bede miala jeszcze 1 prenatalne prywatenie 28.01:)
Trzymam kciuki za Wasze nadchodzące wizyty
Ps. Nie wiem na jakiej podstawie ale Pani doktor stwierdziła że na 70% dziewczynka
Kagu3, kasia_pra, MartitaS, Starająca, polin, AgaG88, Evli, to_tylko_ja, Mała_Gwiazdka, megson91, mommy, aniołkowa_mama, Zozo, Kindoll, Iskierka87, Paula2702, Oranżada, m@rzenie, MomOfBoys, Asasa, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilou gratulacje!
Z tego co pamiętam, u nas na USG było ładnie widać już dziewczynkę,a na pewno było widać że nic nie wyrosło między nogamimłoda nogi rozłożyła idealnie wtedy
Ja dziś zjadłam pierwszy raz mięso na obiad. Mąż je przygotował, bo etap przygotowań, to nie na moje nerwy. Czuję się dobrze po nim. Dziś głównie w łóżku siedzę , spać mi się chce
A i zrobiłam wróżbę z obrączki (Jezu już jestem zdesperowana na tą płeć 😂) i wyszedł mi chłopiec 😂 przy Ali się sprawdziło 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 15:01
agniecha2101, megson91, MartitaS, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:Ja po prenatalnych:) odetchnelam. Wszystko ok. Dzidzia wygląda na zdrową. Rozmiar idealny z OM. Termin 2.08. Dzidzia 5.8cm. Serducho i narządy wew. Ok. Jest kość nosowa i przezierność w normie - 2,0
Ps. Nie wiem na jakiej podstawie ale Pani doktor stwierdziła że na 70% dziewczynka👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Lilou1984 wrote:Ja po prenatalnych:) odetchnelam. Wszystko ok. Dzidzia wygląda na zdrową. Rozmiar idealny z OM. Termin 2.08. Dzidzia 5.8cm. Serducho i narządy wew. Ok. Jest kość nosowa i przezierność w normie - 2,0
Ps. Nie wiem na jakiej podstawie ale Pani doktor stwierdziła że na 70% dziewczynka
Gratuluję!
Podobno dziewczynkę łatwiej jest znaleźćRzadko z dziewczynki robi się chłopak ale z chłopaka dziewczynka podobno często. Ja do 6 miesiąca miałam mieć chłopaka (badania robione przez 3 różnych lekarzy i każde twierdziło, że będzie chłopak). Z klei moja szwagierka o tym że będzie chłopak dowiedziała się na tydzień przed porodem ale ona miała przez całą ciążę tylko 3 USG i to na NFZ tylko - wiadomo jaka na wioskach jest jakość sprzętu.
Ja obstawiam, że u mnie będzie 2 dziewczyna chociaż po cichu liczę na chłopaka.
Czy jeśli mam cukrzycę to muszę rodzić pod pompą insulinową? Bo to oznacza poród w innym mieście oddalonym o 80 km -
Gratuluję Lilolu 🙂 Fajnie już mieć takie do re wieści 🙂
Ja mam prenatalne 1 lutego, wstępnie zapisałam się tylko na USG. Wcześniej mam u wizytę i wtedy popytam lekarza czy powinnam również robić to badanie z krwi.
Z tego co tutaj czytam to chyba spora część z was decyduje się na te rozszerzone badania. Tak?
Wcześniej wydawało mi się że USG jest wystarczające, teraz już sama nie wiem..
-
Polina nie wiem czy jak byś zjadła bułkę by tak było.
Ale.zwraca uwagę fakt że dwa.ostatnie. posiłki przed badaniem miałaś wysoko białkowe a bardzo nisko tłuszczowe i weglowodanowe.
Taki wynik to jednak żadna tragedia i nie przesądza odrodzeniu pod pompom.
Na pewno będę bardziej kontrolować masę płodu i będą naciskać na wywołanie w terminie. Ale pamiętaj że na każdą procedurę to ty wyrażasz zgodę.
W poprzedniej ciąży miałam takie wyniki i to nie była cukrzyca, teraz też mam podobne i mam cukrzycę i szczerze to się nie martwię. Cukier trzymam w ryzach więc będzie dobrze. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kagu bo ja nadal nie mam konkretnego terminu. @ nie pamietam kiedy dokładnie była. Z 2 różnych usg mam rozjazd 2-3 dni..
6 lutego mam prenatalne wiec wtedy będę mieć juz definitywny tydz i podam tpWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 16:00
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
polin wrote:Gratuluję!
Podobno dziewczynkę łatwiej jest znaleźćRzadko z dziewczynki robi się chłopak ale z chłopaka dziewczynka podobno często.
km
Ja slyszalam odwrotnie i u mojej siostry tak bylo, ze powiedzieli jej ze dziewczynka a dopiero pozniej jakies 3 miesiace przed terminem ze chlopak .👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020