WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dużo dzisiaj wizyt, kciuki ❤️

Ja miałam dzisiaj dzwonić umawiać się na prenatalne, ale straciłam głos 😩 a już było lepiej 🙄

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch minimalny tylko ja go widze. Niby druga ciaza, w pierwszej bylo bardzo szybko widac, po za tym mialam bardzo duzy brzuch Troche mnie to martwi ze moze cos sie dzieje, ze cos jest nie tak

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
    Na szczęście w piątek mam na 12, bo ostatnio jak miałam wieczorem, to już jajo znosiłam 😉
    Już mam sesję za sobą. Teraz napiszę magisterkę i mam spokojne sumienie 😉

• zazu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Na szczęście w piątek mam na 12, bo ostatnio jak miałam wieczorem, to już jajo znosiłam 😉

Gratulacje 😁😁😁

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie z tymi pomyłkami !! 😂 widzę ze jednak w tych czasach to się zdarza :/ No nic muszę mieć nadzieje ze nie będę miała takiego pecha 😜

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja po wizycie. Wszystko w porządku z dzieckiem. Nie wiem czy któraś pamięta usg jak wysyłałam, że obok mojego dziecka jest jeszcze coś i nie wiadomo co to, ktoś podpowiedział, że może zespół znikającego bliźniaka. Teraz to już nie ważne co to było, bo na szczęście zniknęło. Dziecku serduszko 165 bije. Ma 33mm. Pani ginekolog mówi, że ładnie się rusza. Ja widziałam na usg jak dzidzia machała nóżką do mnie. Ale jestem szczęśliwa. Następna wizyta 3luty. Bo będę brała zwolnienie z pracy. Miałam iść 10luty, ale skoro zwolnienie to powiedziała, żeby szybciej przyjść. Byłam dziś u niej na NFZ, żeby dostać skierowanie na badania. Aż 10ich wypisała, a ja nawet nie wiem co to, bo nie umiem się rozczytać. W linku zdjęcie z usg. Badanie miałam przez powłoki brzuszne już. A kartę ciąży powiedziała, że założy na następnej wizycie jak już przyjdę z wynikami. Bo musze mieć wyniki, żeby założyć.

https://zapodaj.net/4b99c67f9f82c.jpg.html

Kagu3, AsIuLa2020, Asasa, zazu, kasia_pra, aniołkowa_mama, Malutka_94, Iskierka87, MomOfBoys, Zozo, ewa.katarzyna, agniecha2101, megson91, MartitaS, Paula2702 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:
    Jak wygląda u Was brzuszek ? Coś widać?
    Jest się czym martwić?

Pozdrawiam

U mnie już widać brzuszek. Jak mam koszulkę przylegającą, to aż tak fajnie widać. A w takich luźniejszych, aż tak nie widać.

• AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłamamusia wrote:
    Hej dziewczyny. Ja po wizycie. Wszystko w porządku z dzieckiem. Nie wiem czy któraś pamięta usg jak wysyłałam, że obok mojego dziecka jest jeszcze coś i nie wiadomo co to, ktoś podpowiedział, że może zespół znikającego bliźniaka. Teraz to już nie ważne co to było, bo na szczęście zniknęło. Dziecku serduszko 165 bije. Ma 33mm. Pani ginekolog mówi, że ładnie się rusza. Ja widziałam na usg jak dzidzia machała nóżką do mnie. Ale jestem szczęśliwa. Następna wizyta 3luty. Bo będę brała zwolnienie z pracy. Miałam iść 10luty, ale skoro zwolnienie to powiedziała, żeby szybciej przyjść. Byłam dziś u niej na NFZ, żeby dostać skierowanie na badania. Aż 10ich wypisała, a ja nawet nie wiem co to, bo nie umiem się rozczytać. W linku zdjęcie z usg. Badanie miałam przez powłoki brzuszne już. A kartę ciąży powiedziała, że założy na następnej wizycie jak już przyjdę z wynikami. Bo musze mieć wyniki, żeby założyć.

https://zapodaj.net/4b99c67f9f82c.jpg.html

Aż miło się czyta takie wiadomości, gratuluję. Mam nadzieję że koło 18:00 będę mogła się z wami podzielić podobnymi wiadomościami. Jak aktualnie przeżywasz ciążę? Coś Ci dolega?

Pozdrawiam

f2w39n73bboy892q.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Dziewczyny nie straszcie z tymi pomyłkami !! 😂 widzę ze jednak w tych czasach to się zdarza :/ No nic muszę mieć nadzieje ze nie będę miała takiego pecha 😜

Na tym etapie ciąży kiedy wykonuje się USG genetyczne lekarz jest w stanie na dobrym sprzęcie stwierdzić płeć na 70%, także no chcąc nie chcąc 30% pacjentek będzie miało na dalszych etapach ciąży niespodziankę 😆

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • kasia_pra Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:

Ja dopiero 17.40.. :/ Jutro jadę na badania z krwi, żeby na piątkowej wizycie był już komplet

3PGLp1.png

33 lata
    05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
    1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
    Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
    3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️

Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
    22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
    27.08 - transfer blastki 2BB ☹️

13.09 - start II procedury. Długi protokół
    21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
    24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) :( beta 3,56 - cb
    27.11 - transfer blastki 3BA :)
    3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
    12 dpt - beta 665,7
    19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
    23 dpt - mamy serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:
    Aż miło się czyta takie wiadomości, gratuluję. Mam nadzieję że koło 18:00 będę mogła się z wami podzielić podobnymi wiadomościami. Jak aktualnie przeżywasz ciążę? Coś Ci dolega?

Pozdrawiam

Od jakiegoś tygodnia jest świetnie. Jak wcześniej strasznie bolały mnie piersi, było mnie ciagle z rana, a nawet popołudniu i wieczorem niedobrze. Tak teraz prawie wg nie odczuwam mdłości. No chyba, że jak jestem głodna, to jak najbardziej. Piersi bolą mnie, ale czasami i lekko. Już nie mam tak, że są strasznie tkliwe. A do toalety jak się budziłam w nocy, tak dalej się budzę bez zmian. Więc u mnie jak najbardziej coraz lepiej psychicznie i fizycznie z objawami. Tylko zastanawiam się, czy nie mam rwy kulszowej. Bo po schyleniu, czy leżeniu na plecach, albo dłuższym leżeniu na boku bez zmiany pozycji mam problemy z chodzeniem, z ruszaniem się, ze wstaniem. Boli mnie strasznie na dole pleców z lewej strony i promieniuje aż do pośladka i kawałka uda z tyłu. Chyba za jakiś czas jak mi to nie przejdzie to pojde do lekarza i niech coś poradzi mi na to. Bo jak tak dalej będzie to w zaawansowanej ciąży będę leżeć tylko w łóżku.

• aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w środę mam usg genetyczne, a jutro jadę na pappę

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • polin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 6 miesiącu Leon zmienił się w Anielę;) Chłopak potwierdzony przez 3 lekarzy na konkretnych sprzętach na jednym usg 3D mam nawet widocznego między nogami siusiaka, normalnie gołym okiem nawet laik widział - musiała się tak dziwnie zawinąć pępowina.

Moja mama domyśliła się o ciąży więc pozwoliłam jej powiedzieć tacie i sama powiedziałam siostrze.

W pracy dalej nikt nie wie, noszę się na luźno. Ostatnia wizyta była tka dawno temu chyba z chęcią podskoczyłabym na dodatkowe USG.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mama znów nie dochowała tajemnicy. Prosiliśmy żeby nic nikomu nie mówiła jak powiedzieliśmy jej o ciąży, ale wygadała się swojej siostrze i babci, no i wie już cała jej rodzina. A nie chcieliśmy jeszcze tego ogłaszać całemu światu 😒

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Na tym etapie ciąży kiedy wykonuje się USG genetyczne lekarz jest w stanie na dobrym sprzęcie stwierdzić płeć na 70%, także no chcąc nie chcąc 30% pacjentek będzie miało na dalszych etapach ciąży niespodziankę 😆
    Wiem wiem ale lekarz tak chwalił ze dziecko się super ułożyło i ładnie wszystko widać. Liczę, że w moim przypadku nie będzie pomyłki 😂 wiem ze najważniejsze żeby dziecko było zdrowe wiec jak na tym etapie wszystko u nas w porządku to fajnie by było spełnić dodatkowe marzenie 😍😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 13:16

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile powinno wynosić tętno naszych dzieciaczków? Jaki jest przedział?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    A moja mama znów nie dochowała tajemnicy. Prosiliśmy żeby nic nikomu nie mówiła jak powiedzieliśmy jej o ciąży, ale wygadała się swojej siostrze i babci, no i wie już cała jej rodzina. A nie chcieliśmy jeszcze tego ogłaszać całemu światu 😒

Skąd ja to znam. Też sytuacja z mamą. Od pierwszej wizyty wie już cała rodzina o mojej ciąży przez nią. Mimo, że kazałam nic nie mówić. A jej powiedziałam, bo nie mogłam przyjść na wigilie, bo miała być moja siostra z dzieckiem, które ma ospę. Już nic nie zrobisz z tym. Możesz jedynie zwrócić jej uwagę. Ale pewnie nie zrozumie, że źle zrobiła. Moja nie zrozumiała do teraz.. Mamy nauczkę na przyszłość, żeby tak szybko nie mówić im. Wierze, że wszystko będzie dobrze z dziećmi naszymi i nie będziemy musiały sobie pluć w brodę, że się rozgadały.

• mmm Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja mam w środę prenatalne. Poprzednio późno poznałam płeć, bo w 17tym tygodniu, więc i tym razem się nie nastawiam :-P
    Moi znajomi byli do samego porodu przekonani, że dziewczynka, a jednak był chlopczyk 😁

Ja tez w pierwszej ciąży w 17 tygodniu poznałam płeć. Cały czas mówiłam do dziewczynki a okazał się chłopak. Teraz marze o dziewczynce ( szczególnie grzecznej) bo syn tak daje popalić, ze jak byl mały to mówiliśmy na niego "terrorysta", a teraz jest grandzior. Teraz wiem ze jego zachowanie wynika częściowo z zaburzen SI ale lekko na codzien nie jest.
    .

3bb28da322.png[/url]
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm wrote:
    Ja tez w pierwszej ciąży w 17 tygodniu poznałam płeć. Cały czas mówiłam do dziewczynki a okazał się chłopak. Teraz marze o dziewczynce ( szczególnie grzecznej) bo syn tak daje popalić, ze jak byl mały to mówiliśmy na niego "terrorysta", a teraz jest grandzior. Teraz wiem ze jego zachowanie wynika częściowo z zaburzen SI ale lekko na codzien nie jest.
    .
    U mnie tak naprawdę w tym 17tym tygodniu to było jeszcze takie niepewne bardzo, bo lekarz się jeszcze wahał trochę i dopiero na połówkowych się potwierdziło, ale miałam wtedy przeczucie prawie od samego początku, że będzie chłopak :-) albo to nie było przeczucie, tylko poprostu bardzo chciałam chłopca :-P Teraz mam przeczucie na dziewczynkę i w sumie to zawsze mi się marzyło, żeby był najpierw chłopak, a druga dziewczynka, ale jak tak już teraz mam tego chłopaczka, to myślę sobie, że fajnie gdyby miał braciszka :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • zazu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.
    Na razie wszystko jest ok. Maluch 6,5 cm, serduszko ładnie pracuje. Na pewno ma żołądek i pęcherz moczowy, dokladniejsze pomiary we czwartek na prenatalnych 😉
    Jest prawdopodobnie niewielkie odwarstwienie kosmówki nad ujściem wewnętrznym i pewnie stąd te plamienia.
    Szyjka długość ok tylko niezbyt twarda. Na razie następna wizyta za 3 tygodnie, potem pewnie już częściej.

Niki345, kasia_pra, ewa.katarzyna, m@rzenie, agniecha2101, MomOfBoys, Zozo, megson91, MartitaS, aniołkowa_mama, Malutka_94, Madlene28, Lilou1984, Paula2702 lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ