X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was ma tak samo że zamiast przybrać na wadze to waga spadła?

Ja od początku ciąży schudłam 3 kg. Później 1 kg wrócił ale od poniedziałku mdłości wróciły i wymioty i waga znowu leci w dół.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommy wrote:
    jujaa_z

U Nas dziecko będzie bezimienne 😂 nie mamy w ogóle pomysłu .. gdy wybierasz imię dla swojego dziecka to nagle uświadamiasz sobie ilu osob nie lubisz 😂

Dokładnie 😁 w dodatku mój mąż jest tak wybredny jeśli chodzi o imiona więc i tak dobrze, że wybraliśmy chociaż po jednym dla każdej z płci ☺ jak mi się jakieś podobało to jemu nie i odwrotnie.

mommy lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• mommy Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was ma tak samo że zamiast przybrać na wadze to waga spadła?

Ja w pierwszej ciąży chudłam przez wymioty i w ogóle mało przybierałam. Przez cała ciąże przytyłam 8kg, lekarz się śmiał na wizytach, ze mąż chyba lodówkę na kłódkę mi zamyka 😂

Kropka4 lubi tę wiadomość

l22nio4pe46s1bcn.png
    3jgx3e3kbvw0hlkx.png
    Aniołek 01.2016 - 6 tydzień
    Aniołek 01.2017 - 10 tydzień
  • czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze żee nie jestem z tym sama bo już zawału dostaje czy dziecko się będzie dobrze rozwijać, jeszcze się boję czy wgl serduszko bije

Mój ig to roksanaagawlik

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze bo mi się zwolnienie od ginekologa kończy w sobotę A nadal się nie najlepiej czuje. Jutro mam wizytę u internisty to mam nadzieję że mi przedłuży o kolejny tydzień

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    U mnie będzie raczej Lilka (chociaż i Łucja mi się podoba) albo Gabriel
    Łucja to mój typ dla dziewczynki też :) albo Liwia :)
    A Gabriel też mi się bardzo podoba i długo to był mój typ, ale myślę że to ciężkie imię tak do wymowy na co dzień. I o ile do małego chłopca powiemy fajnie Gabryś. To potem jak pójdzie do pracy to już Gabryś nie pasuje 😉

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po prenatalnych.
    Wszystko jest ok.
    W kadrach złożyłam już zawiadomienie o rezygnacji z wychowawczego i powiedziałam od razu wprost że idę na L4 bo jestem w ciąży. Jakoś tak mi się uczciwie wydawało.

Także dwa wielkie stresy z głowy.
    W sumie trzy bo widziałam się jeszcze z moja lekarka prowadzącą i prawdopodobnie był krwiak z tej odklejonej kosmówki i się cały ewakuował stąd krwawienie że skrzepami. Teraz zarówno w USG jak i w badaniu jest czysto.
    Szyjka cały czas miękka bo ale tak już u mnie jest.

Mała_Gwiazdka, m@rzenie, mommy, aniołkowa_mama, Malutka_94, Kagu3, Nadzieja777, Niki345, kasia_pra, Kindoll, agniecha2101, Iskierka87, to_tylko_ja, tym_janek lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Jestem już po prenatalnych.
    Wszystko jest ok.
    W kadrach złożyłam już zawiadomienie o rezygnacji z wychowawczego i powiedziałam od razu wprost że idę na L4 bo jestem w ciąży. Jakoś tak mi się uczciwie wydawało.

Także dwa wielkie stresy z głowy.
    W sumie trzy bo widziałam się jeszcze z moja lekarka prowadzącą i prawdopodobnie był krwiak z tej odklejonej kosmówki i się cały ewakuował stąd krwawienie że skrzepami. Teraz zarówno w USG jak i w badaniu jest czysto.
    Szyjka cały czas miękka bo ale tak już u mnie jest.

Dobrze, że jest wszystko w porządku i sprawa krwawienia się rozwiązała ☺

zazu lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Łucja to mój typ dla dziewczynki też :) albo Liwia :)
    A Gabriel też mi się bardzo podoba i długo to był mój typ, ale myślę że to ciężkie imię tak do wymowy na co dzień. I o ile do małego chłopca powiemy fajnie Gabryś. To potem jak pójdzie do pracy to już Gabryś nie pasuje 😉

U nas też będzie Łucja jeśli to będzie dziewczynka (myśleliśmy też o Alicji). A dla chłopczyka nie mamy pomyslu chodź wczoraj rozmawialiśmy że może Mikołaj lub Ignaś. 😁😁

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z imieniem dla chłopca mam problem, ale liczę na drugą dziewczynkę:) w pierwszej ciąży koleżanki mi mówiły że jak mam wybrane imię tylko dla dziewczynki to na pewno będzie dziewczynka i miały rację 😉 liczę na powtórkę 😁

ewa.katarzyna lubi tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem 😩 właśnie zadzwonili do mnie z pracy, że w kadrach nie ma mojego zwolnienia ostatniego. Ostatnie zwolnienie mam do 9 stycznia 😩 i co teraz mam zrobić? Miała któraś taką sytuację, że zwolnienie się nie wysłało?

3i499vvjv3ex36x6.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciąży każde zwolnienie, które posiada kod B jest płatne 100%, niezależnie od tego jaki lekarz wystawia. zaświadczenie nie wystarcza- choćby dlatego, że od momentu wystawienia zaświadczenia mogła się zmienić sytuacja i kobieta mogła poronić.
    l4 od psychiatry nie jest płatne 100% tylko 80 (chyba, że kobieta w ciąży ma zwolnienie od psychiatry)

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Dziewczyny mam problem 😩 właśnie zadzwonili do mnie z pracy, że w kadrach nie ma mojego zwolnienia ostatniego. Ostatnie zwolnienie mam do 9 stycznia 😩 i co teraz mam zrobić? Miała któraś taką sytuację, że zwolnienie się nie wysłało?
    Zaloguj się na stronie ZUS i sprawdź czy faktycznie tam nie ma. Można przez bankowość elektroniczna się logować

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:

Ja w pierwszej ciąży chudłam długo, 5.5kg straciłam. Teraz też schudłam, ale na razie tylko 1kg ;)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    skontaktuj się z lekarzem, który wystawiał zwolnienie- być może lekarz czegoś nie odznaczył

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, moja córka to Alicja. Jest śliczna(i mówię to w miarę obiektywnie, bo nawet obcy ludzie się nią zachwycają 😉), mądra, kochana (czesto mówi kocham Cię mamusiu, tatusiu, tuli nas itd), ale jest też strasznie uparta i łatwo się obraża :) ale generalnie uwielbiam to imię. I Alicja miała być Łucją i gdzieś zawsze to imię mi krazy.

A z Gabrielem, to właśnie sobie uświadomiłam, że rzeczywiście jak dorośnie ciężko będzie je zdrobnic 😥 ehh a męskie mi się nie podobają, a te co podobają to już mam w rodzinie

ewa.katarzyna lubi tę wiadomość

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam wizytę więc zapytam. Ale jak mi tego nie uznają to co ja zrobię? 3 tygodnie nie byłam w pracy bo byłam przekonana że mam zwolnienie 😩

3i499vvjv3ex36x6.png

Wysłany: 30 stycznia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Dzisiaj mam wizytę więc zapytam. Ale jak mi tego nie uznają to co ja zrobię? 3 tygodnie nie byłam w pracy bo byłam przekonana że mam zwolnienie 😩
    Swoją drogą dziwne podejście firmy. Od 3 tygodni nie ma pracownika ani info o zwolnieniu i dopiero po takim czasie dzwonią. Myślę że to do wyjaśnienia. Ale tak jak mówię można się zalogować na stronie ZUS. Ja zawsze sprawdzam czy zwolnienie na pewno jest I na ile :)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała gwiazdka ja ich poinformowałam o zwolnieniu 9 stycznia. Sprawa wyszła teraz jak kadry miały rozliczać płatności. Szef dopiero dziś dowiedział się że zwolnienie nie dotarło... Żeby sprawdzić na stronie ZUS trzeba się zalogować i potwierdzić osobiście w siedzibie ZUS? Bo tak wygooglalam 🤪 u mnie nie ma siedziby ZUS, musiałabym robić wyprawę specjalną w tej sprawie...

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zalogować do ZUS i tam jest wystawione to zwolnienie. Chociaż tyle 🤪 może uda się to wyjaśnić w takim razie

3i499vvjv3ex36x6.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ