❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
czekamynaorzeszka wrote:Dziewczyny czy któraś z was ma tak samo że zamiast przybrać na wadze to waga spadła?
Ja od początku ciąży schudłam 3 kg. Później 1 kg wrócił ale od poniedziałku mdłości wróciły i wymioty i waga znowu leci w dół.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
mommy wrote:jujaa_z
U Nas dziecko będzie bezimienne 😂 nie mamy w ogóle pomysłu .. gdy wybierasz imię dla swojego dziecka to nagle uświadamiasz sobie ilu osob nie lubisz 😂
Dokładnie 😁 w dodatku mój mąż jest tak wybredny jeśli chodzi o imiona więc i tak dobrze, że wybraliśmy chociaż po jednym dla każdej z płci ☺ jak mi się jakieś podobało to jemu nie i odwrotnie.mommy lubi tę wiadomość
-
czekamynaorzeszka wrote:Dziewczyny czy któraś z was ma tak samo że zamiast przybrać na wadze to waga spadła?
Ja w pierwszej ciąży chudłam przez wymioty i w ogóle mało przybierałam. Przez cała ciąże przytyłam 8kg, lekarz się śmiał na wizytach, ze mąż chyba lodówkę na kłódkę mi zamyka 😂Kropka4 lubi tę wiadomość
Aniołek 01.2016 - 6 tydzień
Aniołek 01.2017 - 10 tydzień -
Kagu3 wrote:U mnie będzie raczej Lilka (chociaż i Łucja mi się podoba) albo Gabriel
albo Liwia
A Gabriel też mi się bardzo podoba i długo to był mój typ, ale myślę że to ciężkie imię tak do wymowy na co dzień. I o ile do małego chłopca powiemy fajnie Gabryś. To potem jak pójdzie do pracy to już Gabryś nie pasuje 😉 -
Jestem już po prenatalnych.
Wszystko jest ok.
W kadrach złożyłam już zawiadomienie o rezygnacji z wychowawczego i powiedziałam od razu wprost że idę na L4 bo jestem w ciąży. Jakoś tak mi się uczciwie wydawało.
Także dwa wielkie stresy z głowy.
W sumie trzy bo widziałam się jeszcze z moja lekarka prowadzącą i prawdopodobnie był krwiak z tej odklejonej kosmówki i się cały ewakuował stąd krwawienie że skrzepami. Teraz zarówno w USG jak i w badaniu jest czysto.
Szyjka cały czas miękka bo ale tak już u mnie jest.Mała_Gwiazdka, m@rzenie, mommy, aniołkowa_mama, Malutka_94, Kagu3, Nadzieja777, Niki345, kasia_pra, Kindoll, agniecha2101, Iskierka87, to_tylko_ja, tym_janek lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
zazu wrote:Jestem już po prenatalnych.
Wszystko jest ok.
W kadrach złożyłam już zawiadomienie o rezygnacji z wychowawczego i powiedziałam od razu wprost że idę na L4 bo jestem w ciąży. Jakoś tak mi się uczciwie wydawało.
Także dwa wielkie stresy z głowy.
W sumie trzy bo widziałam się jeszcze z moja lekarka prowadzącą i prawdopodobnie był krwiak z tej odklejonej kosmówki i się cały ewakuował stąd krwawienie że skrzepami. Teraz zarówno w USG jak i w badaniu jest czysto.
Szyjka cały czas miękka bo ale tak już u mnie jest.
Dobrze, że jest wszystko w porządku i sprawa krwawienia się rozwiązała ☺zazu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała_Gwiazdka wrote:Łucja to mój typ dla dziewczynki też
albo Liwia
A Gabriel też mi się bardzo podoba i długo to był mój typ, ale myślę że to ciężkie imię tak do wymowy na co dzień. I o ile do małego chłopca powiemy fajnie Gabryś. To potem jak pójdzie do pracy to już Gabryś nie pasuje 😉
U nas też będzie Łucja jeśli to będzie dziewczynka (myśleliśmy też o Alicji). A dla chłopczyka nie mamy pomyslu chodź wczoraj rozmawialiśmy że może Mikołaj lub Ignaś. 😁😁 -
Ja z imieniem dla chłopca mam problem, ale liczę na drugą dziewczynkę
w pierwszej ciąży koleżanki mi mówiły że jak mam wybrane imię tylko dla dziewczynki to na pewno będzie dziewczynka i miały rację 😉 liczę na powtórkę 😁
ewa.katarzyna lubi tę wiadomość
-
w ciąży każde zwolnienie, które posiada kod B jest płatne 100%, niezależnie od tego jaki lekarz wystawia. zaświadczenie nie wystarcza- choćby dlatego, że od momentu wystawienia zaświadczenia mogła się zmienić sytuacja i kobieta mogła poronić.
l4 od psychiatry nie jest płatne 100% tylko 80 (chyba, że kobieta w ciąży ma zwolnienie od psychiatry)
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
m@rzenie wrote:Dziewczyny mam problem 😩 właśnie zadzwonili do mnie z pracy, że w kadrach nie ma mojego zwolnienia ostatniego. Ostatnie zwolnienie mam do 9 stycznia 😩 i co teraz mam zrobić? Miała któraś taką sytuację, że zwolnienie się nie wysłało?
-
m@rzenie wrote:Dziewczyny mam problem 😩 właśnie zadzwonili do mnie z pracy, że w kadrach nie ma mojego zwolnienia ostatniego. Ostatnie zwolnienie mam do 9 stycznia 😩 i co teraz mam zrobić? Miała któraś taką sytuację, że zwolnienie się nie wysłało?
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
nick nieaktualnyEwa, moja córka to Alicja. Jest śliczna(i mówię to w miarę obiektywnie, bo nawet obcy ludzie się nią zachwycają 😉), mądra, kochana (czesto mówi kocham Cię mamusiu, tatusiu, tuli nas itd), ale jest też strasznie uparta i łatwo się obraża
ale generalnie uwielbiam to imię. I Alicja miała być Łucją i gdzieś zawsze to imię mi krazy.
A z Gabrielem, to właśnie sobie uświadomiłam, że rzeczywiście jak dorośnie ciężko będzie je zdrobnic 😥 ehh a męskie mi się nie podobają, a te co podobają to już mam w rodzinieewa.katarzyna lubi tę wiadomość
-
m@rzenie wrote:Dzisiaj mam wizytę więc zapytam. Ale jak mi tego nie uznają to co ja zrobię? 3 tygodnie nie byłam w pracy bo byłam przekonana że mam zwolnienie 😩
-
Mała gwiazdka ja ich poinformowałam o zwolnieniu 9 stycznia. Sprawa wyszła teraz jak kadry miały rozliczać płatności. Szef dopiero dziś dowiedział się że zwolnienie nie dotarło... Żeby sprawdzić na stronie ZUS trzeba się zalogować i potwierdzić osobiście w siedzibie ZUS? Bo tak wygooglalam 🤪 u mnie nie ma siedziby ZUS, musiałabym robić wyprawę specjalną w tej sprawie...