WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was ma tak samo że zamiast przybrać na wadze to waga spadła?

Ja od początku ciąży schudłam 3 kg. Później 1 kg wrócił ale od poniedziałku mdłości wróciły i wymioty i waga znowu leci w dół.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommy wrote:
    jujaa_z

U Nas dziecko będzie bezimienne 😂 nie mamy w ogóle pomysłu .. gdy wybierasz imię dla swojego dziecka to nagle uświadamiasz sobie ilu osob nie lubisz 😂

Dokładnie 😁 w dodatku mój mąż jest tak wybredny jeśli chodzi o imiona więc i tak dobrze, że wybraliśmy chociaż po jednym dla każdej z płci ☺ jak mi się jakieś podobało to jemu nie i odwrotnie.

mommy lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• mommy Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was ma tak samo że zamiast przybrać na wadze to waga spadła?

Ja w pierwszej ciąży chudłam przez wymioty i w ogóle mało przybierałam. Przez cała ciąże przytyłam 8kg, lekarz się śmiał na wizytach, ze mąż chyba lodówkę na kłódkę mi zamyka 😂

Kropka4 lubi tę wiadomość

l22nio4pe46s1bcn.png
    3jgx3e3kbvw0hlkx.png
    Aniołek 01.2016 - 6 tydzień
    Aniołek 01.2017 - 10 tydzień
  • czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze żee nie jestem z tym sama bo już zawału dostaje czy dziecko się będzie dobrze rozwijać, jeszcze się boję czy wgl serduszko bije

Mój ig to roksanaagawlik

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze bo mi się zwolnienie od ginekologa kończy w sobotę A nadal się nie najlepiej czuje. Jutro mam wizytę u internisty to mam nadzieję że mi przedłuży o kolejny tydzień

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    U mnie będzie raczej Lilka (chociaż i Łucja mi się podoba) albo Gabriel
    Łucja to mój typ dla dziewczynki też :) albo Liwia :)
    A Gabriel też mi się bardzo podoba i długo to był mój typ, ale myślę że to ciężkie imię tak do wymowy na co dzień. I o ile do małego chłopca powiemy fajnie Gabryś. To potem jak pójdzie do pracy to już Gabryś nie pasuje 😉

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po prenatalnych.
    Wszystko jest ok.
    W kadrach złożyłam już zawiadomienie o rezygnacji z wychowawczego i powiedziałam od razu wprost że idę na L4 bo jestem w ciąży. Jakoś tak mi się uczciwie wydawało.

Także dwa wielkie stresy z głowy.
    W sumie trzy bo widziałam się jeszcze z moja lekarka prowadzącą i prawdopodobnie był krwiak z tej odklejonej kosmówki i się cały ewakuował stąd krwawienie że skrzepami. Teraz zarówno w USG jak i w badaniu jest czysto.
    Szyjka cały czas miękka bo ale tak już u mnie jest.

Mała_Gwiazdka, m@rzenie, mommy, aniołkowa_mama, Malutka_94, Kagu3, Nadzieja777, Niki345, kasia_pra, Kindoll, agniecha2101, Iskierka87, to_tylko_ja, tym_janek lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Jestem już po prenatalnych.
    Wszystko jest ok.
    W kadrach złożyłam już zawiadomienie o rezygnacji z wychowawczego i powiedziałam od razu wprost że idę na L4 bo jestem w ciąży. Jakoś tak mi się uczciwie wydawało.

Także dwa wielkie stresy z głowy.
    W sumie trzy bo widziałam się jeszcze z moja lekarka prowadzącą i prawdopodobnie był krwiak z tej odklejonej kosmówki i się cały ewakuował stąd krwawienie że skrzepami. Teraz zarówno w USG jak i w badaniu jest czysto.
    Szyjka cały czas miękka bo ale tak już u mnie jest.

Dobrze, że jest wszystko w porządku i sprawa krwawienia się rozwiązała ☺

zazu lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Łucja to mój typ dla dziewczynki też :) albo Liwia :)
    A Gabriel też mi się bardzo podoba i długo to był mój typ, ale myślę że to ciężkie imię tak do wymowy na co dzień. I o ile do małego chłopca powiemy fajnie Gabryś. To potem jak pójdzie do pracy to już Gabryś nie pasuje 😉

U nas też będzie Łucja jeśli to będzie dziewczynka (myśleliśmy też o Alicji). A dla chłopczyka nie mamy pomyslu chodź wczoraj rozmawialiśmy że może Mikołaj lub Ignaś. 😁😁

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z imieniem dla chłopca mam problem, ale liczę na drugą dziewczynkę:) w pierwszej ciąży koleżanki mi mówiły że jak mam wybrane imię tylko dla dziewczynki to na pewno będzie dziewczynka i miały rację 😉 liczę na powtórkę 😁

ewa.katarzyna lubi tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem 😩 właśnie zadzwonili do mnie z pracy, że w kadrach nie ma mojego zwolnienia ostatniego. Ostatnie zwolnienie mam do 9 stycznia 😩 i co teraz mam zrobić? Miała któraś taką sytuację, że zwolnienie się nie wysłało?

3i499vvjv3ex36x6.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciąży każde zwolnienie, które posiada kod B jest płatne 100%, niezależnie od tego jaki lekarz wystawia. zaświadczenie nie wystarcza- choćby dlatego, że od momentu wystawienia zaświadczenia mogła się zmienić sytuacja i kobieta mogła poronić.
    l4 od psychiatry nie jest płatne 100% tylko 80 (chyba, że kobieta w ciąży ma zwolnienie od psychiatry)

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Dziewczyny mam problem 😩 właśnie zadzwonili do mnie z pracy, że w kadrach nie ma mojego zwolnienia ostatniego. Ostatnie zwolnienie mam do 9 stycznia 😩 i co teraz mam zrobić? Miała któraś taką sytuację, że zwolnienie się nie wysłało?
    Zaloguj się na stronie ZUS i sprawdź czy faktycznie tam nie ma. Można przez bankowość elektroniczna się logować

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:

Ja w pierwszej ciąży chudłam długo, 5.5kg straciłam. Teraz też schudłam, ale na razie tylko 1kg ;)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    skontaktuj się z lekarzem, który wystawiał zwolnienie- być może lekarz czegoś nie odznaczył

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, moja córka to Alicja. Jest śliczna(i mówię to w miarę obiektywnie, bo nawet obcy ludzie się nią zachwycają 😉), mądra, kochana (czesto mówi kocham Cię mamusiu, tatusiu, tuli nas itd), ale jest też strasznie uparta i łatwo się obraża :) ale generalnie uwielbiam to imię. I Alicja miała być Łucją i gdzieś zawsze to imię mi krazy.

A z Gabrielem, to właśnie sobie uświadomiłam, że rzeczywiście jak dorośnie ciężko będzie je zdrobnic 😥 ehh a męskie mi się nie podobają, a te co podobają to już mam w rodzinie

ewa.katarzyna lubi tę wiadomość

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam wizytę więc zapytam. Ale jak mi tego nie uznają to co ja zrobię? 3 tygodnie nie byłam w pracy bo byłam przekonana że mam zwolnienie 😩

3i499vvjv3ex36x6.png

Wysłany: 30 stycznia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Dzisiaj mam wizytę więc zapytam. Ale jak mi tego nie uznają to co ja zrobię? 3 tygodnie nie byłam w pracy bo byłam przekonana że mam zwolnienie 😩
    Swoją drogą dziwne podejście firmy. Od 3 tygodni nie ma pracownika ani info o zwolnieniu i dopiero po takim czasie dzwonią. Myślę że to do wyjaśnienia. Ale tak jak mówię można się zalogować na stronie ZUS. Ja zawsze sprawdzam czy zwolnienie na pewno jest I na ile :)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała gwiazdka ja ich poinformowałam o zwolnieniu 9 stycznia. Sprawa wyszła teraz jak kadry miały rozliczać płatności. Szef dopiero dziś dowiedział się że zwolnienie nie dotarło... Żeby sprawdzić na stronie ZUS trzeba się zalogować i potwierdzić osobiście w siedzibie ZUS? Bo tak wygooglalam 🤪 u mnie nie ma siedziby ZUS, musiałabym robić wyprawę specjalną w tej sprawie...

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zalogować do ZUS i tam jest wystawione to zwolnienie. Chociaż tyle 🤪 może uda się to wyjaśnić w takim razie

3i499vvjv3ex36x6.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ