❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przyszłamamusia wrote:Nigdy nie miałam robionej glukozy
Tak wszystko jest ok, wychodzi na to ze miałaś zwykła glukozę bez obciążenia. Najczęściej jest tak ze glukozę z obciążeniem - czyli krzywą cukrowa - z tym piciem i 2 krotnym pobieraniem później krwi robi się po 24 tygodniu. Chyba ze wcześniej są wskazania np nieprawidłowy wynik glukozy na czczo.
Jak nie miałaś wcześniej w ciąży robionej glukozy, to na pewno teraz był to zwykły pomiar glukozy na czczo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 09:29
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Przyszłamamusia wrote:Miałam napisane na skierowaniu po prostu „glukoza”. Plus 9jeszcze innych badań. W tym HIV, badanie moczu itp. Czyli mówicie wszystko jest dobrze i nie mam co się wkurzać, że mi nie zrobiły?
Wszystko jest dobrzeto zwykła glukoza z krwi, bez picia
ja tez miałam glukozę zwykłą robioną, a na krzywa cukrowa przyjdzie jeszcze czas 😉 może odetchnąć ☺️
Aniołek 01.2016 - 6 tydzień
Aniołek 01.2017 - 10 tydzień -
Przyszłamamusia wrote:Dziewczyny jestem w szoku.. na skierowaniu miałam wszystkie badania do zrobienia. Pielęgniarka mi pobrała 5probek krwi. A glukozy mi nie zrobiła. Była na kartce, czy coś ze mną nie tak czy z nimi? Nic nie piłam ani nic. Ona do mnie nie powiedziała, że mi nie zrobi. Po pobraniach powiedziała, że mogę iść. To zapytałam czy mam iść do domu już. To powiedziała ze tak. I teraz zostanę bez zrobionej glukozy czy jak. Bo nie rozumiem. Nic nie mówiła na ten temat.
Ja mam ten "luksus" że u mnie krew pobiera położna, która kieruje ruchem u gina. Ona zawsze najpierw woła te dziewczyny, które mają obciążenie glukozą, bo te badania najdłużej trwają. Ta podstawowa glukoza też nie jest w żaden sposób faworyzowana i normalnie czeka się na zasadzie, kto pierwszy przyszedł ten idzie na pobranie (w wielu laboratoriach też tak jest). Ja miałam glukozę pobieraną ok 9 ze świadomego wyboru, żeby nie marnować czasu w poczekalni, i moja wyszła ok mimo ze tak późno.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
nick nieaktualnyBoże jak dobrze. Bo już miałam uznać ten dzień za najgorszy w ciąży. Ale wszystko jest w porządku. Dziękuje wam za uspokojenie. Wiem już czemu lekarka nic mi nie mówiła na temat tego, że mam przyjść z samego rana i np kupić glukozę czy coś. Albo, że będę tam tyle czasu siedzieć. Bo to zwykła glukoza , a nie krzywa. Koleżanka co była w ciąży po prostu mi powiedziała, że tak to będzie wyglądać. Ja w internecie się naczytałam i po prostu zgłupiałam i myślałam, że mam niekompetentną ginekolog,, bo nic nie powiedziała. I że ta pielęgniarka zapomniała mi zrobić. Ważne, że już wszystko za mną. Nie musiałam tam siedzieć do 13 głodna. Trochę stres ze mnie zszedł. I ciesze się, że już mam to za sobą.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
M@rzenie kciuki za wizytę ✊✊✊
Przyszłamamusia współczuje sytuacji w laboratorium. Następnym razem trzeba było podejść do pielegniarki i powiedzieć, że nie jadlas od x godzin, jesteś w ciąży i że ci niedobrze.Niki345, Nadzieja777, m@rzenie lubią tę wiadomość