❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Niki345 wrote:Dziewczyny dzięki za kciuki, działają! 😍 Obraz usg prawidłowy, prawdopodobnie chłopak 😊
Niki345 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Flara wrote:Polin - Ja nie trzymam się ściśle diety cukrzycowej, i szczerze to ani teraz ani w pierwszej ciąży w której tez miałam cukrzyce ciążową nie miałam diety rozpisanej na WW wiec nawet nie wiem jak to działa
U mnie dieta opiera się o produkty z niskim IG a ze i wcześniej moje posiłki raczej się w to wpasowywał to wiele nie zmieniam.
Jem, śniadanie - najlżejsze bo po tym posiłku potrafię mieć wysoki cukier, po 1h do 2 jem 2 gie śniadanie. Później obiad, podwieczorek i kolacje. Czyli wychodzi z 5 posiłków czasami pomiędzy coś zjem w formie przekąski - jabłko albo chitosy się znajda tez
W pierwszej ciąży tez największy problem miałam z cukrami rano u mnie pomagała dodatkowa pozna kolacja koło 22 w postaci jakiegoś pieczywa np z kabanosem u mnie tłuszcz dobrze robił na cukier
Musisz poeksperymentowac co u ciebie się sprawdzi. Bo każdy reaguje inaczej.
Dzisiaj spróbuję zamiast jogurtu, indyk pieczony na kanapce i jakieś warzywo- zobaczymy co z tego wyjdzie. -
zazu wrote:Zależy jaki miałaś wynik, chyba różnie zlecają kontrolę... Ja mam po 2 tygodniach, jutro idę. Tabletka dopiero po pobraniu, dokładnie.
Tu znalazłam ciekawy artykuł, trochę już stary, ale chyba dobrze napisane bo podobnie pisałam mamaginekolog https://www.endokrynologia.net/content/niedoczynnosc-tarczycy-w-ciazy
Niki gratulacje!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewa.katarzyna wrote:Mam pytanie do dziewczyn z heparyna. Gdzie ja sobie wstrzykujecie? Bo mi lekarz pow że podskóre ale nie wiem czy brzuch czy udo? Bo czy w ciąży w brzuch to jest bezpieczne? I czy co dzien w inne miejsce? Trochę się boję robić ten zastrzyk 🙈
W brzuch, lapiesz za faldke, przemywasz spirytusem i robisz zastrzyk, nie wypuszczasz powietrza ze strzykawki. Codziennie w inne miejsce, 2,5 cm od pepka. Moga powstac siniaki i takie twarde grudki. Ja mam caly brzuch w malych siniakach czasami wiekszych.
Troche boli, jak brzuszek rosnie to trudniej faldke zlapac, mozesz robic tez w boczki.
Bedzie dobrze, dla zdrowej dzidzi zrobimy wszystko ! -
nick nieaktualnyMildred wrote:W brzuch, lapiesz za faldke, przemywasz spirytusem i robisz zastrzyk, nie wypuszczasz powietrza ze strzykawki. Codziennie w inne miejsce, 2,5 cm od pepka. Moga powstac siniaki i takie twarde grudki. Ja mam caly brzuch w malych siniakach czasami wiekszych.
Troche boli, jak brzuszek rosnie to trudniej faldke zlapac, mozesz robic tez w boczki.
Bedzie dobrze, dla zdrowej dzidzi zrobimy wszystko !
Hmm nie wiem jak ja to zrobię bo się boję w brzuch ale spróbuję jakoś w bok tam się faldki znajdą hehe 🙈. A ta igłę się cała wbija czy tylko kawałek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 16:06
-
zazu wrote:Mój powtarzał właśnie żeby nie brać i dopiero po pobraniu wziąć. Teraz znalazłam informacje że jeśli bada się samo TSH to wzięcie leków nie ma wpływu na ale fT4 już ma więc badając równiez fT4 trzeba być bez leków. Zwykle robi się oba te hormony w ciąży więc bezpieczniej przyjść bez leków w takim razie.
Ale ja zawsze leczyłam nadczynność i pierwszy raz lekka niedoczynność mi teraz wyszła więc nie jestem ekspertem od euthyroxu 😉
Niki gratulacje!!!Niki345 lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
byłam dzisiaj na badaniach krwi bo mnie męczył wynik z grudnia. Wtedy glukoze mialam 89, a TSH 3,03. Żadnych leków nie brałam bo lekarz stwierdził że jest ok.
A wyniki z dzisiaj to glukoza 80 a TSH 2,1. Bez żadnych lekówwięc chyba ok
niestety od 2 dni boli mnie ząbchyba muszę się zapisać do dentysty. Myślałam, że przejdzie ale niestety
-
ewa.katarzyna wrote:Mam pytanie do dziewczyn z heparyna. Gdzie ja sobie wstrzykujecie? Bo mi lekarz pow że podskóre ale nie wiem czy brzuch czy udo? Bo czy w ciąży w brzuch to jest bezpieczne? I czy co dzien w inne miejsce? Trochę się boję robić ten zastrzyk 🙈
Ja robię w brzuch, na wysokości pępka. Raz z prawej raz z lewej strony. Od pewnego czasu stosuje octenisept zamiast wacików ze spirytusem i teraz rzadko zdarzają mi się siniaki
Nie wbijam całej igły, tak ponad połowę (tak mi poradził lekarz - jestem bardzo szczupła)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 16:45
-
AsIuLa2020 wrote:Dziewczyny czy na detektorze możemy usłyszeć coś innego niż serduszko dziecka? W sensie czy może to być bicie mojego?
Pozdrawiam -
Niki, pięknie ♥️
Już doszło do Ciebie, że będziesz mamą?Niki345 lubi tę wiadomość
33 lata
05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️
Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
27.08 - transfer blastki 2BB ☹️
13.09 - start II procedury. Długi protokół
21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A)beta 3,56 - cb
27.11 - transfer blastki 3BA
3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
12 dpt - beta 665,7
19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
23 dpt - mamy serduszko ♥️ -
polin wrote:Dzisiaj spróbuję zamiast jogurtu, indyk pieczony na kanapce i jakieś warzywo- zobaczymy co z tego wyjdzie.
-
nick nieaktualny