❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa.katarzyna kciuki za dzisiejszą wizytę, o której masz?
Ktoś dzisiaj jeszcze robi podgląd maluszka? Oczywiście też kciuki 🍀✊🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMildred wrote:Dziewczyny które biorą heparynę jak często macie badać anty xa ? Czy dawka jest odpowiednia. Tym się dostatnio martwię, czy dawka nie za niska. Ostatnie badanie robiłam miesiąc temu, i nie wiem jak zesto powinno się je robić ?
Powodzenia na wizytach, ja marzę o ruchach dziecka to stało by się takie realna posiadania w macicy małego czlowieka. Będę czekać cierpliwie.
Mi nawet nic ginekolog nie mówiła że mam to badać 😯. Ale dobrze ze napisałaś to zbadam za jakiś tydzień.
Ja nie wiem czy dam radę brać te heparyne wczoraj mi mąż ro il 1 zastrzyk tak mnie to stresuje że mało nie zemdlalam miałam ciśnienie 90/60.
Wgl tak czytam na fb na tych forach o mthfr i mało kto dostaje tak jak ja acard i heparyne skoro to 1 ciąża i niby wszystko ok.
Przeważnie dostają dziewczyny po poronieniach. Sama nie wiem -
nick nieaktualnyNiki345 wrote:Cześć 🙂 dzień rozpoczął się od bólu gardła więc zanosi się, że spędzę go w łóżku z moją tajną miksturą. Co to za badanie? 🤔
To Zdrówka Ci życzę w takim razie i kuruj się 😘 badanie coombsa to inaczej badanie PTA na przeciwciała we krwi. Musialam to teraz zrobić bo w ostatnim pakiecie gin zapomniał dopisać 🤦♀️ i dziś na same to badanie musiałam lecieć ech...Niki345 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry,
Kciuki za dzisiejsze wizyty ✊
Ja wizyty mam co 4 tygodnie. No chyba, żemam badanis prenatalne to wtedy trochę częściej widzę maluszka.
Mirabelka, Flara dużo siły dla was i niech dzieciaki szybko wyzdrowieją.
Ewa.katarzyna, ja nie biorę heparyny, ale dziewczyny na innych wątkach pisały, że jak im bylo trudno zrobić zastrzyk w brzuch to robiły w boczki albo w uda.Mirabelka02 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ☺ dzisiejsza noc nie była zła, dosyć dobrze spałam ale wzięłam tabletkę na tarczyce i jeszcze leżę żeby się chociaż trochę się wchłonęła bo przeważnie jak wstaje to od razu witam się z muszlą. Ja też muszę iść na badania, część płatnie, a część na NFZ.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🙏😍
Na PAPPE nie trzeba być na czczo ☺
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Jeśli chodzi o wizyty to pierwsze trzy miałam co 2 tyg bo w między czasie pojawił mi się krwiak, a teraz czwartą wizytę mam po 4 tygodniach ale wleciały mi jeszcze prenatalne więc nie muszę aż tak długo czekać na spotkanie z maluszkiem ☺
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Dzięki. Całe szczęście. Mam problem bo pomimo ostatniego posiłku o 23 to i tak chwilę po piątej obudziłam się na siku już głodna:(
Cukier na czczo z małego palca 84 z innego 94 i weź człowieku nie zwariuj. -
A mnie mama zmartwiła bo od rana zaczęła mi opowiadać o tym koronawirusie... Ja nie mam telewizji i nie wiele słyszałam, tylko tyle, że coś takiego jest. Zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej iść już na zwolnienie... Teraz sezon grypowy i jeszcze to coś
a u mnie w pracy ogrom ludzi się przewija, z zagranicy również. Co myślicie o tym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 09:10
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Cześć dziewczyny u mnie rano pobudka panowie z wodociągów coś robili na całej ulicy i sprawdzają podłączenie wody w każdym domu. Co do wizyt i usg pierwsze trzy wizyty miałam jakoś co dwa tygodnie niecałe i na nich usg a teraz już mi kazał się zapisać dopiero za cztery tygodnie więc muszę jakoś wytrzymać i wierzyć że będzie wszystko ok.
-
A u nas mąż wczoraj rozbij żarówkę energooszczędna i nim mój opóźniony ostatnio mózg przypomniał sobie ze tam jest rtęć to już pewnie nawdychałam się tego świństwa.
Sypialnia od wczoraj się wietrzy a ja się zastanawiam jak bardzo to groźne. Ehhhh no naprawdę jeszcze to do pakietuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 09:24
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyIrola wrote:A mnie mama zmartwiła bo od rana zaczęła mi opowiadać o tym koronawirusie... Ja nie mam telewizji i nie wiele słyszałam, tylko tyle, że coś takiego jest. Zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej iść już na zwolnienie... Teraz sezon grypowy i jeszcze to coś
a u mnie w pracy ogrom ludzi się przewija, z zagranicy również. Co myślicie o tym?
Ja bym na twoim miejscu już dawno poszłanie wiem gdzie pracujesz ale jak masz spory kontakt z ludźmi to nie ma co ryzykować. Ja od 1 stycznia już nie chodzę do pracy.
-
nick nieaktualnyFlara wrote:Ja siedzę w domu od 1,5 miesiąca na L4 a i tak już 2 razy byłam chora, raz przyniosła córka zarazę, teraz mąż, wiec mnie to nie uchroniło przed chorowaniem
A powiedz mi którego ZUS wypłaca wypłaty ciążowe? Bo ja na razie miałam urlop potem lekarskie l4. Dopeiro od jutra będę mieć ciążowe. I tak się zastanawiam ktorego oni wypłacaja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 09:28
-
ewa.katarzyna wrote:A powiedz mi którego ZUS wypłaca wypłaty ciążowe? Bo ja na razie miałam urlop potem lekarskie l4. Dopeiro od jutra będę mieć ciążowe. I tak się zastanawiam ktorego oni wypłacaja?
Nie orientuje się, bo moja firma zatrudnia powyżej 20 osób więc wypłatę przelewa mi firma w normalnym terminie a oni się rozliczają dopiero z ZUS.ewa.katarzyna lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka