X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa.katarzyna kciuki za dzisiejszą wizytę, o której masz?

Ktoś dzisiaj jeszcze robi podgląd maluszka? Oczywiście też kciuki 🍀✊

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Ewa.katarzyna kciuki za dzisiejszą wizytę, o której masz?

Ktoś dzisiaj jeszcze robi podgląd maluszka? Oczywiście też kciuki 🍀✊

O 14. A Ty też dziś?
    Boję się tej wizyty :/ mam nadzieję że będzie wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Dziewczyny które biorą heparynę jak często macie badać anty xa ? Czy dawka jest odpowiednia. Tym się dostatnio martwię, czy dawka nie za niska. Ostatnie badanie robiłam miesiąc temu, i nie wiem jak zesto powinno się je robić ?

Powodzenia na wizytach, ja marzę o ruchach dziecka to stało by się takie realna posiadania w macicy małego czlowieka. Będę czekać cierpliwie.

Mi nawet nic ginekolog nie mówiła że mam to badać 😯. Ale dobrze ze napisałaś to zbadam za jakiś tydzień.
    Ja nie wiem czy dam radę brać te heparyne wczoraj mi mąż ro il 1 zastrzyk tak mnie to stresuje że mało nie zemdlalam miałam ciśnienie 90/60.
    Wgl tak czytam na fb na tych forach o mthfr i mało kto dostaje tak jak ja acard i heparyne skoro to 1 ciąża i niby wszystko ok.
    Przeważnie dostają dziewczyny po poronieniach. Sama nie wiem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Cześć 🙂 dzień rozpoczął się od bólu gardła więc zanosi się, że spędzę go w łóżku z moją tajną miksturą. Co to za badanie? 🤔

To Zdrówka Ci życzę w takim razie i kuruj się 😘 badanie coombsa to inaczej badanie PTA na przeciwciała we krwi. Musialam to teraz zrobić bo w ostatnim pakiecie gin zapomniał dopisać 🤦‍♀️ i dziś na same to badanie musiałam lecieć ech...

Niki345 lubi tę wiadomość

• polin Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Dziewczyny, które robiły Pappa- trzeba być na czczo?

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Starająca Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Kciuki za dzisiejsze wizyty ✊

Ja wizyty mam co 4 tygodnie. No chyba, żemam badanis prenatalne to wtedy trochę częściej widzę maluszka.

Mirabelka, Flara dużo siły dla was i niech dzieciaki szybko wyzdrowieją.

Ewa.katarzyna, ja nie biorę heparyny, ale dziewczyny na innych wątkach pisały, że jak im bylo trudno zrobić zastrzyk w brzuch to robiły w boczki albo w uda.

Mirabelka02 lubi tę wiadomość

• Starająca Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Dzień dobry,

Dziewczyny, które robiły Pappa- trzeba być na czczo?
    Nie trzeba

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺ dzisiejsza noc nie była zła, dosyć dobrze spałam ale wzięłam tabletkę na tarczyce i jeszcze leżę żeby się chociaż trochę się wchłonęła bo przeważnie jak wstaje to od razu witam się z muszlą. Ja też muszę iść na badania, część płatnie, a część na NFZ.
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🙏😍

Na PAPPE nie trzeba być na czczo ☺

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wizyty to pierwsze trzy miałam co 2 tyg bo w między czasie pojawił mi się krwiak, a teraz czwartą wizytę mam po 4 tygodniach ale wleciały mi jeszcze prenatalne więc nie muszę aż tak długo czekać na spotkanie z maluszkiem ☺

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• polin Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Całe szczęście. Mam problem bo pomimo ostatniego posiłku o 23 to i tak chwilę po piątej obudziłam się na siku już głodna:(
    Cukier na czczo z małego palca 84 z innego 94 i weź człowieku nie zwariuj.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Niki86 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyty mam co 3 tyg i na każdej USG.

5djyflw11ba2jkjl.png
  • Irola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mama zmartwiła bo od rana zaczęła mi opowiadać o tym koronawirusie... Ja nie mam telewizji i nie wiele słyszałam, tylko tyle, że coś takiego jest. Zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej iść już na zwolnienie... Teraz sezon grypowy i jeszcze to coś :| a u mnie w pracy ogrom ludzi się przewija, z zagranicy również. Co myślicie o tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 09:10

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie rano pobudka panowie z wodociągów coś robili na całej ulicy i sprawdzają podłączenie wody w każdym domu. Co do wizyt i usg pierwsze trzy wizyty miałam jakoś co dwa tygodnie niecałe i na nich usg a teraz już mi kazał się zapisać dopiero za cztery tygodnie więc muszę jakoś wytrzymać i wierzyć że będzie wszystko ok.

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w domu od 1,5 miesiąca na L4 a i tak już 2 razy byłam chora, raz przyniosła córka zarazę, teraz mąż, wiec mnie to nie uchroniło przed chorowaniem :(

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Flara Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas mąż wczoraj rozbij żarówkę energooszczędna i nim mój opóźniony ostatnio mózg przypomniał sobie ze tam jest rtęć to już pewnie nawdychałam się tego świństwa.
    Sypialnia od wczoraj się wietrzy a ja się zastanawiam jak bardzo to groźne. Ehhhh no naprawdę jeszcze to do pakietu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 09:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    A mnie mama zmartwiła bo od rana zaczęła mi opowiadać o tym koronawirusie... Ja nie mam telewizji i nie wiele słyszałam, tylko tyle, że coś takiego jest. Zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej iść już na zwolnienie... Teraz sezon grypowy i jeszcze to coś :| a u mnie w pracy ogrom ludzi się przewija, z zagranicy również. Co myślicie o tym?

Ja bym na twoim miejscu już dawno poszła :) nie wiem gdzie pracujesz ale jak masz spory kontakt z ludźmi to nie ma co ryzykować. Ja od 1 stycznia już nie chodzę do pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Ja siedzę w domu od 1,5 miesiąca na L4 a i tak już 2 razy byłam chora, raz przyniosła córka zarazę, teraz mąż, wiec mnie to nie uchroniło przed chorowaniem :(

A powiedz mi którego ZUS wypłaca wypłaty ciążowe? Bo ja na razie miałam urlop potem lekarskie l4. Dopeiro od jutra będę mieć ciążowe. I tak się zastanawiam ktorego oni wypłacaja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 09:28

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:
    Jak często wykonujecie USG? :)
    Ja mam tak co 3-5 tygpdni

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Flara Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    A powiedz mi którego ZUS wypłaca wypłaty ciążowe? Bo ja na razie miałam urlop potem lekarskie l4. Dopeiro od jutra będę mieć ciążowe. I tak się zastanawiam ktorego oni wypłacaja?

Nie orientuje się, bo moja firma zatrudnia powyżej 20 osób więc wypłatę przelewa mi firma w normalnym terminie a oni się rozliczają dopiero z ZUS.

ewa.katarzyna lubi tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Dzień dobry 😁
    Nie wiem ja swoją chyba wyrzygalam. 😆😆
    🤣🤣🤣

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ