❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka - tak, mdłości nadal się utrzymują. Często dochodzi też zgaga do tego... Po za tym bez zmian
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
U mnie był tylko jeden raz akurat bo miesiąc wcześniej szaleliśmy mocno ale cykl był bezowulacyjny. W listopadzie raptem raz na 2 dni przed owulacją więc byłam pewna, że nic z tego nie wyjdzie. Zobaczymy jak się u nas sprawdzi zabobon
.
-
nick nieaktualnyewa.katarzyna wrote:Hehe dobry pomysł. Tylko np my to staraliśmy się cały czas przed w trakcie i po owulacji to nie wiem na kiedy patrzeć 😅
No to możemy sprawdzić łatwo na moim przykładzie. Seks w szczesliwym cyklu był tylko raz przed owulacją (której miało nie być) więc po wizycie się okaże ile w tym prawdy 😁 -
A ja właśnie nie wiem kiedy miałam owulacje w szczęśliwym cyklu więc nawet nie mam domysłów musze czekać cierpliwie do usg👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Kropka4 wrote:Bo tak się zastanawiałam czy duphaston jakoś nasila te mdłości i wymioty.
Ja gdzies czytalam ze tak moze byc i w swoim otoczeniu mialam dziewczyny co brały do 30 ktoregos tyg dupka i mialy ciagle wymioty cala ciaze👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
A u nas metoda na dziewczynkę się sprawdziła:D Tzn za pierwszym razem ją "stosowałam", bardziej dla żartów, bo wcale w to nie wierzę, ale wyszła dziewczynka
dwa dni przed owulacją, potem już nie. A za drugim razem w sumie też tak wyszło, ale już bardziej z przypadku, że trafiło też przed owulacją
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 18:14
-
Dziewczyny to jest prawda, po prostu męskie plemniki są szybsze, ale żyją krócej, a żeńskie wolniejsze, ale żyją dłużej. Wiec jeżeli serduszkowanie jest przed owulacja to zostają tylko lub głównie żeńskie plemniczki.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Ja w to prognozowanie płci za bardzo nie wierzę, ale u nas sexy poprzednio były dwa dni przed, dzień przed i dzień po owu i jest chłopak
a tym razem w dzień owu no i zobaczymy, ale czuję że dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 18:42
tym_janek lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Cześć
oj jak ja Wam zazdroszczę tego odpoczywania i możliwości l4... ja od kilku dni żyje w Castoramie , obi , leroy itp.
Dziś buszowałam w ikeii . Oczywiście bez forsowania ale takie codzienne zakupy i pilnowanie wszystkiego męczą , dni lecą jak szalone . Może przez weekend uda nam się w końcu z mężem odpocząć . Mógłby się ten remont tego salonu w końcu skończyć . Liczę , że jak go otworze , zatrudnię fryzjerów to będę mogła w końcu odpocząć . Oby. Trzeba po mału wycofać się z rynku i skupić się na sobie .
Mam wrażenie nawet , że moja córeczka ma w środku taka malarska czapeczkę i pędzel w ręce 😁😁😁
Jutro początek magicznego II trymestru , szok.
Nie wierzyłam , że młoda dotrwa do tego etapu.. ze damy radę .
W niedziele urodziny męża i zastanawiam się nad prezentem. Co polecacie ? 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 18:43
zazu, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Agniecha wnioskuję że około 20tyg dowiem się o płci bo tak czytałam w artykułach. Dziewczyny dla mnie też oczywiście jest najważniejsze by dziecko urodziło się zdrowe o co się codziennie modlę ale nie ukrywam też że marzy mi się chłopiec a podobno warto marzyć i mieć nadzieje😉 a w moim przypadku zobaczymy czy się uda bo seks był w dniu owulacji więc zobaczymy czy się sprawdzi😉
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny na wrześniowych poruszyły temat jodu w ciąży... Widziałaście że jodek potasu ma w ciąży kategorie D? W ciąży mam problem z logicznym myśleniem więc może ktoś.mnie oświeci... Jakim cudem ma kategorie D i jednocześnie jest zalecany w ciąży? I jest obecny praktycznie w każdych ciążowych witaminach.
Ja i w pierwszej ciąży i teraz biorę Jodid i przez endokrynologa zalecony i przez ginekologa i sama też wiem przecież że trzeba suplementowac...
Ale skąd ta.kategoria D? Tzn w jaki konkretnie sposób może.szkodzic dziecku? Bo zgłupiałam już kompletnie. Może któraś z Was ma jakieś rzetelne źródło do poczytania w tym kontekście albo ma jakoś na dniach wizytę u endokrynologa i mogłaby o to zapytać... Bo jedyne artykuły jakie czytałam to właśnie o pozytywnym wplywie jodu a tu takie zdziwko.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualnyZazu- ja np mam hashimoto i niedoczynność jak przed ciąża brałam jod (w tabletkach pregna start) to mi skakało tsh bardzo wysoko i lekarz kazał odstawić, ale jak tylko zajdę w ciążę mówił że od razu mam brać bo potrzebny jest dla maluszka. Nie wiem skąd one wzięły że ma kategorie D skoro wszędzie go polecają w ciąży.
zazu lubi tę wiadomość
-
ewa.katarzyna wrote:Zazu- ja np mam hashimoto i niedoczynność jak przed ciąża brałam jod (w tabletkach pregna start) to mi skakało tsh bardzo wysoko i lekarz kazał odstawić, ale jak tylko zajdę w ciążę mówił że od razu mam brać bo potrzebny jest dla maluszka. Nie wiem skąd one wzięły że ma kategorie D skoro wszędzie go polecają w ciąży.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Byłam na szybko u gina z mężem, wróciłam ze spaceru, mocno mnie zakulo w pochwie i poleciała ciesz z uplawani. Przestraszyłam się.
Dzidzi zdrowa 12 tydz i 5 dni. 6,3 cm.❤️😍❤️
Mam infekcje grzybicza i ciążowe nietrzymanie moczu 🤦
Dziewczyny czy wy ćwiczycie mięśnie Kegla ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:20
aniołkowa_mama, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Mi endokrynolog też kazała przed ciążą brać jodid i jak się udało to kazała odstawić bo w pregnie plus jest odpowiednia dawka jodu i mówiła, żebym nie dublowała ale też mi cały czas mówiła o tym, jaki jod jest ważny w ciąży i w ogóle więc też jestem zdziwiona, że ma kategorie D.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
zazu wrote:Dziewczyny na wrześniowych poruszyły temat jodu w ciąży... Widziałaście że jodek potasu ma w ciąży kategorie D? W ciąży mam problem z logicznym myśleniem więc może ktoś.mnie oświeci... Jakim cudem ma kategorie D i jednocześnie jest zalecany w ciąży? I jest obecny praktycznie w każdych ciążowych witaminach.
Ja i w pierwszej ciąży i teraz biorę Jodid i przez endokrynologa zalecony i przez ginekologa i sama też wiem przecież że trzeba suplementowac...
Ale skąd ta.kategoria D? Tzn w jaki konkretnie sposób może.szkodzic dziecku? Bo zgłupiałam już kompletnie. Może któraś z Was ma jakieś rzetelne źródło do poczytania w tym kontekście albo ma jakoś na dniach wizytę u endokrynologa i mogłaby o to zapytać... Bo jedyne artykuły jakie czytałam to właśnie o pozytywnym wplywie jodu a tu takie zdziwko.
A to nie chodzi o to ze jodek potasu to nie jest do końca to samo co jod ale to inny związek chemiczny? Z jodu potasu dopiero po obróbce powstaje jodWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:41
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka