❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Flara wrote:A to nie chodzi o to ze jodek potasu to nie jest to samo co jod ale inny związek ktory jest np w składzie płynu lugola ? Z jodu potasu dopiero po obróbce powstaje jod
Ale wiesz ja mam naprawdę zaćmienie umysłu w ciąży więc może ja czegoś nie rozumiem i robię z siebie głupka teraz. Bardzo prawdopodobne 😆🙈❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Mildred wrote:Byłam na szybko u gina z mężem, wróciłam ze spaceru, mocno mnie zakulo w pochwie i poleciała ciesz z uplawani. Przestraszyłam się.
Dzidzi zdrowa 12 tydz i 5 dni. 6,3 cm.❤️😍❤️
Mam infekcje grzybicza i ciążowe nietrzymanie moczu 🤦
Dziewczyny czy wy ćwiczycie mięśnie Kegla ?
Infekcji nie zazdroszczę. Nietrzymanie moczu zdarzało mi się przy silnych wymiotach 🙈🙈🙈🙈
Tak ja akurat ćwiczę codziennie mięśnie Kegla i robię tak jak fizjolady na Facebooku opisywała. Nie wiem czy znasz taką stronę ale polecam bardzo bardzo.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
nick nieaktualny
-
ewa.katarzyna wrote:Dziewczyny te co już mają dzieci - czy laktatator to lepiej elektryczny czy zwykły zakupić? I jakiej firmy polecacie? Robię sobie listę co muszę kupić. Jak patrzę na ceny laktatorów to 🤦♀️
Jest coś co kupiłyście a kompletnie się nie przydało?
A z takich rzeczy, które się nam kompletnie nie przydały, to niania elektroniczna z kamerką, ale my w malutkim mieszkaniu mieszkamy i bez sensu, że ją kupiłam w ogóle. Poza tym podgrzewacz do butelek też akurat nam się nie bardzo przydał, bo udało mi się MM w ogóle małemu nie dawać, więc i nie było co grzaćA co więcej, to musiałabym dłużej pomyśleć.
ewa.katarzyna, Kropka4 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
ewa.katarzyna wrote:Dziewczyny te co już mają dzieci - czy laktatator to lepiej elektryczny czy zwykły zakupić? I jakiej firmy polecacie? Robię sobie listę co muszę kupić. Jak patrzę na ceny laktatorów to 🤦♀️
Mam elektryczny Medela swing. Uratował mnie przy nawale i przy kilku zastojach. W szpitalu zaraz.po porodzie był niezastąpiony w rozkręceniu laktacji. Często dziewczyny mówią że można dokupić.z dnia na dzień jak będzie potrzebny i nie ma co na zapas wydawać pieniędzy. No u mnie sprawdziło się jednak kupienie na zapas bo miałam ten duży komfort że kiedy stał się nagle potrzebny to mąż nie musiał latać i szukać po sklepach tylko miałam laktator przy sobie, umyty gotowy do użycia. I kupiłam w promocji akurat także jak.sie odpowiednio wcześnie zacznie szukać to można cos zaoszczędzić 😆
Ręcznego nie brałam pod uwagę bo uważam że to katorga ALE są osoby którym się sprawdził i czasem lepiej niż elektryczny nawet.
Zastanów się jak wyobrazasz sobie życie po porodzie... Jeśli zakładasz wyjścia bez dziecka i przede wszystkim planujesz karmić piersią no to warto zainwestować w coś lepszego bo to wtedy dłuższa przygoda.
Z kategorii must have to u nas niania elektroniczna. Używamy od 3 lat dzień w dzień. Mieszkamy w 2-pokojowym mieszkaniu na razie więc metraż mały ale u nas bardzo.sie sprawdziła. Synek wieczorem idzie spać w sypialni a my w salonie zawsze słyszymy jak się wybudzi jak.sobie jeszcze siedzimy.
A.nie przepraszam pytanie było o rzeczy które się nie przydały 🙈🙈🙈😆
No to podgrzewacz do butelek i butelki w ogóle bo był 100% cycoholik przez 2,5 roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:48
agniecha2101, ewa.katarzyna lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Podbijam temat. Ja byłam w szoku jak zobaczyłam ceny laktatorow elektrycznych, a to chyba MH przy karmieniu piersią. Dodatkowo podgrzewacz też mi się przyda, bo bym chciała nauczyć dzieciątko żeby jadło i z butelki mój odciagany pokarm i z piersi żeby nie być uziemiona od każdej imprezy i wyjazdu tak długo jak będę karmić. Chociaż przypuszczam, że może być to ciężkie, a nawet niemożliwe
Także mamusie dzielcie się swoimi doświadczeniami08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Za to znajoma, której mleko tryskało jak z fontanny chwaliła sobie ręczny laktator. Wszystko zależy od tego jak u Ciebie pójdzie karmienie, a tego nie jesteś w stanie przewidzieć.
Co do niani to u mnie z powodzeniem działa do dziś (taka bez kamerki), ale my mieszkamy w domu jednorodzinnym.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Laktator zdecydowanie elektryczny, najlepiej na dwie piersi, 2x szybciej.
Ja akurat miałam medela Symphony, był boski ale i profesjonalny, wypożyczony z apteki (u mnie takie coś istnieje, w PL nie wiem).Inaczej nie do kupienia, bo cena zabija, ponad 6000 zł...
Nie wiem w sumie czy się opłaca kupować laktator, bo może się nie przydać a tani nie jest..może lepiej obczaić gdzie i jaki i jak coś to mąż ci kupi jak byłby potrzebny?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:07
ewa.katarzyna lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
zazu wrote:Mogę jedynie powiedzieć co u mnie się sprawdziło 🙂
Mam elektryczny Medela swing. Uratował mnie przy nawale i przy kilku zastojach. W szpitalu zaraz.po porodzie był niezastąpiony w rozkręceniu laktacji. Często dziewczyny mówią że można dokupić.z dnia na dzień jak będzie potrzebny i nie ma co na zapas wydawać pieniędzy. No u mnie sprawdziło się jednak kupienie na zapas bo miałam ten duży komfort że kiedy stał się nagle potrzebny to mąż nie musiał latać i szukać po sklepach tylko miałam laktator przy sobie, umyty gotowy do użycia. I kupiłam w promocji akurat także jak.sie odpowiednio wcześnie zacznie szukać to można cos zaoszczędzić 😆
Ręcznego nie brałam pod uwagę bo uważam że to katorga ALE są osoby którym się sprawdził i czasem lepiej niż elektryczny nawet.
Zastanów się jak wyobrazasz sobie życie po porodzie... Jeśli zakładasz wyjścia bez dziecka i przede wszystkim planujesz karmić piersią no to warto zainwestować w coś lepszego bo to wtedy dłuższa przygoda.
Z kategorii must have to u nas niania elektroniczna. Używamy od 3 lat dzień w dzień. Mieszkamy w 2-pokojowym mieszkaniu na razie więc metraż mały ale u nas bardzo.sie sprawdziła. Synek wieczorem idzie spać w sypialni a my w salonie zawsze słyszymy jak się wybudzi jak.sobie jeszcze siedzimy.
A.nie przepraszam pytanie było o rzeczy które się nie przydały 🙈🙈🙈😆
No to podgrzewacz do butelek i butelki w ogóle bo był 100% cycoholik przez 2,5 roku.
Później laktator zaczęłam używać przy problemach z karmieniem, ale też szybko sie poddałam jak zobaczyłam, że po pół godzinnej sesji ściągnęłam 10ml mleka. Więc właściwie nie wiem czy warto było kupować. Ale leży sobie u mnie w szafie i czeka na trzeciego bąbla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:08
zazu lubi tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Ja mam laktator elektryczny z medeli, nie pamietam modelu ale raczej z takich podstawowych, bardzo się przydał, bo z 2 tygodnie walczyłam nim córka przestawiła się na pierś w pełni.
Podgrzewacza nigdy nie miałam, pomimo ze dziecię czasami było dokarmiane mieszanka albo odciągniętym pokarmem, ale do okazjonalnego karmienia butlą mi wystarczało podgrzanie butelki w garnuszku z ciepła woda.
Butelek i smoczków tez sporo potrzebowałam, spędziłam tydzień w szpitalu, gdzie dzieć jadł tylko butlę i wygodnie było mieć kilka bo samemu ciężko było je odpowiednio wymyć.
Kamerka elektryczna u nas się świetnie sprawdziła pomimo małego mieszkania
Ale dla mnie najważniejsze był monitor oddechu, byłam o wiele spokojniejsza jak go zakupiłam.
Także dużo będzie zależeć od sytuacji i czasami nie warto kupować za dużo na poczatku
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Ja przy wyprawce kupiłam laktator ręczny i zupełnie się u mnie nie sprawdził, później kupiłam elektryczny Canpol. Dla mnie był ekstra
Nie mogę sobie przypomnieć czy coś się u nas nie przydało 🤔agniecha2101 lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
O Evli o tym laktatorze co piszesz to wlasnie znalazlam 30km od siebie wypożyczanie laktatorów, mozna nawet wypożyczyć detektor tętna, nianie, monitor oddechu ale czad
Evli lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyJa miałam ręczny i jak nie umiałam jeszcze przystawić do piersi w pierwszych dobach, to siedziałam i płakałam z tym laktatorem tak mnie ręce bolały od ciskania
mąż mi kupił zwykły na szybko, a wcale tani nie był bo chyba 170 zł. Teraz nie kupuje bo nie przewiduje komplikacji przy karmieniu, już mam doświadczenie 1.5 roczne, a na wyjście ściągnę ręcznie jak coś, tym co mam po Ali.
W ogóle, moja córka się odpieluchowała. Ja już wyluzowalam i jej odpuściłam, a ta dziś sama zaczeła wołać i siku i kupę. Przy drugim dziecku dam mu się rozwijać swoim rytmem i ew wspomagać. Przy małej martwiłam się, że nie mówi na 2 latka, teraz gada zdaniami i jest mega mądra i łapie wszystko, i martwiłam się o odpieluchowanie, a wszystko przychodzi tak naturalnej -jest gotowa i to robi. 😊MomOfBoys, aniołkowa_mama, MartitaS, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle to prawda że karmienie jest w głowie. Nastawcie się dobrze, że będziecie karmić (o ile chcecie), w razie czego mąż może kupić laktator na szybko(tylko wybierzcie wcześniej, bo mojemu właśnie wcisnęli ręczny), w razie czego polecam skorzystanie z doradczyni laktacyjnej w szpitalu, mi uratowała kp, położne nie pomagały tylko dawały małej sutka na chama do buzi, smarowały mi glukoza i cuda wianki, przyszła cdl, widziała, że mam baby blues i przez to się blokuje, porozmawiała ze mną, pokazała jak prawidłowo przystawić, i następnego dnia jak tylko wyszłam do domu, to nagle zaczęłam prawidłowo przystawiać i karmić ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:18
zazu lubi tę wiadomość
-
A w PL w szpitalu nie ma laktatorów, trzeba mieć swój?
Ja mam nadzieje że będzie mi dane tym razem karmić bo jak sobie przypomnę o moich 6 mc ściągania to nie widzę się znowu w tej roliA mleka miałam dużo, oddałam ze 20 litrów dla wcześniaków, chociaż dobry uczynek zrobiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:23
megson91, aniołkowa_mama, to_tylko_ja, zazu, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦