X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, jakby ona mi pozwoliła, to bym go chętnie wzięła w sumie, ale już trudno, wolę posłuchać jej, na wizycie porozmawiam dlaczego w sumie nie ten właśnie, skoro wszyscy go przepisują..może mi wytłumaczy albo ew da się przekonać

• Nutka-2 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nakręcajcie się na choroby zamartwicie się . Ja pracuje w przedszkolu obecnie jest czas chorób posiadam dwójkę swoich dzieci które chodzą również do innego przedszkola i myśląc tak musiała bum zamknąć się na 9 miesięcy w domu bo nawet od kogoś znajomego możemy się zarazić wirusami.
    Wiec myślimy pozytywnie i byle do przodu .

Ja druga ciąże straciłam przez cytomegalie i nie pracowałam wtedy miała 2 letniego syna a choroba niewiadomo skąd się pojawiła 😪😭

• Flara Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-2 wrote:
    Dziewczyny nie nakręcajcie się na choroby zamartwicie się . Ja pracuje w przedszkolu obecnie jest czas chorób posiadam dwójkę swoich dzieci które chodzą również do innego przedszkola i myśląc tak musiała bum zamknąć się na 9 miesięcy w domu bo nawet od kogoś znajomego możemy się zarazić wirusami.
    Wiec myślimy pozytywnie i byle do przodu .

Ja druga ciąże straciłam przez cytomegalie i nie pracowałam wtedy miała 2 letniego syna a choroba niewiadomo skąd się pojawiła 😪😭

Zdecydowanie masz racje, jednak gdzieś tam zawsze ta obawa się w głowie pojawia ale przecież nie wypisze dziecka ze żłobka i nie przestane jeździć autobusami i jadać w restauracji bo tam tez coś można złapać.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Irola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też jakby dzisiaj delikatnie gardło pobolewa... I głowę czuje codziennie na wieczór, od 3 dni jakoś... Boli.
    Dziewczyny macie jakieś pobolewania brzucha / podbrzusza / jajników?

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka tak masz racje. Trzeba myśleć pozytywnie i mieć nadzieje ze nic się nie wydarzy. Chociaż ja z natury raczej jestem pesymistka także ciężko :p bardzo mi przykro z powodu utraty ciąży :( mam nadzieje ze wszystkie będziemy za jakieś 8 miesięcy cieszyć się naszymi zdrowymi maluchami!

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Mnie też jakby dzisiaj delikatnie gardło pobolewa... I głowę czuje codziennie na wieczór, od 3 dni jakoś... Boli.
    Ja na początku trochę miałam bóle jajnika prawego a teraz jak dłużej jestem w ruchu to czasami czuje ten brzuch takie ciągniecie.

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Starająca Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Mi też się zdarzają pobolewania jajników i brzucha. Wszystko się rozciąga, przede wszystkim macica

• czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj jest bez objawów żadnych, aż się boję. A wizyta dopiero 2 stycznia

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nawet nie mam umówionej wizyty. Jutro będę dzwonić i spróbuję na 2 stycznia się umówić. U mnie nadal brak objawów. Śmieszne jest to że najpierw się czeka z utęsknieniem na te objawy a potem człowiek się tylko modli żeby to wreszcie ustąpiło 😋

3i499vvjv3ex36x6.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... Wiem coś o chorobach dzieci, bo mój przedszkolak też ciągle chory odkąd poszedł we wrześniu do wylęgarni wirusów. Teraz znowu w domu siedzi. A mnie gardło od dłuższego czasu boli, raz mocniej raz mniej, ale ciągle nie odpuszcza. Lekarz mówił, że mogę jakieś syropki dla dzieci pić, brać rutinoscorbin i leczyć się domowymi sposobami, a najlepiej to dużo wypoczywać i poleżeć w łóżku 😂😂😂
    Zaczęłam zastanawiać się nad czosnkiem, ale na samą myśl mi słabo 🤢

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Zmartwiona Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. 20-go miałam mieć wizytę 6t1d ale po dzisiejszej przełożyłam na 23 ale teraz się zorientowałam że zwolnienie mam do 20 i czy ewentualnie zwykły mógłby mi wypisać czy lepiej iść nawet gdzieś na nfz do jakiegoś giną i mieć już od ginekologa A potem już brać od swojego ?
    Wolę iść tego 23 do swojego żeby mieć większą szansę że będzie już serduszko A tak pójdę 20 A on mi każe przyjść 23 więc bezsensu . Mam teraz mętlik co zrobić . Bo mam takiego ginekologa na nfz który może i by mi wupsial bo jak byłam ostatnio h niego po tabsy tylko i pow o ciąży to kazał przyjść po nowym roku jak już będzie wszystko widoczne A wziąć sobie od zwykłego lekarza zwolnienie do wizyty. A że byłam w szpitalu to mam szpitalne . A mój przyjmuje tylko prywatnie A na nfz tylko trzy dni w tygodniu ale nie tego 20 tylko 19 więc musiałabym iść prywatnie w piątek żeby mi wypisal

3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    05.12 beta 13dpo-155,9 PRG 59,03ng/ml
    07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
    13.12 beta 21dpo- 5084,0
    27.12 kropek 0,8mm ❤
    3.01.20 kropek 15mm ❤
    10.01 kropek 24mm ❤ walcz kochanie ✊
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiona wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. 20-go miałam mieć wizytę 6t1d ale po dzisiejszej przełożyłam na 23 ale teraz się zorientowałam że zwolnienie mam do 20 i czy ewentualnie zwykły mógłby mi wypisać czy lepiej iść nawet gdzieś na nfz do jakiegoś giną i mieć już od ginekologa A potem już brać od swojego ?
    Wolę iść tego 23 do swojego żeby mieć większą szansę że będzie już serduszko A tak pójdę 20 A on mi każe przyjść 23 więc bezsensu . Mam teraz mętlik co zrobić . Bo mam takiego ginekologa na nfz który może i by mi wupsial bo jak byłam ostatnio h niego po tabsy tylko i pow o ciąży to kazał przyjść po nowym roku jak już będzie wszystko widoczne A wziąć sobie od zwykłego lekarza zwolnienie do wizyty. A że byłam w szpitalu to mam szpitalne . A mój przyjmuje tylko prywatnie A na nfz tylko trzy dni w tygodniu ale nie tego 20 tylko 19 więc musiałabym iść prywatnie w piątek żeby mi wypisal
    Do 20stego łącznie masz?
    A soboty, niedziele pracujące? Bo jeśli nie pracujesz w weekendy to wystarczy chyba że weźmiesz od poniedziałku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 22:17

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Do 20stego łącznie masz?
    A soboty, niedziele pracujące? Bo jeśli nie pracujesz w weekendy to wystarczy chyba że weźmiesz od poniedziałku.
    Soboty mam czasem pracujące. A nie chciałbym mieć już luki tylko mieć ciągiem. Tak do 20 włącznie (chyba) . Tzn było do 20 więc chyba z tym dniem

3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    13.12 beta 21dpo- 5084,0
    27.12 kropek 0,8mm ❤
    3.01.20 kropek 15mm ❤
  • Starająca Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiona
    z tego, co czytalam na forum w poprzedniej ciąży to lekarz może wypisać ci zwolnienie z terminem 3-dni wstecz (ale nie jestem do końca pewna) lub podejdź do ginekologa 20-go tylko po zwolnienie

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca wrote:
    Zmartwiona
    z tego, co czytalam na forum w poprzedniej ciąży to lekarz może wypisać ci zwolnienie z terminem 3-dni wstecz (ale nie jestem do końca pewna) lub podejdź do ginekologa 20-go tylko po zwolnienie
    Nie wiem jak to jest właśnie. Może zadzwonię do położnej którą rejestruje u niego i zapytam.
    Wiesz jak on przyjmuje tam prywatnie to myślę że za zwolnienie zawoła .

3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    13.12 beta 21dpo- 5084,0
    27.12 kropek 0,8mm ❤
    3.01.20 kropek 15mm ❤
  • Starająca Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... Spróbuj może do rodzinnego podejść. Możesz powiedzieć, że jesteś w ciąży i że wizytę dopiero masz 23-go

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zwolnienia to są tylko ściśle określone jednostki chorobowe w których lekarz może wystawić zwolnienie 3 dni w tył i ciąża się do nich nie zalicza. W ciąży może wystawić max. 1 dzień w tył. Więc jak chcesz mieć ciągłość to albo wcześniej wizyta, albo międzyczasie rodzinny, który jak najbardziej może wystawiać zwolnienia w ciąży.

Jest mi tak diabelnie niedobrze... Ma ktoś jakiś patent na mdłości? W głowie mi się nie mieści, że chwilę temu się pojawiły 2 kreski, a ja już spać nie mogę tak mi niedobrze :/ Jakby nie patrzeć dziś dopiero 17 dpo

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam mdłości zaraz po zrobionym teście, a później zdecydowanie się zmniejszyły.
    Za to teraz od pół godziny nie mogę spać, tak mnie mdli i kręci w żołądku i zawroty głowy. A nawet na chwilę się nie podniosłam... Czy takie nocne mdłości to są w ogóle normalne? W dodatku siedzę z chorym dzieckiem sama w domu... 🤦🏻‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości się pojawiły odrazu i trwają do teraz 7t0d razem z wymiotami. Nie ma chyba na to sposobu bo przed lekami próbowałam wszystkiego i nic nie dalo. jedynie tak jak pisałam wcześniej dopiero lek na receptę mi pomógł i to przeciągu 5 minut. Jednak zauważyłam jedna zależność bo brałam duphaston 3*1 i wtedy wymioty były dosłownie non stop od rana do wieczora teraz biorę 1*1 na noc i zdecydowanie wymioty się zmniejszyły do raz dziennie myślę że ten progesteron tez jeśli go bierzecie to też duży ma wpływ na mdłości i wymioty.

tym_janek lubi tę wiadomość

• Nutka-2 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy któraś dziś wizytuje również ? Proszę i kciuki i dobre myśli bo ja dziś mam stresa czy wszystko jest ok . Wiec do wieczora będę miała adrenalinę na szczęście idę do pracy to nie będę miała czasu na długie rozmyślania .

Meggie1, tym_janek, megson91 lubią tę wiadomość

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ