X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, jakby ona mi pozwoliła, to bym go chętnie wzięła w sumie, ale już trudno, wolę posłuchać jej, na wizycie porozmawiam dlaczego w sumie nie ten właśnie, skoro wszyscy go przepisują..może mi wytłumaczy albo ew da się przekonać

• Nutka-2 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nakręcajcie się na choroby zamartwicie się . Ja pracuje w przedszkolu obecnie jest czas chorób posiadam dwójkę swoich dzieci które chodzą również do innego przedszkola i myśląc tak musiała bum zamknąć się na 9 miesięcy w domu bo nawet od kogoś znajomego możemy się zarazić wirusami.
    Wiec myślimy pozytywnie i byle do przodu .

Ja druga ciąże straciłam przez cytomegalie i nie pracowałam wtedy miała 2 letniego syna a choroba niewiadomo skąd się pojawiła 😪😭

• Flara Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-2 wrote:
    Dziewczyny nie nakręcajcie się na choroby zamartwicie się . Ja pracuje w przedszkolu obecnie jest czas chorób posiadam dwójkę swoich dzieci które chodzą również do innego przedszkola i myśląc tak musiała bum zamknąć się na 9 miesięcy w domu bo nawet od kogoś znajomego możemy się zarazić wirusami.
    Wiec myślimy pozytywnie i byle do przodu .

Ja druga ciąże straciłam przez cytomegalie i nie pracowałam wtedy miała 2 letniego syna a choroba niewiadomo skąd się pojawiła 😪😭

Zdecydowanie masz racje, jednak gdzieś tam zawsze ta obawa się w głowie pojawia ale przecież nie wypisze dziecka ze żłobka i nie przestane jeździć autobusami i jadać w restauracji bo tam tez coś można złapać.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Irola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też jakby dzisiaj delikatnie gardło pobolewa... I głowę czuje codziennie na wieczór, od 3 dni jakoś... Boli.
    Dziewczyny macie jakieś pobolewania brzucha / podbrzusza / jajników?

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka tak masz racje. Trzeba myśleć pozytywnie i mieć nadzieje ze nic się nie wydarzy. Chociaż ja z natury raczej jestem pesymistka także ciężko :p bardzo mi przykro z powodu utraty ciąży :( mam nadzieje ze wszystkie będziemy za jakieś 8 miesięcy cieszyć się naszymi zdrowymi maluchami!

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Mnie też jakby dzisiaj delikatnie gardło pobolewa... I głowę czuje codziennie na wieczór, od 3 dni jakoś... Boli.
    Ja na początku trochę miałam bóle jajnika prawego a teraz jak dłużej jestem w ruchu to czasami czuje ten brzuch takie ciągniecie.

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Starająca Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Mi też się zdarzają pobolewania jajników i brzucha. Wszystko się rozciąga, przede wszystkim macica

• czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj jest bez objawów żadnych, aż się boję. A wizyta dopiero 2 stycznia

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nawet nie mam umówionej wizyty. Jutro będę dzwonić i spróbuję na 2 stycznia się umówić. U mnie nadal brak objawów. Śmieszne jest to że najpierw się czeka z utęsknieniem na te objawy a potem człowiek się tylko modli żeby to wreszcie ustąpiło 😋

3i499vvjv3ex36x6.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... Wiem coś o chorobach dzieci, bo mój przedszkolak też ciągle chory odkąd poszedł we wrześniu do wylęgarni wirusów. Teraz znowu w domu siedzi. A mnie gardło od dłuższego czasu boli, raz mocniej raz mniej, ale ciągle nie odpuszcza. Lekarz mówił, że mogę jakieś syropki dla dzieci pić, brać rutinoscorbin i leczyć się domowymi sposobami, a najlepiej to dużo wypoczywać i poleżeć w łóżku 😂😂😂
    Zaczęłam zastanawiać się nad czosnkiem, ale na samą myśl mi słabo 🤢

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Zmartwiona Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. 20-go miałam mieć wizytę 6t1d ale po dzisiejszej przełożyłam na 23 ale teraz się zorientowałam że zwolnienie mam do 20 i czy ewentualnie zwykły mógłby mi wypisać czy lepiej iść nawet gdzieś na nfz do jakiegoś giną i mieć już od ginekologa A potem już brać od swojego ?
    Wolę iść tego 23 do swojego żeby mieć większą szansę że będzie już serduszko A tak pójdę 20 A on mi każe przyjść 23 więc bezsensu . Mam teraz mętlik co zrobić . Bo mam takiego ginekologa na nfz który może i by mi wupsial bo jak byłam ostatnio h niego po tabsy tylko i pow o ciąży to kazał przyjść po nowym roku jak już będzie wszystko widoczne A wziąć sobie od zwykłego lekarza zwolnienie do wizyty. A że byłam w szpitalu to mam szpitalne . A mój przyjmuje tylko prywatnie A na nfz tylko trzy dni w tygodniu ale nie tego 20 tylko 19 więc musiałabym iść prywatnie w piątek żeby mi wypisal

3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    05.12 beta 13dpo-155,9 PRG 59,03ng/ml
    07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
    13.12 beta 21dpo- 5084,0
    27.12 kropek 0,8mm ❤
    3.01.20 kropek 15mm ❤
    10.01 kropek 24mm ❤ walcz kochanie ✊
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiona wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. 20-go miałam mieć wizytę 6t1d ale po dzisiejszej przełożyłam na 23 ale teraz się zorientowałam że zwolnienie mam do 20 i czy ewentualnie zwykły mógłby mi wypisać czy lepiej iść nawet gdzieś na nfz do jakiegoś giną i mieć już od ginekologa A potem już brać od swojego ?
    Wolę iść tego 23 do swojego żeby mieć większą szansę że będzie już serduszko A tak pójdę 20 A on mi każe przyjść 23 więc bezsensu . Mam teraz mętlik co zrobić . Bo mam takiego ginekologa na nfz który może i by mi wupsial bo jak byłam ostatnio h niego po tabsy tylko i pow o ciąży to kazał przyjść po nowym roku jak już będzie wszystko widoczne A wziąć sobie od zwykłego lekarza zwolnienie do wizyty. A że byłam w szpitalu to mam szpitalne . A mój przyjmuje tylko prywatnie A na nfz tylko trzy dni w tygodniu ale nie tego 20 tylko 19 więc musiałabym iść prywatnie w piątek żeby mi wypisal
    Do 20stego łącznie masz?
    A soboty, niedziele pracujące? Bo jeśli nie pracujesz w weekendy to wystarczy chyba że weźmiesz od poniedziałku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 22:17

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Do 20stego łącznie masz?
    A soboty, niedziele pracujące? Bo jeśli nie pracujesz w weekendy to wystarczy chyba że weźmiesz od poniedziałku.
    Soboty mam czasem pracujące. A nie chciałbym mieć już luki tylko mieć ciągiem. Tak do 20 włącznie (chyba) . Tzn było do 20 więc chyba z tym dniem

3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    13.12 beta 21dpo- 5084,0
    27.12 kropek 0,8mm ❤
    3.01.20 kropek 15mm ❤
  • Starająca Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiona
    z tego, co czytalam na forum w poprzedniej ciąży to lekarz może wypisać ci zwolnienie z terminem 3-dni wstecz (ale nie jestem do końca pewna) lub podejdź do ginekologa 20-go tylko po zwolnienie

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca wrote:
    Zmartwiona
    z tego, co czytalam na forum w poprzedniej ciąży to lekarz może wypisać ci zwolnienie z terminem 3-dni wstecz (ale nie jestem do końca pewna) lub podejdź do ginekologa 20-go tylko po zwolnienie
    Nie wiem jak to jest właśnie. Może zadzwonię do położnej którą rejestruje u niego i zapytam.
    Wiesz jak on przyjmuje tam prywatnie to myślę że za zwolnienie zawoła .

3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    13.12 beta 21dpo- 5084,0
    27.12 kropek 0,8mm ❤
    3.01.20 kropek 15mm ❤
  • Starająca Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... Spróbuj może do rodzinnego podejść. Możesz powiedzieć, że jesteś w ciąży i że wizytę dopiero masz 23-go

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zwolnienia to są tylko ściśle określone jednostki chorobowe w których lekarz może wystawić zwolnienie 3 dni w tył i ciąża się do nich nie zalicza. W ciąży może wystawić max. 1 dzień w tył. Więc jak chcesz mieć ciągłość to albo wcześniej wizyta, albo międzyczasie rodzinny, który jak najbardziej może wystawiać zwolnienia w ciąży.

Jest mi tak diabelnie niedobrze... Ma ktoś jakiś patent na mdłości? W głowie mi się nie mieści, że chwilę temu się pojawiły 2 kreski, a ja już spać nie mogę tak mi niedobrze :/ Jakby nie patrzeć dziś dopiero 17 dpo

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam mdłości zaraz po zrobionym teście, a później zdecydowanie się zmniejszyły.
    Za to teraz od pół godziny nie mogę spać, tak mnie mdli i kręci w żołądku i zawroty głowy. A nawet na chwilę się nie podniosłam... Czy takie nocne mdłości to są w ogóle normalne? W dodatku siedzę z chorym dzieckiem sama w domu... 🤦🏻‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości się pojawiły odrazu i trwają do teraz 7t0d razem z wymiotami. Nie ma chyba na to sposobu bo przed lekami próbowałam wszystkiego i nic nie dalo. jedynie tak jak pisałam wcześniej dopiero lek na receptę mi pomógł i to przeciągu 5 minut. Jednak zauważyłam jedna zależność bo brałam duphaston 3*1 i wtedy wymioty były dosłownie non stop od rana do wieczora teraz biorę 1*1 na noc i zdecydowanie wymioty się zmniejszyły do raz dziennie myślę że ten progesteron tez jeśli go bierzecie to też duży ma wpływ na mdłości i wymioty.

tym_janek lubi tę wiadomość

• Nutka-2 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy któraś dziś wizytuje również ? Proszę i kciuki i dobre myśli bo ja dziś mam stresa czy wszystko jest ok . Wiec do wieczora będę miała adrenalinę na szczęście idę do pracy to nie będę miała czasu na długie rozmyślania .

Meggie1, tym_janek, megson91 lubią tę wiadomość

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ