❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie nakręcajcie się na choroby zamartwicie się . Ja pracuje w przedszkolu obecnie jest czas chorób posiadam dwójkę swoich dzieci które chodzą również do innego przedszkola i myśląc tak musiała bum zamknąć się na 9 miesięcy w domu bo nawet od kogoś znajomego możemy się zarazić wirusami.
Wiec myślimy pozytywnie i byle do przodu .
Ja druga ciąże straciłam przez cytomegalie i nie pracowałam wtedy miała 2 letniego syna a choroba niewiadomo skąd się pojawiła 😪😭 -
Nutka-2 wrote:Dziewczyny nie nakręcajcie się na choroby zamartwicie się . Ja pracuje w przedszkolu obecnie jest czas chorób posiadam dwójkę swoich dzieci które chodzą również do innego przedszkola i myśląc tak musiała bum zamknąć się na 9 miesięcy w domu bo nawet od kogoś znajomego możemy się zarazić wirusami.
Wiec myślimy pozytywnie i byle do przodu .
Ja druga ciąże straciłam przez cytomegalie i nie pracowałam wtedy miała 2 letniego syna a choroba niewiadomo skąd się pojawiła 😪😭
Zdecydowanie masz racje, jednak gdzieś tam zawsze ta obawa się w głowie pojawia ale przecież nie wypisze dziecka ze żłobka i nie przestane jeździć autobusami i jadać w restauracji bo tam tez coś można złapać.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Mnie też jakby dzisiaj delikatnie gardło pobolewa... I głowę czuje codziennie na wieczór, od 3 dni jakoś... Boli.
Dziewczyny macie jakieś pobolewania brzucha / podbrzusza / jajników?
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Nutka tak masz racje. Trzeba myśleć pozytywnie i mieć nadzieje ze nic się nie wydarzy. Chociaż ja z natury raczej jestem pesymistka także ciężko :p bardzo mi przykro z powodu utraty ciąży mam nadzieje ze wszystkie będziemy za jakieś 8 miesięcy cieszyć się naszymi zdrowymi maluchami!
-
Irola wrote:Mnie też jakby dzisiaj delikatnie gardło pobolewa... I głowę czuje codziennie na wieczór, od 3 dni jakoś... Boli.
Dziewczyny macie jakieś pobolewania brzucha / podbrzusza / jajników?
-
Irola wrote:Mnie też jakby dzisiaj delikatnie gardło pobolewa... I głowę czuje codziennie na wieczór, od 3 dni jakoś... Boli.
Dziewczyny macie jakieś pobolewania brzucha / podbrzusza / jajników? -
Ja jeszcze nawet nie mam umówionej wizyty. Jutro będę dzwonić i spróbuję na 2 stycznia się umówić. U mnie nadal brak objawów. Śmieszne jest to że najpierw się czeka z utęsknieniem na te objawy a potem człowiek się tylko modli żeby to wreszcie ustąpiło 😋
-
Ech... Wiem coś o chorobach dzieci, bo mój przedszkolak też ciągle chory odkąd poszedł we wrześniu do wylęgarni wirusów. Teraz znowu w domu siedzi. A mnie gardło od dłuższego czasu boli, raz mocniej raz mniej, ale ciągle nie odpuszcza. Lekarz mówił, że mogę jakieś syropki dla dzieci pić, brać rutinoscorbin i leczyć się domowymi sposobami, a najlepiej to dużo wypoczywać i poleżeć w łóżku 😂😂😂
Zaczęłam zastanawiać się nad czosnkiem, ale na samą myśl mi słabo 🤢
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Dziewczyny mam pytanie. 20-go miałam mieć wizytę 6t1d ale po dzisiejszej przełożyłam na 23 ale teraz się zorientowałam że zwolnienie mam do 20 i czy ewentualnie zwykły mógłby mi wypisać czy lepiej iść nawet gdzieś na nfz do jakiegoś giną i mieć już od ginekologa A potem już brać od swojego ?
Wolę iść tego 23 do swojego żeby mieć większą szansę że będzie już serduszko A tak pójdę 20 A on mi każe przyjść 23 więc bezsensu . Mam teraz mętlik co zrobić . Bo mam takiego ginekologa na nfz który może i by mi wupsial bo jak byłam ostatnio h niego po tabsy tylko i pow o ciąży to kazał przyjść po nowym roku jak już będzie wszystko widoczne A wziąć sobie od zwykłego lekarza zwolnienie do wizyty. A że byłam w szpitalu to mam szpitalne . A mój przyjmuje tylko prywatnie A na nfz tylko trzy dni w tygodniu ale nie tego 20 tylko 19 więc musiałabym iść prywatnie w piątek żeby mi wypisal
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
05.12 beta 13dpo-155,9 PRG 59,03ng/ml
07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
13.12 beta 21dpo- 5084,0
27.12 kropek 0,8mm ❤
3.01.20 kropek 15mm ❤
10.01 kropek 24mm ❤ walcz kochanie ✊ -
Zmartwiona wrote:Dziewczyny mam pytanie. 20-go miałam mieć wizytę 6t1d ale po dzisiejszej przełożyłam na 23 ale teraz się zorientowałam że zwolnienie mam do 20 i czy ewentualnie zwykły mógłby mi wypisać czy lepiej iść nawet gdzieś na nfz do jakiegoś giną i mieć już od ginekologa A potem już brać od swojego ?
Wolę iść tego 23 do swojego żeby mieć większą szansę że będzie już serduszko A tak pójdę 20 A on mi każe przyjść 23 więc bezsensu . Mam teraz mętlik co zrobić . Bo mam takiego ginekologa na nfz który może i by mi wupsial bo jak byłam ostatnio h niego po tabsy tylko i pow o ciąży to kazał przyjść po nowym roku jak już będzie wszystko widoczne A wziąć sobie od zwykłego lekarza zwolnienie do wizyty. A że byłam w szpitalu to mam szpitalne . A mój przyjmuje tylko prywatnie A na nfz tylko trzy dni w tygodniu ale nie tego 20 tylko 19 więc musiałabym iść prywatnie w piątek żeby mi wypisal
A soboty, niedziele pracujące? Bo jeśli nie pracujesz w weekendy to wystarczy chyba że weźmiesz od poniedziałku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 22:17
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
MomOfBoys wrote:Do 20stego łącznie masz?
A soboty, niedziele pracujące? Bo jeśli nie pracujesz w weekendy to wystarczy chyba że weźmiesz od poniedziałku.
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
13.12 beta 21dpo- 5084,0
27.12 kropek 0,8mm ❤
3.01.20 kropek 15mm ❤
Starająca wrote:Zmartwiona
z tego, co czytalam na forum w poprzedniej ciąży to lekarz może wypisać ci zwolnienie z terminem 3-dni wstecz (ale nie jestem do końca pewna) lub podejdź do ginekologa 20-go tylko po zwolnienie
Wiesz jak on przyjmuje tam prywatnie to myślę że za zwolnienie zawoła .
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
13.12 beta 21dpo- 5084,0
27.12 kropek 0,8mm ❤
3.01.20 kropek 15mm ❤
Co do zwolnienia to są tylko ściśle określone jednostki chorobowe w których lekarz może wystawić zwolnienie 3 dni w tył i ciąża się do nich nie zalicza. W ciąży może wystawić max. 1 dzień w tył. Więc jak chcesz mieć ciągłość to albo wcześniej wizyta, albo międzyczasie rodzinny, który jak najbardziej może wystawiać zwolnienia w ciąży.
Jest mi tak diabelnie niedobrze... Ma ktoś jakiś patent na mdłości? W głowie mi się nie mieści, że chwilę temu się pojawiły 2 kreski, a ja już spać nie mogę tak mi niedobrze Jakby nie patrzeć dziś dopiero 17 dpo👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyJa też miałam mdłości zaraz po zrobionym teście, a później zdecydowanie się zmniejszyły.
Za to teraz od pół godziny nie mogę spać, tak mnie mdli i kręci w żołądku i zawroty głowy. A nawet na chwilę się nie podniosłam... Czy takie nocne mdłości to są w ogóle normalne? W dodatku siedzę z chorym dzieckiem sama w domu... 🤦🏻♀️ -
nick nieaktualnyU mnie mdłości się pojawiły odrazu i trwają do teraz 7t0d razem z wymiotami. Nie ma chyba na to sposobu bo przed lekami próbowałam wszystkiego i nic nie dalo. jedynie tak jak pisałam wcześniej dopiero lek na receptę mi pomógł i to przeciągu 5 minut. Jednak zauważyłam jedna zależność bo brałam duphaston 3*1 i wtedy wymioty były dosłownie non stop od rana do wieczora teraz biorę 1*1 na noc i zdecydowanie wymioty się zmniejszyły do raz dziennie myślę że ten progesteron tez jeśli go bierzecie to też duży ma wpływ na mdłości i wymioty.
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Witam czy któraś dziś wizytuje również ? Proszę i kciuki i dobre myśli bo ja dziś mam stresa czy wszystko jest ok . Wiec do wieczora będę miała adrenalinę na szczęście idę do pracy to nie będę miała czasu na długie rozmyślania .
Meggie1, tym_janek, megson91 lubią tę wiadomość