X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Flara Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się cały czas chce jeść :( mdłości nie miałam, wymiotów tez nie, ale ten apetyt to mnie dobije i najgorsze ze na wszystko mam smaka. Aż się bije na wadze stanąć, zwłaszcza że siedzę w domu i ruchu to nie mam nic a nic :(

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Myślę, że dodam jeszcze właśnie czosnek do tego syropku. Na sniadanie zjadłam kanapki z cebula :D teraz trochę mi się odbija ale jest git.
    Dziewczyny z tym apetytem u mnie to samo... Wcześniej miałam tak, że jak czułam głód to mnie mdlilo, zjadłam i było na chwilę spokój a teraz na odwrot, zjem i to na siłę bo nic mnie nie cieszy z tego jedzenia i nie bardzo smakuje a po jedzeniu mdłości...

Kochane, dostałam już prezent urodzinowy wcześniejszy od Męża 😁😁😁 muszę się pochwalić!
    https://zapodaj.net/163609018981d.jpg.html
    https://zapodaj.net/5fc2b10359c69.jpg.html

Przy przeziębieniu to apetyt już w ogóle jest kiepski.
    Ale kochany ☺ nie będziesz się nudzić na tym wolnym ☺

Irola lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha5000 wrote:
    Pytanie dotyczace wózków. Jest tu jakaś dziewczyna mieszkająca na wsi i poleci wózek? Generalnie u mnie same drogi lesne i polne wokolo.
    Mam coś na oku, ale moze cos przegapilam ;)
    Też szukam takiego wózka 🙈

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Weź jeszcze pod uwagę czy wózek często będzie wożony autem. Ja też mieszkam w domu i niby ciężar wózka nie jest aż tak istotny. Ale jak trzeba go dźwignąć do bagażnika to już gorzej 😉
    O tym nie pomyślałam 🙈 ale na pewno będę go wozić autem. Jak często to się okaże...

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    A i mega polecam tę suszarkę ! Wreszcie mogę bez wyrzutów wyprać pościele, bo tak nie mialam gdzie suszyć a na ogródek za zimno 😉 wypralismy wszystkie takie rzeczy typu pościele firany i lecimy dalej 😁

Masz osobną suszarke i osobno pralkę czy 2 w 1? Jakiej marki?
    Wlansie byliśmy Oststnio oglądac alr pralko-suszarki i koleś nam polecił jakąś za 6 tys bo mówił że to jedyna która jest dobra 2w1. A poza tym poleca osobno kupić.
    Ale ja mam mieszkanie 40 metrów więc nie ma szans na 2 osobne sprzęty :/

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od kilku miesięcy mamy suszarkę do ubrań, bo mój mąż na nią "zachorował" (żeby nie było, pranie robię głównie ja). I z początku nie byłam bardzo zachwycona, ale teraz doceniam, zwłaszcza te duże rzeczy jak pościele - wrzucam do pralki i tego samego dnia suche. Ręczniki i skarpetki są super mięciutkie :) Jestem rozczarowana tylko faktem, że wciąż mam dużo prasowania, ale może to przez to, że nie zawsze wyciągam pranie z suszarki od razu :p

I też wydawało mi się, że ubrania się kurczą, ale jednak nie. One po prostu suszą się inaczej niż na rozkładanej suszarce - nie są takie płaskie, z suszarki bębnowej są takie jakby pełne, niespłaszczone ;) wyglądają na mniejsze po wyjęciu, ale przynajmniej u mnie to tylko taki efekt wizualny, rozmiar jest ten sam ;)

Uff, to mnie uspokoiłyście z tym jedzeniem, mogę zwalić na ciążę :) też niestety jeśli już to mam smaka na same niezdrowe rzeczy i czasem sobie pozwalam, ale potem męczą mnie wyrzuty sumienia. W pierwszej ciąży byłam pod tym względem bardzo ascetyczna ;)

Zazu, ja też się cieszę, że mnie ominą wyprawkowe szaleństwa, bo tego jest za dużo i trudno mi się zdecydować. Dobrze, że podstawy mam, kupię tylko drobiazgi :)

zazu lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Ja tez w tamtym roku kupiłam suszarkę i susze wszystko.
    Teraz te nowe modele nie niszczą aż tak ubrań i nie gniotą (ja nie prasuje wcale).
    Nie trzeba prasować? Ale extra 😍

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Masz osobną suszarke i osobno pralkę czy 2 w 1? Jakiej marki?
    Wlansie byliśmy Oststnio oglądac alr pralko-suszarki i koleś nam polecił jakąś za 6 tys bo mówił że to jedyna która jest dobra 2w1. A poza tym poleca osobno kupić.
    Ale ja mam mieszkanie 40 metrów więc nie ma szans na 2 osobne sprzęty :/

Ma rację. Najlepiej brać osobno. Mam oddzielnie pralkę, a suszarkę Electrolux Perfect care. Jak się wprowadzaliśmy tu w kwietniu, to chciałam brać pralko suszarkę ale po opiniach zrezygnowałam. A za 6 tys to kupisz super pralkę i suszarkę z najwyższej półki . Jak nie masz miejsca to można stawiać jedno na drugie. Ja mam dużą łazienkę to zmieściły się bez problemu osobno . Poza tym, ja jestem panikarą i przy małych dzieciach balabym się, że spadnie na dziecko, tym bardziej że to łazienka a nie oddzielna pralnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Nie trzeba prasować? Ale extra 😍
    Dokładnie. Ja od wczoraj suszylam i ubrania i pościel i wszystko możliwe 😁 nic nie wyszło zgniecione

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    To ja mam narazie termin z OM. Czekam jeszcze na wszystkie wyniki z prenatalnych plus PAPPy i zobaczymy jaki tam termin podadzą. Bo jak byłam na USG w 12+2 według OM to maluszek miał 68mm więc wnioskuje ze maluszek trochę starszy no ale zobaczymy ☺ to szybko Wam się udało ☺ tak jak piszesz, teraz juz musi być Dobrze ☺

Ja miałam czekać na wynik pappy 1,5 tygodnia, w tamtym tygodniu w piatek robilam razem z usg, a lekarka dzwoniła z wynikami już w sobote rano, bo wyniki biochemii przyszly tego samego dnia wieczorem w piątek, a ze jechała na urlop to tak szybko obliczyła, ale obudziła mnie z takim głosem, że myślałam, że coś złego wyszło w wynikach. Potem się tylko niepokoiłam jedną adnotacją na wynikach: Przedwczesny poród przed 34 tygodniem ciąży 1:127, po paru godzinach nerwow dodzwonilam sie do lekarki w tej kwestii, ale powiedziała, że mam na to nie zwarać uwagi, że nie ma zgodności? 🤔🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 11:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlansie musimy to przemyśleć ale też się boję jedno na 2 dawać. Ale chyba i tak będziemy musieli 2w1

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    No wlansie musimy to przemyśleć ale też się boję jedno na 2 dawać. Ale chyba i tak będziemy musieli 2w1
    Wiesz, są jakieś specjalne nakładki na pralkę co trzymają suszarkę i to raczej nie ma prawa się ruszyć ale mnie to nie przekonuje..to bardzo ciężki sprzęt i gdzieś z tyłu głowy miałabym panikę cały czas

• Evli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu mamy tą samą suszarkę 🤣🤣🤣

Kagu3 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkestfear nie martw się ryzyko 1:127 nie jest takie duże. Oznacza tylko że jedna na 127 kobiet z Twoim wynikiem urodziła przed 34 tygodniem.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • kasia_pra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Kagu mamy tą samą suszarkę 🤣🤣🤣

Ja też mam tą suszarkę Electroluxa i jestem z niej mega zadowolona :)

Kagu3 lubi tę wiadomość

3PGLp1.png

33 lata
    05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
    1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
    Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
    3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️

Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
    22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
    27.08 - transfer blastki 2BB ☹️

13.09 - start II procedury. Długi protokół
    21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
    24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) :( beta 3,56 - cb
    27.11 - transfer blastki 3BA :)
    3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
    12 dpt - beta 665,7
    19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
    23 dpt - mamy serduszko ♥️
  • Kacha5000 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Też szukam takiego wózka 🙈
    Mi kolezanka bardzo polecala Bexa ultra i gdybym nie widziala go w akcji w lesie po blocie ro bym na niego nie zwrocila uwagi :)

f2w3s65g3uk59g3s.png

11.2016 - niedoczynność tarczycy
    02.2017 - podwyższona prolaktyna
    03.2017- 3 cykle z letrozolem
    Dluga przerwa ze staraniem...
    01.2019 - 2x inseminacja
    04.2019 - start in vitro dlugi protokół
    05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
    Crio 😔
    Zmiana kliniki Novum Warszawa
    Listopad start procedury
    4.12.2019 transfer dwudniowca 😄
    30.12.2019 ❤
    3x❄ dwudniowcow
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Ja miałam czekać na wynik pappy 1,5 tygodnia, w tamtym tygodniu w piatek robilam razem z usg, a lekarka dzwoniła z wynikami już w sobote rano, bo wyniki biochemii przyszly tego samego dnia wieczorem w piątek, a ze jechała na urlop to tak szybko obliczyła, ale obudziła mnie z takim głosem, że myślałam, że coś złego wyszło w wynikach. Potem się tylko niepokoiłam jedną adnotacją na wynikach: Przedwczesny poród przed 34 tygodniem ciąży 1:127, po paru godzinach nerwow dodzwonilam sie do lekarki w tej kwestii, ale powiedziała, że mam na to nie zwarać uwagi, że nie ma zgodności? 🤔🤷🏼‍♀️

Ja byłam na prenatalnych tydzień temu w czwartek, a wyniki mają przyjść pocztą, a jak będzie coś nie tak to będą dzwonić i wtedy indywidualna konsultacja także jeszcze czekam na wyniki ☺ z tym przedwczesnym porodem to nie mogę ale chyba nie jest aż Tak zły ten stosunek tym bardziej, że lekarka Cię uspokajała ☺

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Wiesz, są jakieś specjalne nakładki na pralkę co trzymają suszarkę i to raczej nie ma prawa się ruszyć ale mnie to nie przekonuje..to bardzo ciężki sprzęt i gdzieś z tyłu głowy miałabym panikę cały czas
    U mnie suszarka będzie stać na pralce ale mamy osobne pomieszczenie poza tym nasza pralka jest mega ciężka stary model Miele i jak wiruje to nawet nie drgnie i mój mąż miał problem żeby ją z kolegą wnieść do domu 😂

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_pra wrote:
    Ja też mam tą suszarkę Electroluxa i jestem z niej mega zadowolona :)

To muszę o niej poczytać ☺

darkestfear lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wiem, wiem staram się myśleć pozytywnie :) mąż mówi, że zawsze sobie coś wynajde do zamartwiania się 🤦🏼‍♀️
    Kropka 4- tak spojrzałam na moj wydruk z badania i mój maluch w piątek miał 5,9, to całkiem spora różnica :)

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ