❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka4 wrote:Wózek bardzo przypadł mi do gustu. Tylko martwi mnie brak amortyzatorów...same koła pompowane sobie poradzą na nierównościach i polnych dróżkach ?
Hmmm to ciężko powiedzieć ja akurat używałam go na chodnikach miejskich, ale z joie mytrax byłam w lesie a on ma amortyzatory i dodatkowo spacerówka ma amortyzatory w siedzisku, wiec zerknij sobie na niego - niestety jest on trochę cięższy od tego valco2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
ewa.katarzyna wrote:Dziewczyny a na jakiej podstawie lekarz na prenatalnych wylicza ryzyko jakiś chorób?
Tylko na podst usg dziecka czy bierze się pod uwagę też wiek mamy, choroby czy coś?
U mnie na wyniku badania (robiłam samo USG) jest cały wywiad dotyczący mnie. Ilość porodów, w tym porody przedwczesne, pochodzenie etniczne, wiek, masa ciała, wzrost, palenie w ciąży, cukrzyca, nadciśnienie, toczeń, zespół antyfosfolipidowych, preeklampsja u matki, metoda zapłodnienia.
Plus oczywiście to co wyjdzie z samego obrazu USG❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny 😉
Powodzenia na dzisiejszych wizytach, czekamy na zdjęcia USG ❤️
Witam nowa koleżankę, tp masz na 18.08?
Ja spalam z córką jakoś od 21.30 do 9zjadlysmy śniadanie i zaraz spacer.
Wczoraj z mężem ogarnelismy szafę córki i zwolniliśmy komodę dla Lilci.
Dziś cd generalnego sprzątania (czyżby syndrom wicią gniazda?)
A i mega polecam tę suszarkę ! Wreszcie mogę bez wyrzutów wyprać pościele, bo tak nie mialam gdzie suszyć a na ogródek za zimno 😉 wypralismy wszystkie takie rzeczy typu pościele firany i lecimy dalej 😁
ewa.katarzyna, MartitaS lubią tę wiadomość
-
Flara wrote:Hmmm to ciężko powiedzieć ja akurat używałam go na chodnikach miejskich, ale z joie mytrax byłam w lesie a on ma amortyzatory i dodatkowo spacerówka ma amortyzatory w siedzisku, wiec zerknij sobie na niego - niestety jest on trochę cięższy od tego valco
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
ja też jem, bo jem, ale ogólnie nie mam weny na jedzenie. Kisiel mi jedynie wchodzi ze smakiem
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Flara wrote:Coś mówią czy długo cię będą trzymać jeszcze w szpitalu ? Jakaś poprawa choć drobna jest ?
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualnyKropka4 wrote:Ja mam na 19 sierpnia ale uważam, że ciąża jest troszkę starsza. Niektóre aplikacje tez mi pokazują na 18 sierpnia. Z tymi plamieniami to nieciekawie i też bym była w strachu. Ja od pierwszej wizyty potwierdzającej ciążę u ginekologa dostałam duphaston profilaktycznie bo się staraliśmy ponad rok, później jeszcze miałam krwiaka także się przydał i nadal biorę, bo wizytę mam w sobotę i myślę, że też już będę mogła odstawić. Ja też do tej pory nic nie kupiłam dla maluszka. Czasami przeglądałam wózki, jakieś ciuszki itp. ale na tym się kończyło. Musimy być dobrej myśli ☺
Mi lekarka termin ustaliła na podstawie badan prenatalnych, bo wg okresu wychodzi 17 sierpnia
To pare przygód też miałaś, na szczescie ten najgorszy okres mamy już za sobą! I tak jak mówisz musimy być dobrej myśli.
My się zdecydowaliśmy i w pierwszym cyklu starań się udało, w sumie to byłam zdziwiona, że tak szybko, wczesniej tyle sie naczytalam na forach, że myslałam, że z pare miesiecy na pewno poczekamy 😱 -
U mnie też kompletny brak apetytu na cokolwiek. Czasem nagle przyjdzie mi chętka na coś i jak zjem to od razu to nawet smakuje ale tylko skończę jeść to mega mdłości od razu. Więc już czasem wolę nic nie jesc z tego wszystkiego.
Kagu ale Cię wzięło po tej wizycie 😂😂😂 szalona jesteś. Zazdroszczę suszarki. Jak się przeprowadzimy za.kilka miesięcy to też będę miała i właśnie to suszenie pościeli i recznikow jest takie kuszące 😆
Niektóre z Was piszą że żałują że przy kolejnym dziecku ominie Was ten szal zakupowy. Ja jestem jakaś inna bo bardzo mnie to cieszy. Tak się cieszę że mam wszystko i święty spokój z zakupami że ojej. No naprawdę 😂😂Mirabelka02 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
i_ka wrote:Właśnie nie wiem, kolejne badanie będę miała w poniedziałek. Na razie nic się nie zmienia, krwiak nie zmalał, błona nadal oddzielona. Ale ja się cieszę, ze nie zmieniło się na gorsze. Może jakby w pon była poprawa to mnie wypuszcza i będę leżeć w domu.
No pewnie to tez dobre wieści. Mi krwiak bardzo długo się utrzymuje prawie bez zmian od 7 tyg ale jak czytałam to u niektórych potrafi szybko zanikać. Także byle by do poniedziałku !i_ka lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Dziewczyny z krwiakami, sam fakt że krwiak się utrzymuje na stałym poziomie i nie rośnie to już jest dobra wiadomość. Bo rośnie dziecko i w stosunku do dziecka krwiak jest coraz mniejszy i coraz mniej zagraża. Trzymam za Was kciuki ❤️I-ka biedna jesteś z tym szpitalem. Trzymam kciuki żeby się udało przejść na leczenie w domu po weekendzie.
i_ka lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Myślę, że dodam jeszcze właśnie czosnek do tego syropku. Na sniadanie zjadłam kanapki z cebula
teraz trochę mi się odbija ale jest git.
Dziewczyny z tym apetytem u mnie to samo... Wcześniej miałam tak, że jak czułam głód to mnie mdlilo, zjadłam i było na chwilę spokój a teraz na odwrot, zjem i to na siłę bo nic mnie nie cieszy z tego jedzenia i nie bardzo smakuje a po jedzeniu mdłości...
Kochane, dostałam już prezent urodzinowy wcześniejszy od Męża 😁😁😁 muszę się pochwalić!
https://zapodaj.net/163609018981d.jpg.html
https://zapodaj.net/5fc2b10359c69.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 10:58
MomOfBoys, Evli, Malutka_94, agniecha2101, Iskierka87 lubią tę wiadomość
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Pytanie dotyczace wózków. Jest tu jakaś dziewczyna mieszkająca na wsi i poleci wózek? Generalnie u mnie same drogi lesne i polne wokolo.
Mam coś na oku, ale moze cos przegapilam
11.2016 - niedoczynność tarczycy
02.2017 - podwyższona prolaktyna
03.2017- 3 cykle z letrozolem
Dluga przerwa ze staraniem...
01.2019 - 2x inseminacja
04.2019 - start in vitro dlugi protokół
05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
Crio 😔
Zmiana kliniki Novum Warszawa
Listopad start procedury
4.12.2019 transfer dwudniowca 😄
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow -
Kropka4 wrote:Mi na wadze wózka aż tak nie zależy bo mam domek parterowy więc raczej mało będzie sytuacji gdzie będę musiała go dźwigać więc sobie zaraz na niego zerknę ☺
darkestfear, Kropka4 lubią tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
nick nieaktualny
-
Kagu3 wrote:Hej dziewczyny 😉
Powodzenia na dzisiejszych wizytach, czekamy na zdjęcia USG ❤️
Witam nowa koleżankę, tp masz na 18.08?
Ja spalam z córką jakoś od 21.30 do 9zjadlysmy śniadanie i zaraz spacer.
Wczoraj z mężem ogarnelismy szafę córki i zwolniliśmy komodę dla Lilci.
Dziś cd generalnego sprzątania (czyżby syndrom wicią gniazda?)
A i mega polecam tę suszarkę ! Wreszcie mogę bez wyrzutów wyprać pościele, bo tak nie mialam gdzie suszyć a na ogródek za zimno 😉 wypralismy wszystkie takie rzeczy typu pościele firany i lecimy dalej 😁
Zamierzasz wszystkie rzeczy suszyć w suszarce ? Bo niektórych nie można i tak się zastanawiam czy faktycznie aż tak suszarka niszczy ubrania?
-
Kropka4 wrote:Też się z mężem zastanawiamy nad suszarką. Bo jednak przy dzieciach jest sporo tego prania tym bardziej że później planuje zamienić pampersy na pieluchy wielorazowe więc będzie zbawienna ☺
Zamierzasz wszystkie rzeczy suszyć w suszarce ? Bo niektórych nie można i tak się zastanawiam czy faktycznie aż tak suszarka niszczy ubrania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 11:08
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
U mnie z tym apetytem to różnie. Ciągle mam chęć na słodkie ostatnio naszło mnie nalody i kupiłam 1l lodów. A dziś naszło mnie na naleśniki ale niestety zaglądam do lodówki a tu chyba mój ukochany zjadł wszystkie jajka a jest taka pogoda i tak mnie ssało że już nie wychodziłam z domu do sklepu i poprostu zrobiłam sobie parówki na sniadanie😣
-
darkestfear wrote:Mi lekarka termin ustaliła na podstawie badan prenatalnych, bo wg okresu wychodzi 17 sierpnia
To pare przygód też miałaś, na szczescie ten najgorszy okres mamy już za sobą! I tak jak mówisz musimy być dobrej myśli.
My się zdecydowaliśmy i w pierwszym cyklu starań się udało, w sumie to byłam zdziwiona, że tak szybko, wczesniej tyle sie naczytalam na forach, że myslałam, że z pare miesiecy na pewno poczekamy 😱
To ja mam narazie termin z OM. Czekam jeszcze na wszystkie wyniki z prenatalnych plus PAPPy i zobaczymy jaki tam termin podadzą. Bo jak byłam na USG w 12+2 według OM to maluszek miał 68mm więc wnioskuje ze maluszek trochę starszy no ale zobaczymy ☺ to szybko Wam się udało ☺ tak jak piszesz, teraz juz musi być Dobrze ☺