❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kagu z tej wizyty wczoraj o 16 nic się nie dowiedziałam 😂
Lekarz prowadzący powiedział mi, że o płci poinformuje mnie na wizycie za 3 tygodnie 😂
Póki co jajek nie widać, ale jeszcze wszystko może się zdarzyć 😂😂😂😂darkestfear lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyCześć
od paru dni sobie Was stalkuje, ale dzisiaj postanowiłam się zarejestrować i przywitać
My jesteśmy w 13+2, po badaniach prenatalnych i teście pappa- według badań wszystko książkowo, nawet dowiedzieliśmy się jaka płeć(chociaż tego się nie spodziewałam) lekarka mówi, że "cipocha" tak wyraźna, że na bank dziewczyna i, że rzadko się co do tego myli-ogólnie strasznie bezporśrednia ta lekarka, rozśmieszyła mnieale strasznie się denerwowałam tymi badaniami, tak, że kompletnie nie ogarniałam co się do mnie mówi.
Jeśli chodzi o objawy to już jakby powoli się zmniejszają, ale od 7 tygodnia nonstop mdłości dzień i noc, czasami to nawet się modliłam, żeby zwymiotować-zdarzyło się z 4 razy, a no i latam sikać co chwile, czy to kiedyś przejdzie?? wyspać się normalnie przez to nie moge, bo latam milion razy w nocy! :o
A tutaj fotka dla AgaG88 miejsc intmnych naszej małej-prawdopodobnie, bo chyba jeszcze nie wierze na 100%Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 14:05
agniecha2101, Kindoll, zazu, Kacha5000, Malutka_94, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Współczuję Wam dziewczyny tych chorujących dzieci. Ja jako dziecko bardzo często chorowałam i kilka razy byłam w szpitalu. Zapalenie płuc, wymioty i problemy z brzuchem. Na szczęście z tego wyrosłam. Ale rodzice mieli ze mną przerąbane. Co chwilę po lekarzach jeździli prywatnie, zastrzyki, szpital itd. Potem z tego wszystkiego tak na mnie dmuchali że uważam że byłam przegrzana i przez to było jeszcze gorzej.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
darkestfear wrote:Cześć, jestem Ada
od paru dni sobie Was stalkuje, ale dzisiaj postanowiłam się zarejestrować i przywitać
My jesteśmy w 13+2, po badaniach prenatalnych i teście pappa- według badań wszystko książkowo, nawet dowiedzieliśmy się jaka płeć(chociaż tego się nie spodziewałam) lekarka mówi, że "cipocha" tak wyraźna, że na bank dziewczyna i, że rzadko się co do tego myli-ogólnie strasznie bezporśrednia ta lekarka, rozśmieszyła mnieale strasznie się denerwowałam tymi badaniami, tak, że kompletnie nie ogarniałam co się do mnie mówi.
Jeśli chodzi o objawy to już jakby powoli się zmniejszają, ale od 7 tygodnia nonstop mdłości dzień i noc, czasami to nawet się modliłam, żeby zwymiotować-zdarzyło się z 4 razy, a no i latam sikać co chwile, czy to kiedyś przejdzie?? wyspać się normalnie przez to nie moge, bo latam milion razy w nocy! :o
A tutaj fotka dla AgaG88 miejsc intmnych naszej małej-prawdopodobnie, bo chyba jeszcze nie wierze na 100%https://zapodaj.net/0a869d4a107bf.jpg.html
Witaj, rozgość się ☺ gratuluję dobrych wiadomości na wizycie. Ja z sikaniem nie mam takich problemów. Ale też jakoś dużo nie pije bo nie bardzo mam ochotę chociaż staram się. W nocy nie chodzę do toalety, czasem nad ranem kolo 5 mnie przydusi a tak to nic więcej. Za to meczyly mnie mdłości i wymioty.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyJa też nie pije jakoś super dużo wody, jak byłam po badaniach krwi i moczu to lekarka nawet mi powiedziała, że powinnam pić więcej- chyba musiałabym wtedy zamieszkać w łazience 😀
Widze, że mamy co do dnia ten sam tydzień ciąży
A tak włączając się do tematu wózków to mi się podoba Mutsy icon(bardzo malutki po złożeniu, lekki i w teren podobno super(my chodzimy dużo po lasach) podoba mi się też model nio-ten zielonyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 23:22
-
nick nieaktualnyWy to ogarniacie te wszystkie wózki a ja zielona jestem jakie są nazwy 😜wiem tylko że musimy kupić jak najmniejszy bo mamy małe mieszkanie w bloku. Winda też mała. A my na 8 piętrze. 😐 Mam nadzieję że coś się uda. Dużo osób mi poleca by gondole kupić używana a potem jakąś lepsza spacerówkę. Ale chyba wszystkie gondole są 2w1? Wy nowe czy używane kupujecie?
-
ewa.katarzyna wrote:Wy to ogarniacie te wszystkie wózki a ja zielona jestem jakie są nazwy 😜wiem tylko że musimy kupić jak najmniejszy bo mamy małe mieszkanie w bloku. Winda też mała. A my na 8 piętrze. 😐 Mam nadzieję że coś się uda. Dużo osób mi poleca by gondole kupić używana a potem jakąś lepsza spacerówkę. Ale chyba wszystkie gondole są 2w1? Wy nowe czy używane kupujecie?
Z mojego doświadczenia powiem ci że można spokojnie kupić wózek ze świetna spacerówka do którego jest tez wersja z gondola. Tylko trzeba dobrze poszukać i najczęściej te gondole nie są tak ładne wizualnie, ale tez sa super, a później odpada ci szukanie spacerówki.
Np zobacz sobie na to: Valco Baby Snap 4 Trend w wersji 2w1
Ma gondole z wywietrznikiem, ale co najważniejsze jako spacerówka jest bardzo lekka i malutki po złożeniu. Z olbrzymim daszkiem co jest bezcenne w lecie. Jest opcja z pompowanymi kołami albo piankowymi. U mnie w okolicy jest to najpopularniejsza spacerówka.
https://matkadentystka.pl/2018/12/valco-baby-snap-4-trend-sport-v2-wozek/
Także spokojnie, jest dużo czasu a wybór spory, wszystko zależy na co komu zależy bardziej.
ewa.katarzyna lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
dzień dobry
zdrówka dla chorowitek :*
u mnie zaczęło się pękanie naczynek w nosie... od jakiegoś czasu już czuję jakbym miała katar, a dziś do tego cała chusteczka czerwonaMomOfBoys lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
aniołkowa_mama wrote:dzień dobry
zdrówka dla chorowitek :*
u mnie zaczęło się pękanie naczynek w nosie... od jakiegoś czasu już czuję jakbym miała katar, a dziś do tego cała chusteczka czerwona -
megson91 wrote:Kagu z tej wizyty wczoraj o 16 nic się nie dowiedziałam 😂
Lekarz prowadzący powiedział mi, że o płci poinformuje mnie na wizycie za 3 tygodnie 😂
Póki co jajek nie widać, ale jeszcze wszystko może się zdarzyć 😂😂😂😂
My chyba jesteśmy w tym samym dniu ciąży i mój wczoraj też na prenatalnych powiedział że nic nie widać, że za wczas... Kolejne USG za 3 tyg 27.02. A na Luxmed 05.03. Już nie mogę się doczekać 💛Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 07:42
megson91 lubi tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Zazdroszczę Wam tego kupowania. U mnie sytuacja nadal niepewna, poza tym leżę w szpitalu, wiec nawet nie rozglądam się jeszcze za niczym. Jedyne co to zamówiłam kurę do karmienia z LaMillou, która ma mi posłużyć jako poduszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 07:50
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
darkestfear wrote:Cześć, jestem Ada
A tutaj fotka dla AgaG88 miejsc intmnych naszej małej-prawdopodobnie, bo chyba jeszcze nie wierze na 100%https://zapodaj.net/0a869d4a107bf.jpg.html
a na zdjęciu moje psie dzieci Sally i Koda, są tu mamy z psiakami, a może nawet z łobuzami zwanymi husky?
Cześć 😁
Ja jestem posiadaczka kawalera tej jakże wyjątkowo lobuziarskiej rasy 😁 tylko , ze moj wychował się z kotami i myśli , ze jest 40kgkotem 🙈🙈🙈😁7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Kciuki za dzisiejsze wizyty ✊
Witaj darkestfear ja mam pieska a raczej suczke ale pinczerka miniaturkę 😉
Ewa.Katarzyna ja kupuje nowy wózek z resztą tak jak wszystko inne też 🙂
Pospalo mi się dzisiaj bo wstawałam w nocy na siku. Głód mega ciśnie idę jeść 😃darkestfear lubi tę wiadomość
-
Mam dzis prenatalne, trzymajcie kciuki ! Prosze o modlitwe i kciuki !! 🙏🙏❤
Nadzieja777, i_ka, to_tylko_ja, Mała_Gwiazdka, MartitaS, Kindoll, MomOfBoys, Iskierka87, zazu, aniołkowa_mama, Malutka_94, agniecha2101, Kropka4, Kagu3, m@rzenie, megson91, darkestfear lubią tę wiadomość
-
Mildred wrote:Mam dzis prenatalne, trzymajcie kciuki ! Prosze o modlitwe i kciuki !! 🙏🙏❤
Ja dzisiaj na swoją czekam do 18:30, caaaały dzień czekaniamoże w końcu się pokaże co ma między nóżkami
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
nick nieaktualny
-
MartitaS wrote:Kciuki ✊ o której wizyta?
Ja dzisiaj na swoją czekam do 18:30, caaaały dzień czekaniamoże w końcu się pokaże co ma między nóżkami
Jestem ostatnia u profesora 20:40. 🤦♀️, ale dam rade jestem dosc spokojna. Wierze ze bedzie zdrowa dzidzia !! Juz niemoge sie doczekac jak sobie ja poogladam na usg 😍, ja bym mogla miec usg codziennie wtedy by mnie ogarnol totalny spokoj. -
darkestfear wrote:Ja też nie pije jakoś super dużo wody, jak byłam po badaniach krwi i moczu to lekarka nawet mi powiedziała, że powinnam pić więcej- chyba musiałabym wtedy zamieszkać w łazience 😀
Widze, że mamy co do dnia ten sam tydzień ciąży
A tak włączając się do tematu wózków to mi się podoba Mutsy icon(bardzo malutki po złożeniu, lekki i w teren podobno super(my chodzimy dużo po lasach) podoba mi się też model nio-ten zielonyu nas siusiak byl pieknie widoczny hehe
Co do wózka mała rada jak chcecie chodzic duzo po lasach kółka z przodu tez musza byc duze w tym Mutsy jakies jakie małe:)darkestfear lubi tę wiadomość
11.2016 - niedoczynność tarczycy
02.2017 - podwyższona prolaktyna
03.2017- 3 cykle z letrozolem
Dluga przerwa ze staraniem...
01.2019 - 2x inseminacja
04.2019 - start in vitro dlugi protokół
05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
Crio 😔
Zmiana kliniki Novum Warszawa
Listopad start procedury
4.12.2019 transfer dwudniowca 😄
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow