❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ja rano wyglądam tak
czuję się oszukana- w drugim trymestrze miało być więcej energii... ja bez popołudniowej drzemki nie jestem w stanie funkcjonowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 19:01
Kagu3, Evli, Irola, Iskierka87, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
nick nieaktualny
-
Starająca wrote:Na pewno jest to dochód już po opłaceniu podatku i chyba po odliczeniu składek zdrowotnych podzielony na liczbę osób w rodzinie
Starająca skąd wiesz że na pewno? Jak składaliśmy wniosek to znalazłam taki wzór w internecie, policzyłam wg niego i dochód przekroczyliśmy. Ale i tak złożyliśmy wniosek no i tam policzyli jakoś inaczej 🤷♀️Malutka_94
-
nick nieaktualnyaniołkowa_mama wrote:
Ehhh, ja niby dopiero 13, ale mdlosci juz jakby przeszly, czasami tylko wracają, ale zmęczona jestem cały czas, przysypiam pisząc na telefonie 🥱😴 -
aniołkowa_mama wrote:
Dziewczyny jakoe wy juz macie brzuchy! U mnie to praktycznie nic nie widac caly czas. Lekko zaokradlony brzuch, jakbym siuku miala iść
11.2016 - niedoczynność tarczycy
02.2017 - podwyższona prolaktyna
03.2017- 3 cykle z letrozolem
Dluga przerwa ze staraniem...
01.2019 - 2x inseminacja
04.2019 - start in vitro dlugi protokół
05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
Crio 😔
Zmiana kliniki Novum Warszawa
Listopad start procedury
4.12.2019 transfer dwudniowca 😄
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow -
nick nieaktualnyaniołkowa_mama wrote:
Zazdroszczę możliwości spania w dzień..a ja też padam popołudniami, ale mała nie ma ochoty najczęściej spać..teraz też roznosi ja energia..dobrze, że za chwilę mąż będzie w domu -
megson91 wrote:Dziewczyny, mam wyniki pappy 🤯
Jak bardzo jest źle??? 😥
HCG wolna podjednostka beta - 51,4 ng/ml
PAPP-A - 6,40 mIU/ml
Jaka metodą było wykonywane to badanie? Nb edziesz miała na dole na wyniku.
Generalnie poziomu MOM są zbliżone więc nie będzie on jakoś spektakularnie zmieniać wyników z usg, a z tego co widzę twoje wyniki na ostatniej stronie to są świetne. -
nick nieaktualnyKacha5000 wrote:Ja tez jeszcze spie popoludniu i to wcale nie tak krótko choć ja mlodsza o tydzien.
Dziewczyny jakoe wy juz macie brzuchy! U mnie to praktycznie nic nie widac caly czas. Lekko zaokradlony brzuch, jakbym siuku miala iść
Spokojnie, zaraz i Tobie wyskoczyja jeszcze z rana też jakoś specjalnego brzucha nie mam, ale jak zjem obiad to juz do spania zostanie trzy razy wiekszy 😂
-
nick nieaktualnyA co myślicie o produktach z aliexpress? Zawsze kupowałam jakies pierdolki, ale ciuchow nie. A zastanawiam się nad ubraniami ciążowymi i dla malucha? 🤔 jeszcze dla siebie jak dla siebie, ale jakos obawiam sie kupic tam cos dla dziecka, chociaz moja znajoma kupowala dla jej kolezanki dziecka nawet jakie smoczki, gryzaki 😨 no nie wiem 🤔
-
Malutka_94 wrote:Starająca skąd wiesz że na pewno? Jak składaliśmy wniosek to znalazłam taki wzór w internecie, policzyłam wg niego i dochód przekroczyliśmy. Ale i tak złożyliśmy wniosek no i tam policzyli jakoś inaczej 🤷♀️
-
nick nieaktualnyStarająca wrote:Właśnie co do tych składek zdrowotnych nie jestem pewna. Jeśli dochód netto na członka rodziny nie może przekraczać 1922 zł to musi być napewno dochód brutto minus podatek ale chyba coś jeszcze się odejmowalo.
Nie moze przekraczac 1922zl netto -
Dziewczyny ja wlasnie przez test Pappa robilam Sanco, w Pappa wyszlo mi posrednie ryzyko trisomii 13 i 18, wystraszylam sie strasznie, choc lekarz mnie uspokajal ze 1:800 to nic strasznego, usg idealne.
Wyszlo mi niskie bialko Pappa (0,246 mom) i beta (0.640 mom). Sanco oczywiście prawidlowe ale tydzien jak czekalam na wynik wyjety z zyciorysu.
Co prawda troche sie martwie tym białkiem bo może oznaczac problemy z łożyskiem a mam krwiaka ale Pappa juz nigdy bym nie zrobila... -
Patiii wrote:Dziewczyny ja wlasnie przez test Pappa robilam Sanco, w Pappa wyszlo mi posrednie ryzyko trisomii 13 i 18, wystraszylam sie strasznie, choc lekarz mnie uspokajal ze 1:800 to nic strasznego, usg idealne.
Wyszlo mi niskie bialko Pappa (0,246 mom) i beta (0.640 mom). Sanco oczywiście prawidlowe ale tydzien jak czekalam na wynik wyjety z zyciorysu.
Co prawda troche sie martwie tym białkiem bo może oznaczac problemy z łożyskiem a mam krwiaka ale Pappa juz nigdy bym nie zrobila...
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualnyPatiii wrote:Dziewczyny ja wlasnie przez test Pappa robilam Sanco, w Pappa wyszlo mi posrednie ryzyko trisomii 13 i 18, wystraszylam sie strasznie, choc lekarz mnie uspokajal ze 1:800 to nic strasznego, usg idealne.
Co prawda troche sie martwie tym białkiem bo może oznaczac problemy z łożyskiem a mam krwiaka ale Pappa juz nigdy bym nie zrobila...
Współczuje stresu, ale dobrze, że ostatecznie okazało się, że z bejbisem jest wszystko dobrze ❤️ Slyszalam, ze pappe tez przeklamuja niektore leki tak jak np. Duphaston, niby powoduje, ze wyniki sa gorsze, ale nie wiem ile w tym prawdy.. -
Taki akrobata do góry nóżkami na wizycieZa nic nie chciało pokazać co ma między nóżkami i nie pozwoliło się dokładnie zmierzyć, ale ok 12cm szczęścia
Malutka_94, Kagu3, darkestfear, Mildred, Evli, mommy, to_tylko_ja, ewa.katarzyna, m@rzenie, Irola, Marta35, Iskierka87, Asasa, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Dziewczyny co powoduje te mdłości i wymioty ? 14 tydzień A ja codziennie mam mdłości i dzis wyjątkowo nie zwracalam... Czy dziecko na coś uciska czy to wina hormonów ??? Nie wiem co musi w końcu nastąpić żeby to wszytko minęło...*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja mała sobie tak o leżała, ale wierciła się jak zwariowana
dziwne, że lekarzowi udało się nawet wszystkie paluszki policzyć 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 20:26
mommy, Evli, ewa.katarzyna, m@rzenie, kasia_pra, Malutka_94, Irola, MartitaS, Iskierka87, megson91, Kropka4, Kagu3, aniołkowa_mama, Asasa, zazu, agniecha2101, tym_janek, Agata_K lubią tę wiadomość