❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj prenatalne
trzymajcie kciuki :*
Niki345, zazu, Irola, MartitaS, Iskierka87, Evli, Puella1, Malutka_94, Kropka4, Kacha5000, Mildred lubią tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty ✊✊
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
My jakoś nie obchodzimy Walentynek, a odkąd pojawiła się córka to samotne wyjścia gdziekolwiek zdarzyły nam się kilkakrotnie zaledwie, niestety nie mamy na miejscu rodziny. Plusem że córka raczej z tych grzecznych dzieci (narazie:)) wiec daje nam spokojnie zjeść w restauracji2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Dziewczyny ale miałam noc !!
wczoraj na wieczór mój synek dostał takich rumieńców na policzkach i oczywiście wyczytałam w necie ze to może być rumień zakaźny który jest groźny dla kobiet w ciąży ! Pół nocy nie spałam i ciagle latarka sprawdzałam czy mu to schodzi. Na szczęście zeszło do rana także to pewnie przez zmianę temperatur i zimny wiatr, ale strachu się najadłam
strasznie się boje tych wszystkich chorób które może przynieść z przedszkola a jak jeszcze poczytalam o powikłaniach tego rumienia jakbym się od niego zaraziła to płakać mi się chciało już. Ja się chyba wykończę z tego stresu do końca ciąży
-
Cudowne wiadomości, piękne dzieciaczki i brzuszki ❤️ też miałam wczoraj pstryknac jakąś fotę ale nie zdążyłam... Zasnęłam 😝
Ja w chatce dalej siedzę, przeziębienie delikatne ale jakoś boję się wychodzić... Może przesadzam, nie wiem ale z drugiej strony jak słyszę co się dzieje u nas - te grypy to mi się odechciewa.
Edit. Teraz zobaczyłam, że dziś skończony 14 tydzień!! 🙏❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 09:37
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
nick nieaktualnyIrola wrote:Cudowne wiadomości, piękne dzieciaczki i brzuszki ❤️ też miałam wczoraj pstryknac jakąś fotę ale nie zdążyłam... Zasnęłam 😝
Ja w chatce dalej siedzę, przeziębienie delikatne ale jakoś boję się wychodzić... Może przesadzam, nie wiem ale z drugiej strony jak słyszę co się dzieje u nas - te grypy to mi się odechciewa.
Edit. Teraz zobaczyłam, że dziś skończony 14 tydzień!! 🙏❤️
Aby do wiosny, mamy jeszcze czas na chodzenieja sie ciesze na termin porodu na sierpien bo mozna bedzie jeszcze wykorzystac ladna pogode ❤️
Irola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć
To ja mam walentynki przez cały tydzień. Dzieci do dziadków na tydzień zawieźliśmy
Po 8 latach macierzyństwa cisza,porządek w domu jest czymś wręcz nienormalnym, ale dla mnie terapeutycznym 😂 Jutro odbieramy załogę, więc wróci normalność.
Powodzenia na wizytach! Ja mam w poniedziałek i już nie mogę się doczekać żeby podejrzeć małą istotkę.agniecha2101 lubi tę wiadomość
2012 - syn
2015 - córka -
nick nieaktualnydarkestfear wrote:Tez musze isc na kontrole do dentysty, ale jakos tak zwlekam i zwlekam..strasznie nie lubie, a jeszcze jak pomysle, ze cos trzeba bedzie wyleczyc w ciazy 🙈 poki co sie wstrzymywalam bo po prostu wiem, ze bym zwymiotowala na fotelu 🙊
Ja też zwlekałam do drugiego trymestru a w drugim trymestrze koleżanka tak mnie nastraszyła jakie mogą być powikłania w ciąży przez nieleczone zęby,że z jednej strony chcę mieć to za sobą a z drugiej strony wiem ,że to nie będzie jedna wizyta. Wyrywana w zeszłym roku ósemka uszkodziła mi siódemkę i zęby mi się przesuwają. 😒 -
Iskierka87 wrote:Hej wszystkim
Gratuluję dziewczyny cudne wieści 😘
Wczoraj tyle naskrobałyście że ledwo co nadążałam z czytaniem. Super z tą wyprawką i właśnie szkoda że w Ol tak nie robią. Co do wózków też szukam solidnego na każdą ścieżkę bo lubię wędrować a u nas wszystkie rodzaje dróg będą zaliczone 😃 zobaczymy co zaproponują w sklepie jak przyjdzie czas. Brzuszki macie cudne! Mój już też widać troszkę 😉 ciekawa jestem czy na wtorkowej wizycie dowiem się o płci bo z tego co widzę to różnie bywa. No ale najważniejsze by wszystko było na miejscu i zdrowa dzidzia rosła 🙂
Kciukacze za dzisiejsze wizyty ✊
Z takich wózków "terenowych" przerobiłam Mutsy 4 Rider oraz Maxi Cosi Mura 4. Lasy, łąki, góry, plaża, błoto, śnieg nie były żadnym wyzwaniem. Bardzo solidne i wygodne w użytkowaniu. Z obydwu byłam bardzo zadowolona i teraz ponownie kupię któryś z nich.darkestfear lubi tę wiadomość
2012 - syn
2015 - córka -
nick nieaktualnyMarta35 wrote:Ja też zwlekałam do drugiego trymestru a w drugim trymestrze koleżanka tak mnie nastraszyła jakie mogą być powikłania w ciąży przez nieleczone zęby,że z jednej strony chcę mieć to za sobą a z drugiej strony wiem ,że to nie będzie jedna wizyta. Wyrywana w zeszłym roku ósemka uszkodziła mi siódemkę i zęby mi się przesuwają. 😒
O kurcze, ja mialam 8 wyrywana tez w tamtym roku, wlasnie w lutym, ale wszystko jest ok, u dentysty ostatnio bylam w czerwcu, mi ogolnie rzadko kiedy cos sie dzieje z zebami, wczesniej bylam 4 lata temu na wizycie i sie smiala do mnie, ze nie wie po co ja w ogole przyszlam, a tez po tamtej wizycie bylam jakies 3 lata wczesniej na kontroli. -
nick nieaktualnyPuella1 wrote:Z takich wózków "terenowych" przerobiłam Mutsy 4 Rider oraz Maxi Cosi Mura 4. Lasy, łąki, góry, plaża, błoto, śnieg nie były żadnym wyzwaniem. Bardzo solidne i wygodne w użytkowaniu. Z obydwu byłam bardzo zadowolona i teraz ponownie kupię któryś z nich.
A ktory model musty masz na oku? -
Marta35 wrote:Ja też zwlekałam do drugiego trymestru a w drugim trymestrze koleżanka tak mnie nastraszyła jakie mogą być powikłania w ciąży przez nieleczone zęby,że z jednej strony chcę mieć to za sobą a z drugiej strony wiem ,że to nie będzie jedna wizyta. Wyrywana w zeszłym roku ósemka uszkodziła mi siódemkę i zęby mi się przesuwają. 😒
Ja już bez strachu podchodzę do leczenia zębów w ciąży. Ja mam niski próg bólu i bez znieczulenia nie usiądę nawet na fotelu. Bałam się, że w ciąży nie można go stosować. Ku mojemu zdziwieniu lekarz powiedział, że są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży i bez problemu można skorzystać. Ja w obydwu ciążach miałam leczone zęby właśnie z takim znieczuleniem, także totalnie bezboleśnie.
2012 - syn
2015 - córka -
ja zrobię coś fajnego do jedzenia i po prostu posiedzimy przy jakimś filmie pewnie
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Puella1 wrote:Cześć
To ja mam walentynki przez cały tydzień. Dzieci do dziadków na tydzień zawieźliśmy
Po 8 latach macierzyństwa cisza,porządek w domu jest czymś wręcz nienormalnym, ale dla mnie terapeutycznym 😂 Jutro odbieramy załogę, więc wróci normalność.
Powodzenia na wizytach! Ja mam w poniedziałek i już nie mogę się doczekać żeby podejrzeć małą istotkę.
Ja dziś świętuję bo mamy trzecią noc z rzędu w całości przespaną przez starszaka. Do tej pory to się nie zdarzało. Leki działają i idziemy w stronę zdrowia ☺️
Powodzenia dziewczynki na wizytach. Moja już za 4 dni 🥰Mirabelka02, agniecha2101 lubią tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
darkestfear wrote:A ktory model musty masz na oku?
Jeszcze żaden konkretny model8 lat temu miałam Urban Raider, w kolejnej ciąży 4 Raider, a teraz jeszcze nie robiłam rozeznania co nowego proponują. Na pewno gondolę Maxi Cosi pożyczę od koleżanki, a kupię już jakąś lekką i łatwo składająca się spacerowke.
2012 - syn
2015 - córka