❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
zazu wrote:Cieszę się że będzie ktoś w podobnej sytuacji 🙂 źle to trochę zabrzmiało bo nikomu nie życzę problemów... Miałam na myśli że raźniej nam będzie 😉
Ja też nie biorę innej opcji pod uwagę jak tylko taka że będzie dobrze.
Nawet w ten sam dzień posiew będziemy miały 😁
A jak się u Ciebie lekarz zapatruje na kwestie opieki nad dziećmi? Na ile będziesz mogła sobie pozwolić na aktywność? Trochę się martwię jak to będzie przy 3-latku ruchliwym, nie mam nikogo do pomocy tu gdzie mieszkam a mąż długo pracuje.
Ja dostałam już L4, także to już dla mnie ogromną ulga, bo mam bardzo aktywną pracę. Przy pessarze aktywność ma być w miarę normalna. Jak z córa byłam w ciąży i założyli mi pessar miałam bardzo aktywnego 3 latka w domu. Normalnie się nim zajmowałam, chodziłam na plac zabaw, wozilam do przedszkola do samego terminu porodu. Jedynie już nie podnosilam go. Przytulanki na łóżku były. Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie, bo dwójkę nieletnich muszę sama ogarnąć (mąż bardzo często wyjeżdża w kilku tyg delegacje i zwykle co miesiąc jestem z nimi sama przez 3-4 tyg).
2012 - syn
2015 - córka -
Wbrew pozorom im więcej dzieci tym lepiej się chowają... 🤔🤔🤔 Przynajmniej u mnie tak jest. Chcieliśmy trojeczke ale życie napisało troszkę inny scenariusz i będzie czwóreczka 😁😁 między dziewczynkami jest różnica rok i 3tyg. Jedna ze stycznia druga z lutego 😁
agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość
2020..❤️czekamy na Leosia❤️
-
nick nieaktualnyJa też jestem czwarta i mam 2 braci i siostrę. Siostra starsza o 10 lat, bracia 6 i 5. Zawsze fajnie się dogadujemy i z siostrą i z braćmi.
Ja chciałam 4, ale po tej ciąży długo będę się zastanawiać, czy dam radę, wykończyła mnie ta ciąża z mdłościami , wymiotami i małym dzieckiem do opieki. Jak ktoś lekko przechodzi ciążę, to jakoś łatwiej się zdecydować. .
Mała Gwiazdka, super !
Aga, a Ty jak sobie radzisz z takimi maluchami i w ciąży? Mialas jakieś objawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 13:08
Mildred lubi tę wiadomość
-
Mildred, Evli, Kropka4, aniołkowa_mama, Iskierka87, agniecha2101, MartitaS lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Mała_Gwiazdka wrote:Już po badaniach. Wszystko jest super
Super super super
Mały czlowieczek ma 7.5 cm. Wszystko na swoim miejscu
I o dziwo mamy chłopca! Jestem w takim szoku że nie wiem. Obstawialismy z mężem drugą córkę, a tutaj wyprawkę od początku trzeba zbieraćI termin porodu wypada nam na rocznicę ślubu 17 sierpnia 😀😁😁😁
Gratulacje !! -
Delikatne mdłości do 10tc. Jak mnie złapało potrzymalo z pół godziny i puściło. Takie falowe te mdłości miałam. Nie przeszkadza mi ciąża w obowiązkach domowych przynajmniej narazie. Starszak jest w przedszkolu do 15 więc pół dnia ogarniam tylko dziewczynki które już się potrafią razem pobawić. Mam czas na posprzątanie ugotowanie i zabawę z nimi. Nie wiszą mi wiecznie na rękach że nie mam na nic czasu bo pewnie tak sobie to wyobrażacie 😁 one mają siebie mają zabawki, uwielbiają klocki, a ja je tylko że tak powiem doglądam jak mam coś do zrobienia innego w domu. Gdy synek wraca z przedszkola jest już mąż i do wieczora wszyscy razem spędzamy czas. Tak to mniej więcej u mnie wygląda 😁
Evli, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość
2020..❤️czekamy na Leosia❤️
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja już po prenatalnych. Wszystko jest dobrze. Lekarz mi nawet pokazał na chwilę dziecko w 3D. 😭Jestem taka szczęśliwa 😭❤️ termin porodu tak jak miałam 28.08. I mówił że na razie na całe 52 %😂 to dziewczynka. 😍 5.5cm 😍
Czekam jeszcze na wyniki pappa i b hcg. Wtedy mi wyśle dokładnie wynik.
Ale mam nadzieję że jak w usg jest ok to się już nie muszę martwić.
❤️❤️❤️
zazu, Evli, Puella1, Irola, Malutka_94, Mała_Gwiazdka, mommy, Mildred, Kagu3, MomOfBoys, Zozo, aniołkowa_mama, Iskierka87, darkestfear, agniecha2101, MartitaS, megson91, Kindoll, Asasa, m@rzenie, Paula2702, tym_janek, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
-
Agus87 wrote:Delikatne mdłości do 10tc. Jak mnie złapało potrzymalo z pół godziny i puściło. Takie falowe te mdłości miałam. Nie przeszkadza mi ciąża w obowiązkach domowych przynajmniej narazie. Starszak jest w przedszkolu do 15 więc pół dnia ogarniam tylko dziewczynki które już się potrafią razem pobawić. Mam czas na posprzątanie ugotowanie i zabawę z nimi. Nie wiszą mi wiecznie na rękach że nie mam na nic czasu bo pewnie tak sobie to wyobrażacie 😁 one mają siebie mają zabawki, uwielbiają klocki, a ja je tylko że tak powiem doglądam jak mam coś do zrobienia innego w domu. Gdy synek wraca z przedszkola jest już mąż i do wieczora wszyscy razem spędzamy czas. Tak to mniej więcej u mnie wygląda 😁
Brzmi to super ☺ naprawdę podziwiam i masz baaardzo grzeczne dzieci 😂 ja mam 4 rodzeństwa. Rok starszą siostrę i trzech młodszych braci. No było wesoło 😁 mi się marzyła 3 dzieci. A to dopiero moja pierwsza ciąża bo staraliśmy się ponad rok ponadto ok. 7 tyg wymiotowałam, miałam mdłości, schudłam i ledwo żyłam. W ogole nie byłam w stanie nic robić. Nawet jak usiadłam to powodowało u mnie wymioty. Ty chyba jesteś stworzona do bycia w ciąży 😁
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Agus87 wrote:Wbrew pozorom im więcej dzieci tym lepiej się chowają... 🤔🤔🤔 Przynajmniej u mnie tak jest. Chcieliśmy trojeczke ale życie napisało troszkę inny scenariusz i będzie czwóreczka 😁😁 między dziewczynkami jest różnica rok i 3tyg. Jedna ze stycznia druga z lutego 😁
agniecha2101 lubi tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
nick nieaktualnyJa się biorę dziś za magisterkę..Jezu jak mi się nie chce..a muszę się zebrać.bo obrona pod koniec czerwca a ja mam 5 stron napisane..no ale co się dziwić jak od grudnia ciągle źle się czułam
W poniedziałek robię wypad do biblioteki, sama , Ale zostawię z tatą , kupię sobie kawę i przesiedzę tam pół dnia xd -
mi się też zawsze marzyła gromadka, życie zweryfikowało i modlę się o to jedno zdrowe.
gratuluję udanych wizyt
megson- piękne pazurkimegson91 lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
to_tylko_ja wrote:I podobała się?
Ładne macie te brzuszkiu mnie tylko wieczorem wyskakuje. przybrałyście coś na wadze?
Jest napisana w fajny, zabawny sposób, ale ma też dużo ciekawych sensownych informacji
Fajnie się to czyta
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Kagu3 wrote:Skopiowałam na pierwszą stronę, przyda się
Tricki forumowe:
[ img ] [ /img ] jest do zdjęć- pomiędzy img dajesz adres zdjęcia
[ url ] [ /url ] jest do przekierowania na daną stronę - pomiędzy url dajesz adres strony, aby po kliknięciu w niego przekierowało nas na podaną stronę
[ b ] [ /b ] dla pogrubienia liter
[ u ] [ /u ] do podkreślenia wyrazu/ów, zdań/zdania
[ i ] [ /i ] to kursywa
[ color = red (tu możesz wpisać dowolny każdy kolor po angielsku) ] do napisania czegoś w kolorze , później trzeba wrócić na czarny ,czyli [ color = black ]
[ center ] [ /center] wyśrodkowuje
Jak wrzucić zdjęcie na forum?
1. Wchodzisz na https://naforum.zapodaj.net
2. Klikasz "wybierz plik" i wybierasz plik z serwera
3. Wybierasz ostatni wygenerowany link i wklejasz na forum bez żadnych dodatków👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:Myślę, że mogłabyś wrzucić nawet całą taką ściągawkę... 🙂
Tricki forumowe:
[ img ] [ /img ] jest do zdjęć- pomiędzy img dajesz adres zdjęcia
[ url ] [ /url ] jest do przekierowania na daną stronę - pomiędzy url dajesz adres strony, aby po kliknięciu w niego przekierowało nas na podaną stronę
[ b ] [ /b ] dla pogrubienia liter
[ u ] [ /u ] do podkreślenia wyrazu/ów, zdań/zdania
[ i ] [ /i ] to kursywa
[ color = red (tu możesz wpisać dowolny każdy kolor po angielsku) ] do napisania czegoś w kolorze , później trzeba wrócić na czarny ,czyli [ color = black ]
[ center ] [ /center] wyśrodkowuje
Jak wrzucić zdjęcie na forum?
1. Wchodzisz na https://naforum.zapodaj.net
2. Klikasz "wybierz plik" i wybierasz plik z serwera
3. Wybierasz ostatni wygenerowany link i wklejasz na forum bez żadnych dodatków
Wrzucę 😁 sama nie wiedziałam jak pogrubić litery a przyda się do podrobienia pierwszej strony 😂agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Evli wrote:Kto pierwszy w urzędzie ten wygrywa 😂
i tak będąc pod wpływem, wypełniał papiery w urzędzie i tam gdzie było miejsce na IMIĘ(oczywiście dziecka), pan Jurek wpisał swoje 😁 i tak o to syn i tatuś mieli to samo imię 😂 a miał być Karol... 😂😂😂
Mildred, Evli, Kagu3, Zozo lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Jakie cudowne zdjęcie 🤩😍
MartitaS lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Starająca wrote:Dzień dobry,
My nie mamy żadnych planów walentynkowy. Nie ukrywam, że poszłabym do kina czy coś ale nie mamy z kim dziecka zostawić.
Kciuki za dzisiejsze wizyty ✊✊✊
Wczoraj za to byliśmy we trójkę na lodach 😁
A dziś dostałam piękne kwiaty, a mąż ma pyszne ciasto 😁👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙