X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Mój Boże... Jak ja Ci zazdroszczę ☺️ marzy mi się kilka dni bez dzieci. Ale wiem, że szybko zaczęłabym tęsknić 😅 moje to jeszcze maluszki. Młodszy przyklejony do mnie jak małpka 😄
    Ja dziś świętuję bo mamy trzecią noc z rzędu w całości przespaną przez starszaka. Do tej pory to się nie zdarzało. Leki działają i idziemy w stronę zdrowia ☺️

Powodzenia dziewczynki na wizytach. Moja już za 4 dni 🥰

Nie wiem czy jest czego zazdrościć, bo to pierwsze "wolne" od dzieci od 8 lat 😂 Pierwszy raz prawie od dekady poszliśmy z mężem na kolację do restauracji, później do kina nie martwiąc się czasem i szybkim powrotem do domu, bo dziecko / dzieci z opiekunką. Nie bierz ze mnie przykładu i organizujcie sobie takie "wczasy" częściej niż my ;)

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella1 wrote:
    Jeszcze żaden konkretny model ;) 8 lat temu miałam Urban Raider, w kolejnej ciąży 4 Raider, a teraz jeszcze nie robiłam rozeznania co nowego proponują. Na pewno gondolę Maxi Cosi pożyczę od koleżanki, a kupię już jakąś lekką i łatwo składająca się spacerowke.

Tez mialam Urban Raider to oprocz tych fajnych kół i jego zwinności nie widzislam wiecej plusów . Dla mnie za mala gondola musialam corke w wieku 5 miesiecy przełożyć do spacerówki bo tez byla sierpniowa i miala ciasno. A z kolei ze spacerówki dłuższy czas mi sie zsuwala :/

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn, jak stoicie z wagą? Przytylyscie czy schudlyscie jak tak to ile ?

Z góry dziękuję

f2w39n73bboy892q.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie przytyłam kilogram, ale przez to że siedzę w domu to aż się boje co będzie dalej, bo apetyt dopisuje a ruchu za wiele nie mam.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ogólnie startuję ze sporej wagi chociaż do puszystych nie należę. Trochę zaniedbałam zrzucenie wagi po narodzinach drugiego syna, a teraz to odchudzać się nie będę. Na szczęście waga póki co stoi w miejscu. Ale boję się myśleć ile będę ważyć pod koniec ciąży skoro w tej chwili już jest dużo 🙈

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Tez mialam Urban Raider to oprocz tych fajnych kół i jego zwinności nie widzislam wiecej plusów . Dla mnie za mala gondola musialam corke w wieku 5 miesiecy przełożyć do spacerówki bo tez byla sierpniowa i miala ciasno. A z kolei ze spacerówki dłuższy czas mi sie zsuwala :/

To ja Urban Raidera bardzo dobrze wspominam. Jak urodził się syn przeprowadziliśmy się na wieś, pod las. Moje dziecię spało tylko w wózku, także ja dziennie robiłam ok 15 - 20 km po lesie. Zimą, w śnieżycy, zaspach wózek radził sobie rewelacyjnie. Miałam porównanie z innymi, bo jak wpadały koleżanki, to nie były w stanie ze swoimi wózkami mojej leśnej trasy pokonać. Także jako czołg sprawdził się idealnie. Gondola rzeczywiście mała, ale mi wystarczyła. Syn urodził się w sierpniu z waga 4500, 60 cm i do wiosny wozilam go w gondoli. A spacerówka była bardzo duża i przestronna dla mojego wielkoluda i mi się nie zsuwal. Hmm.. może dkatego że był duży i szybko zaczął siedzieć stabilnie. Także dla mnie test dużego dziecka zdał. Teraz już nie potrzebuję terenowego, bo nawet wieś jest już cała w betonie, a pół lasu wycieli, a ścieżki są wydeptane jak w parku, no i zim już nie ma :( Dla mnie teraz priorytetem jest lekkość i minimalne wymiary po złożeniu, bo moje życie to wieczne krążenie między praca, przedszkolem, szkola, zajęciami dodatkowymi, także wózek musi być podręczny. Dlatego ja pożyczam gondole (i tu chcę Mutsy albo Maxi Cosi bo zakładam znowu długie trasy robić), bo ona i tak tylko na chwilę, a później kupię jakąś spacerowkę GB Pockit.

darkestfear lubi tę wiadomość

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was badała sobie zawartość kwasu foliowego podczas ciąży ?

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• zazu Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella a jak Twoja szyjka teraz się trzyma? Jaka ma.dlugosc? Masz.mierzona na każdej wizycie w USG? Kiedy ten pessar będą.zakladac?

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Kacha5000 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was badała sobie zawartość kwasu foliowego podczas ciąży ?
    Nie ja badalam przed ciaza. A suplementujesz jeszcze w 2 teymestrze kwas foliowy?

Kropka4 lubi tę wiadomość

f2w3s65g3uk59g3s.png

11.2016 - niedoczynność tarczycy
    02.2017 - podwyższona prolaktyna
    03.2017- 3 cykle z letrozolem
    Dluga przerwa ze staraniem...
    01.2019 - 2x inseminacja
    04.2019 - start in vitro dlugi protokół
    05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
    Crio 😔
    Zmiana kliniki Novum Warszawa
    Listopad start procedury
    4.12.2019 transfer dwudniowca 😄
    30.12.2019 ❤
    3x❄ dwudniowcow
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha5000 wrote:
    Nie ja badalam przed ciaza. A suplementujesz jeszcze w 2 teymestrze kwas foliowy?

Wizytę u Pani dokotr mam dopiero jutro a miesiąc temu nic nie mówiła ze mam odstawić, a biorę pregne plus. A dzisiaj przyszły wyniki kwasu foliowego i mam 23,5 ng/ml a norma jest do 18 ... Czy la kobiet w ciąży są inne normy ? I tak się zastabawiam czy ja nie wchłaniam tego kwasu foliowego i stąd ten nadmiar ? To znaczy ze mogę mieć mutacje tego genu MTHFR ?

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Puella a jak Twoja szyjka teraz się trzyma? Jaka ma.dlugosc? Masz.mierzona na każdej wizycie w USG? Kiedy ten pessar będą.zakladac?

Co 2 tyg mam usg szyjki. Ostatnie miałam w środę i niestety już się skraca, więc pessar mam mieć założony za 2 tyg (17 tydzień). No i tą nieszczęsną no-spe mam od środy włączona codziennie. Także już wiem, że dziecię będzie miało nieprawidłowe napięcie mięśniowe. Ale to po moich ciazach już norma, także od pierwszych tygodni wkraczam z fizjoterapia i osteopatę mam już "zaklepanego".

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • Agus87 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam, mogę się przyłączyć? TP mam na 20 sierpnia, badania prenatalne miałam w 12t4d usg wyszło idealnie aczkolwiek gin kazał wykonać test pappa. Trochę mnie to zastanawia, czwarta ciąża, ten sam lekarz a nigdy takiego testu nie zlecał 🤔🤔 a i na 60% ocenił iż będzie chłopczyk 😁

Iskierka87 lubi tę wiadomość

2020..❤️czekamy na Leosia❤️
    uann9jcgawcbp54e.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella1 wrote:
    Co 2 tyg mam usg szyjki. Ostatnie miałam w środę i niestety już się skraca, więc pessar mam mieć założony za 2 tyg (17 tydzień). No i tą nieszczęsną no-spe mam od środy włączona codziennie. Także już wiem, że dziecię będzie miało nieprawidłowe napięcie mięśniowe. Ale to po moich ciazach już norma, także od pierwszych tygodni wkraczam z fizjoterapia i osteopatę mam już "zaklepanego".

O jejku, nieciekawie.

mhsvj44jaatf8jcr.png

• zazu Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella1 wrote:
    Ważne że masz odpowiednią opiekę i lekarz wie już czego się spodziewać. Oczywiście stres jest ale jednak świadomość że wiadomo mniej więcej czego się spodziewać i zostały.na czas podjęte działania pomaga. Ja też będę mieć pessar, nie wiem jeszcze kiedy pewnie w ciągu miesiąca także piąteczka, damy radę. Od tego tygodnia też już co 2 tygodnie będę.miala USG szyjki. Moja na razie trzyma, jest ponad 3 cm ale jest miękka. W poniedziałek mam wizytę to się dowiem jak to wygląda na bieżąco i będę mieć już.pobrany posiew. A Twoja jaka ma teraz długość?
    W pierwszej ciąży miałam zakładany koło 20 tygodnia także chyba podobnie jak u Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 11:45

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Ważne że masz odpowiednią opiekę i lekarz wie już czego się spodziewać. Oczywiście stres jest ale jednak świadomość że wiadomo mniej więcej czego się spodziewać i zostały.na czas podjęte działania pomaga. Ja też będę mieć pessar, nie wiem jeszcze kiedy pewnie w ciągu miesiąca także piąteczka, damy radę. Od tego tygodnia też już co 2 tygodnie będę.miala USG szyjki. Moja na razie trzyma, jest ponad 3 cm ale jest miękka. W poniedziałek mam wizytę to się dowiem jak to wygląda na bieżąco i będę mieć już.pobrany posiew. A Twoja jaka ma teraz długość?
    W pierwszej ciąży miałam zakładany koło 20 tygodnia także chyba podobnie jak u Ciebie.

To u mnie bardzo podobnie. Długość prawie 3 cm, ale też miękka. Posiew już w poniedziałek będzie pobrany. Wiadomo, że obawa jest, ale ja wiem, że będzie dobrze :) Tylko taką opcję biorę pod uwagę :) A pessar daje mi to poczucie bezpieczeństwa. W poprzedniej ciąży miałam zdjęty w 36 tyg. a córę i tak musieli wypędzać oksy, bo nie szykowala się do wyjścia :)

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • zazu Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella1 wrote:
    To u mnie bardzo podobnie. Długość prawie 3 cm, ale też miękka. Posiew już w poniedziałek będzie pobrany. Wiadomo, że obawa jest, ale ja wiem, że będzie dobrze :) Tylko taką opcję biorę pod uwagę :) A pessar daje mi to poczucie bezpieczeństwa. W poprzedniej ciąży miałam zdjęty w 36 tyg. a córę i tak musieli wypędzać oksy, bo nie szykowala się do wyjścia :)
    Cieszę się że będzie ktoś w podobnej sytuacji 🙂 źle to trochę zabrzmiało bo nikomu nie życzę problemów... Miałam na myśli że raźniej nam będzie 😉
    Ja też nie biorę innej opcji pod uwagę jak tylko taka że będzie dobrze.
    Nawet w ten sam dzień posiew będziemy miały 😁
    A jak się u Ciebie lekarz zapatruje na kwestie opieki nad dziećmi? Na ile będziesz mogła sobie pozwolić na aktywność? Trochę się martwię jak to będzie przy 3-latku ruchliwym, nie mam nikogo do pomocy tu gdzie mieszkam a mąż długo pracuje.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus87 wrote:
    Hej, witam, mogę się przyłączyć? TP mam na 20 sierpnia, badania prenatalne miałam w 12t4d usg wyszło idealnie aczkolwiek gin kazał wykonać test pappa. Trochę mnie to zastanawia, czwarta ciąża, ten sam lekarz a nigdy takiego testu nie zlecał 🤔🤔 a i na 60% ocenił iż będzie chłopczyk 😁

Aguś czy to czwarte dzieciątko będzie ? Podziwiam!! 💪

Dziś uświadomiłam sobie ze musze czekać na maluszka jeszcze ponad 6 miesięcy...

Ja bym chciała już ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 12:31

Mildred lubi tę wiadomość

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus87 wrote:

4 dzieciątko, jejku to wyzwanie :) jeszcze takie maluszki :) Mama Power! :) Mnie wizja 3 przeraża, mimo, że młodsze dzieci mam odchowane ;) podziwiam i życzę dużo sił! :)

Teraz papa to już standard dla kobiet po 30-tce także nie ma się czym martwić.

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus87 wrote:
    Cześć ☺️ Widzę, że idziesz jak burza z dziećmi. Myślałam, że tylko u mnie tak jedno po drugim. Ty będziesz miała całą trójkę rok po roku. Z jakich miesięcy dziewczynki?

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniach. Wszystko jest super :) Super super super :) Mały czlowieczek ma 7.5 cm. Wszystko na swoim miejscu :)

I o dziwo mamy chłopca! Jestem w takim szoku że nie wiem. Obstawialismy z mężem drugą córkę, a tutaj wyprawkę od początku trzeba zbierać:) I termin porodu wypada nam na rocznicę ślubu 17 sierpnia 😀😁😁😁

MomOfBoys, Puella1, MartitaS, Kagu3, aniołkowa_mama, Mildred, zazu, Evli, megson91, ewa.katarzyna, Malutka_94, mommy, Zozo, Iskierka87, agniecha2101, Kindoll, Asasa, m@rzenie, Paula2702, tym_janek, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ