❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirabelka02 wrote:To jest świetna opcja i jeśli macie taką możliwość dziewczyny to korzystajcie. Ja co prawda nie mogłam, bo u nas w szpitalu jest zakaz takich praktyk, nad czym bardzo ubolewam, ale nie zastanawiałabym się ani minuty, gdybym tylko mogła mieć kogoś swojego, kto odbierze mój poród. A już tak jak pisze Puella to marzenie, sprawdzona, doświadczona położna. Nic tylko rodzić
Na szczęście u mnie w szpitalu to normalna, dostępna dla wszystkich usługa. Płaci się w kasie szpitalnej, także nie ma żadnych łapówek. Pewnie gdyby to było w formie nieoficjalnej, to bym nie korzystała. I jeżeli moja położna ma dyżur w terminie gdy się zjawiam, to opłata nie jest pobieranaMirabelka02 lubi tę wiadomość
2012 - syn
2015 - córka -
nick nieaktualnyMam jeszcze jedno pytanie do Was:) czy pojawiły się wam w ciąży pleśniawki/afty w ustach? Oststnio raz miałam takie coś przy antybiotykach. Stosuje aftin. Ale sama nie wiem czy to bezpiczne w ciąży i czy powinnam się konsultować z lekarzem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 13:42
-
ewa.katarzyna wrote:Mam jeszcze jedno pytanie do Was:) czy pojawiły się wam w ciąży pleśniawki/afty w ustach? Oststnio raz miałam takie coś przy antybiotykach. Stosuje aftin. Ale sama nie wiem czy to bezpiczne w ciąży i czy powinnam się konsultować z lekarzem?
ewa.katarzyna lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
ewa.katarzyna wrote:Mam jeszcze jedno pytanie do Was:) czy pojawiły się wam w ciąży pleśniawki/afty w ustach? Oststnio raz miałam takie coś przy antybiotykach. Stosuje aftin. Ale sama nie wiem czy to bezpiczne w ciąży i czy powinnam się konsultować z lekarzem?
Moja siostra miala, byla u lekarza ale nic jej nie wypisał same domowe sposoby .👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Atina wrote:Dziewczyny, chciałabym sie odnieść do gładzenia brzucha. oczywiście każda zrobi jak chce, ale powiem Wam coś o czym ja nie miałam pojęcia. jak byłam w szpitalu, zarówno pielęgniarki, położne i lekarze cały czas powtarzali, żeby brzucha nie masować, nie dotykać, bo może powodować napinanie się, skurcze macicy. dopytałam o to ostanio mojego lekarza, dokladnie to samo powtórzył, żeby w zasadzie ograniczyć się do smarowania oliwką, kremami nic wiecej. pod koniec ciązy można robić wszystko.
Nie popadajmy w paranoję
zazu, Kagu3 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny ! Jestem tutaj nowa, chciałabym sie przywitać i bardzo się cieszę ze na forum jest aż tyle mam z sierpnia☺️
ewa.katarzyna, Irola, Marta35, agniecha2101, aniołkowa_mama, Iskierka87, Malutka_94, Przyszłamamusia, mommy lubią tę wiadomość
-
Hej wygląda na to że na razie jest ok. I chyba mamy córeczkę. 130 g dziewczynki. Ale do potwierdzenia jeszcze na następnej wizycie za 2 tygodnie. Szyjka miękka ale trzyma na razie. Posiew pobrany. Połówkowe umówione na 2 kwietnia.
Puella jak u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 16:00
m@rzenie, Marta35, megson91, Kagu3, agniecha2101, Evli, Zozo, Kropka4, aniołkowa_mama, Mała_Gwiazdka, Iskierka87, Irola, Paula2702, MartitaS, Malutka_94, Asasa, tym_janek, mommy, Mirabelka02 lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualnyzazu wrote:Hej wygląda na to że na razie jest ok. I chyba mamy córeczkę. 130 g dziewczynki. Ale do potwierdzenia jeszcze na następnej wizycie za 2 tygodnie. Szyjka miękka ale trzyma na razie. Posiew pobrany. Połówkowe umówione na 2 kwietnia.
Puella jak u Ciebie?
Super ❤️zazu lubi tę wiadomość
-
zazu wrote:Hej wygląda na to że na razie jest ok. I chyba mamy córeczkę. 130 g dziewczynki. Ale do potwierdzenia jeszcze na następnej wizycie za 2 tygodnie. Szyjka miękka ale trzyma na razie. Posiew pobrany. Połówkowe umówione na 2 kwietnia.
Puella jak u Ciebie?
Gratuluje córeczki i dobrych wiadomości 😍zazu lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
ale przewaga różu na wątku
to_tylko_ja lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Irola wrote:Powodzenia dziewczyny! Czekamy na wieści z wizyt 🤗
Ostatnio pisalysmy coś o tym ale jakoś nie pamiętam... Bierzecie jakąś witaminę C? W jakiej postaci?
Ja dzisiaj kupiłam w proszku witaminę C. Można dodać do jogurtu, wody, koktajlu. Chciałam jakaś dobrą naturalną i polecono mi właśnie kilka w proszku.Irola lubi tę wiadomość
-
ewa.katarzyna wrote:Dziewczyny czy wy będziecie korzystać ze szkoły rodzenia lub indywidualnej położej ? Jeśli macie już wcześniejsze doświadczenia to co polecacie bardziej?
ja zastaanwiam sięnad indywidualną położną bo mam poleconą dobrą,miłą Panią. Wcześniej myślałam o szkole rodzenia ale sama nie wiem. Niby to jest na NFZ a w szpitalu w którym chce rodzić (państwowym) okazało się ze szkołą rodzenia jest i tak płatna mimo że teoretycznie powinna być za darmo bo ponoć nam przysługuje od 21 tyg.?
kiedy wgl powinnam się kontaktować z taką położną? bliżej tego 21 tyg czy np już teraz by zarezerwować miejsce ? bo ja nie mam pojęcia
chciałam zapytać jeszcze o usg 3d - czy robiac usg połówkowe, można je wybrać w formie 3d(ponoć jest dokładniejsze) - czy to musi być takie zwykłe a te 3d można sobie zrobić za dodatkową opłatą w innych terminach? wiecie coś na ten temat ?
U mnie w szpitalu NFZ szkoła rodzenia też jest płatna ale jednorazowo 100 zl brutto niezależnie czy będę sama chodzić czy z mężem. Także będę chciała skorzystać bo to niedużo a czegoś się dowiem. I zapisy po 20 tygodnia. A jeśli chodzi o położna to u mnie w przychodni wygląda to tak, że po 21 tygodniu ciąży mam dzwonić bezpośrednio do położonej.
-
nick nieaktualny
-
Zazu - piękne wiadomości! ❤️
Kropka - ja zaczęłam pić ten syrop z aceroli ale potwornie kwaśny, aż gębę wykręca :pzazu, Kropka4 lubią tę wiadomość
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Dzięki dziewczyny 😊
Lżej na sercu.
Za 2 tygodnie następna wizyta więc może nie zdążę się mocno zestresować przez tak krótki czas 😁
A co u innych wizytujących? Czy coś przegapiłam z tych emocji?❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
U mnie wizyty co 4 tygodnie, więc dluzy się dość mocno :p
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc