X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • zazu Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja dziewczyny ledwo żyję, cieżka noc za mną, trochę stresowa i w dodatku mały dał popalić. Od rana też dość mocno wymagający jest dziś, więc korzystam, że teraz śpi i też odpoczywam.
    Mąż miał zabieg jakoś około 2 w nocy, po zabiegu wszystko ok, czuje się coraz lepiej, wstał i chodzi, więc już sukces 😅 Podczas laparoskopii lekarz wypatrzył jeszcze małą przepuklinę 1cm (o której mąż nie miał pojęcia), więc przy okazji zszył i to. Mam nadzieję, że do weekendu go wypuszczą, bo zwariuję sama z małym :-P

Poza tym napadało u nas w końcu trochę śniegu i synek w końcu poznał co to w ogóle jest i wie już co to sanki 😁 Ojj takiego szczęśliwego mojego dziecka jak dziś, jeszcze chyba nie widziałam 😀 Normalnie szał 😀
    To bardzo pozytywnie mimo wszystko 💪 mąż szybko dojdzie do.siebie, najważniejsze że już po. I widzę że humor dopisuje 🌨️☃️

agniecha2101 lubi tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak odnosnie boli i dziwnych odczuc w okolicy podbrzusza:
    65a3fd08cdbd.png

Przyszłamamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina90 wrote:
    Kupiłam w aptece gumy do żucia pregna vomi z imbirem na mdłości.... zobaczymy, może to pomoże... bo ja w końcu chcę normalnie funkcjonować A nie przez cały czas leżeć...
    Ja po nich tak samo wymiotowałam jak i bez. Więc leżę prawie całe opakowanie bo nie używam.
    Bardziej mi pomaga korzeń startego imbiru dodaje trochę do herbaty i taka pije

tym_janek lubi tę wiadomość

• Zozo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:
    Dziewczyny farbujecie włosy w jakiś sposób w ciąży?

Doradzcie, czy mogę chociaż delikatne przejście zrobić z odrostów, nie dotykając nasady ?

:)

Ja caly czas farbuje. I jestem na marzec umowiona na rozjaśnianie

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu ja już nie pamiętam kiedy malowałam włosy. Ostatni raz chyba z 4-5lat temu 😂

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja dziewczyny ledwo żyję, cieżka noc za mną, trochę stresowa i w dodatku mały dał popalić. Od rana też dość mocno wymagający jest dziś, więc korzystam, że teraz śpi i też odpoczywam.
    Mąż miał zabieg jakoś około 2 w nocy, po zabiegu wszystko ok, czuje się coraz lepiej, wstał i chodzi, więc już sukces 😅 Podczas laparoskopii lekarz wypatrzył jeszcze małą przepuklinę 1cm (o której mąż nie miał pojęcia), więc przy okazji zszył i to. Mam nadzieję, że do weekendu go wypuszczą, bo zwariuję sama z małym :-P

Poza tym napadało u nas w końcu trochę śniegu i synek w końcu poznał co to w ogóle jest i wie już co to sanki 😁 Ojj takiego szczęśliwego mojego dziecka jak dziś, jeszcze chyba nie widziałam 😀 Normalnie szał 😀

Super, że operacja udana ☺ teraz powoli wszystko wróci do normy. Myślę, że go wypuszczą na weekend, teraz raczej tak długo nie trzymają w szpitalu. Chyba, że przy wyrostku są inne zalecenia.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z wirusem w łodzi nie jest falszywa informacja niestety W pracy koleżanka dzwonila do ciotki z tamtego szpitala i niestety prawda

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlosy farbuje co 3 max 4 tygodnie
    W pierwszej ciazy mialam dekoloryzacje.

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) podczytuje was już jakiś czas ale nie miałam odwagi dołączyć. Dziś byłam na wizycie, nie wytrzymałam do wtorku. Bąbelek jest większy o tydzień dziś wychodził z usg 15tc CRL9,16 Prawdopodobnie dziewczynka więc wychodziła❤️
    Bardzo się martwię o to dziecię ponieważ to moja trzecia ciąża dwie poprzednie poroniłam. Przyjmuje leki i modlę się żeby było wszystko dobrze.

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dziś pierwszy raz od pozytywnego testu pofarbowałam włosy. Od razu lepiej się czuje 😃 też farba bez amoniaku i do 24 myć. Jeszcze przydałoby się przyciąć by je odświeżyć i strasznie suche mi się zrobiły.

Co do wirusa to w pnś słyszałam jak ktoś na fb ponoć się chwalił jak to ominął lekarzy po powrocie skądś tam i był z tego dumny. Przecież to niepoważne i nieodpowiedzialne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Witaj Bela mam nadzieję że tym razem będzie szczęśliwie z dzidziusiem u Ciebie i wszystko będzie dobrze ❤️🙂

Bela lubi tę wiadomość

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Cześć dziewczyny! :) podczytuje was już jakiś czas ale nie miałam odwagi dołączyć. Dziś byłam na wizycie, nie wytrzymałam do wtorku. Bąbelek jest większy o tydzień dziś wychodził z usg 15tc CRL9,16 Prawdopodobnie dziewczynka więc wychodziła❤️
    Bardzo się martwię o to dziecię ponieważ to moja trzecia ciąża dwie poprzednie poroniłam. Przyjmuje leki i modlę się żeby było wszystko dobrze.
    Witaj ☺ mam nadzieję, że maluszek będzie rósł zdrowo i opuści Twój brzuszek dopiero w sierpniu ☺. Też się za Ciebie pomodlę ☺🙏

Bela lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    A ja właśnie dziś pierwszy raz od pozytywnego testu pofarbowałam włosy. Od razu lepiej się czuje 😃 też farba bez amoniaku i do 24 myć. Jeszcze przydałoby się przyciąć by je odświeżyć i strasznie suche mi się zrobiły.

Co do wirusa to w pnś słyszałam jak ktoś na fb ponoć się chwalił jak to ominął lekarzy po powrocie skądś tam i był z tego dumny. Przecież to niepoważne i nieodpowiedzialne.
    A jakiej farby używasz? Ja też nie farbowałam od listopada i moje są tragiczne 😕 wcześniej używalam z loreal casting creme. Wlansie się tak dziś zastanawiałam czy ona jest odpowiednia w ciąży? Też chyba na 24 mycia

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Super, że operacja udana ☺ teraz powoli wszystko wróci do normy. Myślę, że go wypuszczą na weekend, teraz raczej tak długo nie trzymają w szpitalu. Chyba, że przy wyrostku są inne zalecenia.
    Tu jak się człowiek nie uprze, że do domu chce, to trzymają ile da się, aby kasy jak najwięcej sciągnąć :-P No ale jak będzie wszystko ok, to niby mają w sobotę rano wypisać, a jeśli nie wypiszą w sobotę to wiadomo, że dopiero w poniedziałek.
    W PL po wyrostku na trzecią dobę mnie już wypuścili.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Witaj :-) Tym razem napewno będzie dobrze 😊 Na kiedy masz termin??

Bela lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    A jakiej farby używasz? Ja też nie farbowałam od listopada i moje są tragiczne 😕 wcześniej używalam z loreal casting creme. Wlansie się tak dziś zastanawiałam czy ona jest odpowiednia w ciąży? Też chyba na 24 mycia

Taka poleciła mi babka w drogerii i dała do tego utrwalacz w kubeczku. Mówiła żebym mieszała pół na pół i bd miała ja na dwa razy więc tak zrobiłam.

3137617854e8.jpg

ewa.katarzyna lubi tę wiadomość

• Bela Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za ciepłe słowa😍Jestem dobrej myśli że wszystko będzie dobrze. Termin na początku wychodził mi na 27 sierpnia a po prenatalnych 19 sierpnia i tak się utrzymuje te 6/7 dni do przodu. Nie wiem czy to się jeszcze zmieni.

Mieszkam bardzo blisko Łodzi i powili mnie to przeraża. Ta kobieta powinna zgłosić to na lotnisku i tam już zaczęłyby się odpowiednie procedury.

Jak nie chcecie farbować można użyć do odświeżenia koloru Hennę z Venity. Jest to gotowa pasta odżywiająca włosy.
    Tylko dość szybko schodzi też myśle o jakiej farbie ale raczej do fryzjera muszę się udać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 16:40

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Tu jak się człowiek nie uprze, że do domu chce, to trzymają ile da się, aby kasy jak najwięcej sciągnąć :-P No ale jak będzie wszystko ok, to niby mają w sobotę rano wypisać, a jeśli nie wypiszą w sobotę to wiadomo, że dopiero w poniedziałek.
    W PL po wyrostku na trzecią dobę mnie już wypuścili.

W PL to zupełnie inne realia są 😂 mój miał w sierpniu laparoskopie żylaków powrózka, operacja była z samego rana pod narkozą i po miał kategoryczny zakaz przez caly dzień wstawać z łóżka, tylko leżeć i kaczuszka na siusiu i nawet jedzenia nie dostał żeby nie miał parcia na II. A na drugi dzień rano piguły już go z łóżka wyrzuciły i wypisali do domu. Chodził ledwo co i na wpół zgięty 🙈

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Mildred Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:

Mam bardzo podobna historię do Twojej, lekki, modlitwa i dużo pozytywnego myślenia, wiary i będzie dobrze ! Wszystkie tu rodzimy zdrowe dzieci w sierpniu 🙏🙏❤️❤️❤️

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Mam bardzo podobna historię do Twojej, lekki, modlitwa i dużo pozytywnego myślenia, wiary i będzie dobrze ! Wszystkie tu rodzimy zdrowe dzieci w sierpniu 🙏🙏❤️❤️❤️

Dokładnie tak🙏🙏💕 nie ma innej opcji

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ