❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Brałam acard jak planowaliśmy dzidzię, ale później jakoś się poddałam i przestałam brać regularnie, więc podejrzewam że z racji tego i wcześniejszego poronienia zastosował lekarz konkretniejszą dawkę w postaci zastrzyków.
Dziś byłam na wizycie, znikome ilości bakterii w moczu ale przepisał mi Furaginum, bralyscie może? -
nick nieaktualny
-
Ojejku, dziewczyny, dwa dni czytania z doskoku i ciężko nadrobić, już zgubiłam wątki.
Witam nowe mamy przede wszystkim:)
Co do farbowania to ja właśnie tydzień temu byłam u fryzjera, pierwszy raz odświeżałam kolor od zajścia w ciążę. Chciałam czekać pierwszy trymestr dla świętego spokoju, ale tyle siwków mi już wyszło, że już nie mogłam wytrzymać. Korzystałam z jakiejś farby eko, która zawsze stosują dla ciężarnych. Tylko ja nie rozjaśniam
Dziewczyny jadacie sushi takie bez surowizny? Z dodatkami w tempurze czy z pieczoną rybą? Bo my właśnie wróciliśmy z małej uczty i pękam, wybierałam oczywiście wszystko co było po obróbce termicznej, ale już zwątpiłam.
Aaach, no i najważniejsza dla mnie wiadomość dnia - dzisiaj czułam pierwszy raz na pewno dzidziusia:) nie mam już żadnych wątpliwości, ruchy były nisko i dobrze mi znane. Najśmieszniejsze jest to, że poczułam się kiedy...leżałam na fotelu u dentysty i czekałam aż przygotują się do leczenia
Bela, megson91, aniołkowa_mama, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Mirabelka fajnie że już maluszek daje o sobie znać 🥰
Sushi z pieczoną rybą można. Ja akurat nie jem bo nie lubię takich, wole surowe..Już oznajmiłam mężowi że w sierpniu pierwsze co to ide na sushi 😆megson91 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Mirabelka02 wrote:Ojejku, dziewczyny, dwa dni czytania z doskoku i ciężko nadrobić, już zgubiłam wątki.
Witam nowe mamy przede wszystkim:)
Co do farbowania to ja właśnie tydzień temu byłam u fryzjera, pierwszy raz odświeżałam kolor od zajścia w ciążę. Chciałam czekać pierwszy trymestr dla świętego spokoju, ale tyle siwków mi już wyszło, że już nie mogłam wytrzymać. Korzystałam z jakiejś farby eko, która zawsze stosują dla ciężarnych. Tylko ja nie rozjaśniam
Dziewczyny jadacie sushi takie bez surowizny? Z dodatkami w tempurze czy z pieczoną rybą? Bo my właśnie wróciliśmy z małej uczty i pękam, wybierałam oczywiście wszystko co było po obróbce termicznej, ale już zwątpiłam.
Aaach, no i najważniejsza dla mnie wiadomość dnia - dzisiaj czułam pierwszy raz na pewno dzidziusia:) nie mam już żadnych wątpliwości, ruchy były nisko i dobrze mi znane. Najśmieszniejsze jest to, że poczułam się kiedy...leżałam na fotelu u dentysty i czekałam aż przygotują się do leczeniaa ja tez od tygodnia czuje ruchy maluszka 🥰
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Mały Yoda ma się dobrze. Urósł i jest cudasny 😍, miałam szybkie USG serduszkowe.
url=https://naforum.zapodaj.net/dd18a41becee.jpg.html][/url
A ja mam anemie, mam brać żelazo, i dostała receptę na relanium bo mi się brzuch spina.
Mam też kopertę zaklejona ze zdjęciem rozłożonych nożek mojego dziecka. 💞Więc płci nie znamy, i nadal jej niechcemy znac. Przynajmniej na dzień dzisiejszy takie mamy postanowienie.
Dzięki za kciuki i dobre myśli !! 🙏❤️Iskierka87, Evli, Mała_Gwiazdka, Kropka4, MartitaS, Maja21, Mirabelka02, Niki86, Bela, Zozo, megson91, MomOfBoys, mommy, Lilou1984, tym_janek, Kagu3, aniołkowa_mama, to_tylko_ja, m@rzenie, Irola, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
AsIuLa2020 wrote:Brałam acard jak planowaliśmy dzidzię, ale później jakoś się poddałam i przestałam brać regularnie, więc podejrzewam że z racji tego i wcześniejszego poronienia zastosował lekarz konkretniejszą dawkę w postaci zastrzyków.
Dziś byłam na wizycie, znikome ilości bakterii w moczu ale przepisał mi Furaginum, bralyscie może?
Ja biorę acard i zastrzyki z heparyna oczywiście mąż mi robi. 99 szt poszło. A miałaś robione badania genetyczne czy tak profilaktycznie lekarz przepisał ?
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
To ja z kolei toleruję sushi tylko niesurowe, taki ze mnie koneser :p
Ciekawa jestem, czy jutro też uda mi się tak wyraźnie ją wyczuć. Uwielbiam to uczucie. A jeszcze przedwczoraj pisałam, że nic nie czuję. Tak to jest, że życie zaskakuje w najmniej oczekiwanym momencie
Mildred, ale fajnie z tą płcią, że nie znaciedreszczyk emocji. Oby tylko nikt przypadkowo się nie wsypał. Może zrobicie taka imprezke w amerykańskim stylu, podczas której rodzice przebijają balona, z którego leci albo różowe albo niebieskie konfetti
oczywiście balon przygotowany wcześniej przez wtajemniczoną osobę
Czy czekacie do porodu?
Bela lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie do was chodzicie do jednego lekarza czy do dwóch?
Ja chodzę prywatnie i na luxmed. Czy częste usg ma jakiś wpływ na dzidziusia.?
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Mildred fajną niespodziankę będziecie mieli 😁 może troszkę ciężej będzie z wyprawką, przede wszystkim z wyborem neutralnych ciuszków.
Mirabelka ja wcześniej na widok sushi robiłam bleeeee, w l ciąży zaczęłam się na nie dosłownie ślinić i tak mi zostało 😆
Tak samo było z płatkami z mlekiem. Ciąża zmieniła mi smaki 🙄2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Bela wrote:Mam pytanie do was chodzicie do jednego lekarza czy do dwóch?
Ja chodzę prywatnie i na luxmed. Czy częste usg ma jakiś wpływ na dzidziusia.?
Ja chodzę do jednego.
Nie czuje się odpowiednią osobą do odpowiadania na temat szkodliwości częstego usg w ciąży, bo nie mam żadnego wykształcenia medycznego, ale chyba standardowo przyjmuje się to jedno usg na wizytę, która jest raz na miesiąc? Do tego wpadają usg prenatalne, które są zdecydowanie dłuższe, poza tym czasami trzeba zrobić nadprogramowe usg, jeśli cokolwiek się dzieje i trzeba sprawdzić. Lekarze też chyba nie kontrolują tak, nie pytają ile już miało się usg. Tak na to patrząc wydaje się, że częste usg - mówiąc o takim dwa razy w miesiącu - nie powinno być szkodliwe. Ale są chyba lekarze, którzy mają inne zdanie, bo moja koleżanka w pracy przez całą ciążę miała tylko 3 usg.
Ja mam co wizytę, raz na miesiąc i do tego będą trzy prenatalne. Jeśli masz co do tego wątpliwości, pytaj lekarza:)
A chodzisz do dwóch różnych z jakiegoś konkretnego powodu? Czy chcesz trzymać rękę na pulsie i sprawdzać każdego z nich? -
Melduje się po wizycie.
Dzięki Bogu wszystko super. Plamienia już prawie brak.
Moj lekarz nie ma pojęcia skąd te plamienia , widocznie stres lub te zaparcia.
Zamiast duphastonu przepisał mi luteinę dopochwowo 2x1.
Mam odpoczywać , spacerować, odpuścić wszystko co mało ważne , oglądać filmy itp.
Z moja księżniczka wszystko ok, już teraz potwierdzone na 100% , ze dziewczynka.
Przeprosił mnie za zachowanie kolegów po fachu z tamtego szpitala i powiedział , ze gdyby cokolwiek to mam od razu przyjeżdżać do jego szpitala.
Kamień spadł mi z serca.
Boże jak ja się bałam ...
Teraz wizyta w poniedziałek ta planowana.
I odpoczynek ❤️Maja21, Evli, Mirabelka02, Bela, megson91, tym_janek, mommy, Asasa, to_tylko_ja, m@rzenie, Irola, MartitaS, Malutka_94, aniołkowa_mama, Niki345, Mildred, agniecha2101 lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Lekarzem prowadzącym jest ten do którego chodzę prywatnie i do niego mam zaufanie jest bardzo dobry poza tym ma dobry sprzęt. Jak nie byłam prywatnie to lekarz źle mi go powierzył i dodał zmartwienie. Na szczęście na drugi dzień miałam prenatalne u swojego i wyszedł mi tydzień i 3 dni starszy. A na lux med poszłam po skierowanie na badania, które robi się na początku. I teraz nie wiem czy chodzić do dwóch na raz. Miałam już 8 usg od początku ciąży. Skierowania będą mi jeszcze potrzebne i nie wiem co zrobić..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 23:10
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖