❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniolkowa wszystkiego dobrego ❤️❤️❤️😘
aniołkowa_mama lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Aniołkowa wszystkiego dobrego
Miałam właśnie Was pytać, czy czujecie ruchy już regularnie? Bo u mnie wciąż delikatnie i bardzo rzadko. Wiem,że jeszcze czas na te częste ruchy, ale pytam tak z ciekawości i trochę dla spokoju
Miłej niedzieli i dużo zdrowia dla wszystkich
Nadzieja, śliczny brzuszek:)Nadzieja777, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:Kropka, ja czuję już ruchy długo dosyć, ale tylko po lewej stronie i czasami, ale czasami jak rąbnie to aż czuje na skórze. Wczoraj jak nie zdążyłam zjeść ok 5 godzin bo z zajęć na zajęcia, to mnie kopała jak po 20-stym tygodniu Alicja 😊 ogólnie z Ala na tym etapie to już czułam regularne ruchy, a miałam jednak na tylnej ścianie (znalazłam papiery z ciąży )
Chyba się wygłodze żeby poczuć ruchy 🙈 jakoś dziwny dzień dzisiaj mam. Wcześniej czasami czułam bąbelki a teraz już nie i nie wiem czy dlatego że całkiem mi to lozysko zeszło na przednią ścianę i dlatego czy coś jest na rzeczy... Martwię się. Chociaż Pani Doktor mówiła ze dopiero w 18 tyg. mogę zacząć czuć ruchy więc niby powinnam być spokojna no ale sie nakręciłam. Detektor by się przydał chociaż na chwilę żeby usłyszeć serduszko ...
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyKropka4 wrote:Chyba się wygłodze żeby poczuć ruchy 🙈 jakoś dziwny dzień dzisiaj mam. Wcześniej czasami czułam bąbelki a teraz już nie i nie wiem czy dlatego że całkiem mi to lozysko zeszło na przednią ścianę i dlatego czy coś jest na rzeczy... Martwię się. Chociaż Pani Doktor mówiła ze dopiero w 18 tyg. mogę zacząć czuć ruchy więc niby powinnam być spokojna no ale sie nakręciłam. Detektor by się przydał chociaż na chwilę żeby usłyszeć serduszko ...
Nie martw się, tym bardziej, że to pierwsza ciąża, łożysko na przedniej..poza tym w sumie wczesny jak na ruchy tc i mało osób na tym etapie odczuwa. 😘 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aniołkowa Wszystkiego Najlepszego, dużo zdrówka ❤️💐
Śliczne brzusie dziewczyny 🤰🏻
Ja niestety się już nie dopinam w kurtkę która kupiłam na początku grudnia😄
Zazdroszczę wam tych ruchów ja jeszcze nic nie czuje. Pewnie bliżej 20 tc. Nie wiem czy na przedniej czy na tylnej ścianie mam łożysko. Zapomniałam zapytać lekarza. Już niemogę się doczekać.aniołkowa_mama lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Kagu3 wrote:Nie martw się, tym bardziej, że to pierwsza ciąża, łożysko na przedniej..poza tym w sumie wczesny jak na ruchy tc i mało osób na tym etapie odczuwa. 😘
Według prenatalnych ciąża jest starsza, dzisiaj 16+3. Ale mimo wszystko chyba za wcześnie. No nic muszę być cierpliwa i się nie denerwować. ☺
-
Bela wrote:Aniołkowa Wszystkiego Najlepszego, dużo zdrówka ❤️💐
Śliczne brzusie dziewczyny 🤰🏻
Ja niestety się już nie dopinam w kurtkę która kupiłam na początku grudnia😄
Zazdroszczę wam tych ruchów ja jeszcze nic nie czuje. Pewnie bliżej 20 tc. Nie wiem czy na przedniej czy na tylnej ścianie mam łożysko. Zapomniałam zapytać lekarza. Już niemogę się doczekać.
Wykonywałas badania prenatalne?
Ja robiłam i na wynikach, wszystko jest opisane odnośnie łożyska, wód płodowych itp -
nick nieaktualnyKropka4 wrote:Według prenatalnych ciąża jest starsza, dzisiaj 16+3. Ale mimo wszystko chyba za wcześnie. No nic muszę być cierpliwa i się nie denerwować. ☺
U mnie z prenatalnych 18+1, ale lekarz mój się uparł na liczenie z 1 USG 🤣 a ja wiem, że jest te 18, także nie martw się tym bardziej 😘
Przepraszam, z USG prenatalnego 17+6Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 15:02
-
Kagu3 wrote:U mnie z prenatalnych 18+1, ale lekarz mój się uparł na liczenie z 1 USG 🤣 a ja wiem, że jest te 18, także nie martw się tym bardziej 😘
Przepraszam, z USG prenatalnego 17+6
To faktycznie starsza ciąża i druga w Twoim przypadku a w pierwszej też ponoć się później czuje ruchy. Ja niby szczupłam jestem ale brzuszek zawsze miałam więc może to tez tłumi te ruchy plus łożysko ☺
-
nick nieaktualnyKropka4 wrote:To faktycznie starsza ciąża i druga w Twoim przypadku a w pierwszej też ponoć się później czuje ruchy. Ja niby szczupłam jestem ale brzuszek zawsze miałam więc może to tez tłumi te ruchy plus łożysko ☺
Niedługo poczujesz ❤️ już bliżej niż dalej 😊Kropka4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Irola wrote:Hejka Kochane! :*
Piękne brzuszki 😍
Zazu - trzymaj się :*
Detektora nie mam, chociaż zastanawiałam się nad zakupem wcześniej ale teraz już raczej nie bd kupować. Wiem, że w pewnych sytuacjach z przeszłości by mnie uspokoił na pewno.
Ja jutro idę do pracy na jeden dzień przeszkolic dziewczyny, w tym moja Siorke której załatwilam staż u nas w pracywe wtorek już kończę urlop a od środy myślę przejść na l4.
A jak u Was sytuacja z pracą? Myślicie o przejściu na l4 w najbliższym czasie?
Miłej niedzieli :*i pewnie nakupiłabym milion niepotrzebnych rzeczy, bo straszna gadżeciara ze mnie i bym tylko wyszukiwała nowości
Ładne macie brzuszki, u mnie też już zaczyna się zarysowywać piłeczka
aniołkowa_mama - wszystkiego najlepszego!
Kropka - nie martw się, na pewno jest wszystko okJa też nie czuję ruchów, ale się nie martwię, bo jest jeszcze czas.
Irola, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
to_tylko_ja wrote:Ja dalej pracuje i na razie nie chcę jeszcze iść na L4. Czas leci mi dużo szybciej, nie rozmyślam, nie czytam w internecie, a znając mnie to pewnie bym tak robiła
i pewnie nakupiłabym milion niepotrzebnych rzeczy, bo straszna gadżeciara ze mnie i bym tylko wyszukiwała nowości
Ładne macie brzuszki, u mnie też już zaczyna się zarysowywać piłeczka
aniołkowa_mama - wszystkiego najlepszego!
Kropka - nie martw się, na pewno jest wszystko okJa też nie czuję ruchów, ale się nie martwię, bo jest jeszcze czas.
Dlatego lepiej jak ja też chodzę do pracy bo przynajmniej nie mam czasu na nakrecanie się i czytanie interentu.
Muszę wyluzować. Na pewno maluszek sobie wyczynia akrobacje a ja nie potrzebnie świruje 🙈to_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
AsIuLa2020 wrote:Wykonywałas badania prenatalne?
Ja robiłam i na wynikach, wszystko jest opisane odnośnie łożyska, wód płodowych itp
Tak robiłam, prenatalne i pape. Nic nie widziałam na tym opisie kurcze zaraz sprawdzę jeszcze raz.
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Bela wrote:Tak robiłam, prenatalne i pape. Nic nie widziałam na tym opisie kurcze zaraz sprawdzę jeszcze raz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 16:12
Bela lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
nick nieaktualnyW ogóle, mam problem od 5 dni z cukrami na czcZo znowu, od 92 do 102. Nie wiem, czy powinnam już skontaktować się z diabetologiem , ale chyba zadzwonię do dietetyka , chociaż wszystko robię jak zawsze, może mam bardziej szybki tryb życia i nieregularny, ale ostatni posiłek tak jak zawsze i w dzień jem jak trzeba. Oby nie skończyło się na insulinie