X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Tak, mam mieć zakładany ale nie wiem jeszcze kiedy.

Dzięki dziewczyny. Nie stresuje się jakoś mocno bo nie jest tego dużo, bardziej kolor kawa z mlekiem ale też takie pasemko krwi że śluzem było. No ale nie zakładam że coś złego się dzieje jakoś...

Ja jestem team detektor 🙃 codziennie rano chwilę słuchamy że starszym synkiem, pomaga mi włączyć 😉 jak sobie porównam stres od wizyty do wizyty w pierwszej ciąży gdzie detektora nie miałam a teraz to jest o wiele wiele mniejszy.

To przy następnej ciąży chyba tez się zaopatrze w detektor ☺ póki co muszę czekać na wizytę ☺

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Bela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:)
    I ja mam detektor przyszedł mi w 13 tygodniu. Pierwsze użycie nie było łatwe, nie mogłam znaleźć i zaczęłam panikować. Odczekałem jakiś czas zjadłam coś słodkiego i znalazłam:) Szukałam za wysoko;) Dźwięk bijącego serduszka jest ukojeniem dla mnie i odrazu uśmiech się pojawia, lepszy humor na cały dzień.
    Jestem bardziej spokojna jak mam detektor a czekanie 2,5 tygodnia do wizyty nie jest już takie męczące.
    Dobry zakup💕 nawet w późniejszych tygodniach będzie przydatny.

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Irola Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Kochane! :*
    Piękne brzuszki 😍
    Zazu - trzymaj się :*
    Detektora nie mam, chociaż zastanawiałam się nad zakupem wcześniej ale teraz już raczej nie bd kupować. Wiem, że w pewnych sytuacjach z przeszłości by mnie uspokoił na pewno.
    Ja jutro idę do pracy na jeden dzień przeszkolic dziewczyny, w tym moja Siorke której załatwilam staż u nas w pracy :) we wtorek już kończę urlop a od środy myślę przejść na l4.
    A jak u Was sytuacja z pracą? Myślicie o przejściu na l4 w najbliższym czasie?
    Miłej niedzieli :*

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • zazu Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola ja jestem na wychowawczym a od jutra zaczynam L4 właśnie 😉

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę znowu z córka do lekarza :( cały tydzień była w przedszkolu. I teraz na ten tydzień wezmę L4 na opiekę na nią A od przyszłego tygodnia już L4 ciążowe do końca ciąży.

Tylko tak się zastanawiam czy lepiej wziąć tydzień urlopu czy zwolnienie na 80%. Szkoda mi urlopu ale zastanawiam się czy to tydzień 80% bardzo się odbije potem na tym ciążowym? Zanizy to już właściwe?

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Hejka Kochane! :*
    Piękne brzuszki 😍
    Zazu - trzymaj się :*
    Detektora nie mam, chociaż zastanawiałam się nad zakupem wcześniej ale teraz już raczej nie bd kupować. Wiem, że w pewnych sytuacjach z przeszłości by mnie uspokoił na pewno.
    Ja jutro idę do pracy na jeden dzień przeszkolic dziewczyny, w tym moja Siorke której załatwilam staż u nas w pracy :) we wtorek już kończę urlop a od środy myślę przejść na l4.
    A jak u Was sytuacja z pracą? Myślicie o przejściu na l4 w najbliższym czasie?
    Miłej niedzieli :*

Ja za tydzień mam wizytę i jak nie będzie przeciwwskazań to będę dalej pracować. W domu oszaleje... A później będzie czas na kompletacje wyprawki to nie będę się nudzić ☺

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Ja jutro idę znowu z córka do lekarza :( cały tydzień była w przedszkolu. I teraz na ten tydzień wezmę L4 na opiekę na nią A od przyszłego tygodnia już L4 ciążowe do końca ciąży.

Tylko tak się zastanawiam czy lepiej wziąć tydzień urlopu czy zwolnienie na 80%. Szkoda mi urlopu ale zastanawiam się czy to tydzień 80% bardzo się odbije potem na tym ciążowym? Zanizy to już właściwe?

Nie znam się za bardzo na tych zwolnieniach ale nie lepiej jakbyś wzięła od jutra L4 ciążowe ?

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Irola Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Ja za tydzień mam wizytę i jak nie będzie przeciwwskazań to będę dalej pracować. W domu oszaleje... A później będzie czas na kompletacje wyprawki to nie będę się nudzić ☺
    POWIEM Ci, że też tak myślałam... Ze w domu się zanudze, że będzie mi powoli czas mijał, ale jest calkiem na odwrót :D mam czas na spokojne przygotowanie posiłku, po za tym przez te zaparcia w pracy ledwo chodziłam ale teraz mogę się spokojnie wypróżnić bo rano nic mnie nie goni :p No i najgorsze to te dziwne wirusy teraz, które spędzały mi sen z powiek... W pracy tak często myłam ręce, że aż mi skóra zaczęła schodzić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 12:20

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju patrze na te Wasze brzuchy i takie juz ladne, a moj jakis taki niewidoczny, na wieczor cos sie pojawia, ale z rana prawie jakbym w ciazy nie byla 😢

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas ok, raz czuję ruchy super, raz w ogóle przez to łożysko. Wczoraj cały dzień na uczelni dziś odpuściłam. Za 8 dni wizyta, już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że potwierdzi dziewczynkę. I zastanawiam się nad wyjazdem na połówkowe do Gdańska do Doeringa, ale chce zrobić w 22+0 jakoś. Tym bardziej że u mojego mam w 17+6 to pewnie zrobi mi swoje połówkowe, w Doering ma fmf i zrobi mi takie porządne. W pierwszej ciąży chodziłam do niego właśnie na ważniejsze badania
    A to my w 17 tc.
    5cf13f8985a0.jpg

Zazu jak plamienia??

Jeśli chodzi o.L4 to idź na ciążowe, szkoda tych 20 %, Mała Gwiazdko

Nadzieja, nie mogę skopiować linku, tekst ucięty

Ja mam detektor i słucham ale rzadko i na max minutę. Naczytałam się gdzieś, że dziecko słyszy te fale i się ich boi...

Wiecie, że nasze dzieci zaczynają już słyszeć 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 12:51

zazu, Irola, Kropka4, aniołkowa_mama, MartitaS, Kindoll, Malutka_94, mommy, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    POWIEM Ci, że też tak myślałam... Ze w domu się zanudze, że będzie mi powoli czas mijał, ale jest calkiem na odwrót :D mam czas na spokojne przygotowanie posiłku, po za tym przez te zaparcia w pracy ledwo chodziłam ale teraz mogę się spokojnie wypróżnić bo rano nic mnie nie goni :p No i najgorsze to te dziwne wirusy teraz, które spędzały mi sen z powiek... W pracy tak często myłam ręce, że aż mi skóra zaczęła schodzić :/

Ja 6 tygodni już bylam na L4 bo mdłości i wymioty ale ledwo żyłam więc mi było wszystko jedno. Ale teraz w środę i czwartek miałam wolne i kurcze już się denerwowałam tym siedzeniem w domu. W pracy mi czas szybciej leci chociaż też się czasem zestresuje no i te panujące infekcje też mnie przerażają. Chcę jeszcze popracować. Jak nie będzie mi dane to trudno jakoś będę musiała dać radę. Ja po prostu nie lubię być sama w domu. A mój wraca kolo 19 od pon do soboty a co drugą niedzielę tez pracuje po 12h. Właśnie dzisiaj jest w pracy... Jak dobrze pójdzie to w tym roku będziemy mieć psa więc ktoś będzie na mnie czekał w domu ☺ no i będzie maluszek ❤😍

Irola lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Hej u nas ok, raz czuję ruchy super, raz w ogóle przez to łożysko. Wczoraj cały dzień na uczelni dziś odpuściłam. Za 8 dni wizyta, już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że potwierdzi dziewczynkę. I zastanawiam się nad wyjazdem na połówkowe do Gdańska do Doeringa, ale chce zrobić w 22+0 jakoś. Tym bardziej że u mojego mam w 17+6 to pewnie zrobi mi swoje połówkowe, w Doering ma fmf i zrobi mi takie porządne. W pierwszej ciąży chodziłam do niego właśnie na ważniejsze badania
    A to my w 17 tc.
    5cf13f8985a0.jpg

Zazu jak plamienia??

Ja mam detektor i słucham ale rzadko i na max minutę. Naczytałam się gdzieś, że dziecko słyszy te fale i się ich boi...

Ładny brzusio 😍 widzę, że u Ciebie na pełnych obrotach ale dzisiaj odpoczynek Ci się przyda ☺ Masz łożysko na przedniej ścianie ? To mimo wszystko i tak szybko czujesz ruchy ☺ ja nadal nic, czasem bąbelki ale już zwatpilam czy to jest to... Też słyszałam że dziecko nie lubi detektora, że się chowa przed tym i próbuje uciekać.

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Jeju patrze na te Wasze brzuchy i takie juz ladne, a moj jakis taki niewidoczny, na wieczor cos sie pojawia, ale z rana prawie jakbym w ciazy nie byla 😢

Spokojnie jeszcze będziesz miała brzuszek ☺ ja się zastanawiam czy mi kurtka zimowa wytrzyma do wiosny bo brzuch coraz większy i zaczyna się robić na styk 😂

darkestfear, Loczek:) lubią tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na l4 ciążowe nie ma szans. Do ginekologa nie mam co iść jutro bo jeszcze biorę leki A dopiero jak skończę ma powtórzyć badania.

A do internisty po pierwsze nie ma miejsc, a po drugie obecnie tam się boję iść. ☹

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    No właśnie na l4 ciążowe nie ma szans. Do ginekologa nie mam co iść jutro bo jeszcze biorę leki A dopiero jak skończę ma powtórzyć badania.

A do internisty po pierwsze nie ma miejsc, a po drugie obecnie tam się boję iść. ☹

A jakbyś spróbowała się z nim skontaktować telefonicznie ? Może by się udało... ?

Ja muszę jutro iść do rodzinnego po skierowanie ale pod wieczór więc liczę, ze za dużego skupiska ludzi nie będzie ☺ a w środę na pobranie krwi więc i tak masa ludzi będzie.

mhsvj44jaatf8jcr.png

• aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:

co do późniejszej wysokości- kiedy poprzednio miałaś l4?

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszam na urodzinowe ptysie ;)
    22a373e44f74.jpg

Kagu3, Kropka4, Irola, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ja czuję już ruchy długo dosyć, ale tylko po lewej stronie i czasami, ale czasami jak rąbnie to aż czuje na skórze. Wczoraj jak nie zdążyłam zjeść ok 5 godzin bo z zajęć na zajęcia, to mnie kopała jak po 20-stym tygodniu Alicja 😊 ogólnie z Ala na tym etapie to już czułam regularne ruchy, a miałam jednak na tylnej ścianie (znalazłam papiery z ciąży )

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa, masz urodziny?
    Sto lat 😘

aniołkowa_mama lubi tę wiadomość

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    A to my w 17 tc.
    5cf13f8985a0.jpg

Zazu jak plamienia??

https://zapodaj.net/f7657240c4b24.jpg.html ❤️

Kagu3 lubi tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ