WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które mają dzieci.

W jakich proszkach pierzecie ubranka swoich dzieci?

Moj ma 6 lat wiec piore w zwyklym Ale jak byl mniejszy to bardzo dobrze sprawdzal nam sie plyn do.prania LOVELA, zero problemow ze skora po nim itp

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    W ogóle, mam problem od 5 dni z cukrami na czcZo znowu, od 92 do 102. Nie wiem, czy powinnam już skontaktować się z diabetologiem , ale chyba zadzwonię do dietetyka , chociaż wszystko robię jak zawsze, może mam bardziej szybki tryb życia i nieregularny, ale ostatni posiłek tak jak zawsze i w dzień jem jak trzeba. Oby nie skończyło się na insulinie :/

Ja tez mam za wysoki.Mimo ze chwile dal sie trzymac w normie, przyjmuje insuline wiec robi się ok
    Ale.mowila ze z wiekiem ciazy bede jej przyjmować coraz więcej. Chyba po 20 tyg cukier bardzo zaczyna rosnac zazwyczaj wtedy sie diagnozuje cukrzyce ciazowa

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

A ja się znów zastanawiam nad pieluchami. Jakich używacie bądź będziecie używać? Które Waszym zdaniem są najlepsze? Ja chciałam zacząć gromadzić co by później było lżej ale wiem że to jednak kiepski pomysł bo nie wiadomo jak na dane pieluchy zareaguje moje dziecko więc pytam Was. Jak to u Was było 🙂

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:

Ja piorę w płynie do prania Lovela wszystkie ciuchy, nawet swoje, bo nie dzielę ubrań na moje i dzieci, tylko kolorystycznie.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Hej dziewczyny

A ja się znów zastanawiam nad pieluchami. Jakich używacie bądź będziecie używać? Które Waszym zdaniem są najlepsze? Ja chciałam zacząć gromadzić co by później było lżej ale wiem że to jednak kiepski pomysł bo nie wiadomo jak na dane pieluchy zareaguje moje dziecko więc pytam Was. Jak to u Was było 🙂
    U starszaka używałam na początku Dady plus sporadycznie zużywałam te pieluchy, które ktoś przyniósł w tzw prezencie (przeważnie Pampersy). Jak po kilku miesiącach zaczęło go ostro odparzać (chyba jakaś trefna seria mi się trafiła) to przerzuciłam się na Pampers Premium Care. Ale to drożyzna, więc po kolejnych 2 czy trzech miesiącach zaczęłam używać Papers Active baby i tak juz zostało do odpieluchowania.
    U młodszego od początku używam tylko Pampers Active Baby.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Flara Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:

Ja jak dziewczyny wyżej też piorę i prałam w płynie Lovella.
    A z pieluszek, jak córka była noworodkiem to pampersy używałam ale później przerzuciłam się na Dady i uważam ze są bardzo dobre.
    Dla mnie najgorsze były te pieluchy z Lidla, nawet nie wiem jak się nazywają a relatywnie ok były z rosmana ale potrafiły z nich wysypywać się takie koraliki z wkładu.
    Dużo zależy od dziecka, bo niektóre potrafią mieć wysypkę po pampersach albo po dadach dla odmiany, u mnie córka nigdy nie miała skłonności do tego typu wysypek kontaktowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 08:30

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • mmm Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    I ja poproszę o wpisanie na listę termin 19.08 - dziewczynkę Oliwie👧🏼

Macie problemy z zasypianiem albo nie możecie spać ? Od paru dni mam problem z zaśnięciem. Jakieś sposoby ?

Ja też miałam problem z zasypianiem, albo budziłam się w nocy i po dwie trzy godziny nie spałam. Mi pomogła herbatka z liptona melisa z wiśnią. Bardzo polecam uspokaja i wycisza, nie budzę się już tak w nocy.
    ewa.katarzyna wrote:

U nie też sprawdziła się lovela i też używam jej do dziś bo mój syn to niestety alergik więc po innych proszkach ciągle miał wysypki. Piorę nasze rzeczy razem bo mi tak wygodniej, nie czekam aż się jego rzeczy na pralkę uzbiera.

Bela lubi tę wiadomość

3bb28da322.png[/url]
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pranie to u nas też lovela ale proszek stosowaliśmy. A pieluchy z pampersa. U nas po dadzie z biedronki była masakra na pupie.

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dobrze wiedzieć czego można się spodziewać. Czyli wychodzi na to że pampersy i dada to dwa numery jeden w pieluchach.

Dziewczyny a co kupujecie już jeśli wgl kupujecie, tylko ciuszki czy coś jeszcze?

• zazu Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    O to dobrze wiedzieć czego można się spodziewać. Czyli wychodzi na to że pampersy i dada to dwa numery jeden w pieluchach.

Dziewczyny a co kupujecie już jeśli wgl kupujecie, tylko ciuszki czy coś jeszcze?
    U nas Lupilu z Lidla super się sprawdzają więc to naprawdę od dziecka zależy. I białe rossmannowe też są ok. Pampersy mi osobiście bardzo śmierdzą chemia. Jeszcze te premium care były ok ale to jak ktoś śpi na kasie 😆

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Flara Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    ...

Ja w pierwszej ciąży kupowałam jeszcze wcześniej kocyki (miałam hopla na ich punkcie, wiec było ich trochę) ale z części córka nadal korzysta :)
    I pieluchy muślinowe / bambusowe na długo mięsie przydawały. Oczywiście miałam tez kilka takich zwykłych tetrowych ale córka nie ulewała więc nie potrzebowałam ich jakoś sporo.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu też właśnie słyszał że babki mówiły o pampersach że śmierdzą oprócz tych premium care. Może mają za dużo jakichś składników zapachowych czy tp.

Chciałabym już znać płeć dziecka wtedy też bym mogła już coś kupić a tak trzeba czekać tyle czasu...

zazu lubi tę wiadomość

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie znam płci więc nie kupiłam jeszcze nic dla dzidzi. Oprócz wózka 😉 pamiętam że w poprzedniej ciąży bardzo chciałam wiedzieć kto tam siedzi, a teraz jakoś bardzo nad tym nie rozmyślam 😁

tym_janek lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w srode wizyte i tak po ciuchu liczę, ze moze sie ujawni w koncu ten maly lokator tez chętnie bym juz cos pokupowala :)

Ja z corka tez używałam loveli a pozniej normalnie z naszymi prałam i chyba w proszku dzidziuś o ile dobrze pamietam . Z pampersow to używaliśmy pampersa na poczatku te biale a pozniej tez pampersa ale nie wiem jakie w zielonym albo niebieskim opakowaniu. Pozniej nam ktos podpowiedział o tych dada i spróbowaliśmy i u nas sie sprawdziły ale za dlugo z nich nie skorzystaliśmy juz. Teraz mysle ze zaczne tez od pampersa na poczatek a pozniej dada

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Dziewczyny, prosze podajcie płeć maluszków jak znacie i nie ma na pierwszej stronie, i co jeszcze wpisać. Jeśli komuś wpisać też imię, to poproszę.

U mnie synek Aleksander :)

Piękne macie brzuszki dziewczyny. U mnie jeszcze nic. Ani brzucha, ani ruchów. A ciąża starsza przynajmniej o 3-5 dni. No ale przyjdzie czas i na mnie :)

Namyria lubi tę wiadomość

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ten tydzień i zaczynam 5 miesiąc :D omg ale dziewczyny to zlecialo 😱 dopiero sie martwiłyśmy zeby dotrwać do konca pierwszego trymestru :)

Evli, Niki345, Bela lubią tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam proszku Lovela i płynu do płukania, pachną prześlicznie i zawsze kojarzą mi się z takim dzidziusiem.
    Pampersy-im dalej w las, byleby tańsze jak nie uczulają 😅 na początku premium care, później dada, fioletowe ok, zielone używaliśmy ale przy 2 latce potrafiły przeciekać ale sporadycznie.
    Największa masakrą były pampersy pomarańczowe ale to też dla starszakow. Cienkie i nic nie trzymały. Teraz będziemy używać zgodnie ze schematem, nie przewiduje alergika na dady 😁 mają fajne promo, gdzie box kosztował po 20 zł max 40 ale to od rozmiaru 3.
    U nas też sprawdziły się podkłady na przewijak, przewijak na komodę bardzo się przydawał, w tym miejscu miałam kremy, chusteczki pampersy itd.
    Kosmetyki HiPP u malucha. Babydream nie podchodziły mi z zapachem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiam Alę z teściową i lecę znowu załatwiać tonę spraw. Dziś cukier na czczo lepiej bo 85

• Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale ten czas leci! Dopadło mnie przeziębienie, więc spadek formy i senność pernamentna :(

Ja pytałam w płynie Lovella. Teraz mamy pralkę z programem do dziecięcych ubranek - pranie w parze wodnej i tutaj już żadnych detergentów nie trzeba dodawać.

Moje dzieci miały niesamowicie wrażliwą skórę i przetestowalam chyba wszystkie marki pieluch na rynku. U nas reakcji uczuleniowej nie wywoływały jedynie Pampers Premium Care i Lupilu z Lidla.
    Teraz zamierzam od Lupilu zacząć.

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy takie delikatne bóle podbrzusza jak na miesiączke to normalne ? Nie wiem czy macica mi się rozciąga czy coś się dzieje ?

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ