❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ewa.katarzyna wrote:Pytanie do dziewczyn, które mają dzieci.
W jakich proszkach pierzecie ubranka swoich dzieci?
Moj ma 6 lat wiec piore w zwyklym Ale jak byl mniejszy to bardzo dobrze sprawdzal nam sie plyn do.prania LOVELA, zero problemow ze skora po nim itp -
Kagu3 wrote:W ogóle, mam problem od 5 dni z cukrami na czcZo znowu, od 92 do 102. Nie wiem, czy powinnam już skontaktować się z diabetologiem , ale chyba zadzwonię do dietetyka , chociaż wszystko robię jak zawsze, może mam bardziej szybki tryb życia i nieregularny, ale ostatni posiłek tak jak zawsze i w dzień jem jak trzeba. Oby nie skończyło się na insulinie
Ja tez mam za wysoki.Mimo ze chwile dal sie trzymac w normie, przyjmuje insuline wiec robi się ok
Ale.mowila ze z wiekiem ciazy bede jej przyjmować coraz więcej. Chyba po 20 tyg cukier bardzo zaczyna rosnac zazwyczaj wtedy sie diagnozuje cukrzyce ciazowa -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
A ja się znów zastanawiam nad pieluchami. Jakich używacie bądź będziecie używać? Które Waszym zdaniem są najlepsze? Ja chciałam zacząć gromadzić co by później było lżej ale wiem że to jednak kiepski pomysł bo nie wiadomo jak na dane pieluchy zareaguje moje dziecko więc pytam Was. Jak to u Was było 🙂 -
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Iskierka87 wrote:Hej dziewczyny
A ja się znów zastanawiam nad pieluchami. Jakich używacie bądź będziecie używać? Które Waszym zdaniem są najlepsze? Ja chciałam zacząć gromadzić co by później było lżej ale wiem że to jednak kiepski pomysł bo nie wiadomo jak na dane pieluchy zareaguje moje dziecko więc pytam Was. Jak to u Was było 🙂
U młodszego od początku używam tylko Pampers Active Baby.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Ja jak dziewczyny wyżej też piorę i prałam w płynie Lovella.
A z pieluszek, jak córka była noworodkiem to pampersy używałam ale później przerzuciłam się na Dady i uważam ze są bardzo dobre.
Dla mnie najgorsze były te pieluchy z Lidla, nawet nie wiem jak się nazywają a relatywnie ok były z rosmana ale potrafiły z nich wysypywać się takie koraliki z wkładu.
Dużo zależy od dziecka, bo niektóre potrafią mieć wysypkę po pampersach albo po dadach dla odmiany, u mnie córka nigdy nie miała skłonności do tego typu wysypek kontaktowych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 08:30
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Bela wrote:I ja poproszę o wpisanie na listę termin 19.08 - dziewczynkę Oliwie👧🏼
Macie problemy z zasypianiem albo nie możecie spać ? Od paru dni mam problem z zaśnięciem. Jakieś sposoby ?
Ja też miałam problem z zasypianiem, albo budziłam się w nocy i po dwie trzy godziny nie spałam. Mi pomogła herbatka z liptona melisa z wiśnią. Bardzo polecam uspokaja i wycisza, nie budzę się już tak w nocy.
U nie też sprawdziła się lovela i też używam jej do dziś bo mój syn to niestety alergik więc po innych proszkach ciągle miał wysypki. Piorę nasze rzeczy razem bo mi tak wygodniej, nie czekam aż się jego rzeczy na pralkę uzbiera.Bela lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Iskierka87 wrote:O to dobrze wiedzieć czego można się spodziewać. Czyli wychodzi na to że pampersy i dada to dwa numery jeden w pieluchach.
Dziewczyny a co kupujecie już jeśli wgl kupujecie, tylko ciuszki czy coś jeszcze?❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Iskierka87 wrote:...
Dziewczyny a co kupujecie już jeśli wgl kupujecie, tylko ciuszki czy coś jeszcze?
Ja w pierwszej ciąży kupowałam jeszcze wcześniej kocyki (miałam hopla na ich punkcie, wiec było ich trochę) ale z części córka nadal korzysta
I pieluchy muślinowe / bambusowe na długo mięsie przydawały. Oczywiście miałam tez kilka takich zwykłych tetrowych ale córka nie ulewała więc nie potrzebowałam ich jakoś sporo.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyZazu też właśnie słyszał że babki mówiły o pampersach że śmierdzą oprócz tych premium care. Może mają za dużo jakichś składników zapachowych czy tp.
Chciałabym już znać płeć dziecka wtedy też bym mogła już coś kupić a tak trzeba czekać tyle czasu...zazu lubi tę wiadomość
-
Ja mam w srode wizyte i tak po ciuchu liczę, ze moze sie ujawni w koncu ten maly lokator tez chętnie bym juz cos pokupowala
Ja z corka tez używałam loveli a pozniej normalnie z naszymi prałam i chyba w proszku dzidziuś o ile dobrze pamietam . Z pampersow to używaliśmy pampersa na poczatku te biale a pozniej tez pampersa ale nie wiem jakie w zielonym albo niebieskim opakowaniu. Pozniej nam ktos podpowiedział o tych dada i spróbowaliśmy i u nas sie sprawdziły ale za dlugo z nich nie skorzystaliśmy juz. Teraz mysle ze zaczne tez od pampersa na poczatek a pozniej dada👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Kagu3 wrote:Dziewczyny, prosze podajcie płeć maluszków jak znacie i nie ma na pierwszej stronie, i co jeszcze wpisać. Jeśli komuś wpisać też imię, to poproszę.
U mnie synek Aleksander
Piękne macie brzuszki dziewczyny. U mnie jeszcze nic. Ani brzucha, ani ruchów. A ciąża starsza przynajmniej o 3-5 dni. No ale przyjdzie czas i na mnieNamyria lubi tę wiadomość
-
Jeszcze ten tydzień i zaczynam 5 miesiąc
omg ale dziewczyny to zlecialo 😱 dopiero sie martwiłyśmy zeby dotrwać do konca pierwszego trymestru
Evli, Niki345, Bela lubią tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyJa używam proszku Lovela i płynu do płukania, pachną prześlicznie i zawsze kojarzą mi się z takim dzidziusiem.
Pampersy-im dalej w las, byleby tańsze jak nie uczulają 😅 na początku premium care, później dada, fioletowe ok, zielone używaliśmy ale przy 2 latce potrafiły przeciekać ale sporadycznie.
Największa masakrą były pampersy pomarańczowe ale to też dla starszakow. Cienkie i nic nie trzymały. Teraz będziemy używać zgodnie ze schematem, nie przewiduje alergika na dady 😁 mają fajne promo, gdzie box kosztował po 20 zł max 40 ale to od rozmiaru 3.
U nas też sprawdziły się podkłady na przewijak, przewijak na komodę bardzo się przydawał, w tym miejscu miałam kremy, chusteczki pampersy itd.
Kosmetyki HiPP u malucha. Babydream nie podchodziły mi z zapachem. -
nick nieaktualny
-
Hej, ale ten czas leci! Dopadło mnie przeziębienie, więc spadek formy i senność pernamentna
Ja pytałam w płynie Lovella. Teraz mamy pralkę z programem do dziecięcych ubranek - pranie w parze wodnej i tutaj już żadnych detergentów nie trzeba dodawać.
Moje dzieci miały niesamowicie wrażliwą skórę i przetestowalam chyba wszystkie marki pieluch na rynku. U nas reakcji uczuleniowej nie wywoływały jedynie Pampers Premium Care i Lupilu z Lidla.
Teraz zamierzam od Lupilu zacząć.
2012 - syn
2015 - córka