❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Puella1 wrote:Będzie dobrze
Nospy nie ma co się bać. Ja biorę nospe forte 3x1, magnez, luteinę i skurcze totalnie się wyciszyly. Tydzień szybko minie, przy nospie bóle powinny szybko Ci minąć. To pewnie przygotowujące, ale bardzo dobrze że masz wizytę,to lekarka sprawdzi co z szyjką.
To jestem spokojniesza ☺ myślę, że Pani Doktor wie co robi, ufam jej. A Ty codziennie bierzesz nospe ?
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Mała_Gwiazdka wrote:ja właśnie wróciłam od lekarza, udało mi się do internisty bez kolejki wejść. I mam zwolnienie na ten tydzień, a od soboty wezmę już od ginekologa raczej do końca ciąży
No i super, że się udało ☺ przynajmniej 100% płatne będziesz miała.
-
doczytałam trochę wstecz i u nas szczerze mówiąc nie pamiętam w jakim proszku prałam te pierwsze ubranka. Ale szybko przerzuciłam się na normalne kapsułki i tak piorę do tej pory.
Natomiast jeżeli chodzi o pampersy, to na początku były te premium care, potem zwykłe pampersy a po ok. roku przerzuciliśmy się na Lidla i te stosowaliśmy do odpieluchowania
Z wyprawki teraz kupiłam już parę ubranek, wybrałam fotelik do auta i rozglądam się właśnie za jakąś kołyską którą będę miała na dole w salonie -
Kropka4 wrote:To jestem spokojniesza ☺ myślę, że Pani Doktor wie co robi, ufam jej. A Ty codziennie bierzesz nospe ?
Codziennie. Wystarczy że zmniejszę dawkę, a skurcze wracają. Także mam już duży zapas nospy, bo do lipca się z nią nie rozstanę. Cieszę się jednak, bo pomaga. Póki co (tfu tfu!) nie grozi mi leżenie plackiem kilka miesięcy na patologii ciąży jak w 1 ciąży.
2012 - syn
2015 - córka -
Puella1 wrote:Codziennie. Wystarczy że zmniejszę dawkę, a skurcze wracają. Także mam już duży zapas nospy, bo do lipca się z nią nie rozstanę. Cieszę się jednak, bo pomaga. Póki co (tfu tfu!) nie grozi mi leżenie plackiem kilka miesięcy na patologii ciąży jak w 1 ciąży.
O jejku, czyli masz cały czas te skurcze ? No lepiej tak niż cały czas leżeć na tej patologi... Mi generalnie przeszło bez nospy bo jestem w pracy i nie miałam przy sobie ale teraz siostra mnie poratowała i wzięłam mimo wszystko pierwszą tabletkę. I tak myślę czy brać do wizyty czy się wstrzymać i ew. jak znów będę czuła te bóle to dopiero wziąć... Bo to nie było mocne i ciągle tylko takie delikatne i co parę minut się pojawiały po kilka sekund.
-
Kurde a ja nie mam wyplaty jeszcze
juz ZUS powinien mi wypłacać, ostatnio pani z kadr mowila ze mam dostarczyć jej zaswiadczenie w którem tyg ciazy jestem, zeby mi wypłacali 100%. Czyli na to wychodzi ze dopoki im tego nie dostarczę to mi nic nie wypłacą ?
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyWszystko załatwiłam , byłam nawet u promotorki i bardzo mi rozjaśniła w głowie
i odwiedziłam mój oddział
Dziewczyny, ja mam coraz częściej duszności. Jak dalej tak będzie to dzwonię do diablo. Mierzyłam sobie raz cukier przy duszności i w kilka minut poleciał w dół . Martwię się. W biedrze mało nie zemdlałam -
Jadę na wizytę ... kciuki proszę ! ❤️
aniołkowa_mama, Irola lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Ja już po.
Zostaje dziewczynka, 200 g.
Szyjka na razie trzyma. 🤷 Następna wizyta za 2 tygodnie.Evli, MartitaS, Kindoll, Kagu3, i_ka, Nadzieja777, Iskierka87, Bela, to_tylko_ja, Zozo, aniołkowa_mama, m@rzenie, Irola, Asasa, Mirabelka02, Mildred, Namyria, Mała_Gwiazdka, megson91, ewa.katarzyna, Puella1, Malutka_94, mommy, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualny
-
m@rzenie wrote:Zozo ja też nie mam wypłaty 🥴 jak szef płacił to zawsze miałam ostatniego dnia miesiąca a teraz nie wiem kiedy się spodziewać?
To u mnie tak samo wlasnie bylo. Moze 10 nam wysla?👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
cela1518 wrote:Jak dobrze ze mi pracodawca nadal będzie wypłacał i nie muszę się stresować właśnie wypłatami. Kagu uważaj na siebie bo to niebezpieczne. Nadzieja trzymam kciuki😉
Ja tez myslalam ze bedzie to pracodawca wypłacał, bo to szpital czyli zatrudnionych ponad 20 osob . No nie wiem zobqczymy jak to bedzie wygladac👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny byłam w szpitalu. Lekarz rodzinny mnie skierował. Ogólnie pielęgniarki były miłe ale lekarz co mnie badal nie był zachwycony i oczywiście się pytał czemu nie poszłam do swojego ginekologa...
Ale mam do Was pytanie, czy to możliwe że sprzęt USG którym miałam badanie w szpitalu może być niedokładny ? Bo ostatnio na wizycie u mojej gin dwa tygodnie temu dziecko miało 8.8 cm, a dzisiaj na zdjęciu odczytałam ze jest 9.4 cm... Czy to możliwe ? Serduszko ładnie biło bo nawet słyszałam ale martwi mnie tak mały przyrost... To wina innego sprzętu czy maluszek przestał rosnąć ?
-
Kropka4 wrote:Dziewczyny byłam w szpitalu. Lekarz rodzinny mnie skierował. Ogólnie pielęgniarki były miłe ale lekarz co mnie badal nie był zachwycony i oczywiście się pytał czemu nie poszłam do swojego ginekologa...
Ale mam do Was pytanie, czy to możliwe że sprzęt USG którym miałam badanie w szpitalu może być niedokładny ? Bo ostatnio na wizycie u mojej gin dwa tygodnie temu dziecko miało 8.8 cm, a dzisiaj na zdjęciu odczytałam ze jest 9.4 cm... Czy to możliwe ? Serduszko ładnie biło bo nawet słyszałam ale martwi mnie tak mały przyrost... To wina innego sprzętu czy maluszek przestał rosnąć ?
Na pewno wina sprzętu. Nie martw sieu nas w szpitalu jest kilka usg a w tym tylko jedno takie lepsze. Moze trafiłaś na to słabsze i dlatego tak .
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020