❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kagu dokładnie. na początek wielkie wybieranie pieluch i analizowanie a potem byle dorwać promocje i nie uczulaly 😆😆
Podkłady na przewijak my używamy Bella Happy od bardzo dawna i dla mnie super jakościowo są. Tyle że bez przewijaka używamy, na łóżko się rzuca po prostu 😁
Chusteczki od.poczatku mamy Bobini te z witaminą E. Różne są z Bobini ale to jedyne które nam podpasowaly. Chociaż coś ostatnio chyba że składem kombinowali bo mam wrażenie ze się zmieniły 🤔
Do prania przez pierwsze miesiące używaliśmy proszku i płynu do płukania Dzidziuś. Uwielbiam ten zapach i chyba teraz na początek też kupię. No a potem jak starsze dziecko to już wiadomo wszystko razem się pierze w zwykłym proszku.
Ja z synem kupiłam 20 pieluch tetrowych, 3 muslinowe zdaje się i tyle... Połowa tetrowych nigdy nie była użyta więc będą na teraz a te muslinowe w dobrym stanie więc nic nie dokupuje. Kocyków też.mamy dostatek.
Ja już stresik przed wizytą. Dzisiaj dopadł mnie dopiero od rana. Rano jeszcze niewielkie plamienie było ale to już naprawdę trzeba było się przyjrzeć żeby zauważyć więc chyba nic się nie dzieje.
No i chyba odbyłam jedną z ostatnich depilacji gdzie cokolwiek było widać 😆 potem to już lusterko pójdzie w ruch 🙈😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 10:16
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIskierka87 wrote:Kropka ja tak miałam ale teraz coraz częściej miewam bóle spojenia łonowego takie twardnienie i ucisk a dziś doszły lekkie skurcze w pachwinach. Oby to nie było tylko nic złego
-
nick nieaktualny
-
Iskierka87 wrote:Kropka ja tak miałam ale teraz coraz częściej miewam bóle spojenia łonowego takie twardnienie i ucisk a dziś doszły lekkie skurcze w pachwinach. Oby to nie było tylko nic złego
Ja poza takimi delikatnymi bólami jak na okres takie co parę minut to nie mam żadnych innych objawów ale stres już jest. Skurcze w pachwinach ponoć normalne bo się wiązadła rozciągają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 10:12
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualny
-
Ja też używałam do prania Loveli - płynu do prania i odplamiacza i uwielbiam ten zapach😍 Używałam na zmianę z innymi proszkami dla dzieci, np. Persil, ale to były zawsze proszki z Niemiec, bo mam tam rodzinę i regularną dostawę.
Do płukania nie używałam chyba nic z Lovelą, ale potem zaczęłam Lenor Sensitive, też lubię ten zapach.
Z tym, że moja córka nigdy nie miała żadnych problemów skórnych, żadnych odparzeń, może kilka razy potówki na plecach, ale to chwilowe.
Używalismy cały czas Pampers Premium Care, ale zawsze kupowaliśmy dużo w promocjach, nigdy nie kupiliśmy za regularną cenę. No i jak ktoś do nas przychodził w odwiedziny i pytał, co nam trzeba to mówiliśmy jakie pampersy i tym sposobem naprawdę mieliśmy bardzo duży zapas, zwłaszcza na ten początek, kiedy tych kup jest tak dużo. Nie mam porównania z innymi, ale teraz mąż też kupił już Premium Care dwójki, bo akurat zobaczył gdzieś promocję (taki nawyk).
Ja podkłady na przewijaku używałam też, ale takie duże, jak kupiłam dla siebie po porodzie. Skladalam na pół i akurat mieściło się na przewijaku.
Poza tymi pampersami nie kupiłam jeszcze nic, bo sporo rzeczy mam. Ale w pierwszej ciąży też długo nic nie kupowałam. Przymierzam się do kosza Mojżesza na kołysce- może któraś miała i może się wypowiedzieć, warto czy nie? Mamy dom piętrowy i zależy mi na możliwości przenoszenia dziecka z miejsca w miejsce bez naruszania jego snu
Chcę kupić też jakiś leżaczek-bujaczek, bo ten co mieliśmy nam się nie sprawdził i teraz chcę lepszy.
Tak jak ktoś już pisał- pieluchy tetrowe u nas też były mało w obiegu, bo córka nie ulewała i nie używaliśmy ich do przewijania. Za to bardzo zdały egzamin duże otulacze muślinowe, często małą owijaliśmy do spania. Ale z tym też bywa różnie, niektóre dzieci tego nie znoszą. W każdym razie do teraz używam ich jako przykrycia lub prześcieradła.
Na pewno też zacznę zbierać chusteczki, używalismy Water wipes. To opcja dla leniwych, bo w sumie można po prostu mieć przygotowaną wodę i waciki obok przewijaka, a chusteczki tylko na wyjście, bo trochę kosztują. Za to nie wysychaja nawet jak długo są otwarte, nie mają chemii. Ja jestem z nich bardzo zadowolona i teraz też będę korzystać.
Poza ciuszkami, kocykami, pieluszkami, jakimiś środkami do mycia na początek, fotelikiem i wózkiem na początek trudno mi wpaść na to, co jeszcze... -
Kropka4 wrote:Dziewczyny, czy takie delikatne bóle podbrzusza jak na miesiączke to normalne ? Nie wiem czy macica mi się rozciąga czy coś się dzieje ?
Takie sporadyczne bóle to normalna reakcja. Ciało zaczyna się przygotowywać do porodu. Jeżeli nie masz problemu z szyjką, to nie ma się czym niepokoić. Przy skracajacej się szyjce (tak jak u mnie), to sygnał że muszę zwiększyć ilość nospy.
2012 - syn
2015 - córka -
Jeszcze mam pytanie do dziewczyn, które mają skracającą się szyjkę... Może pytanie nie za mądre, ale nie mam doświadczenia - czy Wy jakoś odczuwacie fizycznie to, że szyjka się skraca, w sensie czujecie jakiś ucisk, nacisk, kłucie, czy macie wrażenie, że coś się tam dzieje?
Przepraszam, jeśli to oczywiste, ale z mojego otoczenia nikt nie miał takiej dolegliwości, więc nawet nie wiem na co ewentualnie zwracać uwagę i czy w ogóle można na coś zwrócić uwagę. -
nick nieaktualnyKagu3 wrote:Dziewczyny, prosze podajcie płeć maluszków jak znacie i nie ma na pierwszej stronie, i co jeszcze wpisać. Jeśli komuś wpisać też imię, to poproszę.
U nas prawdopodobnie chłopczyk, możesz zapisać, najwyżej się zmieni. Imię Nikodem 🥰 i jak możesz to dopisz mi wizytę 16.03 -
Kropka4 wrote:Czyli to normalne ? Trzeba coś na to brać ?
Mi sie wydaje, ze normalne. Zgłaszam to lekarzowi na wizycie Żr mnie tak czasem pobolewa ale nic nie mowi 🤷🏼♀️ Mozna nospe brac ale ja np staram sie stosowac ją kiedy na prawde juz musze . Magnez mozna tez stosowac on wycisza takie skurcze też .👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, czy to normalne? Przed ciaza ważyłam 47kg. Cały czas tyłam powoli. Na wizycie 24luty ważyłam 50,2kg, a dziś się zwazylam i schudłam kilogram. Dodam, ze to nie jest różnica wynikająca z innej wagi. Bo ważę się dość często w domu. Czy bardzo silny dwudniowy stres mógł u mnie wywołać schudnięcie, aż kilograma? Czy może być po prostu coś nie tak ?
-
Przyszłamamusia wrote:Hej dziewczyny, czy to normalne? Przed ciaza ważyłam 47kg. Cały czas tyłam powoli. Na wizycie 24luty ważyłam 50,2kg, a dziś się zwazylam i schudłam kilogram. Dodam, ze to nie jest różnica wynikająca z innej wagi. Bo ważę się dość często w domu. Czy bardzo silny dwudniowy stres mógł u mnie wywołać schudnięcie, aż kilograma? Czy może być po prostu coś nie tak ?
Przyszłamamusia lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Puella1 wrote:Takie sporadyczne bóle to normalna reakcja. Ciało zaczyna się przygotowywać do porodu. Jeżeli nie masz problemu z szyjką, to nie ma się czym niepokoić. Przy skracajacej się szyjce (tak jak u mnie), to sygnał że muszę zwiększyć ilość nospy.
Do tej pory wszystko okej z szyjką, ostatnia wizyta dwa tygodnie temu. Ale Pani Doktor mi odpisała, że to są skurcze i trzeba je wyciszyć. Kazala mi brać nospe 3x1 przez 7 dni. W sobotę wizyta więc muszę dotrwać.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Mirabelka02 wrote:Jeszcze mam pytanie do dziewczyn, które mają skracającą się szyjkę... Może pytanie nie za mądre, ale nie mam doświadczenia - czy Wy jakoś odczuwacie fizycznie to, że szyjka się skraca, w sensie czujecie jakiś ucisk, nacisk, kłucie, czy macie wrażenie, że coś się tam dzieje?
Przepraszam, jeśli to oczywiste, ale z mojego otoczenia nikt nie miał takiej dolegliwości, więc nawet nie wiem na co ewentualnie zwracać uwagę i czy w ogóle można na coś zwrócić uwagę.
Edit
Tę bóle brzucha moga występować w zupełnie zdrowej ciąży i nie powodować nic złego. Ale jest grupa kobiet u której prowadzą jednak do skracania dlatego napisałam że mogą.byc ewentualnym objawem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 11:21
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Kropka4 wrote:Do tej pory wszystko okej z szyjką, ostatnia wizyta dwa tygodnie temu. Ale Pani Doktor mi odpisała, że to są skurcze i trzeba je wyciszyć. Kazala mi brać nospe 3x1 przez 7 dni. W sobotę wizyta więc muszę dotrwać.
Będzie dobrzeNospy nie ma co się bać. Ja biorę nospe forte 3x1, magnez, luteinę i skurcze totalnie się wyciszyly. Tydzień szybko minie, przy nospie bóle powinny szybko Ci minąć. To pewnie przygotowujące, ale bardzo dobrze że masz wizytę,to lekarka sprawdzi co z szyjką.
2012 - syn
2015 - córka