X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my ostatnio trochę zabiegani byliśmy, mąż ma urlop i korzystamy żeby po ogarniać trochę spraw. No a wczoraj byłam u fryzjera, czuję się taka dopieszczona 😂

Od kilku dni czuję ruchy, przeważnie wieczorem jak już się położę ☺️ mdłości nadal mi się zdarzają, ale już coraz rzadziej. Niestety zawroty głowy nie ustępują

Gratuluję Wam wizyt i poznanych płci ☺️ a za Ciebie MomOfBoys trzymam kciuki, żeby się okazało że wszystko jest w porządku ☺️✊

MomOfBoys, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi, miałam skierowanie na bezpłatne badanie i wyobraźcie sobie, że się nie załapałam. Bo u nas w przychodni jest tylko 40 numerów i więcej na dzień nie przyjmują. Zaczynają pobierać od 7:15, a ja weszłam o 7 i już brak numerków 🙈 pojechałam więc do szpitala wybrałam numerek dla kobiet w ciąży i nie zdążyłam się nawet rozebrać a już mnie wołali 😂 ale dzisiaj wzięłam wolne i kurcze ja nie wiem jak wytrzymam na L4... Ja nie mogę sama siedzieć w domu, nie wiem czy to hormony czy ze mną coś nie tak 😞

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Namyria Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:
    Z tego co mówi internet to koło 20 tc większość kobiet zaczyna czuć ruchy - a wiadomo, większość to nie wszystkie, więc część może nawet później. A duża część czuje dużo wcześniej jak widać po tym forum :)
    Dlatego ja się kompletnie nie martwię, że jeszcze nic nie czuję, ale bardzo zazdroszczę :D
    Miłego dnia dziewczyny! :) Ja jutro wizyta rano, nie mogę się doczekać :) Jak będzie wszystko ok to mówimy reszcie rodziny (bo na razie wiedzą tylko teściowie).

Jejku jak długo wytrzymałas z tą informacją 😉

Ja w niedzielę widzę się z koleżankami które jeszcze nie wiedzą więc też się cieszę na przekazanie takich informacji 😉 tym bardziej że to już 4 miesiąc w pełni 😉

Dziś mam Wizytę na Lux Med i liczę że mi da L4 na 2,5 tygodnia. Niestety jeszcze muszę wrócić do pracy bo cały czas szukają kogoś za mnie... Z moim mięśniem coraz gorzej 🥺 już nawet rano mnie boli 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 07:48

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • zazu Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja u nas w rodzinie wie tylko moja siostra. Reszta się dowie chyba w trzecim trymestrze. Nie będzie trudno bo się nie widujemy 🙈 a z pozostałych osób wiedzą 4 dobre kumpele i też nikt więcej. Chociaż dwa dni temu sąsiadka z bloku mnie zatrzymała i się pyta czy będzie drugi dzidziuś więc już widocznie widać 😆

W ogóle to dzień dobry i miłego dnia.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam wizyte o 15 :) pierwszy raz nie czuje strachu tylko ekscytację i nadzieje ze w koncu poznam plec :). Do tego zimno mi wywaliło kurczę :/

U mnie tez jeszcze ruchów nadal brak 😫😫

aniołkowa_mama lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ja dzisiaj mam wizyte o 15 :) pierwszy raz nie czuje strachu tylko ekscytację i nadzieje ze w koncu poznam plec :). Do tego zimno mi wywaliło kurczę :/

U mnie tez jeszcze ruchów nadal brak 😫😫

To zazdroszczę ja od 4 nie śpię. A wizyta dopeiro o 15 :/ ehh muszę brac wcześniejsze to godziny bo siedzę jak na szpilkach. Tak bym już chciała zbaczyc babelka na usg, 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 08:49

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i potwierdzili w końcu pierwszego pacjenta. To głupie jak to działa na psychikę. Musimy dzisiaj z córką pojechać na małe zakupy, a jakoś już lekki strach jest kogo się spotka w sklepie.

U mnie ruchy czuć minimalnie, chociaż wczoraj wieczorem mały tak mnie kopnął, że nawet poczułam trzymając rękę na brzuchu. Ale to bardziej takie łaskotki od środka :)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Dziewczyny, prosze podajcie płeć maluszków jak znacie i nie ma na pierwszej stronie, i co jeszcze wpisać. Jeśli komuś wpisać też imię, to poproszę.
    Kochana mi możesz zmienić datę połówkowych na 27.03

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Bela Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌞
    Kciuki 🤞 i samych pozytywnych wizyt👍

Miłego dnia ☺️

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😁 jak zwykle masa nadrabiania 🤪
    Momofboys bardzo współczuję stresu związanego z tym badaniem. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Trzymam mocno kciuki ✊

Cieszę się ,że ostatnio same dobre wieści po wizytach. Wierzę, że dziś będzie tak samo 😁

A ja mam pytanie. Czy któraś z Was ma problem z bólem brzucha w nocy? Mnie każdej nocy budzi ból, macica jest wtedy spięta, ale boli cały brzuch. Najczęściej z rana szybko mija ale nocki mam przez to straszne 😩

MomOfBoys lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Hej dziewczyny 😁 jak zwykle masa nadrabiania 🤪
    Momofboys bardzo współczuję stresu związanego z tym badaniem. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Trzymam mocno kciuki ✊

Cieszę się ,że ostatnio same dobre wieści po wizytach. Wierzę, że dziś będzie tak samo 😁

A ja mam pytanie. Czy któraś z Was ma problem z bólem brzucha w nocy? Mnie każdej nocy budzi ból, macica jest wtedy spięta, ale boli cały brzuch. Najczęściej z rana szybko mija ale nocki mam przez to straszne 😩

Ja niestety często się budzę z bólem brzucha i co więcej muszę skorzystać rano z łazienki jednorazowo gdzie jest inaczej niż zwykle... :(

f2w39n73bboy892q.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzecie luteine dopochwowo na noc ? Ona bardzo pomaga na bole i rozluznia macice. Mnie tez czasami boli ale to tak na rano jak mam super pelen pecherz .

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odpukać nic nie boli, ale za to od trzech tygodni mecze sie z zatkanym nosem w nocy, az nie moge spac. W pazdzierniku mialam operacje wycinania przerosnietych malzowin nosowych bo mialam problemy z oddychaniem i po bylo wszystko ok i teraz nie wiem czy to zapchanie to ciaza czy jakis nawrót i sie troche stresuje, ze tak znowu zostanie..

• Paulina90 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma blond włosy i musi rozjaśnić je??? Ja za każdym razem najpierw mam nakładany rozjasniacz na odrost i później tonerem wyrównanie koloru... nie mogę mieć samej farby do blond włosów bo wychodzą żółto-rude... Czy rozjasniacz jest bezpieczny ? Fryzjerka mówiła że może być problem z rozjasnieniem ze względu na hormony... dlatego szukam porady czy któraś z Was też najpierw rozjasnia włosy...:)

*Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja się zastanawiam czy nie zadzwonić do kadr i nie poinformować ich o wyjeździe do mamy bo planuje na tydzień pojechać a jednak jestem strachliwa i boję się że z moim szczęściem jak mnie nie będzie to przyjdzie kontroli ehh i sama już nie wiem. Co do informowania rodziny i znajomych o ciąży to ja na koniec stycznia jakoś wszystkim powiedziałam tak się cieszyłam że nie wytrzymałam 😁

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Myślę, że nie będziesz długo czekać na wizytę. Daj znać jak będziesz coś wiedzieć i modlę się żeby wszystko było dobrze 😙
    Umówili mnie na 25 marca. Chcieli na 15 kwietnia, ale spytałam wtedy czy dla kobiet w ciąży nie ma wcześniejszego terminu. Babka z rejestracji oczywiście powiedziała, że to zależy czy jest jakieś wolne miejsce, gdzieś tam zadzwoniła i podała nową datę 25 marca, więc już się zgodziłam. Nie chce mi się wykłócać o przyjęcie w ciągu tygodnia, bo kolposkopia aż tak pilna nie jest.
    Na te typowanie wirusa jutro pojadę. Koszt w Invicta to 281 zł z pobraniem materiału. W zasadzie chyba nie ma wyboru pakietów, bo albo robi się test na to czy wirus w ogóle jest albo full typowanie.
    A potem 9 dni czekania na wyniki 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 12:10

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Mnie odpukać nic nie boli, ale za to od trzech tygodni mecze sie z zatkanym nosem w nocy, az nie moge spac. W pazdzierniku mialam operacje wycinania przerosnietych malzowin nosowych bo mialam problemy z oddychaniem i po bylo wszystko ok i teraz nie wiem czy to zapchanie to ciaza czy jakis nawrót i sie troche stresuje, ze tak znowu zostanie..
    A może to ucisk spowodowany większym ukrwieniem? Nie pomagają nic spraye do nosa, nawet z Prenalenu?

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cela1518 wrote:
    Hej dziewczyny ja się zastanawiam czy nie zadzwonić do kadr i nie poinformować ich o wyjeździe do mamy bo planuje na tydzień pojechać a jednak jestem strachliwa i boję się że z moim szczęściem jak mnie nie będzie to przyjdzie kontroli ehh i sama już nie wiem. Co do informowania rodziny i znajomych o ciąży to ja na koniec stycznia jakoś wszystkim powiedziałam tak się cieszyłam że nie wytrzymałam 😁
    Ale to kadry nie kontrolują tylko ZUS. Nie wiem jak to jest do końca, ale jeśli chcesz zgłaszać to chyba bezpośrednio do ZUSu. Ja tam nigdy nie zgłaszałam nic, chociaż na długo nigdzie też nie jechałam. Ale kontroli nigdy u mnie nie było, a zarówno w pierwszej ciąży, jak i drugiej, byłam na L4 od początku.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dzisiaj wyniki pappy, wszystkie ryzyka wyszły niskie
    Trisomia 21 1:18892, trisomia 18 i 13 <1:20000.
    Ryzyko samoistnego porodu przed 34 tygodniem 1:204

darkestfear, zazu, Zola89, Zozo, MartitaS, MomOfBoys, Niki345, Kropka4, aniołkowa_mama, agniecha2101, megson91, Puella1, Kindoll lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    A może to ucisk spowodowany większym ukrwieniem? Nie pomagają nic spraye do nosa, nawet z Prenalenu?

Nie stosuje niczego, wszyscy krzycza zeby nic nie brac i ze nieżyt nosa jest normalny w ciazy, ale nie wiem, meczy mnie to. Mam nadzieje, ze jest wlasnie tak jak piszesz, a co do prenalenu to nawet nie slyszalam o tym produkcie 🤔

‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ