X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Dostałam dzisiaj wyniki pappy, wszystkie ryzyka wyszły niskie
    Trisomia 21 1:18892, trisomia 18 i 13 <1:20000.
    Ryzyko samoistnego porodu przed 34 tygodniem 1:204

Super! ❤️

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenalen to taka seria "leków" dedykowanych m.in. kobietom w ciąży. Mają np. tabletki do ssania na gardło, coś do rozpuszczenia na gorączkę i właśnie spray do nosa. Mają naturalne składy, raczej takie domowe, bo np.tabletki na gardło mają ekstrakt z propolisu i proszek malinowy (znikome ilosci). Zawsze warto o cos zapytac w aptece czy lekarza :)
    Może włącz nawilżacz na noc, jeśli masz albo jakiś mokry ręcznik na grzejnik? ;)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Nie stosuje niczego, wszyscy krzycza zeby nic nie brac i ze nieżyt nosa jest normalny w ciazy, ale nie wiem, meczy mnie to. Mam nadzieje, ze jest wlasnie tak jak piszesz, a co do prenalenu to nawet nie slyszalam o tym produkcie 🤔

Tez mam ten problem :/ w ciagu dnia oddycham normalnie nosem ale czuje dyskomfort, natomiast noca jest tragedia pozapycha wszysyko w nosie, oddycham buzia, cale usta mam spierzchnięte juz i wysuszone. Ja stosuje wode morska ale guzik to daje :/

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Irola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 3 dni zaczely się bóle brzucha, wydaje mi się że na tle zaparć bo nie mogłam się wypróżnić. Wręcz takie zastoje kałowe, bo mi wybulało tak na brzuchu... Tak zawsze miałam kiedyś jak zdarzyły się zaparcia. Wyproznilam się w końcu wczoraj i dzis ale brzuch dalej mnie pobolewa, chociaż dziś jest znacznie lepiej. Czasem z prawej strony taki ból kłujacy promieniujacy do pachwiny... Mam się martwić? Lekarz przez tel stwierdzil że od zaparć...

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Dostałam dzisiaj wyniki pappy, wszystkie ryzyka wyszły niskie
    Trisomia 21 1:18892, trisomia 18 i 13 <1:20000.
    Ryzyko samoistnego porodu przed 34 tygodniem 1:204
    Ale masz niskie ryzyka, gratulacje!

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu mam już termin połówkowych 03.04, poproszę o dopisanie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 13:29

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Prenalen to taka seria "leków" dedykowanych m.in. kobietom w ciąży. Mają np. tabletki do ssania na gardło, coś do rozpuszczenia na gorączkę i właśnie spray do nosa. Mają naturalne składy, raczej takie domowe, bo np.tabletki na gardło mają ekstrakt z propolisu i proszek malinowy (znikome ilosci). Zawsze warto o cos zapytac w aptece czy lekarza :)
    Może włącz nawilżacz na noc, jeśli masz albo jakiś mokry ręcznik na grzejnik? ;)

Dzieki za rady, moze cos pomoze ❤️ Nawilzacza nie mam, ale moze ten recznik 🤔
    Zozo wrote:
    Tez mam ten problem :/ w ciagu dnia oddycham normalnie nosem ale czuje dyskomfort, natomiast noca jest tragedia pozapycha wszysyko w nosie, oddycham buzia, cale usta mam spierzchnięte juz i wysuszone. Ja stosuje wode morska ale guzik to daje :/

U mnie tez tylko w nocy, za dnia wszystko ok 🤦🏼‍♀️ Dajesz mi nadzieje, ze po ciazy przejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 13:57

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które mają dzieci.

W jakich proszkach pierzecie ubranka swoich dzieci?
    Ja piorę w takich listkach Dizolve.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina90 wrote:
    Czy któraś z Was ma blond włosy i musi rozjaśnić je??? Ja za każdym razem najpierw mam nakładany rozjasniacz na odrost i później tonerem wyrównanie koloru... nie mogę mieć samej farby do blond włosów bo wychodzą żółto-rude... Czy rozjasniacz jest bezpieczny ? Fryzjerka mówiła że może być problem z rozjasnieniem ze względu na hormony... dlatego szukam porady czy któraś z Was też najpierw rozjasnia włosy...:)
    Ja farbuje normalnie włosy od początku ciąży, fryzjerka poleciła mi jakąś eko farbę. Kolor wychodzi mi ciemniejszy niż przed ciąża, więc ostatnio normalnie rozjaśnila mi rizjasniaczem I dopiero farbę położyła.

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Mnie odpukać nic nie boli, ale za to od trzech tygodni mecze sie z zatkanym nosem w nocy, az nie moge spac. W pazdzierniku mialam operacje wycinania przerosnietych malzowin nosowych bo mialam problemy z oddychaniem i po bylo wszystko ok i teraz nie wiem czy to zapchanie to ciaza czy jakis nawrót i sie troche stresuje, ze tak znowu zostanie..

U mnie też zawsze po nocy katar i drapanie w gardle. Nos psikam wodą morską. Jeżeli katar się nasila to Nasivin biorę. Takie dostałam zalecenia od internisty. Myślę że suche powietrze robi swoje. Muszę w końcu kupić nawilżacz powietrza jakiś lepszy.

U mnie seria Prenalen nie sprawdza się. Nie ma żadnego efektu, ale niektóre koleżanki lubią ją. Wiadomo, na każdego działa coś innego ;) Tutaj trochę analizy składu: https://pantabletka.pl/prenalen-analiza-serii/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 16:17

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella1 wrote:
    U mnie też zawsze po nocy katar i drapanie w gardle. Nos psikam wodą morską. Jeżeli katar się nasila to Nasivin biorę. Takie dostałam zalecenia od internisty. Myślę że suche powietrze robi swoje. Muszę w końcu kupić nawilżacz powietrza jakiś lepszy.

U mnie seria Prenalen nie sprawdza się. Nie ma żadnego efektu, ale niektóre koleżanki lubią ją. Wiadomo, na każdego działa coś innego ;) Tutaj trochę analizy składu: https://pantabletka.pl/prenalen-analiza-serii/

Ale to nie to, ze katar, po prostu nos sie zatyka i ani me ani be, jak smarkam to nawet nic nie ma 😬 zeby sie odetkal musze wstac i nie spac

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie ok.mierzyla obwody babelka wszystko ok. Kolejna wizyta 1. 04.

Dowiedziałam się że szyjki nie ma co badać przed 14 tyg bo to za szybko..
    Nie dostałam dziś zdjęcia 😭

Czy któraś z Was była kiedyś na wizycie prywatnej i nie miała usg?

tym_janek lubi tę wiadomość

• Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Ale to nie to, ze katar, po prostu nos sie zatyka i ani me ani be, jak smarkam to nawet nic nie ma 😬 zeby sie odetkal musze wstac i nie spac

To z takich bezpiecznych to na pewno woda morska do nosa ;) w styczniu miałam tak że jak wstawalam rano to też taki suchy nos (jakby ktoś kleju mi wstrzyknal i to zaschlo). Prz smarkniu też nic nie leciało. Zaczęłam wtedy tą wodę morską stosować i nawilżacz (ale mój jakiś mało efektywny jest). Teraz przy 3 dziecku chcemy zainwestować z mężem w jakieś lepsze nawilżacze do każdego pomieszczenia i oczyszczacz powietrza. Tylko te ceny..... :(

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    U mnie po wizycie ok.mierzyla obwody babelka wszystko ok. Kolejna wizyta 1. 04.

Dowiedziałam się że szyjki nie ma co badać przed 14 tyg bo to za szybko..
    Nie dostałam dziś zdjęcia 😭

Czy któraś z Was była kiedyś na wizycie prywatnej i nie miała usg?

U mnie na każdej wizycie prywatnej lekarka robi usg i bada szyjkę. A na wcześniejszych wizytach zawsze miałaś usg robione?

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella1 wrote:
    U mnie na każdej wizycie prywatnej lekarka robi usg i bada szyjkę. A na wcześniejszych wizytach zawsze miałaś usg robione?
    Tak dziś też miałam tylko mąż zrozumiał że mówiła że na następnej będzie bez usg bo parę dni później mam połówkowe. Tyle że ja tego nie słyszałam więc się dziwię. Na pewno powiem ze chce usg bez przesady place za to. Dziwi mnie to że mówiła że szyjki się nie bada przed 14 tyg skoro każda pisze ze ma badana. Nie wiem czy iść do innego lekarza czy co..

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam moje miłe, że ruchy swojego dziecka to jednak naprawdę najlepsza rzecz na świecie . ❤️
    Cały dzień się turla a jak stałam w kolejce po frytki w mc Donald to myślałam , że mi bok rozsadzi 😁

Puella1, agniecha2101, MartitaS, Niki345, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Tak dziś też miałam tylko mąż zrozumiał że mówiła że na następnej będzie bez usg bo parę dni później mam połówkowe. Tyle że ja tego nie słyszałam więc się dziwię. Na pewno powiem ze chce usg bez przesady place za to. Dziwi mnie to że mówiła że szyjki się nie bada przed 14 tyg skoro każda pisze ze ma badana. Nie wiem czy iść do innego lekarza czy co..

Jak nie ma żadnych niepokojących objawów (skurczy, twardnienia, plamienia) to teoretycznie nic z szyjką nie powinno się dziać. Ja jestem panikara po pierwszej ciąży i teraz na każdej wizycie wypytuje o tą szyjkę I proszę o usg. Jeżeli w cenie wizyty masz usg, to ja też bym się nie zgodziła na pominięcie go. U mnie jest tak, że za usg dopłacam i gdybym miała mieć za kilka dni kolejne usg np. polowkowe, to bym już nie walczyła, ale jeżeli jest w cenie to bym prosiła o nie.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • zazu Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Ale że w ogóle nie bada?
    Są kobiety które od początku drugiego trymestru mają już niewydolność a w 12-14 szew zakładany to nie wiem o co chodzi tej lekarce.
    Ja w pierwszym trymestrze miałam padanie we wzierniku i palpacyjne a od jakiegoś 12 tygodnie już na każdej wizycie USG. Po moich doświadczeniach z poprzedniej ciąży na pewno bym tego nie odpuściła, na szczęście mam lekarkę która się przejmuje prawie tak mocno jak ja 😆
    USG dziecka mam tez na każdej wizycie a chodzę.na NFZ. Dla mnie to duży komfort chociaż teoretycznie wystarczą te 3 USG w ciąży to nie umiałabym tak stres by mnie zjadł 😆

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella1 wrote:
    To z takich bezpiecznych to na pewno woda morska do nosa ;) w styczniu miałam tak że jak wstawalam rano to też taki suchy nos (jakby ktoś kleju mi wstrzyknal i to zaschlo). Prz smarkniu też nic nie leciało. Zaczęłam wtedy tą wodę morską stosować i nawilżacz (ale mój jakiś mało efektywny jest). Teraz przy 3 dziecku chcemy zainwestować z mężem w jakieś lepsze nawilżacze do każdego pomieszczenia i oczyszczacz powietrza. Tylko te ceny..... :(

Oczyszacz powietrze tez bym chciala, nawet mam wypatrzony, ale jednak poki co sa wazniejsze wydatki, moze za jakis czas raty sie jakies ogarnie :D przy moich trzech futrzakach bardzo bym chciala tez odkurzacz co sam odkurza i myje podlogi 😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:

Ja prywatnie chodze i za kazdym razem mam usg, ale ostatnio(w 14tygodniu) sie pytalam o szyjke i mowila, ze na tym etapie nie ma sensu badac, ale dostalam informacje ze ogolnie jest dluga i wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 17:15

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ