❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chodzę prywatnie i dzisiaj nie mialam usg
dopiero 1 kwietnia połówkowe . Szyjka u mnie ok ale mowil ze macica duza wyglada nawet na 20 tc 😱 znowu jakiegos wielkoluda urodzę. 🙈 I morfologia mi mocno leci musze miec dietę bogata w żelazo i wit C a jak nie pomoze to w tabletkach wtedy .
Kagu wpisz mi prosze połówkowe na 1 kwietnia.👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny ☺️
Kagu wpisz mi proszę połówkowe na 11.03, przełożyli mi termin.
Wczoraj byłam na normalnej wizycie i wszystko jest ok, ale w ostatnich dniach najadłam się trochę strachu.
Tydzień temu odebrałam wyniki moczu i wyszły bardzo liczne bakterie i azotyny, w necie pisali, że może być e coli i ryzyko utraty ciąży przy takich wynikach, więc się zdygałam strasznie i następnego dnia zrobiłam posiew, by lekarz szybko włączył mi antybiotykoterapię. Po trzech dniach okazało się że posiew wyszedł ujemny. Lekarz kazał powtórzyć posiew, właśnie odebrałam wyniki i znowu wyszedł ujemny. Przez te kilka dni wypiłam chyba ze 100 litrów wody z żurawiną zupełnie niepotrzebnie i straciłam mnóstwo nerwów. Może któraś z Was będzie w podobnej sytuacji kiedyś i uniknie tego stresu co ja pamiętając,że przychodnie (w moim przypadku enel-med) czasami długo przetrzymują próbkę i bakterie mogą się namnożyć samoistnie. -
nick nieaktualnyTo ja już nie wiem
może mąż coś źle zrozumiał z tym że nie będzie usg.
Ale wiecie co mnie zmartwiło najbardziej. Mówię o tych bólach plecow że nie wzięłam żadnego leku żeby dziecku nie zaszkodzić leżałam 2 tyg i przeszlo. A ona mówi że mogłam wziąć bo jak mnie coś boli to dziecko też to czuje 😭 mało się tam nie poryczalam, że przeze nie babelek mógł też czuć ból 😕 myślicie ze to faktycznie może aż tak samo czuć co ja 😐? -
Zozo kurcze szkoda że nie miałaś usg... chociaż ja tez w przyszłym tyg mam taką wizytę 🙄
Jak to właśnie jest z sokiem żurawinowym? Ja w l ciąży piłam po wielkiej szklance. Mama robiła wielkie oczy, że gdzie to aż tyle...fakt że na butelce jest dzienna dawka (mała) i pisze żeby nie przekraczać. Ile Wy pijecie?2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
ewa.katarzyna wrote:Tak dziś też miałam tylko mąż zrozumiał że mówiła że na następnej będzie bez usg bo parę dni później mam połówkowe. Tyle że ja tego nie słyszałam więc się dziwię. Na pewno powiem ze chce usg bez przesady place za to. Dziwi mnie to że mówiła że szyjki się nie bada przed 14 tyg skoro każda pisze ze ma badana. Nie wiem czy iść do innego lekarza czy co..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 17:39
ewa.katarzyna lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyEvli wrote:Zozo kurcze szkoda że nie miałaś usg... chociaż ja tez w przyszłym tyg mam taką wizytę 🙄
Jak to właśnie jest z sokiem żurawinowym? Ja w l ciąży piłam po wielkiej szklance. Mama robiła wielkie oczy, że gdzie to aż tyle...fakt że na butelce jest dzienna dawka (mała) i pisze żeby nie przekraczać. Ile Wy pijecie? -
darkestfear wrote:Oczyszacz powietrze tez bym chciala, nawet mam wypatrzony, ale jednak poki co sa wazniejsze wydatki, moze za jakis czas raty sie jakies ogarnie
przy moich trzech futrzakach bardzo bym chciala tez odkurzacz co sam odkurza i myje podlogi 😍
A jaki masz upatrzony model oczyszczacza?
Na 10 rocznicę ślubu dostałam od męża robot Xiaomi, który odkurza i mopuje. Naprawdę rewalacja! Ogromna pomoc. Codziennie jak rano rozwożę0 dzieciaki do przedszkola/szkoły "Stefan" działa, a ja wracam do czystego mieszkania. Też mam zwierzaki (psa i kota), także to latające futro doprowadzało mnie do szału.
2012 - syn
2015 - córka -
ewa.katarzyna wrote:To ja już nie wiem
może mąż coś źle zrozumiał z tym że nie będzie usg.
Ale wiecie co mnie zmartwiło najbardziej. Mówię o tych bólach plecow że nie wzięłam żadnego leku żeby dziecku nie zaszkodzić leżałam 2 tyg i przeszlo. A ona mówi że mogłam wziąć bo jak mnie coś boli to dziecko też to czuje 😭 mało się tam nie poryczalam, że przeze nie babelek mógł też czuć ból 😕 myślicie ze to faktycznie może aż tak samo czuć co ja 😐?
Wystarczy że się denerwujesz - do krwi uwalnia się kortyzol (hormon stresu), który również na dzieciątko wpływa. Dlatego moja lekarka również ciągle mi powtarza żebym nie robiła z siebie cierpiętnicy i gdy coś boli mam ten ból zwalczać.tym_janek lubi tę wiadomość
2012 - syn
2015 - córka -
Puella1 wrote:A jaki masz upatrzony model oczyszczacza?
Na 10 rocznicę ślubu dostałam od męża robot Xiaomi, który odkurza i mopuje. Naprawdę rewalacja! Ogromna pomoc. Codziennie jak rano rozwożę0 dzieciaki do przedszkola/szkoły "Stefan" działa, a ja wracam do czystego mieszkania. Też mam zwierzaki (psa i kota), także to latające futro doprowadzało mnie do szału.
Ja dzisiaj zamowilam Stefana czekam na przesyłkę i nie moge sie doczekacdarkestfear, to_tylko_ja, megson91 lubią tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo wrote:Ja dzisiaj zamowilam Stefana czekam na przesyłkę i nie moge sie doczekac
Człowiek strasznie szybko się przyzwyczaja do udogodnień. Z tego naprawdę nigdy świadomie bym nie zrezygnowała. Na dodatek ogromne zaskoczenie, że taki Stefan tak dokładnie potrafi odkurzyć, że swojego starego odkurzacza już pół roku z szafy nie wyjmowalam.
I kolejne zaskoczenie.... Na hasło "Dzueciaki Stefan do Was jedzie" zaczyna się akcja błyskw tempie ekspresowym sprzataja pokój, żeby Stefano im czegoś nie wciągnął
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 18:17
darkestfear, to_tylko_ja, Zozo, megson91 lubią tę wiadomość
2012 - syn
2015 - córka -
Puella1 wrote:Wystarczy że się denerwujesz - do krwi uwalnia się kortyzol (hormon stresu), który również na dzieciątko wpływa. Dlatego moja lekarka również ciągle mi powtarza żebym nie robiła z siebie cierpiętnicy i gdy coś boli mam ten ból zwalczać.
Mój lekarz powtarza tak samo, ze nie ma co z siebie męczennicy robić i jak my się dobrze czujemy to dziecko też. Także właśnie jestem po dwóch apapach, bo głowa mnie dziś dobija.tym_janek lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyPuella1 wrote:I kolejne zaskoczenie.... Na hasło "Dzueciaki Stefan do Was jedzie" zaczyna się akcja błysk
w tempie ekspresowym sprzataja pokój, żeby Stefano im czegoś nie wciągnął
Najlepsza reklama
Może moja córka zaczęłaby sprzątać ?
Ja dziś wybrałam nowe oprawki. Okulistka absolutnie zaleca mi poród CC przy tej wadzie i dziwiła się , że ktoś mi pozwolił rodzić sn 🤔 rzeczywiście po poprzednim porodzie mam -1.5 więcej..także tym razem będę starala się o cc -
Zozo wrote:Ja chodzę prywatnie i dzisiaj nie mialam usg
dopiero 1 kwietnia połówkowe . Szyjka u mnie ok ale mowil ze macica duza wyglada nawet na 20 tc 😱 znowu jakiegos wielkoluda urodzę. 🙈 I morfologia mi mocno leci musze miec dietę bogata w żelazo i wit C a jak nie pomoze to w tabletkach wtedy .
Kagu wpisz mi prosze połówkowe na 1 kwietnia.
Szkoda, że nie udało się podejrzeć Malucha. Czyli płeć nadal jest niespodzianka? Widzę, że będziesz miała podobną różnicę wieku między dziećmi jak jaJak córka zapatruje się na rodzeństwo? Ma jakieś typy odnośnie płci?
2012 - syn
2015 - córka -
nick nieaktualny
-
Paulina90 wrote:Czy któraś z Was ma blond włosy i musi rozjaśnić je??? Ja za każdym razem najpierw mam nakładany rozjasniacz na odrost i później tonerem wyrównanie koloru... nie mogę mieć samej farby do blond włosów bo wychodzą żółto-rude... Czy rozjasniacz jest bezpieczny ? Fryzjerka mówiła że może być problem z rozjasnieniem ze względu na hormony... dlatego szukam porady czy któraś z Was też najpierw rozjasnia włosy...
Ja wczoraj rozjasnialam u fryzjera i nakladalam blond farbę. Fryzjerka mówiła że nie ma przeciwwskazań
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Mildred wrote:A bierzecie luteine dopochwowo na noc ? Ona bardzo pomaga na bole i rozluznia macice. Mnie tez czasami boli ale to tak na rano jak mam super pelen pecherz .
Ja biorę dwie luteiny na noc i nie mam żadnych bóliMildred lubi tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
1️⃣
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
13dpt - beta 909!
Kagu3 wrote:Najlepsza reklama
Może moja córka zaczęłaby sprzątać ?
Ja dziś wybrałam nowe oprawki. Okulistka absolutnie zaleca mi poród CC przy tej wadzie i dziwiła się , że ktoś mi pozwolił rodzić sn 🤔 rzeczywiście po poprzednim porodzie mam -1.5 więcej..także tym razem będę starala się o cc
A jaką masz wadę wzorku? Ja - 3,75
31 lat - Bocian Katowice
1️⃣
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
13dpt - beta 909!
nick nieaktualnyPuella1 wrote:A jaki masz upatrzony model oczyszczacza?
Oczyszczacz wypatrzylismy z mezem taki, naczytalismy sie duzo pozytywnych opini na jego temat, jest tez model mniejszy tanszy
https://m.euro.com.pl/oczyszczacze-powietrza/electrolux-oczyszczacz-powietrza-pa91-604gy.bhtml?
Stefan ❤️😃 ja kupilam nowy odkurzacz w tamtym roku, taki normalny tylko, ze prawie go nie slychac w trakcie pracy, zaluje ze jednak nie wzielam swojego Stefana, bo dwa husky i fretka to niezle wyzwanie w trakcie lnienia, a malo za tego nowego też nie dalam 😩 a jaki konkretnie xiaomi masz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 18:40