X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie i dzisiaj nie mialam usg :( dopiero 1 kwietnia połówkowe . Szyjka u mnie ok ale mowil ze macica duza wyglada nawet na 20 tc 😱 znowu jakiegos wielkoluda urodzę. 🙈 I morfologia mi mocno leci musze miec dietę bogata w żelazo i wit C a jak nie pomoze to w tabletkach wtedy .

Kagu wpisz mi prosze połówkowe na 1 kwietnia.

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️
    Kagu wpisz mi proszę połówkowe na 11.03, przełożyli mi termin.

Wczoraj byłam na normalnej wizycie i wszystko jest ok, ale w ostatnich dniach najadłam się trochę strachu.
    Tydzień temu odebrałam wyniki moczu i wyszły bardzo liczne bakterie i azotyny, w necie pisali, że może być e coli i ryzyko utraty ciąży przy takich wynikach, więc się zdygałam strasznie i następnego dnia zrobiłam posiew, by lekarz szybko włączył mi antybiotykoterapię. Po trzech dniach okazało się że posiew wyszedł ujemny. Lekarz kazał powtórzyć posiew, właśnie odebrałam wyniki i znowu wyszedł ujemny. Przez te kilka dni wypiłam chyba ze 100 litrów wody z żurawiną zupełnie niepotrzebnie i straciłam mnóstwo nerwów. Może któraś z Was będzie w podobnej sytuacji kiedyś i uniknie tego stresu co ja pamiętając,że przychodnie (w moim przypadku enel-med) czasami długo przetrzymują próbkę i bakterie mogą się namnożyć samoistnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nie wiem :/ może mąż coś źle zrozumiał z tym że nie będzie usg.
    Ale wiecie co mnie zmartwiło najbardziej. Mówię o tych bólach plecow że nie wzięłam żadnego leku żeby dziecku nie zaszkodzić leżałam 2 tyg i przeszlo. A ona mówi że mogłam wziąć bo jak mnie coś boli to dziecko też to czuje 😭 mało się tam nie poryczalam, że przeze nie babelek mógł też czuć ból 😕 myślicie ze to faktycznie może aż tak samo czuć co ja 😐?

• Evli Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo kurcze szkoda że nie miałaś usg... chociaż ja tez w przyszłym tyg mam taką wizytę 🙄

Jak to właśnie jest z sokiem żurawinowym? Ja w l ciąży piłam po wielkiej szklance. Mama robiła wielkie oczy, że gdzie to aż tyle...fakt że na butelce jest dzienna dawka (mała) i pisze żeby nie przekraczać. Ile Wy pijecie?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Tak dziś też miałam tylko mąż zrozumiał że mówiła że na następnej będzie bez usg bo parę dni później mam połówkowe. Tyle że ja tego nie słyszałam więc się dziwię. Na pewno powiem ze chce usg bez przesady place za to. Dziwi mnie to że mówiła że szyjki się nie bada przed 14 tyg skoro każda pisze ze ma badana. Nie wiem czy iść do innego lekarza czy co..
    Ja jeszcze nie miałam badanej szyjki ani razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 17:39

ewa.katarzyna lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Zozo kurcze szkoda że nie miałaś usg... chociaż ja tez w przyszłym tyg mam taką wizytę 🙄

Jak to właśnie jest z sokiem żurawinowym? Ja w l ciąży piłam po wielkiej szklance. Mama robiła wielkie oczy, że gdzie to aż tyle...fakt że na butelce jest dzienna dawka (mała) i pisze żeby nie przekraczać. Ile Wy pijecie?
    Ja oststsnio piłam po 25 ml 2x dziennie. A dziś dostalm jakiś żurawit i urosept

• Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Oczyszacz powietrze tez bym chciala, nawet mam wypatrzony, ale jednak poki co sa wazniejsze wydatki, moze za jakis czas raty sie jakies ogarnie :D przy moich trzech futrzakach bardzo bym chciala tez odkurzacz co sam odkurza i myje podlogi 😍

A jaki masz upatrzony model oczyszczacza?

Na 10 rocznicę ślubu dostałam od męża robot Xiaomi, który odkurza i mopuje. Naprawdę rewalacja! Ogromna pomoc. Codziennie jak rano rozwożę0 dzieciaki do przedszkola/szkoły "Stefan" działa, a ja wracam do czystego mieszkania. Też mam zwierzaki (psa i kota), także to latające futro doprowadzało mnie do szału.

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    To ja już nie wiem :/ może mąż coś źle zrozumiał z tym że nie będzie usg.
    Ale wiecie co mnie zmartwiło najbardziej. Mówię o tych bólach plecow że nie wzięłam żadnego leku żeby dziecku nie zaszkodzić leżałam 2 tyg i przeszlo. A ona mówi że mogłam wziąć bo jak mnie coś boli to dziecko też to czuje 😭 mało się tam nie poryczalam, że przeze nie babelek mógł też czuć ból 😕 myślicie ze to faktycznie może aż tak samo czuć co ja 😐?

Wystarczy że się denerwujesz - do krwi uwalnia się kortyzol (hormon stresu), który również na dzieciątko wpływa. Dlatego moja lekarka również ciągle mi powtarza żebym nie robiła z siebie cierpiętnicy i gdy coś boli mam ten ból zwalczać.

tym_janek lubi tę wiadomość

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella1 wrote:

Na 10 rocznicę ślubu dostałam od męża robot Xiaomi, który odkurza i mopuje. Naprawdę rewalacja! Ogromna pomoc. Codziennie jak rano rozwożę0 dzieciaki do przedszkola/szkoły "Stefan" działa, a ja wracam do czystego mieszkania. Też mam zwierzaki (psa i kota), także to latające futro doprowadzało mnie do szału.

Ja dzisiaj zamowilam Stefana czekam na przesyłkę i nie moge sie doczekac :D

darkestfear, to_tylko_ja, megson91 lubią tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ja dzisiaj zamowilam Stefana czekam na przesyłkę i nie moge sie doczekac :D

Człowiek strasznie szybko się przyzwyczaja do udogodnień. Z tego naprawdę nigdy świadomie bym nie zrezygnowała. Na dodatek ogromne zaskoczenie, że taki Stefan tak dokładnie potrafi odkurzyć, że swojego starego odkurzacza już pół roku z szafy nie wyjmowalam.

I kolejne zaskoczenie.... Na hasło "Dzueciaki Stefan do Was jedzie" zaczyna się akcja błysk :D w tempie ekspresowym sprzataja pokój, żeby Stefano im czegoś nie wciągnął ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 18:17

darkestfear, to_tylko_ja, Zozo, megson91 lubią tę wiadomość

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • Flara Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella1 wrote:
    Wystarczy że się denerwujesz - do krwi uwalnia się kortyzol (hormon stresu), który również na dzieciątko wpływa. Dlatego moja lekarka również ciągle mi powtarza żebym nie robiła z siebie cierpiętnicy i gdy coś boli mam ten ból zwalczać.

Mój lekarz powtarza tak samo, ze nie ma co z siebie męczennicy robić i jak my się dobrze czujemy to dziecko też. Także właśnie jestem po dwóch apapach, bo głowa mnie dziś dobija.

tym_janek lubi tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella1 wrote:
    I kolejne zaskoczenie.... Na hasło "Dzueciaki Stefan do Was jedzie" zaczyna się akcja błysk :D w tempie ekspresowym sprzataja pokój, żeby Stefano im czegoś nie wciągnął ;)

Najlepsza reklama
    Może moja córka zaczęłaby sprzątać ?

Ja dziś wybrałam nowe oprawki. Okulistka absolutnie zaleca mi poród CC przy tej wadzie i dziwiła się , że ktoś mi pozwolił rodzić sn 🤔 rzeczywiście po poprzednim porodzie mam -1.5 więcej..także tym razem będę starala się o cc

• Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ja chodzę prywatnie i dzisiaj nie mialam usg :( dopiero 1 kwietnia połówkowe . Szyjka u mnie ok ale mowil ze macica duza wyglada nawet na 20 tc 😱 znowu jakiegos wielkoluda urodzę. 🙈 I morfologia mi mocno leci musze miec dietę bogata w żelazo i wit C a jak nie pomoze to w tabletkach wtedy .

Kagu wpisz mi prosze połówkowe na 1 kwietnia.

Szkoda, że nie udało się podejrzeć Malucha. Czyli płeć nadal jest niespodzianka? Widzę, że będziesz miała podobną różnicę wieku między dziećmi jak ja :) Jak córka zapatruje się na rodzeństwo? Ma jakieś typy odnośnie płci?

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam strój ciążowy w Decathlon bo mój już w brzuchu ciśnie i chciałam kupić piłkę do ćwiczeń ale są wycofane. Wiecie gdzie kupię piłkę do ćwiczeń? Może online?

• Namyria Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina90 wrote:
    Czy któraś z Was ma blond włosy i musi rozjaśnić je??? Ja za każdym razem najpierw mam nakładany rozjasniacz na odrost i później tonerem wyrównanie koloru... nie mogę mieć samej farby do blond włosów bo wychodzą żółto-rude... Czy rozjasniacz jest bezpieczny ? Fryzjerka mówiła że może być problem z rozjasnieniem ze względu na hormony... dlatego szukam porady czy któraś z Was też najpierw rozjasnia włosy...:)

Ja wczoraj rozjasnialam u fryzjera i nakladalam blond farbę. Fryzjerka mówiła że nie ma przeciwwskazań

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    A bierzecie luteine dopochwowo na noc ? Ona bardzo pomaga na bole i rozluznia macice. Mnie tez czasami boli ale to tak na rano jak mam super pelen pecherz .

Ja biorę dwie luteiny na noc i nie mam żadnych bóli

Mildred lubi tę wiadomość

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

1️⃣
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣

13dpt - beta 909!

• Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    Ja biorę dwie luteiny na noc i nie mam żadnych bóli

Ja też, plus magnez i bóle odeszły w niepamięć.

Mildred lubi tę wiadomość

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Najlepsza reklama
    Może moja córka zaczęłaby sprzątać ?

Ja dziś wybrałam nowe oprawki. Okulistka absolutnie zaleca mi poród CC przy tej wadzie i dziwiła się , że ktoś mi pozwolił rodzić sn 🤔 rzeczywiście po poprzednim porodzie mam -1.5 więcej..także tym razem będę starala się o cc

A jaką masz wadę wzorku? Ja - 3,75

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

1️⃣
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣

13dpt - beta 909!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella1 wrote:

Oczyszczacz wypatrzylismy z mezem taki, naczytalismy sie duzo pozytywnych opini na jego temat, jest tez model mniejszy tanszy
    https://m.euro.com.pl/oczyszczacze-powietrza/electrolux-oczyszczacz-powietrza-pa91-604gy.bhtml?

Stefan ❤️😃 ja kupilam nowy odkurzacz w tamtym roku, taki normalny tylko, ze prawie go nie slychac w trakcie pracy, zaluje ze jednak nie wzielam swojego Stefana, bo dwa husky i fretka to niezle wyzwanie w trakcie lnienia, a malo za tego nowego też nie dalam 😩 a jaki konkretnie xiaomi masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 18:40

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu, jaką masz wadę wzroku?

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ